Şimdi Ara

TURKİYE'NİN AZERBAYCANİ İLHAKİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: uniquebison

kim ne yapacak kestirmek zor...

lakin Yavuz, halifelik için bu wahabicilere iyi görünücem diye şii Türkleri , tebrizden getirttiği kürdlere nasıl kestirdi ?

ben osmanlıcı kafası ile Azerbaycan konusunda sağlıklı düşünebilineceğini sanmıyorum.

sen bugün azerbaycanı oluşturan Türklerin atalarını, kürdlere kestirt beşikte bebeğine varıncaya dahi !

sonra osmanlı barış sevgi Türkçülük ... Osmanlının hic biri ile alakası olmadı. Orthodoks ve yahudilere yakın davrandılar sadece.

Bilip bilmeden yalan yanlış konuşmayın yahu... Yavuz zamanında katliam falan olmamıştır. 40.000 kişiyi öldürmek ne demek bir hesap et bakalım; o dönemlerin Sivas'ı, Diyarbakır'ı gibi büyük şehirleri 3.000, maksimum 4.000 nüfusa sahip. Ortalama 13-14 tane Sivas'ı ortadan kaldırman gerekiyor. Böyle bir nüfus kaybının tüm sicillere yansıması gerekirken bir tane bile kayıt, eksilmeyi gösteren ibare yoktur.
    Ayrıca bugünkü Azerbaycan ile Safevilerin direkt olarak bir alakası yoktur. Safevilerin asıl torunları İran'da yaşamaya devam ediyor.

40 bin ölü yazmadım dikkat ettiysen

lakin katliamlar olmuştur yavuzun halifelik için yaptırdığı... Bu da bir çok Türkmen göçüne sebep olmuştur.

• Azerbaycan'i da mi b*ka batiralim. Akilli olan AKP'nin oldugu hukumetten kacar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azerbaycan bizi ilhak etsin en azindan onlara uyariz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma bir konu daha. Azerbaycan Şii dir. İran gibi radikal değil ama Türkiye'deki yobaz Sünni ler ile gecinemezler.

AKP nin son seçimde aldığı oy yüzde 10 Iğdır da. Iğdır neyse Azerbaycan odur.

O yüzden 10 da Iğdır Kürtlerin den gelmiştir.

Azeri Türklerin in Araplasmis Türkler ile işi olmaz

• Hannover 96 kullanıcısına yanıt
    Azerbaycanlılar pek seviyor AKP hükümetini ama. Bununla ilgili birşey okumuştum.
  • quote:

quote:

quote:

lakin Yavuz, halifelik için bu wahabicilere iyi görünücem diye şii Türkleri , tebrizden getirttiği kürdlere nasıl kestirdi ?

ben osmanlıcı kafası ile Azerbaycan konusunda sağlıklı düşünebilineceğini sanmıyorum.

sen bugün azerbaycanı oluşturan Türklerin atalarını, kürdlere kestirt beşikte bebeğine varıncaya dahi !

sonra osmanlı barış sevgi Türkçülük ... Osmanlının hic biri ile alakası olmadı. Orthodoks ve yahudilere yakın davrandılar sadece.

Bilip bilmeden yalan yanlış konuşmayın yahu... Yavuz zamanında katliam falan olmamıştır. 40.000 kişiyi öldürmek ne demek bir hesap et bakalım; o dönemlerin Sivas'ı, Diyarbakır'ı gibi büyük şehirleri 3.000, maksimum 4.000 nüfusa sahip. Ortalama 13-14 tane Sivas'ı ortadan kaldırman gerekiyor. Böyle bir nüfus kaybının tüm sicillere yansıması gerekirken bir tane bile kayıt, eksilmeyi gösteren ibare yoktur.
    Ayrıca bugünkü Azerbaycan ile Safevilerin direkt olarak bir alakası yoktur. Safevilerin asıl torunları İran'da yaşamaya devam ediyor.

lakin katliamlar olmuştur yavuzun halifelik için yaptırdığı... Bu da bir çok Türkmen göçüne sebep olmuştur.

"Halifelik için" hiçbir katliam olmamıştır. Olamaz da zira Osmanlı'da halifelik unvanı 2. Murad döneminden itibaren kullanılıyor... Ha yok, illa var diyorsan, hangi katliamlarmış, hangi belgede geçiyor diye sormak zorundayım.

Şah İsmail ve Safevi taraftarı olan Türkmen grupları etmek durumunda kalmıştır gayet doğal olarak. Onların da sayısı 10.000 bile etmez. Safevi konusunda Safevi belgelerine göre çalışan tek kişi Tufan Gündüz'dür. Onun çıkardığı belgelere göre de böyle bir durum yok. Şu şehir efsanelerini aşın artık.

