Şimdi Ara

Türkiye, en çok siber saldırı düzenleyen ülkelerin parlayan yıldızı oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye, en çok siber saldırı düzenleyen ülkelerin parlayan yıldızı oldu

Her geçen gün teknolojinin geliştiği bir dönem içerisinde bulunmaktayız. Teknolojik gelişmeler de beraberinde güvenlik açıklarını getiriyor ve bu açıklardan ötürü siber saldırılar giderek artmakta. Crowdstrike'ın hazırladığı küresel tehdit raporunda siber saldırıların dünya çapında çok fazla arttığı söz edilmekte. Özellikle Türkiye ve Kolombiya, siber saldırılarda yeni baş göstermesine rağmen oldukça yükselişte olan iki ülke.

Ayrıca Bkz.DeFi protokolü DEGO Finance saldırıya uğradı

Raporda bilgisayar korsancılığının dört büyük ismi olan İran, Çin, Rusya ve Kuzey Kore'nin bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen operasyonların detayları da bulunmakta Ayrıca 2021 yılının en önemli güvenlik açıklarında biri olan Log4Shell'den ve gerçekleşen siber saldırıların ana hatlarını oluşturan bulut tabanlı sistemler üzerinden yapılan saldırılar ve fidye yazılımlardan da bahsediliyor.

Bilgisayar korsanlarından İran merkezli olanlar fidye yazılımları kullanarak, Çin merkezli olanlar ise Mixrosoft Exchange üzerinden saldırılar düzenliyor. Bununla birlikte Rusya merkezli saldırganlar bulut hizmetleri üzerinden veri çalarken, Kuzey Kore merkezli bilgisayar korsanları ise kripto para birimleri üzerinden saldırılar yaparak 2021 yılında birçok siber saldırıda bulundular.

Türk hackerların saldırıları artıyor

Raporda saldırılar ülkelere göre çeşitli adlarla bahsedilmekte. Rusya'lı hack grupları "Ayı", Çin'li hack grupları "Panda", Türkiye'li hack grupları "Kurt", Kolombiya'lı hack grupları ise "Oselo" şeklinde adlandırılmakta. Rapora göre Rusya ve Çin, siber saldırı oranlarının en yüksek olduğu iki ülke olmasına rağmen yeni rakipleri var. Bunlar: Türkiye ve Kolombiya. 

Kozmik Kurt olarak adlandırılan Türk bilgisayar korsanlarının Nisan 2021'de gerçekleştirdikleri saldırı, raporda detaylı bir şekilde anlatılmakta. İşe bir kurban seçmekle başlayan korsanlar, kurbanın Amazon Web Servisleri (AWS) bulutunda depolanan kullanıcı adı ve parola bilgilerine erişip sonrasında çalınan bilgilerle Amazon Web Servisi sistemlerine girmeyi başardılar. Saldırganlar bu aşamadan sonra komut satırlarını değiştirerek kendilerine güvenlik açığı oluşturdu. Böylece saldırganlar, verileri çalabilmek için kendilerine açık kapı bıraktı.

Bu örnekte de görüldüğü üzere günümüzde birçok veriler bu şekilde çalınmakta. Bu da bulut sistemlerinin güvenliğini sorgulatıyor. Zira bulut hizmetlerinin kullanılmaya başlanmasından beri siber saldırılar istenmesede daha kolay hale gelmiştir.

Kaynak:www.crowdstrike.com/global-threat-report/

• Kaynakta "Türkiye, en çok siber saldırı düzenleyen ülkelerin parlayan yıldızı oldu" gibi bir ibare ya da benzeri bir ima yok. Bu tamamen sizin yorumunuz anladığım kadarıyla.

