Şimdi Ara

Türkiye'de Gençlerin Hayata Umutla Bakmaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mevzuderin

Türkiye'nin en büyük sirketlerinden birinde calisiyorum isciyim. 2016 da bugünkü maaşımın %50 sini alıyordum ozaman daha iyi geciniyordum. Bende var bı ****lik sanırım. Ulke Yönetimi gayet güzel diyolar herkez.

Kim diyorsa selam söyleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013te abd deyken mühendislik eğitimimi tamamlamak için ülkeye geri dönmüştüm. Okulun bitmesine 1 donem kalmıştı. O zamanlar evlenmeyi düşünüyor, alacağım araba için planlar yapıyordum yas 22... Bu arada kesinlikle kamu istemiyor özelde çalışıp yükselme planlarım vardı. Okul bitti berbat bir sektöre giriş yaptim adam akilli paramizi alamadik surundurduler okuduğumuza pisman olduk. Kurduğumuz aile işi ise batti iflas ettik. Evlenme planlari askıda kaldı, para olmayınca iliski de bitti. Araba almayi birak mevcut arabami sattim borclari kapamak icin. Yıl 2020, okul biteli yıllar oldu. Mesleği biraktim farklı bir sektorde calismaya başladım. Bir daha asla okumam, kamuda çalışmam derken mecburen hayat şartlarından dolayı mastera basladim belki akademisyen oluruz dedik. O zaman sıfırı 69 bin olan leonun simdi ikinci eli 200 bin oldu araba da hayal oldu tabii. Sonuç, yaş nerdeyse 30 oldu. Okuduk boşa okuduk. Eş desen yok çoluk çocuk yok aile yok gelecek garantisi olan bir iş yok... Hâlâ okuyoruz. Master bitti çok şükür. Şimdi doktoraya hazırlanıyorum. Belki yurtdışına kapak atarım da kurtarırım kendimi diye... Abd den geldiğim güne lanet ettim. O dönem birlikte olduğum insanlar ise şimdi çoluk çocuğa karıştı... Yani okuyup adam olalım pislikten uzak duralım ülkeye faydamız olsun dedik ama ülke senden bunu istemiyor... Otur ye ic yaşadığına şükret diyor. Biz sizin yerinize yeriz, çalarız çalana da çanak tutarız sizin neyinize diyor. Ülkede cehaletin, avamligin, riyakatin bu kadar tavan yaptığı başka bir dönem olmamıştı...

• Sen yolsuzluk görmemişsin

Git Rusya'ya yolsuzluk rüşvet ne öğren Gel sonra konu açarsın

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Selam söylemeyi bırakın selam veresim gelmiyor artık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cahilliğin hüküm sürdüğü yerde sefalet savaş VS bitmez.

Ne umudu kalacak. 2500e işe giremiyorsun mühendis olarak adam lise mezunu 4500e bekçi oluyor.

4500de çok para değilde durumu görün

Ne varsa gaz verme gaz alma gündem yapma. İcraat dedikleri çalışan havalimanı kapat yenisini yaptır.

5 aileye 240 milyar dolar borcumuz var. 83 milyon vergisi ile 5 aileyi zengin etmekten bıktık

• quote:

Orijinalden alıntı: Lee-on!

2013te abd deyken mühendislik eğitimimi tamamlamak için ülkeye geri dönmüştüm. Okulun bitmesine 1 donem kalmıştı. O zamanlar evlenmeyi düşünüyor, alacağım araba için planlar yapıyordum yas 22... Bu arada kesinlikle kamu istemiyor özelde çalışıp yükselme planlarım vardı. Okul bitti berbat bir sektöre giriş yaptim adam akilli paramizi alamadik surundurduler okuduğumuza pisman olduk. Kurduğumuz aile işi ise batti iflas ettik. Evlenme planlari askıda kaldı, para olmayınca iliski de bitti. Araba almayi birak mevcut arabami sattim borclari kapamak icin. Yıl 2020, okul biteli yıllar oldu. Mesleği biraktim farklı bir sektorde calismaya başladım. Bir daha asla okumam, kamuda çalışmam derken mecburen hayat şartlarından dolayı mastera basladim belki akademisyen oluruz dedik. O zaman sıfırı 69 bin olan leonun simdi ikinci eli 200 bin oldu araba da hayal oldu tabii. Sonuç, yaş nerdeyse 30 oldu. Okuduk boşa okuduk. Eş desen yok çoluk çocuk yok aile yok gelecek garantisi olan bir iş yok... Hâlâ okuyoruz. Master bitti çok şükür. Şimdi doktoraya hazırlanıyorum. Belki yurtdışına kapak atarım da kurtarırım kendimi diye... Abd den geldiğim güne lanet ettim. O dönem birlikte olduğum insanlar ise şimdi çoluk çocuğa karıştı... Yani okuyup adam olalım pislikten uzak duralım ülkeye faydamız olsun dedik ama ülke senden bunu istemiyor... Otur ye ic yaşadığına şükret diyor. Biz sizin yerinize yeriz, çalarız çalana da çanak tutarız sizin neyinize diyor. Ülkede cehaletin, avamligin, riyakatin bu kadar tavan yaptığı başka bir dönem olmamıştı...

Aslında oldu. Osmanlı son 200 yılı cehalet ile doluydu.

Yıldız kaydı diye rasatane topa tutuldu kapatıldı. Twitter yasağı yapar gibi matbaa yasak geldi. Neler oldu neler. Cehalet arttıkça ülke zayıfladı sonunda yıkıldı.

Şuan Türkiye benzer bir döneme giriyor gibi. Zorunlu eğitim kalkar okuma yazma düşer heryer imam hatip medrese olur kuran eğitimi. Ama Arapça. Ama Arapça öğrenmeden. Hahahaahha

Sorna İran gibi olur. Başını kapatmayanı hapse vs biliyorsunuz azcık düşünün

Zaten istedikleri bu. Anıt kabir yıkılsın demokrasi kalksın şeriat gelsin. Orta Doğu bk çukuruna Suriye İran gibi olalım tek dertleri bu..

Okumuş parası olan beyaz Türklere Avrupa kapıları açar : sınav VS ile (Hollanda artık Türklere sınav yapıyor, oranın kültürüne uyum sağlayamaz çomar isen almıyor ülkeye hahahha)..

Burda kalanlara yazık olur

Gidişat böyle zaten büyük İsrail projesinde en büyük adım Türkiyeyi molla devleti yapmak. Feto ile bunu denediler. Şimdi sıra diğer taşerona

• Aylık 2500$ ile haftasonunu evde geçiriyorum masraf etmemek için hobi olarakta bitki yetiştiriyorum balkonda. Fazla üstüme gelirseniz tarla işine girerim.

Türkiye'de Gençlerin Hayata Umutla Bakmaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 19 Eylül 2020; 23:10:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

Ne mezunusunuz hocam?

İşletme

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.