Şimdi Ara

Türkiye'de doktorluğun geleceği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Derece yap, Tıp kazan. O kadar sene köpek gibi çalış tahsil yap, doktor ol.
    Sonra acil serviste cahil bir kürtten öldüresiye dayak ye. Ceza bile almadan tahliye edilsin sonra. Devletin en başındaki zat yaşadığınız mağduriyet için “Bırakın gidiyorlarsa gitsinler” diye posta koysun sonra.
    İsterlerse ayda 500 bin maaş versinler. Yemin ediyorum çekilecek çile değil.
    Zaten hangi doktorla konuşsam durumdan hoşnutsuz.
    Ben de 1-2 sene önce Tıp Tıp dövünüyordum. Şuan ne kadar saçma bir uğraşın peşinden koştuğumu anlıyorum. İyi ki Tıp kazanmamışım diye Tanrı’ya şükrediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada hekim olmayi düşünen arkadaşlar, siz meslege baslayana dek ya kpss benzeri bi sinav gelicek ya da dis hekimleri gibi hemen atanma olayi kalkacak. Bunu da dusunun mutlaka.

• fivestars F kullanıcısına yanıt

Evet gelebilir

• Ponzh P kullanıcısına yanıt
    Tecrübeli diye kendini bir şey zanneden hemşire dolu ülke. Bir forumda görmüştüm bi kaç sene ek eğitimle hemşirelere doktorluk yolu açılsın demişti birisi ve baya bir kişi buna katılmıştı evet olmalı diye. O hemşireye sorsan ameliyatına 30 senelik hemşire mi 1 senelik doktor mu girsin diye eminim doktor der ama yeni doktora doktor gözüyle bakmaz çoğu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ne kpss si ya? güzel şeyler yazıyordun saçmaladın şu an. doktor ihtiyacı çok fazla diyorum kpss diyorsun  

• o işler artık o kadar kolay değil. ceza almadan çıkamazlar artık  

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

evet öyle oluyormuş. en çok da intörn hekim olduğumuzda bu durumu yaşıyormuşuz. ama ben kendime doktor dedirtecem  

• beyler... DOKTORLAR olarak bu konuları özelden konuşalım. kendini doktorla bir gören sağlık bilimleri fakültesinden mezun personellere harcayacagının enerjiyi POMPA için harcamanızın daha yararlı olacagı kaanatindeyim.

mühendisinden hemşiresisine herkesin dilinde doktor ve doktor maaşı falan. doktor saglık sisteminde her şeyden onemlidir oyle de kalacaktır... şartlarımız iyileşti daha da iyileşecek merak etmeyin. şartlarımız usa ve eu şartlarına gelene kadar durmayacagız. malum meslek grubu kamuya kpss ile atanamazsa hastanelerde asgariye calısıyor (bence bu dogru degil) kendi değerinizin farkında olun... yolda yürürken DOKTOR gibi yürüyün... aslanlarım benim...

selam ve dua ile, hayırlı sahurlar...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ek olarak üstteki hemşire dostlarımızdan bi tanesi kemal dedem seçilirse hemşire teşvigi vs artacak demiş bunda bir problem görmüyorum.

ARADAKİ FARK korunduğu sürece sorun yok. fakat kendinizi çok değerli görüyorsunuz. ülkemizde su anda her apartman bir tıp fakultesine cevrilmeye calısılmasına ragmen (ozellikle istanbulda) doktor acıgı inanılmaz derecede fazla. bu hiçbir ülkede kapanmadı kapanmıyor. her doktorun gitmek için 3-4 adımlı sınavlara çalıştığı AMERİKA'da bile halihazırda boş kontenjanlar mevcut... haddinizi biliniz, karşılaştırmalarınızı TIP FAKÜLTESİ MEZUNU DOKTORLARA GÖRE yapmamalısınız. denk değiliz aynı yollarda yürümedik benzer başarılara sahip değiliz.

bir doktor hayatı boyunca başarılı olmuştur.

sizin kendinizi başarılı görüp görmediğinizi bilemem, bazılarının hedefi küçük olabilir... fakat bizle kendinizi KAR ŞI LAŞ TIR MA YIN!!!!

