Şimdi Ara

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
9
Favori
52.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Blackeagle
    Molex olan fan kontolcü'nün güç ihtiyacını karşılıyor. Pin bağlantısı ise ponpa devrini gösteriyor. (Anakartın cpu fan bölümüne bağlamalısın)

Sağolasın. Öğle arası gidip kuruluma kaldığım yerden devam edebilirim o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Arkadaşlar bu H 100 benim Aerocool Xstrike kasaya olur mu? Yoksa H 80 mi alsam? İşlemcim AMD X4 955. Stok fanla 3.8GHZ'de max 65 oluyor. Sıvı soğutmada nasıl olur bu değerler acaba? Bir de H80 ile H 100 arasında performans olarak çok fark olur mu dersiniz?

Ya valla çalıştığım ye-de strike x i inceledim aslında kendi kasamı satıp onu alıp H100 ile sorunsuz kullanmak geldi içimden. :)
    Aslında o kasanın şöyle bir güzelliği var H100ü o kasada 4 fanlı olarak kasanın önüne bağlayabilirsin gibime geliyor. Çok merak ettim önden içeri doğru üflese ve yukardıanda egzos yapılsa sanki mükemmel olur o kasada.
  • Arkadaşlar bende H80 almayı düşünüyorum ancak High Modda çok sesli diyorlar , acaba stok fanlarını değiştirirsek bu sesi azalatabilir miyiz performans kaybetmeden ?
  • Tam iade etmeye karar vermiştimki eksen tekrar değiştirdi ürünü ve sonunda sessiz bir H100üm var yarın Viper fanlar için PWM çoklayıcı alıp en düşük devirdede çalıştırınca tadından yenmez valla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mctug

Alakasız diyeceksiniz belki de ama. Noctua NH-D14 ile resimde gördüğünüz sıcaklıklarda seyrediyor. Sistem imzamdaki gibidir. @4 GHZ de çalıştırıyorum voltaj stock . Arada 80 TL fiyat farkı var. Ve gördüğüm üzere H100 bu kadar performanslı değil. Ama şık bir görüntüsü var ve daha az yer kaplıyor o bakıma iyi ama sıcaklığı düşürmekse amacımız bilmiyorum çok da iyi denemez sanırım :S

http://a1202.hizliresim.com/u/5/2gffs.png

Bu sefer zorda olsa fanları corsairin tanıtımındaki gibi aşağıya doğru çevirdim ve imzamdaki şekilde occt ile kastım 42c yi geçmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mctug

Voltaj vermedin değil mi ? Ama sanırım zaten intel'in sıcaklığı amd den kat be kat aşağıda olduğu düşünülür ise H100 benim sistemde 50 dereceden aşağı inmez sanırım kastığım zaman :S

Denemeden bilinmez aslında ama çok büyük soğutucu alsam ramlerim sorun çıkartıcaktı anakarta yük bindir vs. Ben memnunum baya belki pahalı doğrudur ama hem kasa içindeki şıklığı hemde soğutması çok başarılı.
  • ben de yeni aldım ürünü soğutma harika ama ses durumu beklediğim kadar az değil. ya da ben takıntılıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeFeD -- 14 Şubat 2012; 1:06:01 >
  • Nasıl bir ses hocam bu ? Pompa sesi olabilir bir video çekip yollarsan anlayabiliriz.
  • valla pompa sesine benzetiyorum youtube videolarına bakarak. merak ettiğim şu. h100 kullanıp kasada sıfır ya da duyulamayacak kadar az ses var diyen arkadaş var mı?
  • Var tabiki hocam konudada var youtubede bir pompa sesi eğer duydugunuz ses aynıysa değiştirin derim.
  • kullanan arkadaşlara bir şey sorucam yardımcı olan olursa sevinirim konuyu hızlı bir şekilde inceledim ama sormak istediğim pompanın üzerindeki devir düğmesi sadece fan hızınımı kontrol ediyor yoksa su devirdayım pompasının hızınıda etkiliyormu bunun ile ilgili bir veri bulamadım açıkçası.
    eğer o düğme hem fan hemde pompayı idare ediyorsa fanları başka kontrolcüye bağlayıp pompayı sondevirde çalıştırılır fanlar ise diğer kontrolcü ile istediğimiz ayarda kullanırız böyle olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avatar751

