Şimdi Ara

Türkiye'de Bilim Ölmüş, artık kokuyor !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Biri bilimi kullanarak ateizmi savunuyor diğeri İslami bilgisine dayanarak bilimsel gerçekler(!) ortaya koymaya çalışıyor. Yani ikisi birbirinin tam tersi .
    Dawkins iyi bir evrimsel biyolog ama ateizmi doğru dürüst savunamıyor. Çünkü, felsefe bilgisi yok. Evrimden hareketle natüralizm lehine argümanlar olduğu gibi teizm lehine de argümanlar var. Ateizm için;

1. Draper’ın acı ve zevk argümanı.-benzeri evrimsel kötülük argümanları-
    2. Evrimin natüralizmi olasılıksal olarak desteklediğine dair argümanlar.-Draper-
    3. Evrimin istatiksel işleyişinden hareketle teizmi çürütmeye çalışan argümanlar.

Teizm için; Alvin Plantinga’nın natüralizme karşı evrimsel argümanı. Bu argüman bir sürü formatta sunulup geliştirdi. En son Tom Crips en gelişmiş versiyonunu ortaya attı. Bence NKEA başarılı bir argüman. Yukarıda ateizm için saydığım 3 argüman BANA GÖRE başarısızlar.

Din felsefesine girmesede yeni-militan- ateistlerin sunduğu tarihsel eleştirilerde mevcut. Yaratılış bölümünün evrimle çeliştiği yaygın bir iddia.

Bana göre Adem ile Havva gerçekten yaşadı ve tüm insanlar Adem'in çocuklarıdır -tüm insanlar Havva'nın da çocuklarıdır demiyorum, dikkat!-. Pek çok modern bilim insanına göre, bu ya olanaksız yahut son derece olasılık dışı bir senaryodur. (Bu arada Adem tüm insanlığın ortak atasıdır demekle, tüm insanlık tek bir ortak atadan türemiştir demek farklı şeyler.) Adem ilk insandı ancak ilk insandan kasıt, Adem’in ilk ruh sahibi varlık olduğudur. İnsan ruhu maddi değildir. Evrimin ürünü olamaz. Adem'in bir ruhu vardı. Adem'in bedeni ise evrimin bir ürünü OLABİLİR. Tanrı'nın Adem'i yaratırken kullandığı anatomik materyal, evrimin ürünü OLABİLİR. Şurayı okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsin:

Part 1:
    edwardfeser.blogspot.com
    Modern biology and original sin, Part I
    http://edwardfeser.blogspot.com/2011/09/modern-biology-and-original-sin-part-i.html?m=1

Part 2:
    edwardfeser.blogspot.com
    Modern biology and original sin, Part II
    http://edwardfeser.blogspot.com/2011/09/modern-biology-and-original-sin-part-ii.html?m=1

Bu model Katolik teolojisiyle uyumlu. Katoliklen bu linkteki modeli benimsiyordum. Ortodoks olduğumdan beri Feser'in modeliyle ilgili bazı şüpheler oluştu kafamda. Şu an bu konuda kafamı netleştirebilmiş değilim doğrusu. Teistik bir evrim kavrayışının Hristiyanlıkla bağdaşır nitelikte olduğunu hâlen kabul ediyorum ancak ayrıntılar konusunda şu an için net bir cevabım yok doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 23 Şubat 2020; 23:33:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitapta 30 metrelik Adem veya Havva dinozorlarla güreşiyor yazmış mı ? Dünyanın yaşı 7000 yıl yazmış mı ? Dünya düzdür yazmış mı ?

Bilime aykırı birşey var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Şubat 2020; 23:21:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Kitapta 30 metrelik Adem veya Havva dinozorlarla güreşiyor yazmış mı ? Dünyanın yaşı 7000 yıl yazmış mı ? Dünya düzdür yazmış mı ?

