Şimdi Ara

Türkiye ekonomisinin kırılma noktası 2018 yılı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben buna katılmıyorum. Çünkü 2008 mortgage krizinden biz fazla etkilenmedik. 2008 den sonra ekonomi olarak gayet iyi dönemleri yaşadık. IMF'ye borç bitirildi, bütçe açığı kapatıldı. Enflasyon bitirildi. Türk parası değerliydi. Dolar 1,5 liraydı. O dönemler yurt dışında tatil yapılabiliyordu. Forumda deli gibi Aliexpress, Bangood gibi sitelerden sipariş veriyorduk. 50 cente satılan ürün 75 kuruşa bize kargo bedava geliyordu. Alım gücü vardı. Ailede bir kişi çalışıp evi geçindirirdi. O dönem dış piyasaya Türkiye'ye güvendiği için ülkeye yatırım akıyordu. Türkiye Avrupa Birliğine girmeye uğraşıyordu. Not: Çok övmüş gibi oldum AKP'li değilim. Anlatmak istediğim; 2008 krizinin etkilerinin 10 sene sonra sonuç verdi 2018 yılında ortaya çıktı demek mantıkla örtüşmüyor.

• Aslında demek istediğim Türkiye'de 2008 krizinin etkileri 2018'de ortaya çıktı demek değildi. Sizin de dediğiniz gibi o yıllarda Türkiye'ye yatırım akıyordu ama biz bu parayı iyi değerlendirmediğimiz için bu günleri yaşıyoruz. Mesajınızda yazdığınız gibi o yıllarda bize akan parayla yurtdışına tatile gittik, ithal mal aldık. Halbuki o parayla yurtdışından alacağımız ürünleri üretecek yatırımlar yapmamız gerekiyordu.

• Bence Nisan 2017 referandumu kırılma noktasıydı. Meşazını aldım style. Anladınız. Bugünler o dönemin yansımasıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.