Kaynakta Türkiye'yle ilgili kısım sadece şu:

Kaldı ki yasadışı aktivitenin parlayan yıldızı olmak nedir yahu, böyle bir yazı mı olur...
  • Ben böyle saçma bir haber görmedim resmen siber saldırılar övülüyor. Bu haber derhal kaldırılmalı donanınım haberin bir suç övmediği kalmıştı o da oldu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @ugur7seven Yine sizi rahatsız ediyorum ama bu habere forum içinden girip okumayı dener misiniz? Nasıl sizce html kodları ile iç içe girmiş yazı okunabiliyor mu, okuyası geliyor mu insanların? Bu yeni haber editörlerinin portaldan paylaştığı haberler neden böyle kodlarla görünüyor ve görünmek zorunda kalıyor? Daha önce de dile getiriyordum bir süre düzeldi yine başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

HTML okumaktan yazıyı okuyamadım. target=_blank görünce yeni bir sekne açasım geliyor falan. Sizin iletinizi cevaplarken mesela, düzgün görünüyor yazı altta. Altyapısal bir sorun da var belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 17 Şubat 2022; 2:46:44 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt

Hocam altyapısal ya da programlamayla ilgili bir sorun var ama sorun şöyle: bunu başka bir haber editöründen öğrenmiştim.

Bu haberi paylaşan editör yeni. Zaten ismini ilk defa görüyoruz, acemiliği sinema haberini tam olarak doğru yere yansıtmamasından belli. Neyse. Editörler haberleri portaldan paylaşıyorlar. Portaldan okuyanlar olduğu gibi bizim gibi forumdan okuyanlar da var. Eski veya gerçekten editör sıfatını hak etmiş olanların haber paylaşımlarında böyle HTML kodları görmüyoruz. Ancak bu yeni haber editörlerininki böyle görünüyor. Burada editör adayının bir suçu yok esasında, paylaşımı olduğu gibi yapmasına rağmen yeni editör ya da editör adayı artık isim olarak ne kullanıyorlarsa haber yazısı forumda bu şekilde görünüyor. Daha önce de başka editörlerde defalarca oldu. 50 defa yazdık ancak değişen bir şey yok. Hayır sanki siteyi de ben kurtacakmışım gibi geri bildirim yapıyorum halbuki kendilerinin bunlara bakması lazım. Anlamıyorum bu DH niye böyle.

• bu editöler sayesinde html çalışıyorum

• Türkiye'li hack grupları "Kurt"

hacker siber saldırılarına karşı cevap için senin de hackerlarının olması lazım gelir.

• habere bakar mısınız Allah aşkına. sonra DH neden bitti. işte böyle böyle kendilerini bitirdiler. Editörün yazdığı haberden haberi yok.

benim için artık [/dh]

düzeltmiş neyse ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bradley Cooper -- 17 Şubat 2022; 17:13:31 >
  • Güzel haber.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Bunu düzeltmiştik şimdi html görünmemesi gerek.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ayça Hanım belli ki ilk yazınız fakat bu haberin övünülecek bir tarafını göremiyorum. Yazıda resmen siber saldırılar övülmüş. Siber saldırıların parlayan yıldızı fln olmamış yani. Konunun kaldırılması daha iyi olacaktır.

• ugur7seven kullanıcısına yanıt

Şu anda düzgün görünüyor. Dün size bildirdiğimde bozuktu.

Edit: Editörün "Paramount'tan müjde: Sonic 3 yolda" haber yazısı da şu an da aynı şekilde bozuk. Sizin programcı arkadaşların yeni editörlerin yazıları için buna el atması lazım. Programlamayla ilgili sorunlar var belli ki.

Edit 2: Tekrardan baktım, şimdi o da düzgün görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Şubat 2022; 18:23:12 >
  • Hep böyle işlerle mi gündem olacaz,yazık..

• Kaynakta "Türkiye, en çok siber saldırı düzenleyen ülkelerin parlayan yıldızı oldu" gibi bir ibare ya da benzeri bir ima yok. Bu tamamen sizin yorumunuz anladığım kadarıyla.

Kaynakta Türkiye'yle ilgili kısım sadece şu:
    quote:

This year, CrowdStrike Intelligence debuted two
    new adversary animals — WOLF and OCELOT — to label targeted intrusions
    emanating from Turkey and Colombia, respectively. The presence of these
    new adversaries underscores the increase in offensive capabilities outside of
    governments traditionally associated with cyber operations, and highlights the
    variety of actor end goals.

Kaldı ki yasadışı aktivitenin parlayan yıldızı olmak nedir yahu, böyle bir yazı mı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Şubat 2022; 14:30:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.