Bilime aykırı birşey var mı ?
    Tanrı Yanılgısı kitabında evrimsel terimlerle ateizm propogandası yapıyor, bilimi ateizme buluyor, sana kitabın pdf linkini buldum attım, anlamamazlıktan gelme.
    Aynı şeyi Dawkins de yapıyor diyorum sabahtan beri örnek pfd bile atıyorum, 2 dakika da kıvırma birşeyi de kabul et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 23 Şubat 2020; 23:29:23 >
  • Bilimsel olarak gerçeğe aykırı olan neden bahsetmiş ?
  • Ateistinye A kullanıcısına yanıt
    İlk insan diye bir şey evrimsel açıdan yoktur.
    Evrim çok yavaş ilerleyen bir süreç.
    Şak diye bir anda insan olmaz.
    Her doğan nesil bir öncekinden çok az farklıdır. Bu fark yok denecek kadar azdır. Ancak aradan on binlerce nesil çıkarılırsa aradaki fark anlaşılır. Evrimsel süreçte hiçbir oğul babasından farklı değildi.
    Bunun için şu örneği verebiliriz.
    Bir insanın çocukluktan yetişkinliğe geçtiği an hangi andır.
    Böyle bir an var mıdır.
    Bir sabah uyanıp kendinizi bir önceki günden çok farklı gördünüz mü. Vay be dün ufacık çocuktum bugün koca bir yetişkin oldum dediniz mi.
    Işte evrim gibi büyümek ve yaşlanmak da bir süreçtir.
    Hayatımızın hiçbir anında bir önceki günden farklı değiliz.
    Ama yıllar içinde resimlere bakıp bu fark net olarak görülebilir.
    Bu sebeple hiçbir zaman ilk insan var olmamıştır.

• quote:

Bilimsel olarak gerçeğe aykırı olan neden bahsetmiş ?
    Evrimi Tanrı Yanılgısı kitabının içine koyarak bir bilim adamı olan Dawkins, bilimi ateizm propogandası kitabının içine koyuyor.
    Yani bilimi ateizme araç yapıyor,
    Sen diyorsun ya videoda bilimadamı biyoloji kitabına din koyuyor diye,
    Dawkins de ateizm kitabında bilimi alet ediyor.

İnan bugüne kadar forumda bir insana sana anlattığım kadar hiçbir insana anlatmadım, şunu sabahtan beri en az elli defa anlattım. Çok zor anlıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 23 Şubat 2020; 23:40:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

İlk insan diye bir şey evrimsel açıdan yoktur.
    Evrim çok yavaş ilerleyen bir süreç.
    Şak diye bir anda insan olmaz.
    Her doğan nesil bir öncekinden çok az farklıdır. Bu fark yok denecek kadar azdır. Ancak aradan on binlerce nesil çıkarılırsa aradaki fark anlaşılır. Evrimsel süreçte hiçbir oğul babasından farklı değildi.
    Bunun için şu örneği verebiliriz.
    Bir insanın çocukluktan yetişkinliğe geçtiği an hangi andır.
    Böyle bir an var mıdır.
    Bir sabah uyanıp kendinizi bir önceki günden çok farklı gördünüz mü. Vay be dün ufacık çocuktum bugün koca bir yetişkin oldum dediniz mi.
    Işte evrim gibi büyümek ve yaşlanmak da bir süreçtir.
    Hayatımızın hiçbir anında bir önceki günden farklı değiliz.
    Ama yıllar içinde resimlere bakıp bu fark net olarak görülebilir.
    Bu sebeple hiçbir zaman ilk insan var olmamıştır.
    Arkadaşım yazdıklarımı anlamamışsın sen. İlk insandan bunu anlıyorsan, doğru evrim kuramına göre böyle bir şey olanaksız hatta imkansız bunu yukarıda belirttim. Katolik ve Ortodoks teolojisi Adem insanlığın başlangıcıdır demez. Benim kastettiğim şey o değil.www.vatican.va adresine girip ilk insanın Katolik teolojisinde ne anlama geldiğini araştırırsan daha anlaşılır olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 23 Şubat 2020; 23:42:49 >

