Şimdi Ara

TÜRKİYE DE YAŞAMAK İÇİN SEBEPLERİNİZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DARK_WORM

Iş imkanları

Yollar

Kiralar çok ucuz

Arkadaş çevresi

Fırsatlar ülkesi olması Turkiyede herkes heryere gelebilir. Avrupada ve Amerikada öyle değil.

Gelişen ekonomi ve Türkiye

Yurtdışındaki Türk ve Müslüman karşıtlığı

Son olarak, Recep Tayyip Erdoğan başlı başına bit neden gitmemek için. Güven kaynağı

kiralar ucuz?

maaş 1400₺ 1000₺ altına kira yok olan yerlerde uyuşturucu bali kullanılan yer pedofili ve karına bakıp iç geçiren pisliklerin olduğu arabanın çizildiği yerler

bu ülkede insan hayatından ucuz olan başka hiç bir şey yok

Türkiye, cehennemin fani şubesidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• -Harika doğası
    -4 mevsimin aynı anda yaşanabildiği coğrafyası
    -Harika kalitede yemekleri
    -Düşük gelir vergisi
    -Serbest piyasa olmasada ona benzer serbestlikler avrupadaki gibi her mesleğe diploma istememesi
    -Ucuz konut fiyatları avrupadaki konutlara oranla çok daha konforlu lüks konutlar
    -Muhteşem arkadaşlık ortamı sıcakkanlı insanlar
  • param yok daha doğrusu yurtdışında herhangi bir ülkede şu halimden daha iyi yaşam kurmaya yeticek kadar param yok yoksa ailem hariç kimse umrumda değil bu ülkede milliyetçi ve sağ görüşlüydüm kendi çapımda ergenşiğimde Allah akp den razı olsun hertürlü milliyetçi duygumu ayaklar altına aldı
  • Anlayamadım hocam ciddi mi söyledin bunları yoksa TÜrkiyeden mi bahsetmiyorsun?
  • mecburiyet.

ama 5 yila olmezsek baska ulkeden yazarim.
  • DARK_WORM kullanıcısına yanıt
    Uyandığında tekrar konuşalım bu konuyu:)
    İş imkanları; Şu an üniversiteden 5 yakın arkadaş düzenli olarak görüşüyoruz ve sadece birimiz iş bulabildi,

Yollar; Osmangazi köprüsünden geçtiğimde kredi kartıyla ödeme yapmış olmama rağmen kendi sistemlerindeki hatadan dolayı kaçak geçiş bedeli olarak 65,65tlx10 katı para cezası + geçiş ücreti=722 küsür tl gibi bir miktar kitlediler ve halen kendi hataları olmasına rağmen borcu silmemek için diretiyorlar öte yandan Ankaranın göbeğinde hendek tadındaki çukura giren arkadaşımın tekerlerinin patlamasıda cabası,

Kiralar, İstanbul dan hiç bahsetmiyorum bile Ankara da 35 yıllık binaya alınan kira minimum 900 lira(Kıbrıs da okudum ve orada kiralara pahalı derdim ki ortalaması 700 den başlardı (EŞYALI EVLERİN)

Arkadaş çevresi, herkes fırsat kolluyor düşsede bir tekmede biz atsak diye,

Fırsatlar ülkesine gelelim, Avrupa da Amerika da diplomanın değeri var ki zaten aldıkları Suriyeliler de bunun örneğini açıkça ortaya koyuyor. Almanya nerde profesör doktor akademisyen vs mülteci var onları aldı bize kalanlar? İpsiz sapsız sapığı hırsızı burdan bile anlayabilirsin nerede fırsat olduğunu. Ayrıca sen bir Türk vatandaşı olarak gidip Amerika da kamu dairelerinde çalışabilirsin ki var bir Türk kardeşimiz Amerikaya gidip polis olmuş olan. Türkiye de devlet ilanlarında başta;TC VATANDAŞI OLMAK diye zaten ilanı veriyor adamlar. Öte yandan work and travel a gidip taksiciliktir tır şoförlüğüdür vs yapan bir dünya arkadaşım var ve şu an hepsi parayada huzurada koyuyor çünkü alım güçleri var artık. Bizde ki şahin parasına orada aircraft alabiliyorsun ve maximum 100 dolar gibi bir paraya deposunu fulleyebiliyorsun uçakcığının. Ben 300 liraya araba deposu doldurabiliyorum malesef. Asgari ücret=1400 TL Amerika da saatlik çalışma ücreti=minimum 10 dolar benzinlikte çalışan pompacılar 20 dolar gibi bir ücret alıyorlar yani burada mühendis olup 1400 tl ile işe başlayacağına Amerika da pompacı olup saati 20 dolardan çalışsan ayda ortalama 3840 dolar eder. Örnek olarak 4 günlük paranla bir Iphone alırsın 1 saatlik paranla arabanın deposunu doldurursun ayda 1000 dolarda dişini sıkıp kenara atar 1 sene sonra camaroya binersin.

Gelişen ekonomi; Dışa bağlı bir ülkede dolar euro başını almış giderken gelişmiş ekonomiden bahsetmen saçmalık zaten.

Yurtdışında Türk Müslüman karşıtlığından ziyade doğrudan Erdoğan karşıtlığı var ki bizde de avrupa karşıtlığı var kısasa kısas yapacak bir şey yok.

Son dediğine gelecek olursak GÜVEN KAYNAĞINA yani, her konuşmasında kendisiyle çelişen birisi ne kadar güven kaynağı olabilir ve kendisinin yanında durmayan kişileri yargılatan hayatlarını söndüren birisi tabiki?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.