Şimdi Ara

Türkiye'de üniversite eğitimi gereksiz yüktür... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

quote:

Orijinalden alıntı: Lysmaduru

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lysmaduru

quote:

Kafana silah dayayan mı var ?

Bir ülkenin geleceğini mahvediyorlar diyorum. Bilim üretemiyoruz diyorum. Yöneticiler bile ara eleman ülkesiyiz diyor. Senin bundan çıkarttığın sonuç ise "Kafana silah dayıyan mı var ?" Üniversiteye gitmezsek çözülecek yani bilim yapamama sorunu çözüm önerin ve görüşün bu mu?

Bu düzeni değiştirecek bir planın varsa söyle,eleştirinin biraz yapıcı olması lazım.

Liseden itibaret ezberci değil katılımcı eğitim verirdim. Mesela lisede ki edebiyat dersini ele alalım bir tane roman okutulmaz yorumlatılmaz şiir hakkında konuşulmaz tek edebi eser incelenmeden edebiyat dersi verilir. Nasıl verilir? Eser yazar eşleştirmesi ve bir yığın ezber... Edebiyat hakkında nerdeyse hiç bir şey yok. Tarih dersini ele alalım. Büyük çoğunluğu atalarımız nereleri almış kimle savaşmış bilmemne. Fransız ihtilalini yorumla roma demokrasini tartış japon kültüründen bahset biraz çinden bahset abdyi anlat ne bileyim bize yakınlığına göre değil önemine göre ağırlık verilebilir tarihe... Hadi sosyal dersleri geçtim matematikte bile nerden geldiğini anlatmadığın çoğu formülü çocuklara ezberlettirmekten başka hiç bir şey yapmıyorlar. Lisede çocuğa her dersle alakalı temel entellektüel bilgiyi verirsin daha sonra üniversite seçimini bildiği sevdiği dersten yapar.
    Üniversite sayısını azaltır niteliğini arttırırsın her sene yarım milyon kişiyi üniversiteye almaz meslek okullarına yönlendirirsin.
    Şuan umursamadığımız fen edebiyat bölümlerinden mevzun olup o dalda araştırma yapanlara destek verirsin, her makaleyi her araştırmayı ödüllendirirsin rektöre makam odası yapacağına bilim insanlarına imkanlar verirsin.

Yetmediyse daha fazla da yazabilirim

edebiyattan anlamam zaten ben sayısalcıyım ama tarih konusun da çok büyük bir yanlışın var

Neresi yanlis? Çaldiran zaferinin tarihini ezbere bilmek bize bugüne dek ne kazandirdi? Bana bunu söylesene...

Ezberci eğitim sistemi değişmeli.
    Memur zihniyetiyle bilim üretilmemeli.
    Bilim uretmek için teşvikler verilmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütün dünya yavaş yavaş böyle olmaya başladı çünkü başımızdakiler bizim sorgulayan bir yapıda olmamamız için uğraşıyor onlara kalsa kapatın üniversiteleri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenler ve öğrenciler burada en az suçu olan kişiler.Lise açısından konuşuyorum.

MEB sağolsun koca Osmanlıyı bir yıla sığdırıyor.Yorum yapmak yok sadece önemli yerleri not alıyoruz.YGS'de çıkabilir diye sadece.

Liseden mezun olan biri , çoğu gelişmiş ülkedeki gençlerden daha çok matematik bilgisi var.Ama LYS'de sonuçlara bakınca %50+ başarısız.Aynı şey diğer dersler içinde geçerli.

Ama Fransa'da liseyi bitiren kuzenim epey spor yapıyor , okullarını gördüm havuz harici herşey vardı.En azından 2 tane yabancı dili adam gibi konuşabiliyorlar liseyi bitirdiklerinde.Bize ne yaptırıyorlar betonda futbol !

Eğitim anlayışı bundan ibaret.

Türkiye'de fen lisesinde okuyordum.Kimya ve fizik laboratuvarı var.3 yılda 1 kere bile yüzüne bakmadık.Daima sınavlara hedeflenmiş bir milletiz.

Ben görsel ve uygulamalı eğitimin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Ayrıca Avrupa'da ve Kanada'da yani 20 küsür ülkede okullar gezdim çoğuda liseydi.Emin olun bizdeki teknolojik imkanlar hiçbir ülkede yok.Fransa bizden çok mu fakirde FATİH projesini akıl edemiyorlar ?

Ders müfredatı zayıflatılmalı , ve daha çok yorumlama üzerine dersler oluşturulmalı.

İlkokulda resim derslerini müzik beden derslerini alıpta pozitif bilim dersleri yapılıyor bu ülkede...

Yurtdışında başarılı o kadar insan dönüş yapsalar emin olun ülke böyle olamaz ama adamlarda bıkmışlık var.Türkiye maddi ve manevi olarakta iyi imkanlar sunamıyor.

Öğretmenleri ve akademisyenleri memur zihniyetiyle gözetirsen bu ülke bir adım ileri gidemez.