kullanan arkadaşlara bir şey sorucam yardımcı olan olursa sevinirim konuyu hızlı bir şekilde inceledim ama sormak istediğim pompanın üzerindeki devir düğmesi sadece fan hızınımı kontrol ediyor yoksa su devirdayım pompasının hızınıda etkiliyormu bunun ile ilgili bir veri bulamadım açıkçası.
    eğer o düğme hem fan hemde pompayı idare ediyorsa fanları başka kontrolcüye bağlayıp pompayı sondevirde çalıştırılır fanlar ise diğer kontrolcü ile istediğimiz ayarda kullanırız böyle olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ben halihazırda fanları zaten kontrolcüden ayarlıyorum. Fakat düğmeye bastığımda pompada herangi bir tepki göremedim veya duyamadım diyim. Galiba sadece fanları ayarlıyor.
  • quote:

kullanan arkadaşlara bir şey sorucam yardımcı olan olursa sevinirim konuyu hızlı bir şekilde inceledim ama sormak istediğim pompanın üzerindeki devir düğmesi sadece fan hızınımı kontrol ediyor yoksa su devirdayım pompasının hızınıda etkiliyormu bunun ile ilgili bir veri bulamadım açıkçası.

Sadece fan hızlarını kontrol ediyor hocam başka bir esprisi yok o tuşun
  • merhaba arkadaşlar cuma akşam vatan %25 den h100 siparişimi verdim dün elime geçti ve gece kurulumunu yaptım , biraz uğraştırsada sonuç çok güzel oldu

öncelikle testimden önce bahsetmek istediğim birkaç husus var

1-Pompa sesi konusunda haberim vardı (hırıltı şeklinde çıkan ses) inşallah bana denk gelmez diyordum ama ne yazıkki benim ürünümdede hırıltı sesi geliyor...dijital trend e gönderdiğim mail de cevap olarak değişimin aldığım yerin yaptığını söylediler...biraz hevesim kaçtı ama uğraşıcam artık

1.a-Pompanın içinde kalan hava kabarcığı yüzünden bu ses çıkıyor ve corsair kendi sitesindede bahsettiği birkaç çözüm var -----kasayı yan yatırarak çalıştırmayı denemek------h100 ü söküp kasa dışında çalıştırıken pompayı şiddetli bir şekilde sallamak-------son olarakta borulara tırnağınızla vurmak (bunları deneyeceğim yarına kadar sonuç alamazsam vatana gideceğim)

2-kurulum yapmadan önce kesinlikle vidalar yanınızda bir nalbura gidin ve bolca somun alın...vidalar gereğinden fazla uzun ve radyatöre değiyor eğer sonuna kadar sıkarsanız

3-kurulum yapmadan önce kesinlikle birisinden yardım isteyin :)

bilgisayarımı tam 1 sene önce inventustan topladım thermalright silverarrow ile kullanıyordum kasam hafx

koşulları eşitlemek için aynı voltaj altında denedim...ama tam denk gelmedi biraz daha ince ayar yapmam lazım h100 e fazladan yük geldi

H100 i5 2500k 5000 Mhz 1.496 volt

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi

thermalright silverarrow i5 2500k 500 Mhz 1.472 volt

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi

farkıda görebileceğiniz gibi en basitinden arada 8-10 derece fark var h100 lehine ve içinden çıkan default fanları kullandım

en kısa zamanda aquatuning.de sitesinden cougar fanları sipariş vereceğim ve scythe kaze master pro fan kontrolcüsü ile kullanacağım

