|
Türkiye’nin 55 bin çekirdekli ARF Süper Bilgisayarı tanıtıldı: Ne işe yarayacak? (2. sayfa)

-
-
Halktan nasıl daha fazla vergi koparırız hesaplaması yaparlar.
-
Minecraft açar mı?
-
eskileri bitirelim diye el altından almışlardır bir şeyler. kim takar yeniyi
-
Almadan önce bu forumdaki uzmanlardan icazet almamaları hata olmuş.
-
Benim demek istedigimi anlamadan yorum yapmissiniz. Sag olun kiymet vermissiniz en azindan. Benim dikkat cekmek istedigim konu her yeni tanitilan urunu sanki tepeden tirnaga biz yapmisiz gibi buyuk buyuk cumlelerle anlatiyorlar ya ben buna kiziyorum. Sadece reklam. Bizim potansiyelimiz elbette cok buyuk. Genclerimizi dogru yonelendirip yetistirebilsek inanin var olan standardin cok ustune cikariz. Ama sadece reklam, disaridan alip etiket degistirip biz yaptik deyin olmuyor iste. Ya ben hatirliyorum 2009 mu 2011 de mi bu ulkede Turkiye islemcisini tasarliyor diye yarisma var di ya? Kendimizi kucumsemiyoruz. Basarabileceklerimizin farkindayiz ama izin vermiyorlar. Eften puften seylere yerli mali yazinca sadece gunu kurtarmis oluyor. İsin ozu samimi olup hatalarimiza ve sonrasinda yapabileceklerimize odaklansak ne enflasyon kalir ne baska birsey...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladığım kadarıyla parasını vermişiz, Lenovo yapmış. Olsun, bu zaten amaç değil araç. Bu araçla ne yapacağımız önemli.
-
selamlar,
Bahsettiğiniz şeylere herkes gibi bende sinir oluyorum bunlar anlaşılmayacak bilinmeyen şeyler değil ki, haberde bahsedilen biz yapmışız kısmı inanın konuşulacak şey değil, atıp tutulmasının övünülmesinin inanın bir kıymeti harbiyesi yok dikkate almaya da gerek yok pas geçin, size sektörün kenarından birisi olarak diyebilirim ki inanın bizim insanımız paracı ve bu tip projeleri bırakın cücük kadar olan projeler için yurtdışına beyin göçü olduğundan potansiyelimiz sıfır olmasa da sıfıra yakın mertebe de, bu iş bir datacenter kurmak gibi değil ki, bir kere 11m böyle bir sistem için şakası yapılacak kadar küçük bir para, 2009-2011 civarı dönenler halen dönüp duruyor sadece projeler hep farklı oluyor, özel sektörün ve devletin başarılı şirketlerine bakın birde kötü olanlarına bakın disiplinin iyi yönetimin ne demek olduğu nasıl sağlandığı başarının nasıl kovalandığı görülebilir.
Devletin kamunun bu mevzularda zarar görmesinin en büyük sebebi yine bu halkın kendisidir, çünkü disiplinin d'si olmaz menfaatte herkes birleşir sistem işlemez hale gelir. Bizim başarmamızı bizim içimizdeki çoğunluk istemiyor bunun muhalifi iktidarı filan yok, haberde gram detay yok neden biliyor musunuz? çünkü üzerine gidilse ne kıyametler kopar, devlet hep zarar ettiriliyor kendi insanı tarafından.
11m'ye kurulan bu sistemle öncesinde olmayan neyi halledebiliyoruz bunun kamuya açıklanması lazım ama haber'de D bile yok, normal'de pas geçerdim ama insan sinir olduğunda he deyip geçemiyor çoğu zaman, Anlatılan şeye dair o kadar çok başlık var ki komple mevzuyu çöpe atın olması gerekene yoğunlaşın daha iyi.
