Şimdi Ara

Türkiye ekonomisinin genel yapısı ve gidişatı üzerine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: thron

sayın @dellci

memurun 5-10 ytl falan zam aldığı yok en kötü enflasyon oranının bikaç puan altını alır.

Bakınız geçen sene ilk altı ay için %3 zam yapıldı. 1milyar maaşı olan bir memuru dikkate alacak olursak 30lira yapar.
    Bunu 30güne bölerseniz, günlük 1lira zam eder. Her gün 1 ekmek alırsınız bir de gazete... Bu devir böyle, memurun maaşı pul oldu..
    Kira, elektrik, su, yakıt derken elde avuçta birşey kalıyorsa ne mutlu...

quote:

polis yargı ve araştırma görevlisi gibi kadrolarda maaşların iyileştiğini görmek için araştırma yapmaya gerek yok.

Evet maaşları iyileştirildi, iyi de oldu. Sanırım en düşük polis maaşı 1600lira civarında, işin zorluklarına göre normal bir rakam, az bile sayılır.
    Silahlı Kuvvetler personeli de çok güzel maaş alıyor, üstelik polislerinki gibi son dönemde iyileşmedi, yıllardan beri böyle. Ee polis de güvenlik kuvvetidir, onlar da düzgün maaş almalı.

• Dellci

Silahlı kuvvetler personeli derken kimi kastettin. Ya Bir ülkenin ordusu hakkında bu kadar atıp turmak kolay mı? Hiç mi vicdanınız yok? Milletvekillerinin maaşina az diyen zihniyet. silahli kuvvetlerinkine maşşallah diyor. Ayıptır gunahtir. Askerin üzerine bu kadar gidilmez. Gece sen uyurken Nişanlısı askerde olan biri suanda dul kaldı....

Erleri kastettisen ki kasttettiğini sanmıyorum.. aylık maası 15-20 milyondur. eğer silah bakım da yapıyorsan 39YTL alırsın. ne kadar fazla değil mi ve bu yıllardan beridir böyle....

Benim Babam binbaşı 2 milyardan fazla maaş alıyorsa gel suratıma tükür . Ama almıyorsa Askerin üzerine bu kadar geldiğin için yazımı okuyan herkezin zaten senle ilgili bir görüşü oluşur artık.

Eğer pilot binbaşı isen arkanda f16 timi varsa füzeleri ucakların kontrolu sendeyse 3.5- 4milyar alirsin.

Devletin, 8 bin YTL maaş verdiği halde pek çok yere gitmeyen yüzlerce sivil doktorun yerine askeri hekimler çok düşük ücretle( 1600ytl) gitmek zorunda kalıyor. bu 1600 YTL içinde 21yıl zorunlu görev. İstifa Hakkı yok. Döner sermaye yok. Ayda 4 Nöbet. .....

Kıyaslayacagin seyleri iyi seçmen gerekir. polis ve askeri karşılaştırıyorsun biri 1600YTL aliyor biri 15YTL....

Artık her lafinizin içinde Askeri mahkeme yok Asker maaşi YETER BE . Askerler kadar kafanıza taş düşsün. Paralı parmakatörlerden Daha ŞEREFLİ bir kuurumu bu kadar yıpratmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: beorn26
    doğum oranının kontrolsüzlüğü tamamen eğitimsizlikten kaynaklanıyor. bu da iş gücündeki arz talep dengesini olumsuz etkiliyor.
    fakir olmalarına rağmen insanların "sosyal adaleti sağlamayı istemesi gereken" türkiye'deki sol partilere değil de sağ görüşlü partilere oy vermesi ise türkiye için gayet normal. zira önceki cümlemde yazdığım gibi sol partilerin sosyal adalet sağlama gibi bir amacı yok. yanlışları düzeltmek yerine, mevcut durumu koruma istekleri var. düzenin değişmesini istemiyorlar. en basitinden istanbuldaki oy dağılımına bakarsanız yüksek gelirli insanların, para babalarının yaşadığı yerlerden sol partilere oy çıkıyor. çünkü sol partilerin imkanlarını koruyacağından eminler. fakat sağ partiler mutlaka paranın el değiştirmesini sağlıyor ve bir kısım zengini batırıp yeni zenginler yaratıyorlar. muhafazakar partilerin zenginlerin yaşam şekline darbe vurma ihtimali de onları korkutuyor. aynı şekilde fakirlerin sağ partilere oy vermesinin sebebi ise sosyal adalet beklentisi değil zaten sağ partilerin öyle bir vaadi de yok. oy vermelerinin sebebi onların da bir gün zengin olabilme ihtimali. "o ihtimal var mı?" diye sorarsanız bence 1/100000 civarında,durumlarının daha da kötüye gitme ihtimali ise daha fazla. ama yine de bir zenginleşme ihtimali var. fakir insanlar sol görüşlü bir partiye oy verdiklerinde bu kadar düşük bir ihtimal bile olmayacağını düşünüyorlar, ki bence pek haksız sayılmazlar. eğer günümüz için "radikal" solculardan bahsediyorsanız insanların eşitliğine, herkesin eşit sosyal haklara sahip olmasını bekleyen, onların bulunduğu bir oluşum da yok. ya da var ama halkın bilgi sahibi olabileceği kadar kalabalık değiller veya halkın onlardan haberi yok.

