Şimdi Ara

türkiye ile avrupa ülkelerindeki internet farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satarsan lübnanlılara araplara böyle olur dünyada ne kadar arap varsa topunun
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybarsata

2012 Yılı ortalama 300 TL karşılığı asgari ücret alan Bulgar vatandaşlarının internete ödedikleri 18 TL tutarı onların gözündede yüksek bir rakam değilmidir?

Biz asgari ücret Yaklaşık 700 TL ödediğimiz 60-70 TL

Bir ülke haberi okumuştum ya endenozya ya pakistan ekonomisi zayıf bir ülkeydi. 30 yıllık araba tamir ustasının aylık 40 dolar karşılığı çalıştığını duyunca şaşırmıştım ama o adam orda kira veriyor yemeğini alıyor ev geçindiriyor ve 40 dolarıda elimde ustalık var iyi kazanıyorum diyor. bu ülkede ise 40 dolara aylık bırak tamirci ustasını sokakta ciklet satmaz kimse.Ne kira öder nede geçinebilir.

O nedenle bizim TL hesabına göre ülkelerin para birimini kıyaslamak yanlış olur.Bilgisizlik olur.

Ona bakarsanız etilerden bir daire alacağınıza amerikadan bir çiftlik alabiliyorsunuz aynı paraya denk geliyor.Üstelik orası amerika.Veya ebay motors da araba fiyatlarına bakın türkiyedeki şahin doğan serçe fiyatına amerikada 2008-2011 model arabaları görünce şaşırırsınız.

Tüm dünyanın para birimi TL olsa ve aynı eşit değerde olsaydı sizlere hak verirdim.TL karşılaştırması yapardım.

Bulgaristanda asgari ücret yaklaşık 300 TL ve interneti 18 Türk lirasına denk geliyorsa Bence oda tuzlu internetmiş.Ama Türkiye gibi asgari ücreti 700 TL ye denk gelseydi ve 18 Tl ödeselerdi bulgaristandaki internetle ülkemin internetini kıyaslama yapardım.

Arkadaşım kişi başına düşen geliri hesaplıyorsan madem düz mantık Türkiyede internete verilen ücret %10 a tekabül ederken Bulgaristadan %7 lere tekabül ediyor bu 1.
    İkincisi fiyat karşılaştırması yapıyorsan hızı da karşılaştırsana. Adamlar 50 mb kullanırken biz 1 mb kullanıyoruz. Bir de bu hesap üzerinden çaprazlama yaptığımızı düşün Ttnetin uyguladığı kazıktan başka birşey değil.
    Başka söze gerek var mı bilmiyorum artık...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OYUNCU53

Ayıptır ya.. Hangi ülkede var böyle uçuk fiyatlarla böyle bir hizmet.. Bakın Bulgaristan Vivacom şirketinin şuanki adsl fiyat ücretleri..

20 Mbit Fiber (SıNIRSIZ BAĞLANTI) : 20 LEVA: TL: 24 TL...
    50 Mbit Fiber:(SıNIRSIZ BAĞLANTI) : 30 LEVA TL: 36 TL..
    100 Mbit Fiber:(SıNIRSIZ BAĞLANTI):50 LEVA: TL: 60 TL..

Bunundan yanındada nod 32 antivirüs lisansı hediye ediyor..

Yazıklar olsun sana Türktelekom.. Utan utan.. Bulgaristanın nüfusu: 7.8 milyon Biz 70 milyonuz..

Bulgaristanın asgari ücreti kaç leva biliyormusun? 240LEVA

240 LEVA maaşın 20 LEVA 50 LEVA sını internete vermek sana ucuz geliyorsa yanılıyorsun.

Tama hocam hesapla.. 240 leva asgari ücret.. yani 20 leva Bulgaristanda asgari ücretin 12 de biri yapıyor..
    Gelellim Türkiyeye asgari ücret 700 tl.. 60tl internet + 25 tl telefon ücreti.. Asgari ücretin onda biri bile yapmıyor.. Hesabı doğru yapalım lütfen..

• quote:

2012 Yılı ortalama 300 TL karşılığı asgari ücret alan Bulgar vatandaşlarının internete ödedikleri 18 TL tutarı onların gözündede yüksek bir rakam değilmidir?