Bir testten full çekmişsin diye bütün dünyayla rekabet edemezsin.

• arkadaşa sonuna kadar katılıyorum ayrıca şöyle birşey var üni.ye girecek adam girerken hangi bölümde para var diye girmemeli bana sorulacak olursa daha farklı belli sınavlardan geçirilip çocuğun neyi sevdiği vede neye yeteneği olduğu belirlenip ona göre insana yön verilmeli ayrıca birçok ders uygulamalı olarak alanda anlatılmalı bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı her fakülteyi dipdibe yapmaya gerek yok atıyorum ziraat fakülteleri ziraatin yapıldığı tarlalara yakın yerlere kurulmalı veya uçak bakım bölümleri hangarlara makine bölümleri mak. fabrikalarına yakın yerlere kurulmalı ayrıca bazı bölümler içinde o işin profu hangi ülkeyse oralardan birsüreliğine hocalar getirtilmeli bunlar yapılmayacak şeyler değil ancak ne olursa olsun artık daha fazla üni açılmamalı hatta bence birazda azaltılmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dv6000

quote:

Orijinalden alıntı: Dexstz

Övdüğünüz odtü bile dünyada kaçıncı sırada

ilk 60 da oldugunu goz onunde bulundursan

ilk 60 mı 576. hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: M.Dexter

quote:

quote:

ilk 60 mı 576. hocam

Arkadaş princeton yale falan zannetmiş odtüyü.Avrupada çoğu şehirde odtüden daha iyi teknik üniler bulunmakta,araştırınız lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: fbseyhan

arkadaşa sonuna kadar katılıyorum ayrıca şöyle birşey var üni.ye girecek adam girerken hangi bölümde para var diye girmemeli bana sorulacak olursa daha farklı belli sınavlardan geçirilip çocuğun neyi sevdiği vede neye yeteneği olduğu belirlenip ona göre insana yön verilmeli ayrıca birçok ders uygulamalı olarak alanda anlatılmalı bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı her fakülteyi dipdibe yapmaya gerek yok atıyorum ziraat fakülteleri ziraatin yapıldığı tarlalara yakın yerlere kurulmalı veya uçak bakım bölümleri hangarlara makine bölümleri mak. fabrikalarına yakın yerlere kurulmalı ayrıca bazı bölümler içinde o işin profu hangi ülkeyse oralardan birsüreliğine hocalar getirtilmeli bunlar yapılmayacak şeyler değil ancak ne olursa olsun artık daha fazla üni açılmamalı hatta bence birazda azaltılmalı

Valla dostum herkesi avukat mühendis doktor yapamazsın.O yüzden birilerinin de doğalgazcı tesisatçı olmasına ihtiyaç var.

Üniversiteye girecek adam ne yapıyor biliyorsun sende.Dershaneye gidiyor.Dershane hocasının bilgisyle tercih yapıyor.Yok şurdan mezun olursan bıdı bıdı bi ton cümle.

Ayrıca koca 35-40 yıllık çalışma hayatında icraa edeceğimiz mesleği 2 haftaya sığdıran bireyleriz.

Bahsettiğin şeyleri gerçekleştirebilmek için çok fazla para gerekmiyor.Bizim elemanların işine gelmiyor sadece.

Ne yalan söyliyim aynı fikirdeyim seninle Amaç eğitimde kaliteyi arttırmak değil herkesi üniversite mezunu yapabilmek.Matematikten gıdım çakamayan adam 250 puan alıpta makine mühendisi oluyor hadi onuda geçtim.ÖSYMye sınav harcı yatırıpta vakıf üniversitelerine tercih yapılabiliyor.

Güzel fikirlerin var ama biliyorum sende diğerleri gibi yurt dışına gidersin fırsatını bulursan.Çünkü 10 kişi varsa max 2-3 kişi böyle düşünüyor.

• Gitmeyin üniversiteye bence gitmeyin.Forumun çoğu ergen yazıl çıraklık meslek okuluna bununla alakalı bir işe gir meslek kazan.İllaki üniversiteye mi girmek gerekir?Şimdiki aklım olsa öyle yapardım cırt bölümlerde okuyacağıma meslek kazanırdım.Üniversitede zaten meslek öğretilmiyor.Kendi çabanla dil öğrenip bir de diplomayı aldın mı şanslı sayılırsın.
  • Bakanın biri sizden mucit çıkmaz, ekmeğinize bakın dedikten sonra ne bekleniyor anlamadım, önce liderlerin bizi adam yerine koyması lazım

• "biz müslüman bir devletiz, icat yapmayız"
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

quote:

Orijinalden alıntı: M.Dexter

quote:

quote:

ilk 60 mı 576. hocam

Arkadaş princeton yale falan zannetmiş odtüyü.Avrupada çoğu şehirde odtüden daha iyi teknik üniler bulunmakta,araştırınız lütfen.