Sol parti derken,avrupadaki gibi sosyal demokrat parti demek istemistim.Avrupada patronlarda isçler gibi çalisir.Zaten çalismayada mecbur.Yoksa isin altindan kalkamaz.
    Avrupada bir patron dolar milyoneri olamaz.Zira vergi ve isçi maaslari bunu engeller.Ama isçilerde her sene yaz ve kis tatiline.Ev ve araba sahipligi zaten normaldir.
    Bizdede avrupa kadar olmasada çalisanlarin hakkini biraz arayacak bir politika gerekir.Sendika gerekir.Insanlarin normal insan gibi yasamasi için.Mesela ûniversitelerdeki harçlarin artisi.Sol ôgrenciler karsi çikiyor.Sag görüslü ögrencilerde solculara karsi çikiyor.Bu normal degil.hep beraber karsi çikmak gerek.
    Avrupada universite harçlari insanlarin kazancina gôre belirleniyor.çogu yerdede bedava.Ama paralida olsa ailenin kazanci iyi degilse.Devlet hem sana aylik bagliyorhemde bütûn okul masraflarini veriyor.Kocasi vefat eden bir bayaninda bütûn çocuklarini okul masraflari devlet tarafindan saglaniyor.
    ben sol derken bulardan bahsetmek istemistim.Sosyal devlet anlayisi.Avrupa bûtûn bu haklara sol sayesinde elde etti.Yoksa onlarin durumu bizdende beterdi.Insanlar sadece bir tas çorba için bütün gûn çalisiyordu.Artis istedikleri zaman,kilisenin papazi hemen orada bitiyordu.Siz nasil size ekmek veren kisiye karsi gelebiliyorsunuz diye!
    Bizde patron çok kazaniyor.vergisinide az veriyor veya kaçiriyor.Devlette buna göz yumuyor.Zaten hepsi bir sistem.Dolayli vergilerlede çalisan insan haksiz vergilendiriliyor.Halkda gittikçe fakirlesiyor.Bilmiyorum bu düsûnce yapisiyla ne kadar bu sisteme dayanacaksiniz?Zira Tûrk halki kadar sabirli bir halk yok.Türkiye'deki vergiler ve adaletsiz sistem baska bir ûlkede olsa,insanlar çoktan çildirmislardi!!!

Sen ne demek istedigimi anlamamisin.Yada böyle bir parti tûrkiye'de zaten yasatilmiyor.Biliyorsunuz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 21 Temmuz 2009; 20:00:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osberto

Dellci

Silahlı kuvvetler personeli derken kimi kastettin. Ya Bir ülkenin ordusu hakkında bu kadar atıp turmak kolay mı? Hiç mi vicdanınız yok? Milletvekillerinin maaşina az diyen zihniyet. silahli kuvvetlerinkine maşşallah diyor. Ayıptır gunahtir. Askerin üzerine bu kadar gidilmez. Gece sen uyurken Nişanlısı askerde olan biri suanda dul kaldı....

Erleri kastettisen ki kasttettiğini sanmıyorum.. aylık maası 15-20 milyondur. eğer silah bakım da yapıyorsan 39YTL alırsın. ne kadar fazla değil mi ve bu yıllardan beridir böyle....

Benim Babam binbaşı 2 milyardan fazla maaş alıyorsa gel suratıma tükür . Ama almıyorsa Askerin üzerine bu kadar geldiğin için yazımı okuyan herkezin zaten senle ilgili bir görüşü oluşur artık.

Eğer pilot binbaşı isen arkanda f16 timi varsa füzeleri ucakların kontrolu sendeyse 3.5- 4milyar alirsin.

Devletin, 8 bin YTL maaş verdiği halde pek çok yere gitmeyen yüzlerce sivil doktorun yerine askeri hekimler çok düşük ücretle( 1600ytl) gitmek zorunda kalıyor. bu 1600 YTL içinde 21yıl zorunlu görev. İstifa Hakkı yok. Döner sermaye yok. Ayda 4 Nöbet. .....