Biz asgari ücret Yaklaşık 700 TL ödediğimiz 60-70 TL

Bir ülke haberi okumuştum ya endenozya ya pakistan ekonomisi zayıf bir ülkeydi. 30 yıllık araba tamir ustasının aylık 40 dolar karşılığı çalıştığını duyunca şaşırmıştım ama o adam orda kira veriyor yemeğini alıyor ev geçindiriyor ve 40 dolarıda elimde ustalık var iyi kazanıyorum diyor. bu ülkede ise 40 dolara aylık bırak tamirci ustasını sokakta ciklet satmaz kimse.Ne kira öder nede geçinebilir.

O nedenle bizim TL hesabına göre ülkelerin para birimini kıyaslamak yanlış olur.Bilgisizlik olur.

Ona bakarsanız etilerden bir daire alacağınıza amerikadan bir çiftlik alabiliyorsunuz aynı paraya denk geliyor.Üstelik orası amerika.Veya ebay motors da araba fiyatlarına bakın türkiyedeki şahin doğan serçe fiyatına amerikada 2008-2011 model arabaları görünce şaşırırsınız.

Tüm dünyanın para birimi TL olsa ve aynı eşit değerde olsaydı sizlere hak verirdim.TL karşılaştırması yapardım.

Bulgaristanda asgari ücret yaklaşık 300 TL ve interneti 18 Türk lirasına denk geliyorsa Bence oda tuzlu internetmiş.Ama Türkiye gibi asgari ücreti 700 TL ye denk gelseydi ve 18 Tl ödeselerdi bulgaristandaki internetle ülkemin internetini kıyaslama yapardım.

Dostum saçmalama lütfen, verdiğim 50-60 tl sorun değil mesele bu değil zaten ama bu TTnet Net 8mbit netlimisiz paketi adı altında bize 1mb i geçiriyor resmen bence bu firmanın savunulcak hiç bir tarafı yok kişi başına düşen gelirle falan alakası yok adam daha paketin adında yazan hizmeti veremiyo sen diyosun kişi başına gelir. Türkiyede artık eski türkiye değil ülkede gelir düşük demek saçmalık sokaklar mercedes,bmw,audi heryer.

Akşam eve geliyorum pc de oyun oynuyorum mutlu şekilde internete tıkladığım gibi moralim bozuluyo çünkü telefonların bile hızdan uçtuğu bir zamanda bu internet hiçbir cihaza ayak uyduramıyo bırak 8mbps yi 16bile artık yavaş.

1mbit ile sürünüyorum.

• quote:

Ayıptır ya.. Hangi ülkede var böyle uçuk fiyatlarla böyle bir hizmet.. Bakın Bulgaristan Vivacom şirketinin şuanki adsl fiyat ücretleri..

Yazıklar olsun sana Türktelekom.. Utan utan.. Bulgaristanın nüfusu: 7.8 milyon Biz 70 milyonuz..

Türkiye'de o kadar çok zır cahil vark,, neymiş onların nufusu azmış, nöyle düşüneler darılmayında ot bile göyüzüne bakıp, fotosentez yapıyor, ot kadar bilemi beyniniz yok?

8 milyonluk Ülke bu kadar ucuza satıp kar ediyorsa, neyi tartışıyorsunuz?

8 Milyonluk Ülkenin senelik İnternet geliri, bizim Ağa TTNET'in bir aylık aldığı fatura ücretidir, herşey bu kadar net ve basit !

Alt yapı yetmiyormuş, o zaman satma satıpta İnsanları neden kandırıyorlar, alt yapı yetersiz demeyi bil, ayıp değil, diyemezler çunki Milyar liralarında kayıplar olur.

Kısaca yan gelip yatıp, havadan para kazanan, Dünyadaki en pahalı İnternettir.

• Yav arkadaşlar sadece 1 düşünce belirttik bu düşünceyi saygı ve sevgi çerçevesinde ne bileyim şakşakçılık ifadeleri katmadan çürütseniz buna olgunluk erdemlik eğitimli bilinçli gençlik ne güzel düşünüyor diye yaklaşırdım.Biraz uzlaşmacı olun karşınızdaki o an yazarken 1 noktayı atlamış olur düşünememiş olur anlık iyi hesap yapamamış olabilir ne bu şiddet vahşet öfke bazılarınızda forumlar öfkenizi kusacağınız bir yer değildir lütfen.