Diğer yorumcu bozuntularına kızıp size fazla yüklenmişim kusuruma bakmayın, haberde bahsedilen sistemciğin temelde üreticisi/toplayıcısı zaten olamayız, parçaların üretimi'de keza aynı durum da, biz bu tip bir sistemin öncelikle kullanım alanını belirleyip bu tip işleri yapan firmalarla ortak işler yaparak süper-sistemler kuracak bir devlet kuruluşu kurmalıyız. birkaç yıl içince devletin bakanlıklarına özel sistemler kurmakla geçirilir ve kazanılan tecrübeyle kendi sunucu sistemlerini ve süper bilgisayar tasarımlarını en azından büyük bir oranda yapabilir duruma geliriz. diğer seçeneklerin hepsi özel sektöre bakar.
Özel sektörde en karlı kuruluşlara bakın ya muhalif kafada yada yancı kafada, istinai olarak taşın altına elini koyup ülke faydalı işler yapmak için çalışanlar ufo gibiler. misal ülkenin en zenginlerine bakın bu durumu özetler zaten. böyle özel sektörü olan ülke'de ya bıçkın ruhlu insanlar bir şey başarabilir yada bahsettiğim devletin bu işe el atmasıyla olabilir. devletin eksik olduğu alanlarda ilgili ekipler kurmaktan başka çaresi yok burası net.
-
nVidia H100 veya H200 kullanılmalıydı. Yapayzeka çalışmaları hedeflenmeliydi. Yok bilimsel bilmemneyi araştıracaklarmış. Türkler neden böyle hep geriden takip ediyor? Millet süperbilgisayar yakarken bizimkiler baktı. Şimdi millet yapay zeka için GPU temelli süperbilgisayar yakıyor bizimkiler CPU temelli geliyor. Yok abi bizden olmaz...
-
halk için yapılan herşeye destek özele yapılan herşeye ban! diyorum ben
-
Bence e-devlet için kullansınlar. Her dakikada çöküyo
-
Çok haklısın, buradakilerin çoğu bench skorlarını gözetiyor, fiziksel ortamda ben amd işlemcili sunucu ile çok çalıştım beş para etmez, hatta eskiden çalıştığım veri merkezinde iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar amd var idi, büyük ihtimalle halen daha aynıdır.. Tabi buradaki arkadaşlar en ucuz oyun bilgisayarı olacak şeklinde yürüdükleri için yorumları da bench skorları veya evindeki 16 çekirdekli amd işlemcili bilgisayarına göre olacak, yani anlık binlerce ziyaretçi ve giga boyutundaki trafiği kimse düşünmüyor çünkü bilmiyorlar arka planda neler oluyor, bir diğeri donanım milyonlar tutabilir kullandığın işletim sistemi ve yazılım çok dandik ise veya iyi yapılandırmadıysan o pahalı donanım hiç bir işe yaramaz çöker kalkar donar cevap veremez vs vs..
-
dünyanın 2. ve 3. süper bilgisayarları, Japonya'nın Fugaku süper bilgisayarı ve Finlandiya'nın LUMI'si bunları kendileri yaptı herhal
-
Yapay zekaya sorsunlar emekli, asgari ve memur maaşları ne kadar zamlanmalı.
-
Uzaya 2X55M dolar, bilimsel hesap ihtiyacı için 11M dolar. İhtiyaç öncelik sıralaması akıllara zarar.
-
Türkiye ile ilgili olumlu bir şey,
bir haber, bir konu vs olunca,
şebekler hemen şebekliğe başlıyor.
Bu garip düşmanlığın asıl sebebi ne acaba ?
-
Yapmamışlardır tabii ki. Ama kendileri yapmış gibi de lanse etmemişlerdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz önce silikon teknolojisini öğrenin CPU üretin Sandisk gibi hafıza kartı üretinde süper bilgisayara gelsin sıra 64gb micro sd üretecek fabrikanız teknolojiniz yok. Yok
-
Uzaya gereksiz insan göndermeye 2x55m dolar, bilimsel heaplamalar yapacak süper bilgisayar 11m dolar. Biz bu kadar ileriyiz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X