özet olarak inceleme sitelerinde ne kadar doğru bir fikir oluşturabilirsiniz hepsi birbirinden farklı şartlarda test yapıyorlar

benim yaptığım testte işlemci aynı kasa aynı ortam sıcaklığı hemen hemen aynı üstüne üstlük şu anda kasamda bayağı bir toz var ordada fark eder ve 6950 cf setup yüklü

kafanızda bir fikir oluşmuştur inşallah NH-14 ve silverarrow birbirlerine çok yakın soğutucular belki 0.5 derece bile yoktur aralarında ama sakın h100 e denk bunlar gibi şeyler aklınızdan geçirmeyin :)

(son olarak aquatuning.de de siparişim 66.37 euro ödeme kısmında en ucuz GLS 34.41 euro luk kargo ücreti var daha az olması gerekmiyormuydu)

• Merhaba arkadaşlar,
    Thermaltake Armor 6000 (Full Tower) kasaya rahatlıkla monte edebilirmiyim H 100' ü?
    Ve asıl soru kasa gereği alt tabakaya monte edeceğim için kullanan arkadaşlardan biri bana H-100 hortumunun kaç cm olduğunu iletebilirmi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir_recep

quote:

Ben halihazırda fanları zaten kontrolcüden ayarlıyorum. Fakat düğmeye bastığımda pompada herangi bir tepki göremedim veya duyamadım diyim. Galiba sadece fanları ayarlıyor.

verdiğiniz cevap için teşekkr ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zhee

quote:

Sadece fan hızlarını kontrol ediyor hocam başka bir esprisi yok o tuşun

eğer dediğiniz şekildeyse fanları kontrolcüye bağlamak daha mantıklı.
    birde örnek sıcaklık artığında kendisi fan hızını ayarlı yormu yoksa elle devamlı tuştan kendinizmi ayarlıyorsunuz
    eğer devamlı kendimiz ayarlıyorsak işin yoksa ya yan kapak açık kalacak yada her seferinde ayar için kapağı açacaksınız

bunada bir cevap alabilirmiyim

• quote:

birde örnek sıcaklık artığında kendisi fan hızını ayarlı yormu yoksa elle devamlı tuştan kendinizmi ayarlıyorsunuz
    eğer devamlı kendimiz ayarlıyorsak işin yoksa ya yan kapak açık kalacak yada her seferinde ayar için kapağı açacaksınız

Hocam kendimde H100 sahibiyim fakat daha kullanmak nasip olmadı Cougar'larım gelmeden kurmayı düşünmuyorum fakat arkadaşlarımda gördüğüm kadarı ile blok sıcaklıgına göre fan rpmlerini kendisi ayarlamıyor o işlemi biz manuel olarak ortadaki tuş aracılığı ile yapmaktayız ki en düşük seviyede bile çok iyi sogutma saglıyor sürekli aç kapa yapmanıza gerek yok sürekli kendini ayarlıyacak olsa sapıtır ısı sensörüne göre :)

• quote:

Orijinalden alıntı: zhee

quote:

Hocam kendimde H100 sahibiyim fakat daha kullanmak nasip olmadı Cougar'larım gelmeden kurmayı düşünmuyorum fakat arkadaşlarımda gördüğüm kadarı ile blok sıcaklıgına göre fan rpmlerini kendisi ayarlamıyor o işlemi biz manuel olarak ortadaki tuş aracılığı ile yapmaktayız ki en düşük seviyede bile çok iyi sogutma saglıyor sürekli aç kapa yapmanıza gerek yok sürekli kendini ayarlıyacak olsa sapıtır ısı sensörüne göre :)

teşekkürler cevaplar için

• arkadaşlar h100 soğutucuda peteklerinde su varmı yani vidaları taktığımızda oraya temas da petekler zedelenirse su sızdırma olayı yaşanır mı?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.