Düşüncelerini düzgün açıklayıp fikrimi çürütenleride tebrik ediyorum.Ama şakçakçılık gibi ifadeler kullananlarında nezaket kursuna gitmesini insanlık öğrenmesini tavsiye ediyorum

Madem düşünceli bilgili birisiniz madem haklısınız güzelce izah edin ama bu sokak serserileri edasında aile terbiyesi almamış insan edasına bürünmeniz argo ifadelerle yaklaşmanız sizi sadece kalitesi düşük insan sıfatına sokar.

Şu yazımdan sonra saygılı yazana izah edeni kaliteli insan diye muhattap alacağım en ufak argo kullananıda insan yerine koymayacağımdan muhattap almayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsata -- 30 Nisan 2012; 16:33:30 >

• quote:

Yav arkadaşlar sadece 1 düşünce belirttik bu düşünceyi saygı ve sevgi çerçevesinde ne bileyim şakşakçılık ifadeleri katmadan çürütseniz buna olgunluk erdemlik eğitimli bilinçli gençlik ne güzel düşünüyor diye yaklaşırdım.Biraz uzlaşmacı olun karşınızdaki o an yazarken 1 noktayı atlamış olur düşünememiş olur anlık iyi hesap yapamamış olabilir ne bu şiddet vahşet öfke bazılarınızda forumlar öfkenizi kusacağınız bir yer değildir lütfen.

Düşüncelerini düzgün açıklayıp fikrimi çürütenleride tebrik ediyorum.Ama şakçakçılık gibi ifadeler kullananlarında nezaket kursuna gitmesini insanlık öğrenmesini tavsiye ediyorum

Bozma moralini, kimsenin sana kızdığı yok, herkesin canı sıkkın, herkes bıkmış, derler ya kibrit açksan patalayacak Milleti o duruma getirdiler.

Üzerine alınma, bu forumda inan kimse kimseye bilerek asla hakaret etmez, hepimiz bazen çatacak yer ararız, İnsanlarda en yakınına genlede patlar, buda öyle birşey.

Gerilimi artıran belli, TTNET.

Milyar dolar kazanıp, birde İnsanları bu kadar gerip, stres yaratıyorsa, TTNET ciddi manada, İnsanlara şiddet uyguluyor, şiddet her türlü olabilir, TTNET'te en kötü yerden vuruyor, ÖZgürlükleri kısıtlamak !

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Türkiye'de o kadar çok zır cahil vark,, neymiş onların nufusu azmış, nöyle düşüneler darılmayında ot bile göyüzüne bakıp, fotosentez yapıyor, ot kadar bilemi beyniniz yok?

8 Milyonluk Ülkenin senelik İnternet geliri, bizim Ağa TTNET'in bir aylık aldığı fatura ücretidir, herşey bu kadar net ve basit !

Alt yapı yetmiyormuş, o zaman satma satıpta İnsanları neden kandırıyorlar, alt yapı yetersiz demeyi bil, ayıp değil, diyemezler çunki Milyar liralarında kayıplar olur.

TTNET baş suçlu da O BTK daki amcalar ne işe yarıyo halen anlayamadım gerçi maaş 15 inde yatıyo ne sıkıntıları var ki adamların otur otur akşam olunca evine git.... TTNET kafasına göre takılıyosa eğer ki bi de tekelcilik varsa BTK nın belli dayatmalarla bizlere daha iyi hizmet getirmesi hatta netteki tekelciliği kaldıracak tedbirler alması gerekirken her şey tam tersine.. Sanırım onlar da bu vurgundan paylarını alıyo

• Ya Arkadaşım, Devlet bu kadar susuyorsa, demekki susmak için korkuları var, bu iş bu kadar basit.
  • quote:

quote:

Katılıyorum, altyapı yetersizse altyapıyı geliştirsinler bir dünya para kazandırıyoruz adamlara. Altyapının yetersizliği son kullanıcıyı ilgilendirir mi ?
    Son kullanıcı neticeye, eline geçen hıza bakar. Şu an yine altyapı yetersiz bahaneleriyle 1mbit hızlara mahkum ediliyoruz, e bizim verdiğimiz paralar nereye gidiyor
    neden herkese yetecek seviyede altyapı oluşturulması için bu bütçe kullanılmıyor bunları sormak lazım Türk telekom'a.
    Yıl olmuş 2012, hd dünyada bir standart olmuş, kotalı internet mi kaldı komedi gibi. Biz Avrupalılardan daha mı zenginiz de onlardan daha pahalıya kotalı internet kullanıyoruz ?
    Şu halimizle arap ve başımızdaki arapçı zihniyeti doyurmaktan başka birşey yapamıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: .:SyLaR:.

