< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Türkiye'nin en büyük ikinci GES'i kısmi olarak devreye alındı (2. sayfa)
-
-
15 yıl alım garantili elektrik için her yıl 2 küsür milyar dolar ödeme yapılacak. Garanti süresi boyunca 32 milyar dolar civarı ödeme yapılması planlanıyor. Santral yapım maliyetini geçiyor.
60 yıl tahmini işletim süresi bekleniyor. Ödenecek dövizi hesap yapamıyorum matematiğim yetmedi :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F372EC04 -- 31 Ağustos 2024; 20:46:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
250 bin dolarlık belediye konserinden kaç adet yapıyor acaba?
Üstelik ihalesiz rekabetsiz garantili proje.
Hatta inşaatın temelindeki hatalarla ilgili iddialar var. Böylesine bir projede adam gibi şeffaf kamu denetimi yapılır temelinde hata var mı yok mu açıklanır.
Eleştirince de y....lar saldırıya geçiyorlar.
Nükleere karşı değilim hesapsızlığa, yağmaya, akılsızlığa, rekabet/şeffaflık/denetim olmamasına, yabancı bir ülkeye bağımlı olmaya karşıyım.
Teknoloji transferi olacaktı, yerli ortak olacaktı, ucuz olacaktı ne oldu?
Geçen gün yandaşın biri Rusya'ya olan bağımlılık azalacak diyordu yahu matematiksel olarak hatalı.
Ne farkı var Rusya'ya doğalgaz olarak bağlı olmakla nükleer enerji olarak bağlı olmak arasında?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Firmanın sitesindeki teknik raporda bile mera arazisi olduğu yazıyor ve alanın mera vasfından çıkarılması için yasa maddelerine dayanılarak işlemler yapıldığı yazıyor. Burada da tarıma elverişsiz, volkanik yazanlar var. Ne gereği var ki firma bile bu kadar kendini savunmuyor. Mera zaten boşa diyenler et fiyatlarına baksın lütfen.
ben bölgeyi çok iyi biliyorum. teknik raporu görmedim. ama volkanik kaya olduğundan emin olabilirsin. ki zaten güneş paneli olması koyun otlatmaya mani olmaz. hatta topraktaki su kaybı azalacağı için daha verimli bir araziye dönüşme potansiyeli var.
-
Chp belediyelerinin israfına da, akp nin şatafatına da karşıyım. Benim verdiğim vergiler saçma sapan işlerde boşa harcanıyor. Al birini vur ötekine birbirinden farksız.
Nükleer yakıta bağımlı olmak daha kötü. Doğalgazı petrolü başka yerlerden getirebiliyorsun.
pahalı olmasındna ziyade dolar üzerinden aldığından cari açık yapar ama doğalgaz ithalatından bizi kurtaracak, bu da cari açığı daha da fazla azaltacak bizim için, yani kar daha fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 1 Eylül 2024; 4:27:31 > -
peki istanbul gibi bir şehrin elektrik ihtiyacını akkuyudan karşılayınca ithalatını bırakcağımız doğalgaz miktarını hesapladın mı.
-
Trilyonlarca metreküp doğalgaz çıkarıyoruz ya. Beleş evlere dağıtıldı ya.
Peki bu kâr rusya gibi sana doğuştan düşman ve halen de düşmanlık güden bir devletin senin içine potansiyel bir atom bombası koymasını da normalleştiriyor mu ?
bu iş 2+2=4 meselesi mi?
rakamlarla gelsek işin ehemmiyetini anlatamayız. Daha iş ciddiye bindiği anda yapılan sözleşmeden cayan rusyadan bahsediyoruz, o sözleşme neden değişti , neden bizim içeride olacak adamlarımız dışarı atıldı?
kardeşinden doğalgaz alma, ama rustan pahalı elektrik al. Süper kafa.
-
Sözleşme değişmedi, televizyonda vatandaşa söylenen ile gerçekler çok farklı. Adamlar baştan işi bitirmiş kendilerine uygun olacak şekilde. Teknoloji transferi yok, santral Rusya'ya ait. Buyrun sözleşme.
www.resmigazete.gov.trBaşbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğühttps://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/10/20101006-6.htm
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sözleşmeden cayma yok mühendislerimiz dışarı atılmadı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Akkuyu'da üretilen elektriği santral ruslara ait olduğundan dolar verip alacağız. Cari açığa faydası değil daha da zararı olacak.
Malum kitle de "hülooğ reiz nügleer yabdı, elektrig bedave olacag" diye seviniyor maalesef.
cari açık hayali... gerçekten açık olsaydı kWh'ı 1.35TL gibi bedavadan biraz pahalı mesken elektrik fiyatlarına zam yapılırdı, yapılmıyor. Demek ki gerçekte açık yok, tersine karlılık var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"Dünyanın en pahalı elektriğini alacağız; 15 yıl boyunca kilovatsaat başına 12,25 dolar- ki bu tutar 15,83 dolar-sente çıkabilecek. Çok yüksek bir fiyat garantisi. Deniyor ki, şimdi kriz var, Avrupa'da 14 sent olacak.
bunu buldum. 12 dolar kaç lira yapıyor hiç düşündün mü? 16 dolar olduğunda türkiyenin yüzde onluk elektrik tüketimini nasıl absorbe edeceğiz? Şu an en pahalı elektrik 5 küsür lira ki 2 dolar etmiyor. Bunu 7 katına çıkarmanın sebebi neydi ki?
-
İhalelerde herkes komisyonunu alır. Putin'in cebine ne girecek, diğer Putin'in cebine ne girecek. İkisi aralarında paylaşmışlardır.
Biz çok saf düşünüyoruz. Kimse ülkenin milletin faydasını düşünmüyor. Herkes kendi gemisini yürütme derdinde.
Maalesef okumuyorlar. Televizyon kanalları hangi yalanı, algıyı, manipülasyonu verirse alıp düşünmeden, araştırmadan fanatik fanatik savunuyorlar.
Evet yaygınlık çok ama çok önemli, enerji'de taşıma maliyetlerini gözüne alırsak bu en iyisi disiplin oluyor.
Birde TR'de birçok şehirde zaman zaman altyapı kaynaklı kesintiler duyuyoruz, devletin diğer yükleneceği alan bu nokta. en kayıp kaçak tespiti kadar önemli.
-
bilgiler için tşk.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X