MedyaPorttwitter “Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Beyaz G(Ö)REV'den seslendi:
Durum çok vahim
@esenol
https://t.co/CANMsOzBMe https://t.co/NVL5BXIzXm” https://twitter.com/MedyaPortnet/status/1490995401100431362 |
Türkiye'de günlük vaka sayısı ilk kez 100 bini aştı (5. sayfa)
-
-
Pfizerin fedaisi Genetik sivilar etkisini gostermeye baslamis. Once Harddiskini resetlemisler ama yeniden isletim sistemi yuklemeyi unutmuslar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aşı oldukça daha agresifleşiyorlar :) Buna yaşam , sağlık diyorlar bir de :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakinda asilarin yalan oldugu itiraf edilip salgin bitti denilince dahada bir bosluga dusecekler
Yaşamını Twitter TV'ye bağlamışların boşluğa düşmemesi olanaksız :)
-
Ahanda Prof. Corona Ceyhan aglamaya baslamis simdiden. Salgin biterse artik eskisi gibi TV lerde kimse onu programa cagirmayacak. Ismi unutulup gidecek.
-
omicron varyantı daha hafif geçiyor ama şu ana kadar hiçbir covid olmadım ya da grip geçirmedim. Maskenin faydası olarak düşünüyorum önceden mevsimsel grip enfeksiyonu geçirirken 2 yıldır atlatmadan geçiriyorum ve daha hiç de hastaneye tıbbi yardım almak için de başvurmadım bu süreçte
-
bu şekilde bilim adamlarının televizyona çıkma sevdasını anlayamıyorum. Sayın Canan karatay hanım da aynısını yapıyordu ve yakın zamanda ünlenen Sayın Oytun Erbaş da sık sık televizyona çıkıyor. Acaba her televizyona çıktıklarında para mı alıyorlar merakımdan soruyorum sadece
-
Maskenin yararı derken ? Ben zorunlu durumlar dışında hiç maske takmıyorum yine de hiç covid olmadım :) Covid olmadım tümcesi bile komik geliyor :)
Bu arada aşı oldunuz mu ? Benim tıp öğrencisi bi arkadaş oldu 2 doz.
Ben mecburen oldum yoksa her gün test verecektim bir kez test verdim bu eziyeti yaşamamak için 2 doz aşımı yaptırdım.
Ama maske gerçekten her türlü virğse karşı koruyuculuğu var en basit mevsimsel grip ya da alerjiden kaynaklı bir sorunum olmadı normalde yaza doğru baharda alerjiden dolayı çeşitli şikayetlerim olurken 2 senedir olmuyor. Bu maskenin yararı.
Hatta sabahları okula giderken Ankaranın ayazında burnum çok fazla üşürdü maske sayesinde üşümüyor o da başka ilginç bir şey komik olsa da o yönden faydasını görüyorum maskeyi çıkarıom çok üşüom hemen kapatıyorum
-
@vonderplanitz ama biz genelde hastanede oluyoruz o yüzden maske takmamak gibi bir şeyimiz olamaz. Hem hastaların güvenliği için hem de kendimizin güvenliği için. Bu sorumlulukta dışarıda da maskeyi takıyoruz ve yememek dışında hep maske ile geziyoruz.
-
Doktor adayı öğrenci olarak zorunlu biçimde (Arapça deyimi ile mecburen) aşı oldum dedin.
Covid olayındaki maske, hastalık yapıcı virüs teorisinin bir uzantısı. Hastanelerde operasyon sırasında takılan maske ise hastanın gövdesinde iç organlar dışarıya açıldığında, kişilerden salya gelmesini engellemek için.
Hastalık yapıcı virüs teorisi gerçek değil, bir teori. Aynı biçimde kök gözeler (mikrozima) teorisi de bir teori.
Bence 2. teori biyolojik yaşamı daha iyi açıklıyor: O teoriye göre hastalık virüs bulaşması ile değil gövdemizin içinden başlıyor. aynen gövdemizin yeni göze üretmesi gibi, deriye kesik atılınca çıkan kanın pıhtılaşması gibi, gövdemiz kimi koşullarda virüs üretiyor. Tüm süreçlerden tümüyle kök gözeler sorumlu. Kanser, kök gözelerin asidik (fermente) olması ile ilgili. İç organda başlayacak bir kanseri durdurmanın en doğal, en etkin yolu, kök gözeleri doğal asit dengesine (pH 7.35) döndürmek bunun için de hastanın durumuna göre belli bir düzeyde, belli bir protokolde pH 8+ sıvı alınması gerekli. Bu doğal yöntemle iyileşen sayısız kanser hastası var. Kemoterapi gereksiz, pahalı, sakıncalı. 2 doz aşı olan tıp öğrencisi arkadaşım bile kemo son derece sakıncalı dedi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
biz ışık elektron mikroskopunda coronaviridae ailesini iyi inceleyebiliyoruz ve canlı hücredeki etkilerini inceliyoruz size de tavsiyem mikrobiyoloji laboratuvara gelip onları gözlemlemeniz
tıp öğrencisi kemoterapiden ne anlasın ki onkoloji servisine bekleriz onu da ve genel cerrahi servisine de orada da meme koruyuce cerrahi öncesi kt ve rt tedavilerin alındığına ve sintigrafideki etkilerine bakabilir
ya da sizi nükleer tıpa alalım orada kanser öncesi bir hasta ile radyoterapi almış hastasnın kemik sintigrafisindeki değişimleri inceleyebiliriiz
-
Bu jargon ile ancak hastaneye gelen hastaları etkileyebilirsiniz :)
Hoppala tıp öğrencisi kemoterapiden ne anlasın oldu demek :) tıp öğrencisiyim diyorsun ancak bilgisiz, bilinçsiz, çaresiz kişinin söyleyeceği türde tümce bu :)
Işık elektron mikroskobunda incelediğiniz coronaviridae grubunun (Aile Arapça bir deyim, buradaki anlamda aile yerine "grup" kullanılabilir) havada gezerek akcigerden girerek coğalan birşey olduğunu kanıtlayabilir misiniz ? Ancak öyle uzun jargonkar keserek değil, kısa net biçimde :)
yo ben o stajları aldım ilk 3 yıldaki temel bilim alan ve bu konu hakkında stajlarımı tamamlayarak konuşuyorum
akciğer haa yolu ile gelmiyor zaten olarak üst hava yoluna tutunuyor orada nazofarinxe sonra ora farinxe tutunuyor ardından aly hava yollarına iniyor alveola kadar o zaman pnömoni yani halk arasında zatüre ddenilen hastalığa dönüşüyor covidde bu daha ağır gerçekleşiyor insandan insana etkileme biçimi değişiyor
biz akciğer grafisinde halk arasında buzlu cam denilen bir görüntü yani grafide bilateral olarak konsalidasyon alanları ve hava bronkogramları oluşuyor ve bu şekilde alt havayoluna inmiş diyebiliriz aslında ama gerekli testler alındığında balgam falan orada covid virüsüne rastlayabiliriz
ama direkt akciğeri açıp covidi göreli diyorsak canlı bir insanda mümkün dğeil ama yapılan otopsilerde bu şeyler kanıtlanmış zaten covid testinde biz orafarinxten ya da nazofarinxten örnek alırız covid çıkması için bizim için yeterli kanıt oluşturur
-----------------------
-
evrim ağacıCOVID-19 aşısı olanlar, aşısızlara kıyasla daha sık mı ölüyor? | Soru & Cevap - Evrim Ağacıhttps://evrimagaci.org/soru/covid19-asisi-olanlar-asisizlara-kiyasla-daha-sik-mi-oluyor-19630
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X