Satarsan lübnanlılara araplara böyle olur dünyada ne kadar arap varsa topunun

+1 Hocam satma konusunu bilmiyorum ama araplardan tiksiniyorum hani yalnış anlaşılmasın soykırım yapıcak olsam araplardan başlarım.
  • quote:

8 Mbit adsl bağlantısı ile aylık en fazla 2500GB veri indirilebilir. TTNET bu veri miktarını 115TL ye şu anda satmaktadır.

8 Mbit Netlimitsiz 50GB kotalı tarifenin fiyatı ise 59TL dir. Bu tarife ile ise aylık 350GB veri indirilebilir. Anlaşılacağı üzere bir önceki tarifeye oranla son derece orantısız ve çağ dışı bir tarifedir.

Tarifeler şuna göre oluşturulmalıdır;
    8 Mbit tarife 115TL ye verilebildiğine (kar yapılabildiğine) göre 1GB veriyi TTNET 0,046TL ye satmaktadır.
    - 8Mbit 50GB AKN'lı tarife aylık 350GB*0,046TL = 16.1 TL ye satılmalıdır. Bu durumda mevcut tarife ücreti olan 59TL nin ne kadar fahiş bir fiyat olduğu anlaşılmaktadır.

GB ücreti 0,046TL olmak üzere kullandığın kadar öde tarifesi oluşturulabilir. Kullanıcı ay içerisinde ne kadar veri indirmiş ise yukarıdaki birim fiyatı ile çarpılarak fatura çıkarılabilir. Tek tarife; KULLANDIĞIN KADAR ÖDE. Böylece kota uygulamalarına da gerek kalmaz.

Yada 59TL ye aylık 1250GB veri indirilebilecek uygulama getirilebilir. 250GB AKN uygulandıktan sonra hız 3.5Mbit e düşürülürse aylık 1250GB veri miktarının ücreti olan 59TL yi karşılamaktadır. (8Mbit ile günlük 86.4 GB indirilirse 250GB 3 günde doldurulmakta, AKN devreye girdikten sonra 3,5Mbit ile günlük 37.8GB indirilirse 27 günde 1020GB indirilebilir, TOPLAM 250GB + 1020GB = 1270GB. Şu andaki uygulama 250GB AKN ve 3.5Mbit hız düşümü şeklinde uygulanmalıdır.

Eğer AKN illaki uygulanacaksa ücretiyle doğru orantıda uygulanmalıdır. Standart bir kullanıcı için 250GB AKN şu anda yeterlidir. (ileriki yıllarda bu miktar mutlaka arttırılmalıdır, çünkü veri içeriği giderek artmaktadır.)

BTK ya şikayetlerde bu şekilde bir tarifeyi herkes söylerse belki kulak verirler, hepberaber bu tarife üzerinde ısrar edelim.

• Dünya petrolün sırtında dönüyor hala yahu. Adamlar petrolün üstüne yatıp dünyayı satın alıyorlar. Geçenlerde gördüm, bir arap zengini, uzaydan görülsün diye, isminin harfleri şekilnde sahil yaptırmış. Adamlara para o kadar bol geliyor yani sizin anlıcanız. İnanmayan baksın linkini de buldum.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2016841/Al-Futaysi-island-Hamad-carves-2-miles-long-sand-visible-SPACE.html
  • quote:

quote:

Ne demek hocam ot falan.. Yazdıkların seviyeli olsun lütfen.. Nüfus derken orayı anlayın önce.. Orda ben bizden daha az gelişmiş bir ülke bizden daha iyi hizmet veriyor dedim. Ama yapacak bişey yok.. Adamlar ben tekelim diyor işine gelirse diyor..

• quote:

quote:

quote:

Ne demek hocam ot falan.. Yazdıkların seviyeli olsun lütfen.. Nüfus derken orayı anlayın önce.. Orda ben bizden daha az gelişmiş bir ülke bizden daha iyi hizmet veriyor dedim. Ama yapacak bişey yok.. Adamlar ben tekelim diyor işine gelirse diyor..

Ot cümlem, size değil, kaldıki ot hakaret değil, Doğanın, huzur veren yüzüdür :)

Avrupa ile kıyas yapıp fiyatlarda fark yokmuş diyen otlara dedim, ot demiyorum vazgeçtim :)

İtalya, Alamnya, Fransa ile kıyas yapmak saçmalıktır.