Kardeş Avrupa'da 200ün üzerinde şehir gördüm anca 10 ülkede birkaç teknik üniversite ODTÜyle yarışabilir bazıları geçer tabii.Yani Avrupa'yı gözünüzde çok büyütmeyiniz.Avrupa dediğin nedir ki zaten Almanya UK Fransa Hollanda İrlanda İsviçre Danimarka Finlandiya Norveç İsveç İspanya İtalya.Gerisini boşver zaten o insanlarda bu ülkelere gitmeye çalışıyorlar

Avrupa'da veya Amerika'da alt düzey okullarda okuduktan sonraanca Türkiye'ye gelir ben Amerika'da okudum havası basarsın gerisi için sökmez.Zaten kendi ülkesinde başarılı olamayan adamında yurtdışında üst düzey üniversitelere gitme ihtimali 0 oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruthSeeker -- 7 Ağustos 2013; 2:57:36 >

• Doğru hocam en iyi odtü oda ilk 500 de bile değil zaten en bilimsel sıralamalarda bile ilk 500 gire giren türk üni yok

• bak mesela türkiyeye dönmüyorlar demişsin mesela yaşım daha 22 olmasına rağmen hatırlıyorum 3-4 sene önce gazetede okumuştum nasada 15-16 yıl çalışan bi türk kadın memleketim diyerek tr ye dönmüştü nasa çok uğraşmıştı akdın gitmesin diye ama kadın geldi ve 2-3 sene iş bulamamıştı sanırım cumhurbaşkanına mektup yazmıştı oda senin büyüklüğünde yer yok bu ülkede gibi bişe yazmıştı yani sen olsan gelirmisin evet fırsatını kolluyorum açıkçası yurtdışında iş imkanını
    evet teknolojik olarak çok fazla imkanımız var ancak bunu sadeceaynı şeyleri tebeşirle yazmak yerine tahtaya slayt şeklinde anlatmanında bir faydası olduğunu düşünmüyorumki ilkve orta okulu özel okulda bu tarz eğitim alarak geçirmiş birisi olarak. hocalarında artık kitaplardan çıkıp sahaya inmesi lazım sadece kitaplara bakılarak olmaz bu iş herşeyin başı araştırmak ama olmuyor işte üstteki videodada dendiğ gibi herşey ya tamamen bireysel yada tamamen duygusal

• quote:

Orijinalden alıntı: ehs55

Bakanın biri sizden mucit çıkmaz, ekmeğinize bakın dedikten sonra ne bekleniyor anlamadım, önce liderlerin bizi adam yerine koyması lazım

sahte müslüman işte ne bekliyorsun

• turkiye'de top universitelerde veya bolumlerde okumuyorsaniz bence zaman kaybi.

ytu'de 5 sene okuyup biraktim. gerci hazirlik + yarim donem sonunda okula ugramama karari aldim. 1.5 sene okudum diyebilirim. sonrasida calisip para kazandim. bilkent yari bursu tamamlamak icin para biriktirdim bu sene de baslayacagim. ekstra olarak kardesimi de ayni sekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 7 Ağustos 2013; 3:13:59 >
  • Çoğu konuda hem fikiriz.
  • Okumadım yazıyı ama şunu bilir şunu söylerim, 30 senedir her eğitim döneminde ilk okulundan üniversitesine kadar egitim sistemini durmadan değiştiriyorlarsa 30 senedir bu ülkede eğitim verilmemiş demektir. Sonuçlarını da görüyoruz.

• Biraz komplo teorisyeni gibi gelebilirim.Fakat;George Carlin'in çok sevdigim bir lafi vardir,der ki;'Onlar dusunen,sorgulayan nesil istemiyorlar.'
    Egitim sistemini ne yazik ki degisteremeyiz.Goruyorsunuz bize birsey soruluyor mu? hic halka sinav sistemi nasil olmali dendi mi ? Başa getirilen adam nasil getiriliyor degil mi,dedigim gibi ben sbs zamaninda ygs-lys zamanina kadar bakiyorum da her sene torpile daha meyilli bir sistem geliyor.En son sbsde sinav kalkmis galiba,onun yerine her okulun sinavlarina girilecekmis.Bak sen,sonra guzelim kafali insanlarin bulundugu istanbul erkek,kabatas,galatasarayda gezen tipleri gor sen.Vah Türkiyem vah,sen ne oyunlara getiriliyorsun,ah!

• zaten gerçekten mühendisliğe hevesi olan bi adam gidip akademisyenlik peşinde koşmaz gider fabrikalarda toz yutar. yoksa bir mühendis mezun olupta 3-4 yıl teknolojiyi takip etmese o yıl mezun olan bir teknisyenin birikimini aşamaz. çok haklısın bu konuda akademisyenlik düzenli maaşı için yan gelip yatması için yapılıyor. şu başlığa da bi bakın derim:
    https://eksisozluk.com/biz-ara-eleman-ulkesiyiz-mucit-cikaramayiz--3959033
  • gel bide bunları babama anlat.İnşallah 2 seneye avrupadayım.Hedef ispanya.En kötü almanya.İspanya olmazsa avusturya.Orası olmazsa galler,rusya,ingiltere diye uzar gider liste.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.