• Sen cok fazla film izliyorsun galiba rusya abd ve avrupadan haberin yok galiba

• quote:

quote:

quote:

quote:

"Halifelik için" hiçbir katliam olmamıştır. Olamaz da zira Osmanlı'da halifelik unvanı 2. Murad döneminden itibaren kullanılıyor... Ha yok, illa var diyorsan, hangi katliamlarmış, hangi belgede geçiyor diye sormak zorundayım.

Şah İsmail ve Safevi taraftarı olan Türkmen grupları etmek durumunda kalmıştır gayet doğal olarak. Onların da sayısı 10.000 bile etmez. Safevi konusunda Safevi belgelerine göre çalışan tek kişi Tufan Gündüz'dür. Onun çıkardığı belgelere göre de böyle bir durum yok. Şu şehir efsanelerini aşın artık.

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'in 16. yy başında Mısırı alıp Memluklara son vermesiyle son Abbasi Halifesi 3. Mütevekkil Osmanlı'nın başkenti İstanbul şehrine gelmiştir. O dönemde Safevilerle yapılan mezhep mücadelesinde Osmanlı'ya güç kazandırmak için halifeliği de Osmanlı'ya kazandırmak isteyen Yavuz Sultan Selim, son Abbasi Halifesini himayesi altına almıştır. Osmanlı İmparatorluğu son Abbasi halifesinin ölümünden sonra Abbasi hanedanından yeni bir halife çıkmasını engellemiş ve halifeliğin kendisine geçmesini sağlamıştır.

kardeş bilinen tarihi uydurma mı yapacaksın ?

kürtleri hayrı sevabına getirmedi herhalde yavuzun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ParaPalaZula

Evet dostlar bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz, aslinda bana kalirsa azerbaycan rusya ve iran etkisinden kurtulsa zaten kendisi bize katildigini ilan eder.

Rusya bebek bezlerini dahi kendisinden ithal etmesi icin baski yapiyor.

İran'in sapik zihniyeti ne kadar buyuk oranda etki etmesede gene bulasiyor.

Peki ||| Reich'in avusturya ilhaki gibi bizde ilhak edemezmiyiz azerbaycani?

Ben sanildigi kadar tepki alacagimizi zann etmiyorum. Hem alsak alsak daha ne kadar alabiliriz?! Adamlarin bize demokrasi getirmesine az kaldi.

Bir Azerbaycan Türk'ü olarak Azerbaycan'ın Türkiye ile birleşmesini çok isterdim. Eminim halkın büyük çoğunluğu da isterdi. Ama fark ettiysen geçmiş zamanda konuşuyorum. Çünkü Türkiye git-gide Araplaşıyor, İslamcılık yükselişte. Azerbaycan ise çok laik bir ülke. Ne Araplaşma ve ne Suriyeli Arap mülteciler ne de İslamcılık, şeriat hayranları var. O yüzden, unutun böyle bir şeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.M.Türk05 -- 14 Kasım 2016; 19:32:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: N.M.Türk05

quote:

Evet dostlar bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz, aslinda bana kalirsa azerbaycan rusya ve iran etkisinden kurtulsa zaten kendisi bize katildigini ilan eder.

Ben sanildigi kadar tepki alacagimizi zann etmiyorum. Hem alsak alsak daha ne kadar alabiliriz?! Adamlarin bize demokrasi getirmesine az kaldi.

Bir Azerbaycan Türk'ü olarak Azerbaycan'ın Türkiye ile birleşmesini çok isterdim. Eminim halkın büyük çoğunluğu da isterdi. Ama fark ettiysen geçmiş zamanda konuşuyorum. Çünkü Türkiye git-gide Araplaşıyor, İslamcılık yükselişte. Azerbaycan ise çok laik bir ülke. Ne Araplaşma ve ne Suriyeli Arap mülteciler ne de İslamcılık, şeriat hayranları var. O yüzden, unutun böyle bir şeyi.

Evet sen bir azerbaycan turkusun.

Bir azerbaycan turku.

Bir turk.

BİR..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'in 16. yy başında Mısırı alıp Memluklara son vermesiyle son Abbasi Halifesi 3. Mütevekkil Osmanlı'nın başkenti İstanbul şehrine gelmiştir. O dönemde Safevilerle yapılan mezhep mücadelesinde Osmanlı'ya güç kazandırmak için halifeliği de Osmanlı'ya kazandırmak isteyen Yavuz Sultan Selim, son Abbasi Halifesini himayesi altına almıştır. Osmanlı İmparatorluğu son Abbasi halifesinin ölümünden sonra Abbasi hanedanından yeni bir halife çıkmasını engellemiş ve halifeliğin kendisine geçmesini sağlamıştır.

kardeş bilinen tarihi uydurma mı yapacaksın ?

kürtleri hayrı sevabına getirmedi herhalde yavuzun ?