Bizim Bakanımızda aynı mantıkla bakıyor ve ekliyor Türkiye'de internet pahalı değil.

Türkite'de asgari ücret 300 Euro, Bakan beyimiz Ülkesindeki asgari ücreti görmemezlikten geliyor, cahil seçmenlerden oy alabilme, açıklaması.

Yunanistan 1000 Euro, normal işçi maaşı, yani 2.400 Lira, Bakan Beyimiz bunları hesap edemiyor malesef.

Türkiye'de İnternet pahalı değil doğru, Türkiye'de İnternet fiyatları Dünyanın en pahalı Ülkesidir.

Avrupa ile kıyas yapmayın Arkadaşlar, Avrupada bir faede otursanız tostu kahvesi 30-40 euro, o zaman Türkiye cidden süper ucuz, doğrumudur?

Adam 2.000 Euro alıyor, bunuda hesaplayın.

• Acaba diyorum bizi yönetenler gerçekten internet kullanmamızı istiyorlarmı?..
    Eğer isteselerdi, uydunet yaygınlaşır adam gibi tarifeler çıkarır. Bizde telekom'a bu kadar mahkum olmazdık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samot

italya da 7 megabit 14 € 20 megabit 25,16 € türkiyedeki hızlar ve fiyatlar abartılacak kadar kötü değil bence.

Yanlız italyan halkı bizden daha zengin ve biz daha fazla ödüyoruz . Fakirden fazla vergi almak gibi bişiy !?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpceren

Acaba diyorum bizi yönetenler gerçekten internet kullanmamızı istiyorlarmı?..
    Eğer isteselerdi, uydunet yaygınlaşır adam gibi tarifeler çıkarır. Bizde telekom'a bu kadar mahkum olmazdık.

Soru güzel. Cevap basit. İnternet dünyayı görmenizi sağlayan bir araç. İnternet olmasaydı bugün hala televizyonda izlediğimiz her şeye inanıyorduk. Bakın televizyonun hüküm sürdüğü dönemde başımıza neler geldi neler. En babası ihtilal işte. Bugün olabiliyor mu bunlar ? Olamıyor. Ha tek derdimiz ihtilal mi, değil elbet. Her türlü politikanın gerçek yüzü de şak diye çıkıyor ortaya, eğer kafanız çalışıyorsa, biraz okur yazarsanız, mantığınızı çalıştırabiliyorsanız doğruyu yanlıştan, gerçeği yalandan ayırabilirsiniz. İnternet de size bunu yapacak malzemeyi veriyor. Çünkü hiç kimse sansürleyemiyor neti, ya da para babaları zincir vuramıyorlar bu şeye.

Dolayısı ile, bugün Türkiye'yi yönetenler, elbette kendi çıkarları için interneti bir düşman olarak görüyorlar. Çünkü insanları belli bir doğrultuda tutmak ve o yönde hareket etmelerini sağlamak için ilk önce kendinize inandırmanız gerekiyor. Ne kadar kafası çalışan insan, o kadar ikna etmesi zor insan demek.

Basit yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 30 Nisan 2012; 21:24:07 >

• valla yazılanlardan anladıgımız kadarı ile şuana kadar derdimiz para herkez kendince haklı. birazda avrupa daki ülkelerindeki kulandıkları internettin ülke ülke yurt dışı çıkışları ne bizim bildigim kadarı ile 450 500 civarı mesela bir almanyanın ne bizim uploand 1 bile degil almanyanın kaç niye ttnet bize 1 uploant veriyo bunu tartışalım arkadaşlar bilgimiz olsun.bunları yazarsak bir çok kişi ögrenicek .bu ttnet yönetimi bunlar ne anlar uploandan dedirt meyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Preszsbuild

quote:

Orijinalden alıntı: samot

italya da 7 megabit 14 € 20 megabit 25,16 € türkiyedeki hızlar ve fiyatlar abartılacak kadar kötü değil bence.

Yanlız italyan halkı bizden daha zengin ve biz daha fazla ödüyoruz . Fakirden fazla vergi almak gibi bişiy !?

Çokta zengin değiller ülkede işsizlik çok var. Ama olaya su yandan da bakmak lazım sen 1 tl yi nasıl görüyorsan onlarda 1 avroya aynı gözle bakıyorlar. Yani onlar için 14 tl gibi bilmem anlata bildim mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.