Şimdi Ara

Türkiye, 5G için teknik altyapıyı bu yıl tamamlayacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en kötü interneti türkiyede ve aşırı pahalı. İstersen 10 g çıkar hizmet berbat

• Aman gelmesin... Zaten kötü 4.5G için eşşek yüküyle para ödüyoruz, 5G gelirse aynı hizmeti 2 katı daha pahalıya almak zorunda kalırız.

• Yorumlardan cehalet akiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aceleye gerek yoktu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Paketler 3gb 4gb 5gb olduktan sonra ve çekmedikten sonra ( 1-10 mbps arası rezalet hızlar ) isterse 10g gelsin ne değişecek?

• Günümüzde böyle mevkilere genç ve dinamik insanlarin gecmesi, enerjisiyle bile motive edici duruşu olmali. Bu arkadaş bana salyangoz hızını temsil ediyor. Işinlanmayi icat ettik dese yine de inanasim gelmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

Elon'luk bir durum yok. Türkiye'deki bakanın, daha da doğrusu cumhurbaşkanının isteyip onay vermesi lazım. Elon ben burada internet hizmeti vericem demesiyle olacak iş değil. Bunun izinleri var lisansı var. Burda GSM operatörleri tekelleşip karşılıklı olarak müşterilere saplarken hükümet de oradan göz göre göre izliyor. Hükümet de vergi saplıyor zaten farkları yok. Elon'un buraya gelmesi demek bu mafyatik düzene biraz çomak sokması demek. Müşterinin yararına olan şeyi burada istemezler, pastanın payı düşsün istemezler. Getirmesine izin verseler de senin beklediğin gibi olmaz. Lisanstır, komisyondur derken beklenen fiyatları arttırırlar. Yıl 2025 daha 5G gelecek mi onu konuluyoruz. Daha 4-5 GB'lık şaka gibi internet paketleri mevcut, ucuz da değil. Bu rezilliğin olması tesadüf değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bossmaris B kullanıcısına yanıt
    Yanlış bir bakış açısı. Çoğu kişinin kullandığı telefon 5G bile desteklemiyor. 3G frekansları kapatılabilir belki(2G olarakta kullanılabilecekleri için) ama 2G korunmalı. Veyahut 2G/3G korunup 4G'yi tamamen 5G'ye aktarsınlar.

• 10 kat hızlı 5g nin paketleri de 10 kat büyük olmalı ama fiyatı hemen hemen aynı kalmalı  

her evin tepesine 5g baz istasyonu hayırlı olsun.  

• Tamam da 2026 5g ile başliyoruz demişlerdi bu yil tamamlamayip ne zaman tamamliyacaklardi.?Bol bol bu haberler gündeme gelir gelmese de olur

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Dostum bu ülkede "haracını" vereceksin de sana izin vermeyecekler öyle mi, hahahha güldürme beni :)

Basbaya Elon "haracını" vermemiş :)

Verseydi bazı yerlere "harçlıklarını" anında açılırdı bütün kapılar :) :) :)

Zaten en ucuz belki 4-5 bin lira olacağı için kimseyle rekabete de girmezdi

Benim gibi yerel şirketlerden tiksinen bi kaç on bin kişi kullanırdı sadece. En az da 5 binimizi alırdı aylık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 5 Şubat 2025; 12:22:50 >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

4G kapatılıp 5G ye aktarma nasıl olacak ,Kaç kişide 5G li telefon var ? 4G kapilmaz ,en mantıklısı 3G kapatılması .2G pos cihazlarda kullanılıyor.

• Anemon198161 kullanıcısına yanıt
    İşte eğer adaptasyon sağlanırsa 4G'den 5G'ye frekans aktarımı olabilir. 4G telefonlar 2G/3G üzerinden ve wifi/vowifi destekleri oluyor zaten bu dediğim 2030 senesi için şu an değil.

2G/3G telefonların böyle bir şansı yok ve frekansı aktarıyorum demek o telefonları tuğla/atık yaptık demek. İyi ki pos cihazlarında, arabalarda, acil durum servislerinde kullanılıyor ki kolay kolay kesemeyecekler/aktaramayacaklar. Türkiye 15 sene 2G'de kalmış bir ülke, fazlasıyla telefonda var. İster dede telefonu ne derse denilsin. Belki 3G/4G daha kolay gözden çıkarılabilir ama 2G yakın zamanda ASLA.

2029 da kapatilacak diye biliyorum ben

• İşletmelere yazarkasa pos cihazı zorunluluğu getirildi bu nedenle eski poslar değiştiriliyor yerine 4g destekli poslar alınıyor. Yani arkadaşın dediği gibi 2g ye ihtiyaç olacak senaryosu gelecekte olmayacak. 2029'da 2g ve 3g kapanacak. 4.5g ve 5.5g ile yola devam edicez.

• doruhüso D kullanıcısına yanıt

Olay sadece haraç meselesi değil bölünecek pasta meselesi.. Bizdeki lavuk şirketler tekelci zihniyette. Tekel olup kotalı kotalı yapıştırıp fahiş fiyatlar çekmeyi sever ve düzenleri bozulsun istemezler.

Geçenlerde Starlink'in fiyatlarıyla ilgili bir haber paylaşılmıştı bu forumda. Haber tam olarak fiyatlar değildi tabii ama haberin içinde geçiyordu. Bölgesel olarak farklı ve daha uygun fiyatlar verdiklerini o haberde görmüştüm hem de epey uygun. Yani 4-5 bin değil.

Senin dediğin gibi düşünürsek velev ki 4-5 bin olsun. Bu kadar büyük fiyatı ödedikten sonra mevcut GSM şirketlerinden de hizmet alabilirsin zaten, ne anlamı kalıyor ki servet ödedikten sonra? Ayrıca 5 bin abone bu şirketin harcalamalarını ve kazanmak istediği parayı kurtarır mı, Musk sadece bu ülkedeki 5k abone için kılını kıpırdatır mı bu da soru işareti.

• istanbul'un göbeği denecek işyerim ve evimde telekom genelde 2 kademe, zar zor 3 kademe çekiyor. 5G mi? hangi 5G?? speedtest sonuçlarımı buraya atsam ağlarsınız  

• Aralık 2023'te üç operatörün de CEO'ları 5G'ye şöyle hazırız, böyle hazırız diye röportaj veriyordu.

Sizin ben yalanlarınızı seveyim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

4-5 bin verip hangi şirketten hizmet alacaksın acaba

Yok yok. Ülkede Starlink ile yarışabilecek 1 tane bile hizmet çeşidi yok

Ayrıca baya baya rüşvet vermediği için bu haldeyiz bence. Rüşvetini verse halı sererlerdi ayağına :)

4-5 bin lira gayet uygun bir fiyat. Şirketlerle beraber 50 bin abonesi olsa yeter ki rahat olur 50 bin abone bu fiyata

4G ancak 6G çıktığı zaman kaldırılır, 5Gli telefon kullanımı artarsa kalkar.2G kaldırmaz yakin gelecekte ama 3G kaldırılır yakın zamanda 3G gereksiz şuan çünkü her telefon 4.5G li .

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.