Şimdi Ara

Türkiye'de Neden araba satın alamıyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 5000 lira altında Maaşlı çalışan araba alırsa kafayı yemiş demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arz talep hocam, 0 almak enayilik bu devirde, 2. el de çakal kaynıyor, scotty kilmer diye bir yabancı youtube kanalı var izlemeni öneririm, elle aracı muayene, ken gözünle görme falan önemli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tP4sha T kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğin kanalı ilk defa duydum şuan bakamıyorum ama akşam bakacağım merak ettim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Parasi olmayan binmesin madem oyle, metrobusler bosuna yapilmadi. Kaldi ki forumda siz yazmiyor musunuz 5.000 TL para mi, Golf araba mi diye? Kimler otobuse biniyor burada ben sasirdim yani.

Araba netice itibari ile luks bir sey. Paran varsa binersin, yoksa binmezsin. Sabahtan aksama kadar internette dolasmak yerine sigortali bir ise girip calisan biri bile araba alir ki ben internette arastirdim gordum 3.000 TL ye de araba var 300.000 TL ye de. Olaya nereden baktiginiz ile alakali. Park yeri bulmak bu kadar zorken, demek ki arabaya binen biniyor.
    Ahanda bu yorumu ariyordum, bakalim konunun sacmalayani kim olacak diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye de araba alamıyorsun çünkü Türkiye fakir bir ülke
  • Araba alabilecek durumda değilim de 5 yıl sonra almayı düşünüyorum ama fiyatları gördükçe üzülüyorum arkadaş. Fındık motor arka kapı manuel Renault Clio 110k arkadaş artık yerer yahu. 2. el desen çakal yuvası. Pert araçlara bile bir ton para istiyorlar. Cidden yeter yahu. Devlet büyükleri 5 litre v8 araçlara binsin biz sürünelim. Başka açıklaması yok bunun.

(imla hatası olduğundan düzeltme)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tP4sha -- 20 Şubat 2020; 4:10:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HBeg

Araba fiyatlarının ve vergilerin bu derece tartışıldığı tek ülke biz olabiliriz. Şuana kadar konuştuğum hiçbir akpli arkadaş bana bu konuda karşı gelmedi. Kendileri de siz ne düşünüyorsanız onu düşünüyor. Araba konusunda herkes rahatsız ama otomobil satış rakamları açıklanıyor 30000 tane araba satılmış. Ben bizim milleti anlamadım bir türlü.
    hepsi tam ÖTV ödemiyor ki...

Engelliler ödemiyor

Şirket sahipleri çok azını ödüyor

EN ÖNEMLİSİ DE KİRALIK OTOCULAR DEVLET KURUMLARINA -BELEDİYELERE VS. KİRALIYOR DEVLET KURUMU VE BELEDİYE DE YİNE VERGİ İLE VATANDAŞA ÖDETİYOR KİRALAMA BEDELİNİ

Yandaşlar için sorun yok zaten 20 bin beleş maaş geliyor 3-4 bin taksit sorun etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 20 Şubat 2020; 4:23:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Parasi olmayan binmesin madem oyle, metrobusler bosuna yapilmadi. Kaldi ki forumda siz yazmiyor musunuz 5.000 TL para mi, Golf araba mi diye? Kimler otobuse biniyor burada ben sasirdim yani.

Araba netice itibari ile luks bir sey. Paran varsa binersin, yoksa binmezsin. Sabahtan aksama kadar internette dolasmak yerine sigortali bir ise girip calisan biri bile araba alir ki ben internette arastirdim gordum 3.000 TL ye de araba var 300.000 TL ye de. Olaya nereden baktiginiz ile alakali. Park yeri bulmak bu kadar zorken, demek ki arabaya binen biniyor.
    Vergiler olmasa bir otomobilin maliyeti 30 bin lira bile değildir. 40 bin desek bile %18 KDV olsun ekstra eder 47 bin lira... Adamda 50 bin lira var ama alamıyor yani parası olduğu halde alamıyor parası olmadığı için değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A401672FA

arabaya gerek yok. hazırcılığa çok meyillisiniz. mis gibi toplu taşıma var. ben avrupa'da yaşıyorum. çoğu ülkeyi de gezdim. türkiyedeki toplu taşıma sistemi hiçbir yerde yok. burda evet herkesin arabası var ama hepsi dandik araçlar. türkiye'deki insanlar bu araçlara binmez bile. türkiyede herkes lüks düşkünü. ben ne zaman türkiyeye tatile gelsem hep yollarda bmw mercedes var. herkes zengin. toplu taşıma nimettir. o nimeti kullanın. arabaya gerek yok.
    Yaz tatillerinde tatil yerlerine gidince öyle olur zaten... Bir operaya gidersen yaa salonda ne kadar insan var Türkiyedeki insanlar opera hastası olmuş dersin muhtemelen, kurban bayramından hayvan pazarına gidersen her yerde hayvan var ülke pislik içinde dersin

• Resmen dalga geçiyor forumla her konuda yorumu var.

Gel burda yaşa, yiyorsa gel? Yemiyor değil mi?

O zaman herseye ahkam kesme uzaktan...

Blokladim herkes de bloklasin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 20 Şubat 2020; 7:17:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A401672FA

arabaya gerek yok. hazırcılığa çok meyillisiniz. mis gibi toplu taşıma var. ben avrupa'da yaşıyorum. çoğu ülkeyi de gezdim. türkiyedeki toplu taşıma sistemi hiçbir yerde yok. burda evet herkesin arabası var ama hepsi dandik araçlar. türkiye'deki insanlar bu araçlara binmez bile. türkiyede herkes lüks düşkünü. ben ne zaman türkiyeye tatile gelsem hep yollarda bmw mercedes var. herkes zengin. toplu taşıma nimettir. o nimeti kullanın. arabaya gerek yok.
    Türkiyedeki BMW Mercedesler belli bir alanda rant elde edenler ve sırf lüks düşkünü oldukları için güçleri yetmeyen araca kredi ile girmiş kişilerdir. Avrupada 5.000 Euroya orta halli bir araç alınabiliyor ve insanlar bizimkiler gibi lüks düşkünü değil. parasının yettiği aracı alıyor. o senin siz beğenip binmezsiniz dediğin araçlar burda 50-60k TL...

Hadi bekar sadece işe gidip gelen arkadaşlar toplu taşımayı kullansın (yakıt, sigorta, vergi, bakım, lastik vs derken felaket bir masraf) ama aile olan ne yapacak. Bir akrabasının arkadaşının evine gidemeyecek mi Ankaranın ayazında eşinle çocuğunla ayakta gidip 2 otobüs değiştirip mi ulaşacak bu insanlar gidecekleri yere.

Bu aklı nerden buluyorsunuz çok merak ediyorum ya. İnsan gibi yaşamak istemek hazırcılık oluyormuş Eğer trol hesapsan komik değilsen felaket

• Oy verenler yüzünden

• "AB’DE 100 KİŞİYE 51, TÜRKİYE’DE İSE 14 OTOMOBİL DÜŞÜYOR"

Avm otoparkları dolu, kriz yok diyenlere şu tek cümle yeterlidir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.