Canım kardeşim bana Vikipedi'yi kaynak diye getirme, şundan vazgeçin artık dilimizde tüy bitti bunlar kaynak değildir, yanlıştır demekten. 2. Murat'tan itibaren halifelik unvanı kullanılmıştır diyorum. Ayrıca Yavuz'un halifeliği getirdiği, ben halifeyim dediğine dair hiçbir kanyak yoktur. Yani hiçbir kaynakta Yavuz ve halifelik bahsi geçmez. Yavuz'un halifeliği getirmesi ondan yüzlerce sene sonra, bir yabancı tarafından yazılmıştır. Hangi kitap olduğunu ezbere hatırlamıyorum, kısa bir araştırmayla gayet rahat bulunabilir. Ondan önce Mısır'dan halifeliği aldığına dair herhangi birşey bulamazsın zira dönemin hiçbir kaynağında geçmez.

• bizim şuanda 3.reich gibi bir ordumuz teknolojimiz milli bilincimiz ve akıllı bir toplumumuz yok ayrıca olsa bile avusturyanın çevresinde güçlü bir ülke yoktu Azerbaycan ise iran ve rusyanın arasında duruyor

• quote:

O iş zor.
    Daha geçen ay Azerbaycandaydim. Benim hanım azerbaycan turku. Akrabalariyla arkadaşlariyla sohbet ediyoruz da keşke bagimsizlik ilan edilmeseydi keşke rusyadan hic ayrilmasaydik diyorlar. Turkiye ile isbirligi yapalim dusuncesinde degiller. Turkiyeyi bi ayri seviyorlar orasi farkli bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

quote:

O iş zor.
    Daha geçen ay Azerbaycandaydim. Benim hanım azerbaycan turku. Akrabalariyla arkadaşlariyla sohbet ediyoruz da keşke bagimsizlik ilan edilmeseydi keşke rusyadan hic ayrilmasaydik diyorlar. Turkiye ile isbirligi yapalim dusuncesinde degiller. Turkiyeyi bi ayri seviyorlar orasi farkli bir durum.

Dostum sadece azerbaycan degil, diger eski sovyet ulkeleride sovyetlerin yikilmasindan pek memnun olmadilar.

Cunku tek baslarina bir hicler, batinin orta asyayi orta dogu kadar somurememesi, turkiye, iran, rusya ve cinin bu bolgeleri basi bos birakmamasidir.

Sen daha iyi bilirsin ama, ben yari kafkas olarak kesinlikle ne rus idaresini, ne iran zihniyetini isterim. Eger illa bir bas lazimsa (ki lazim) bu bas biz olalim isterim.

Seni temin ederim azerbaycandan, pakistana kadar bu dusunce boyle.

Hangi millet olursa olsun, bir demir yumruk ister. Guclu ve saglam bir irade ister. Kendisi beceremiyorsa kendisine en yakin hissettigi ulkelerden yardim ister.

Butun asya dunyasi ile zamaninda bunu yasadik, yalniz devlet politakamizi bati uzerine kurdugumuz icin suan surunuyoruz.

Bak dikkatini cekerim, korede bulundun mu bilmiyorum. Kore insani turk insanina karsi cok sempatik, emin ol amerikaya karsi bu kadar iyi niyetle bakmiyor. Kore savasinda en onde savasan asker bizim askerlerimizdi.

Bu insanlar onurlu insanlar, ve bizi kardes goruyorlar. Ki zaten ayni etnik aileden geliyoruz, bu insalari koruma gorevini biz alabilecekken almadik. Ortak olabilecekken olmadik. Karsilikli bilgi paylasabilecekken yapmadik.

Neden?!

Bu batiya donuk politika bizi somuruyor, aslimizi unutturup, sakinlestirip elimize vurup ekmegimizi aliyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: N.M.Türk05

quote:

Evet sen bir azerbaycan turkusun.

Bir azerbaycan turku.

Bir turk.

BİR..

Kafalar güzel galiba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sana hayirdir birader?! Kimsin sen racon kesiyorsun?

Yapamazsin, edemezsin! Ecevit enisteminde yani senin gibi cakma milliyetcilerle dolu idi.

Noldu peki?

Nedir ul*n bu dusmanliginiz birbirinize?! Derdiniz ne? Ne istiyorsunuz?

Kime dusmanliginiz? Benim sunni oldugunu alnimdan mi anladin?

Biktim sizin gibi gudûbet sacan, agzindan salya akan insanlardan biktim!

Nedir derdiniz sizin? Bir insan kendi milletine bu kadar dusman olamaz, ben bu yasima kadar gormedim boyle insanlari baska memlekette!