• Düşünceler karşılıklı

Benim eleştirdiğim adam 30 metrelik Adem dinazorlarla güreşiyordu yazmış biyoloji kitabına. Senin söylediğin kitapta bilime aykırı ne yazıyor. Örnek ver bana.
  • Ateistinye A kullanıcısına yanıt
    Ruhu olan ilk kişi demişsin.
    Ben ondan dolayı ilk insan olarak düşündüm.
    Fakat ruhu olan ve olmayan insanın tam olarak farkı nedir.
    Onu bir açıklarsan belki ne demek istediğini daha iyi anlarım.

Bir de direk söz konusu yazının linkini ativer lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 23 Şubat 2020; 23:45:34 >
  • quote:

Düşünceler karşılıklı

Benim eleştirdiğim adam 30 metrelik Adem dinazorlarla güreşiyordu yazmış biyoloji kitabına. Senin söylediğin kitapta bilime aykırı ne yazıyor. Örnek ver bana.
    Bilime aykırı şu var;
    Bilim Tanrı var veya yok demez, sadece bilimsel veriler sunar.

Ama Dawkins kitabında bilimi kendi inancına yani ateizme araç yapıyor. İşte biime aykırılık bu.

Sana anlatacağıma tahtaya anlatsaydım seksen defa anlamıştı, yemin ederim o kadar zor anlıyorsun ki, Allah çevrene ailene sabır versin.
  • Konuşmak için konuşunca böyle oluyor...

Sen bu zekayla Tubit - Ak'a başvur bence veya ığdır üniversitesi falan seni havada kapar...
  • Üniversiteyi, bilimi, kültürü oyuncağa çevirdiler.

Ülkede ne profesörün ne doçentin gram saygınlığı kalmadı bu kahve muhabbetlerini üniversiteye taşıdıkları için.

Yazık...
  • quote:

Konuşmak için konuşunca böyle oluyor...

Sen bu zekayla Tubit - Ak'a başvur bence veya ığdır üniversitesi falan seni havada kapar...
    Bilim Tanrı var veya yok demez, bak bunları öğren o zaman.
    Bilim sadece bilimsel veri sunar, Tanrı var veya yok demez.
    Ama Dawkins bilimsel verilerle Tanrı Yanılgısı diye kitap yazıyor.

Gerçekten çok zor anlıyorsun,şu 3 cümleyi bile sana en az seksen defa yazdım, hala anladığını düşünmüyorum.

Neden böylesin acaba? okumanda mı sıkıntı var gözlük vs?
    Yoksa sesli gürültülü bir ortamda falan mısın?
  • Bugün belli başlı (ODTÜ,Hacettepe vs) Üniversiteler dışında geri kalan tüm üniversiteler ne yazık ki gericiler tarafından ele geçirilmiş durumda.Gericiler vasıtasıyla önce araştırma görevlisi daha sonra ise kademe kademe akademik kariyer basamaklarını tırmanarak profesör ünvanını hiç haketmedikleri halde alan bir yığın israf var.Özellikle ülkenin dört bir yanına birden üniversite açmaları,yandaş ve yalakalara bu üniversitelerde kadro vermeleri Türkiyedeki bilimsel çalışmalara büyük darbe vurdu.Böyle bir ortamda bu üniversiteler ne yazık ki Osmanlı döneminde gericilerin yuvası olan medreselerden hiçbir farkı kalmadı.Üniversiteler bilimden uzak,birbirinin tezlerini çalan ve yayınlayan kadrolarla,aynı konu üzerinde hiç farklı bilgi eklemeden makale yayınlayan yerler haline dönüştü.Bugün Türkiyedeki üniversiteler sadece belli bir zümrenin kadro alması dışında hiçbir işe yaramıyor.Hiçbir işe yaramadıkları gibi ülkeyi de bir yığın üniversiteli işsiz genç sorunuyla karşı karşıya getiriyorlar.Ama buna rağmen mağlum 2018'de büyük üniversiteleri bölüp yeni üniversiteler açmaktan da geri durmadılar.Bu bile üniversitelere aslında kendi yandaşlarına kadro verebilmek için açılan yerler gözüyle baktıklarını ispatlıyor.

