|
Türkiye’nin kamu harcamalarını yapay zeka denetleyecek
-
-
eski harcamaları da bir elden geçirsin bakalım neler bulacak.
-
Yapay zekayı kim denetleyecek peki? Mesela diyanet bütçesine bakıp "Allah'ın hikmeti" diyecek bence.
-
Bunun için yapay zekaya değil, Ahlaka ihtiyaç var.... Haa mevcut Ahlak gördüğüm kadarıyla yok. O zaman Yapay Ahlak denenmeli...
-
Ülkemizin geçmişten bu yana kanayan yarasıdır görevi suistimal bunu sadece bugünkü hükümete fatura edip işin içinden kimseler sıyrılamaz.
İktidarından tutun muhalefetinden hepsi içerisinde bu çürümüşlük var,
tabi iyi olanları tenzi ederim.Sorunun toplumun ahlak yapısı ile ilişkili olduğunu düşünüyorum.
-
Zırva
Memurların yarısını atmadan ve tüm "enflasyon farkı" denen ama özünde zam olan zırvayı kaldırmadan
Milletvekillerinin maaşlarını asgari ücrete çekip, yan "gelirlerini" komple kapatmadan
Üretim ve pazarlama dışı tüm bakanlıkları pasif hale getirmeden
O araba, uçak ve yeşil pasaport zırvasını kaldırıp "eğitim" adı altında gezip tozmayı yasaklamadan
Oraya Skynet'i koy istersen
Yine de bir halt olmaz
Yapay zeka verilen emirlere göre çalışacak sonuçta
"Zorunlu hal" sınıfına sokup her türlü hoyratlığa rahatça devam edecekler
"Aaa yapay zeka bakacağmış, kessin düzene girer" dedirtip algı kasacak sadece.
"Ve şimdi reklamlar" diyip uğurlandığı günü yakında görmek dileğiyle diyoruz
Ekonomiyi sadece İngiliz kafa finans oyunları ve halkın ümüğüne çökmek sanan Şimşek'ten fayda bekleyenin de aklı yoktur
Kasmaya gerek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 9 Haziran 2024; 23:22:21 >
-
Türkiye'deki kamu harcamalarını denetlemek için bir yapay zekaya gerek yok, normal çalışan bir insan zekası bile buna yeter. Yeter ki kullanmayı bilin ve isteyin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
"Mali yapay zeka denetim sistemi cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevden alınmıştır" (yıl 2026 olabilir)
-
Bence affını ister.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapay olmayan zeka ile çok güzel denetim yapamiyorlardi. Bütün bildiklerini bilgisayara ogretmisler artık bilgisayarlar denedim yapacak. Afiyet olsun.
-
Bu işin altından kalkmaları için gerçekten bir yol haritası olması lazım, 12 aylık süre gerçekçi sayılabilir haberde geçen detay çok az ki o zamanda insan birçok soru sormadan edemiyor, bu gibi işler için yapay zeka gücünü sağlayacak datacenter'ın kurulması bunun işletilmesi için altyapı ve diğer düzenlemelerin yapılması oldukça meşakkatli bir iş.
Merak ediyorum Tübitak'mı devreye girecek bu iş için? hangi birim bu işin hayata geçirilmesini üstlenecek, e-devlet sürecindeki tecrübeler kullanılır umarım.
Yapay zekanın en çok işe yarayabileceği alanlardan birisi de bu tip sistemin kontrolcüsü olabilir, devlet ve kamu kuruluşlarının muhasebe vb işlerinin bu sisteme yaptırılması güzel fikir ama detay çok az.
-
Aynen öyle işini yapan çok insan var herkes aynı kefede değil, umarım bu işi becerirler ama alttaki yazımda dediğim gibi haberde detay çok az. neredeyse reklam kıvamında.
-
Bence yeterince gelişince ülkeyi de ekonomiyi de yapay zeka yönetsin. Bu konumda insanlar sadece onay merci olmalı.
Mantıklı kararlar alamadıklarını yarım yüzyıldır TL'nin gram değer kazanamayıp sürekli sıfır kazanması ile anlıyoruz.
-
ya yapay zekada yandaş çıkarsa.
-
Yapay zekalar sjw
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kadar kıvranmalarına gerek yok. IMF’den bağımsız denetçileri getirsinler onlar kamu harcamalarına bir baksın bakalım. Üstüne ucuz kredi imkanı da olur.
-
Cok guldum ....:))) sagı solu dindari dinsizi yok...turkiyede kamuda hepsi bir... milletin malı deniz yemeyen keriz mantalitesi var..kesin bu parametreyi yapay zekaya yerleştirirler....:)))
-
moruk memurdan geçiniyor devlet memurdan aldığı vergiyi biliyormusun
verdiği farkı yılın ikinci yarısında birde gelir vergisi diye ekstra dilime sokuyor 1 hafta da aldığın fark eriyor.vergiyi zengin kesimden almıyor.en büyük sıkıntılardan biri milyarlık geliri olan firmalardan ucu ucuna vergi alıyorlar.milletvekilleri zaten belli belediye reisleride velhasıl halktan vergi alarak bu işi döndüremezler.
-
İleride yapay zekaya fetö'cü demeye başlarlarsa şaşırmam.
-
Arkadaşlar iyi misiniz. Memurdan vergi alınıyorsa birebir aynı sistemi özel sektöre de istiyoruz, hemen acil.
Her çalışanın brütüne 2 katı zam yapmazsak en adiyiz :) :) :)
Bir cebimden vereceğim
Sana verdiğimin vergisi bu deyip öbür cebime koyacağım
Benden yani özel sektörden özellikle sigorta ve kdv üzerinden sömürdüğü parayı memuruna, milletvekiline, bakanlıklara ve belediyelere yediriyor sistem
Yetmiyor yediği üstüne de borçlanıyor
Yetmiyor borçlandığı o borçları ödemek için üstüne para basıyor
Paranın değeri düşüp enflasyon artınca da kendi yediği haltın ceremesini yine özel sektöre çektiriyor
Atsın kardeşim memurunu da amirini de, mikletvekilini de belediyesini de
Hepsinin yarısını kaldırsın kapatsın, tüm desteğini çeksin
Bu memur milletinin daha verginin tanımından haberi yok :) :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bunun için yapay zekaya değil, Ahlaka ihtiyaç var.... Haa mevcut Ahlak gördüğüm kadarıyla yok. O zaman Yapay Ahlak denenmeli...
|
Yapay zekayı kim denetleyecek peki? Mesela diyanet bütçesine bakıp "Allah'ın hikmeti" diyecek bence.
|
eski harcamaları da bir elden geçirsin bakalım neler bulacak.
|
Türkiye'deki kamu harcamalarını denetlemek için bir yapay zekaya gerek yok, normal çalışan bir insan zekası bile buna yeter. Yeter ki kullanmayı bilin ve isteyin.
|
"Mali yapay zeka denetim sistemi cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevden alınmıştır" (yıl 2026 olabilir)
|
Benzer içerikler
- instagram dondurma
- hatasız çeviri
- netflix şifre paylaşımı
- instagram hesabım çalındı
- spotify müzik dinleyerek para kazanma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X