hayırlı sahurlar, selam ve dua ile...

ve aleyna aleyküm selam...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benzer durumu bilim dunyasinda da yasiyoruz. Research associate'ler veya ne bileyim lab manager'lar olsun, ben onlari ezikleyecek hicbir sey yapmamama ragmen surekli bir savunma modundalar, surekli kendilerini ispatlama cabasindalar. Hayir kendinizle madem barisik degilsiniz, gidin doktora yapin ne diyeyim. Olay sadece maas olayi da degil. Bilimsel konuda son derece yetersizler ve bunun farkindalar. Benim agzimdan bilimsel bir bilgi ciktiginda, guzel sonuclar elde ettigimde bile fesatlaniyorlar.

Bu yuzden hastanelerdeki hekim-hemsire catismasini anlayabiliyorum ve bu konuda hekimlere hak veriyorum. Yine de iletisiminizi saygi cercevesinde gerceklestirin.

• Sacmalamiyorum su an tahminim henuz tibbiyelisiniz. Sahada durumlar farkli. Pratisyenligi birakin belli basli uzmanliklar bile doyum noktasina gelecek 5 10 seneye.

Doyum noktasına gelince kamudaki maaşlar çok düşer mi?

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

Onu kestirebilmek su an icin zor malesef.

Bence özeldeki maaşlar düşer ya da özele girmek zorlasır ama kamu benzer olur gibi

kardeşim nasıl doyum noktasına gelecek ya? doktor ihtiyacı var diyorum belki 30 40 seneye anca kapanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 26 Mart 2023; 21:4:4 >
  • Gunluk hayatta karsilastigim bir doktor haric hicbiri burdakiler gibi degil asla insanlari kucumsemiyorlar ve yargilamiyorlar...

hep hata yapılan hata, doktorluk mesleğini diğer mesleklerle bir tutulmaya çalışılması, dünyanın hiçbir yerinde işsiz kalan doktor yok her yer doktor arıyor ve burada açık kapanıp işsiz kalacak gibi imalarda bulunmak en büyük hata olduğunu düşünüyorum

bu yüzden insanlık var oldukça açık kapanmayacaktır 100 yıl geçse bile doktora ihtiyaç olacaktır

pandemi döneminde ve bu zamanda da doktora en fazla ihtiyaç duyuyoruz

---------------------

ben 2018de tıpa başladığım zaman 2020de açık kesin kapatıyordu, yıl 2020 oldu 2023te tüm açık kapanacak deniyor ama şu an 2023teyiz ve 2020den daha fazla sağlığa talep var

yaşlanan nüfusuz ve sağlığa 2020 ve 2018den daha fazla ihtiyaç duyuyoruz

insan var oldukça bu açık kapanmaz  doktorlukta yakın 50 senede de açık kapanmayacağına ve daima yeni genç doktorlarımıza ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum

almanyada 550binden fazla hekim çalışıyordu 2021 senesinde ve halen çok fazla ihtiyaç olduğunu düşünüyorlar

ve ttb nin istatiklerine göre de yılda 3binden fazla hekim yurtdışına çıkmakta ve her yılda bu sayı artmakta çünkü Türkiyedeki tıp fakültesinin dünyanın her yerinde kabulu var ve sadece bu sene 100den fazla usmle de match aldı yani Türkiyedeki tıp fakültelerin dünyanın her yerinde tanınırlığı var

eğer burada doktor olamayacaksanız açık kapandı olsa bile dünyanın her yerinde kapısı açılır bu yüzden diğer meslekler gibi düşünürseniz hata yaparsınız

Türk Tabipleri Birliğitwitter
    “TTB'ye "İyi Hal Belgesi" başvuru sayısı; 📌 Şubat ayında 214 📌 2023'ün ilk iki ayında 465 oldu. Gerek deprem bölgesinde gerekse diğer bölgelerde çalışan hekimlerin ağır ve güvensiz çalışma koşulları derhal giderilmelidir.”
    https://twitter.com/ttborgtr/status/1630983740402065409

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.