Ne yazık ki bugün üniversitelerin çoğu gerici ve çeşitli cemaatlere bağlı kişilerle doldurulmuş durumda...Bu gerçekten de acı verici birşey..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Ruhu olan ilk kişi demişsin.
    Ben ondan dolayı ilk insan olarak düşündüm.
    Fakat ruhu olan ve olmayan insanın tam olarak farkı nedir.
    Onu bir açıklarsan belki ne demek istediğini daha iyi anlarım.

Bir de direk söz konusu yazının linkini ativer lütfen.
    Üstte attığım 2 yazıyı okursan çoğu şeye cevap bulursun. Aksi halde bir sürü anlaşılmadık noktayı açmak zorunda kalıyorum. Malesef bunları açıklamaya vaktim ve motivasyonum yok. Yalnız felsefe okumuyorsan yazıyı anlamakta zorlanabilirsin.

Aristocu-Thomistik ontolojiye göre tüm maddi varlıklar form ile maddenin bir bileşiminden ibarettir. Buna hayvanlar ve insanlar da dâhildir. Form dediğimiz şey, bir varlığı neyse o yapan, o şey kendisi kaldığı sürece değişmeyen, o varlığı bileşenlerine indirgenemeyecek bir bütün yapan, organize edici bir güç yahut prensiptir. İnsan kavramsal düşünebilen bir varlık olduğu ve bu yeti maddeye indirgenemeyecek bir yeti olduğu için, Aristocu-Thomistler insan ruhunun maddi olmadığını düşünürler. Yani ruh dediğimiz şey, insanı insan yapan, onu bileşenlerinin üstünde yahut ötesinde bir mevcudiyet hâline getiren, onun tüm düşünce ve edimlerinin arkasında yatan temel güç yahut ilkedir.

Evrim maddi bir süreç olduğu için ruh evrimleşemez. -Bazı teist felsefeciler ruhun evrildiğini öne sürebiliyor- Yani ruh Tanrı tarafından Adem’e materyal olarak evrim olmadan koyulmuştur. Hominidlerin ruhu yoktu. Tanrı Adem’in bedenini, anatomik materyal olarak evrimi ürünü ile yaratmış olabilir. Fakat Adem’in ruhu üstte açıkladığım gibi materyal olarak evrimin ürünü olamaz. Bu durumda orijinal günah öğretisi ve Adem’in ilk insan-ilk ruh sahibi- oluşu modern biyolojiyle çelişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 24 Şubat 2020; 1:7:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ateistinye

Arkadaşım yazdıklarımı anlamamışsın sen. İlk insandan bunu anlıyorsan, doğru evrim kuramına göre böyle bir şey olanaksız hatta imkansız bunu yukarıda belirttim. Katolik ve Ortodoks teolojisi Adem insanlığın başlangıcıdır demez. Benim kastettiğim şey o değil.www.vatican.va adresine girip ilk insanın Katolik teolojisinde ne anlama geldiğini araştırırsan daha anlaşılır olacaktır.

Alıntıları Göster
    Cidden bir zamanlar Hristiyan mıydınız hocam? Çok ilginç geldi yargıladığım için değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Veronicaa

Cidden bir zamanlar Hristiyan mıydınız hocam? Çok ilginç geldi yargıladığım için değil.

Alıntıları Göster
    Hâlâ Hristiyanım. Katolikken Ortodoksluğa geçtiğimi söyledim sadece. Hristiyan olmadan önce agnostik ve ateist olduğum dönemler oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 24 Şubat 2020; 1:25:25 >
  • quote:

Hâlâ Hristiyanım. Katolikken Ortodoksluğa geçtiğimi söyledim sadece. Hristiyan olmadan önce agnostik ve ateist olduğum dönemler oldu.