Sen kimsin de racon kesiyorsun? Azerbaycanlı ne yapsın seni ve kültürünü? Gudubette sensin milletin ülkesini işgal etmek isteyip bir de gudubet diyor
    Tamamen boş muhabbet bir tipsin.

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    Ne beni taniyorsun, ne azerbaycani.

Hazar oguzlari ile tek farkimiz mezheptir. İkimiz icinde dert degildir, azerbaycan ilhaki isgal degildir.

Bunu referandum da gorecegiz ilerki zamanlarda.

Ayriyetten biz olmasak azerbaycanin sonu cecenistandan farkli olmazdi, azerbaycanin durumu diger turki cumhiretlete benzemiyor. Atacak mermisi olmayan, askerlerin ic camasirlarina kadar yardim ettigimiz bir devlet.

Bu bizim boburlenecek bir politikamiz degil, tam aksine eksik ve elestirilecek bir politikamizdir. Tum turk devletlerini domine edicek gucumuz varken yapmadik, risk almadik. Karsiligini boyle ab kapilarinda surunerek aliyoruz.

Tarihi arastirsan abd'nin, sovyet'lerin, ingiliz milletler toplugunun guzellikle kurulmadigini, yer yer zorlamalara maruz kaldigini gorebilirsin.

Turk birligini sozde herkes istiyor fakat ise gelince her kisi ayri terane caliyor. Yok o azeri, yok o kirgiz, yon o ruslasmis, bu farslasmis!

Demokrasinin besigi avrupa birligi, almanyanin sert politikalari olmasa 1 sene icerisinde puf olur.

Genc arkadasim her sey guzellikle olmuyor malesef, yakin tarihimizde bunu gorebiliriz.

Beni sorarsan ne oldugumu tam kestiremiyorum, kimi nazi, kimi sosyal demokrat diyor. Sen soyle bakalim nasil biriyim ben?

• Yahu azerbaycan halkı türkdür.
    Ama türklerin de birsürü boylarından biridir.
    Nasıl tatar türkleri var, ahıska var,boşnak var, arnavut türkleri varsa azerbaycan türkleri de bunlardan biridir.
    Zamanında hepsi osmanlı tebası içerisinde idi. Ama zamanın da. Yani eskiden.

Şimdi bağımsız bir devlet ve bizden daha ileri demokrasi var adamlarda.
    En azından başındaki adam gerçek bir yurtsever.

Sen böyle bi şeye kalkıştığın an bağımsız olmuş bir halk bunu niye kabul etsin.
    Senin etin ne budun ne.
    Kendine bakmaya acizsin şuan.
    Sadece dünyaya boş laflarla kafa tutmaya çalışıyorsun.

Bak mesela kırımda da türkler var ama adamlar rusyaya katılmak istedi. Nİye çünkü rusya ukranyadan daha büyük devlet.
    Böyle bişey olsa bile ilk adamlar rusya katılır ki rusya azerbaycana bizden daha yakın ve çoğu adetleri artık aynı olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Yahu azerbaycan halkı türkdür.
    Ama türklerin de birsürü boylarından biridir.
    Nasıl tatar türkleri var, ahıska var,boşnak var, arnavut türkleri varsa azerbaycan türkleri de bunlardan biridir.
    Zamanında hepsi osmanlı tebası içerisinde idi. Ama zamanın da. Yani eskiden.

Şimdi bağımsız bir devlet ve bizden daha ileri demokrasi var adamlarda.
    En azından başındaki adam gerçek bir yurtsever.

Sen böyle bi şeye kalkıştığın an bağımsız olmuş bir halk bunu niye kabul etsin.
    Senin etin ne budun ne.
    Kendine bakmaya acizsin şuan.
    Sadece dünyaya boş laflarla kafa tutmaya çalışıyorsun.

Bak mesela kırımda da türkler var ama adamlar rusyaya katılmak istedi. Nİye çünkü rusya ukranyadan daha büyük devlet.
    Böyle bişey olsa bile ilk adamlar rusya katılır ki rusya azerbaycana bizden daha yakın ve çoğu adetleri artık aynı olmuş.

Gardas, azerbaycan halkini tanimiyorsun. Bari bos konusma.

Ben neyin ne oldugunu biliyorum, sen turkiyenin ortadoguda ki en guclu, avrupada 2. en guclu ulke oldugunu bilmiyorsun.

Eger bu birlesme ile ilgili secim yapilsin, ben butun servetimi basarim iddaaya. Hayatinda hic kumar oynamayan biri soyluyor bunu sana.

• reallist55 kullanıcısına yanıt
    Türkiye Türkleri,Azeriler,Gagavuzlar,Irak Türkmenleri aynı boydan.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.