Kıyaslayacagin seyleri iyi seçmen gerekir. polis ve askeri karşılaştırıyorsun biri 1600YTL aliyor biri 15YTL....

Artık her lafinizin içinde Askeri mahkeme yok Asker maaşi YETER BE . Askerler kadar kafanıza taş düşsün. Paralı parmakatörlerden Daha ŞEREFLİ bir kuurumu bu kadar yıpratmayalım

Ne bu şiddet bu celal?... Sanki birşey söylemişim gibi ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz...
    Benim askerle orduyla bir problemim olamaz çünkü benim sülalemde birçok asker bulunmakta. Kökenlerimiz de büyük ölçüde askerdir. Balkan Savaşlarında Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında şehitlerimiz var. Kazım Karabekir kumandasında savaşmış gazilerimiz var. Bugün akrabalarımız arasında birçok asker bulunmakta. Hatta bahsettiğiniz ücretle yıllarca çalışıp emekli olmuş askeri hekimimiz de var, merak etmeyin. Kimse benim askerle bir problemim olduğunu söyleyemez. Yanılıyorsunuz. Ben her zaman doğrudan yana olmaya çalışan bir insanım ve düşüncelerimi açıkça ifade ederim.
    Söylüyorum hiyerarşi içinde hakim adil olamaz, kötü niyetli insanlar olabilir. Her ne kadar "hiyerarşi yok" dense de bir şekilde olduğunu hepimiz biliriz. Babanıza sorabilirsiniz.
    Söylüyorum polis ücretleri ve imkanları da askerler gibi olmalıdır.
    Yanlış birşey söylediğimi düşünmüyorum.

• Orijinalden alıntı: osberto

Dellci

en çok kimi kötülerlerse bil ki onun kucağında sallanıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 22 Temmuz 2009; 1:47:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Türkiye kadar insanlarin ilginç oldugu baska bir ülke yoktur!Halk fakirdir çok çocuk yapar.Bu çocuklarda bûyünce zenginlerin daha zengin olmasi için masa olarak kullanilir.Zenginle fakir arasindaki farkda her gün dahada fazlalasir.Ayni Güney Amerika ülkeleri gibi.Dikkat ettinizse bu ülkelerin insanlarida ayni bizim ûlkemiz gibi asiri muhafazakar,dindar ve sag gôrüslüdûr.Bu Amerika'nin etki alanindaki ülkeler için 2. dünya savasindan sonra yaptigi ve gelistirdigi bir politikadir.
    Simdi neden ilginç dedigimi sôyliyeyim.Insanlarimiz hep aglar.Isyan eder.Sikayet olur.Ayni forumlarda görüyorum.Ama seçim oldugu zaman gider gine zengin tarafindaki muhafazakar bir partiye oy atar.Iste bu utopigi ben çözemiyorum.Yani insan nasi bu kadar çeliskili olabilir.Mesela zengin çocuklari,universite harçlarinin arttirilmasina karsi çikar.Fakir ve orta kesimden gelen bizim ülküculerde bu gençlere karsi çikar.benim üniversite yillarinda dahada belirgindi.Su andada fazla degistigini sanmiyorum.Burada bizim ülkücû gençlere seslenmek istiyorum.Neden hala zenginleri ôlesiye koruyorsunuz.Hala dogru dûrûst sendika bile yok.özel sektörde çalisanlarin durumuna bakin.Benim gençlik yillarimdaki olmayan isçi memur maaslarindaki fark bile bugün memur için 2 ye katlanmis.Yani derdiniz nedir.Daha hala neyi istiyorsunuz.Özûnûze dönseniz.Biraksaniz hep bu zenginleri desteklemeyi.Birazda geldiginiz fakir halka dönseniz!
    Sakin sanmayinki burada politika yapiyorum.Zira hayatta politikayi sevmem.Ama yurt disindan baktigin zaman hatalar o kadar iyi gôrûlûyorki.Burada halk ve emekçi sol partilere oy atiyor.Haklari daha iyi savunulsun diye.Türkiyedede tam tersi.Zenginler ve iyi egitimliler sola oy atiyor.Fakir ve emekçi kesimde sag partilere!Inanilacak gibi degil.Sonrada seçtigi hûkûmet,zenginlerde vergi alacagina,dolayli vergileri çogaltarak,çalisanlari,inek sagar gibi sagiyor.Zaten sagacakta bir sey kalmamis.

• Tebrikler güzel bi yazı olmuş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.