Alıntıları Göster
    Hocam ilk defa bir Hristiyan Türk'le karşılaştım. Önceden en mantıklı akla uygun din Müslümanlık diyor ve inanıyordum, çok dindardım. Sonradan bazı mantıksızlıkları görmeye başladım ve 3-5 senelik boşluk süreci sonrası kararımı verdim ve şu an ateist/agnostikim. Yanlış anlamayın ama semavi dinler arasında en saçma olanı Hristiyanlık bence. Nasıl bir akıl tutulması sonucu Hristiyan oldunuz? Hem bir de önceden ateistmişsiniz. Valla çok çok şaşırdım. Hayatta böyle bir senaryo aklıma gelmezdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Veronicaa

Hocam ilk defa bir Hristiyan Türk'le karşılaştım. Önceden en mantıklı akla uygun din Müslümanlık diyor ve inanıyordum, çok dindardım. Sonradan bazı mantıksızlıkları görmeye başladım ve 3-5 senelik boşluk süreci sonrası kararımı verdim ve şu an ateist/agnostikim. Yanlış anlamayın ama semavi dinler arasında en saçma olanı Hristiyanlık bence. Nasıl bir akıl tutulması sonucu Hristiyan oldunuz? Hem bir de önceden ateistmişsiniz. Valla çok çok şaşırdım. Hayatta böyle bir senaryo aklıma gelmezdi.

Alıntıları Göster
    Hristiyanlık saçma bir din demek en kaliteli ateist din felsefecilerinin bile söyleyemeceği ifadeler. Aksine felsefeciler Hristiyanlığın en tutarlı din olduğunu kabul ediyorlar. Açıkçası senin din felsefesinde uzman biri olduğunu sanmıyorum. Neye dayanarak daçma diyorsun?

Hristiyanlık ve Tanrı aleyhine argümanların başarısız olduğunu öğrenir öğrenmez, Kutsal Ruh'un tanıklığı üzerine Hristiyan oldum. O sırada henüz Hristiyanlık ve Tanrı lehine argümanlar hakkında pek az şey biliyordum. Tabii beni bu araştırmaya yönlendiren şey de Kutsal Ruh'un tanıklığıydı. Bunu ara ara, Hristiyanlıkla tanıştığım ortaokul yıllarından beri hissediyordum. Fakat dini inanç yolunda engellerim olduğu için Hristiyan olamıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateistinye -- 24 Şubat 2020; 1:37:51 >

• quote:

Hristiyanlık saçma bir din demek en kaliteli ateist din felsefecilerinin bile söyleyemeceği ifadeler. Aksine felsefeciler Hristiyanlığın en tutarlı din olduğunu kabul ediyorlar. Açıkçası senin din felsefesinde uzman biri olduğunu sanmıyorum. Neye dayanarak daçma diyorsun?

Hristiyanlık ve Tanrı aleyhine argümanların başarısız olduğunu öğrenir öğrenmez, Kutsal Ruh'un tanıklığı üzerine Hristiyan oldum. O sırada henüz Hristiyanlık ve Tanrı lehine argümanlar hakkında pek az şey biliyordum. Tabii beni bu araştırmaya yönlendiren şey de Kutsal Ruh'un tanıklığıydı. Bunu ara ara, Hristiyanlıkla tanıştığım ortaokul yıllarından beri hissediyordum. Fakat dini inanç yolunda engellerim olduğu için Hristiyan olamıyordum.

Alıntıları Göster
    Hristiyanlığı pek araştırmadım ama birkaç ayetine(adı herneyse artık) denk gelmiştim ve bana çok saçma gelmişti. Ateistlikten Hristiyanlığa nasıl geçilir hala aklım almıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.