Şimdi Ara

Türkiye eğitim sisteminde eksik olan ne? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aslında eğitim işi çok zor olmalı 2 kez sınıfta kalanın temel eğitimden sonra okullarda kalabalık etmesi engellenmeli ortalık ünv mezunu kaynıyor sorsan ne öğrendin HİÇ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam gibi adam bir eğitim bakanı olmalı birde fazlalık olan yök kalkmalı!
  • Şu konuya yorum atanların bile öğrenmesi, farkına varması gereken şeyler var. Kimi ötekileştirmiş, kimi hala sınav yapalım diyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de eğitim sistemi yok ki, Türkiye'de öğretim sistemi var. Biz ne yapıyoruz ? 30 tane adamı bi sınıfa sokup tahtaya bi şeyler yazıyoruz ve bunları öğrenmelerini istiyoruz. İnsan bu şekilde bir şey öğrenebilir mi ? Asla. Kimse kimseye zorla bi şey öğretemez. "Ama öğrenci sene sonundaki sınavdan başarılı oldu demek ki öğrendi" diyeceksiniz. Böyle bi öğrenme şekli yok. Sınavdan 1 ay sonra orta düzey bi soru sorun, bilemeyecektir. 2 ay sonra kolay bi soru sorun, bilemeyecektir. Öğrenmek bu değildir. "Öğrenme, bireyin yaşantılar sonucu davranışlarında meydana gelen oldukça uzun süreli değişmelerdir."

Öğrenciler de çaresizce köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyorlar. Yapacak bir şeyleri yok, ama sorun eğitim sisteminden de büyük bence. Toplumda da büyük sıkıntılar var. Toplumun çoğunluğunu vizyonsuz bireyler oluşturuyor. Özellikle de eski nesil. Akrabasını sınavdan sınava arıyorlar, hiçbiri nasılsın diye sormuyor bile. Herkes varsa yoksa sınavlar. Dolayısıyla toplum bu şekilde yönlendirince bireye de yapacak çok bi şey düşmüyor. Ne yapsın adam bi yandan ergenlik bi yandan dersler bi yandan akrabalar...

Şuan okula devam eden veya bitiren nesiller için yapacak hiçbir şey yok. Onlar kendi kendilerini eğitmek zorundalar.
    Olan oldu bi kere. En baştan adam akıllı yeni bir sistem oluşturulmalı. Müfredatlar tekrar gözden geçirilmeli. Öğretmen olmak bu kadar basit olmamalı ve öğretmenlik ayağa düşmemeli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penta Kill -- 16 Temmuz 2015; 2:11:18 >

• Bizim sistemden cacık olmaz. Zaten ezbercilik üzerine kurulu. Alakan olmayan konular da dersler görüyorsun. Neymiş zorunluymuş. Bence eğitim bireyin keşfi ile başlar. Kişinin yatkın ve ilgisi olan konular da eğitimler verilmeli. Bir sürü beyin dolduran boş şey öğretiyorlar. Temel eğitimi geçiyorum içine katmayın. Ama geri kalan bir çok ders saçmalıktan ibaret. Kimisi için önemli olabilir ama kimisi için değil.
  • Ezbere dayalı sistem
    Kalitesiz ders kitapları
    Takipsizlik
    Parça parça eğitim
    Öğrencinin yeteneklerini destekleyip ortaya çıkarmasını sağlamak yerine formül ezberletip sınava sokmak
    Öğretmenlerin umrumda değil ister öğrenin ister öğrenmeyin tarzı
    Gereğinden fazla gereksiz ders ve ders saatleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.