Şimdi Ara

Türkiye PSN de skandal (Sony Türkiye' nin ayıbı-Türkiye PSN Store yokmuş) Nereye şikayet edebilirim? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
5
Favori
16.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özgür Kirazcı TR Store açıldığı zaman önemli olanın o bölgeden alışveriş olduğunu söylemişti.
    Bir şekilde yaptığımız alışveriş eminim yansıyordur.
    Ayrıca tüm EU bölgesi United Kingdom'a bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainbow.VK

Sony büyük kazık sokmuş galiba ;)
    Ah biraz da okuma alışkanlığımız olsa!

TERMS OF SERVICE AND USER AGREEMENT

Sony Entertainment Network is provided to you by Sony Network Entertainment Europe Limited (formerly known as PlayStation Network Europe Limited) of 10 Great Marlborough Street, London W1F 7LP, United Kingdom (Company Reg. no 6020283) ("we", "us", "our"). When we refer to "you" or "your" we mean the user of Sony Entertainment Network.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saiki

Başından beri diyorum sony uk ye bağlıyız diye orjinal forumlarınada yazdım şikayet için. Daha yeni uyanmış bazılarınız. Bakan makan kimse takmaz psn i kutulu oyunlardan zaten %6 lık vergisini alıyor adam. Dijital satışlarda vergi yok playstore da aynı mantıkla satış yapıyor.

Aldığın ürün zaten İngiltere tarafından vergisi alınmış fiyattan satılan ürün. Ayrıca ben yaptığım alışverişlerde tam ücret çekildiğini gözlemledim sorun senin bankan da. Bankana güvenmiyorsan ininal kart çıkar yükle öyle satın al.

Yok çok özel fiyattan satıcaz yok şu yok bu zaten koca bi yalandı hala destek olanlar var
    Oyuna vergi kesilmediğini yazmışlar, zaten vergilendirme kanunlarına bakarsanız bu duruma vergi kesilemiyecek olması yazılıyor. Bu durum dediğim oyunun Türkiye'ye pazarlanmaması,İngiltere kaynaklarından alınıyor olunması. TR psn sadece tercüme görevi görüyor. Bu durumda 149 TL'nin açıklamasını yapsınlar abi. UK 39 sterlin - Us 59 dolar - EU 69 euro verirken biz neden 149 TL veriyoruz ? Ekstradan alınan 30 TL nereye gidiyor ? Merak ettiğim bir başka şeyde uk veya us store'un kabul ettiği hiç mi kredi kartı yok ? PSN para kartı dışında başka bir yolu yok mu bu işin ? Bu sony tr bizi dolandırıyor bu çakallara fazladan para vereceğime us veya uk'den alırım daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Oyuna vergi kesilmediğini yazmışlar, zaten vergilendirme kanunlarına bakarsanız bu duruma vergi kesilemiyecek olması yazılıyor. Bu durum dediğim oyunun Türkiye'ye pazarlanmaması,İngiltere kaynaklarından alınıyor olunması. TR psn sadece tercüme görevi görüyor. Bu durumda 149 TL'nin açıklamasını yapsınlar abi. UK 39 sterlin - Us 59 dolar - EU 69 euro verirken biz neden 149 TL veriyoruz ? Ekstradan alınan 30 TL nereye gidiyor ? Merak ettiğim bir başka şeyde uk veya us store'un kabul ettiği hiç mi kredi kartı yok ? PSN para kartı dışında başka bir yolu yok mu bu işin ? Bu sony tr bizi dolandırıyor bu çakallara fazladan para vereceğime us veya uk'den alırım daha iyi.

Alıntıları Göster
    Sony Türkiye kutulu oyun satışlarına vergi ödüyor, dijital oyun satışlarına vergi ödemiyorsa, neden fiyatları aynı, dijital oyunlara ÖTV si cartu curtu ödenmiş gibi fiyat çekmişler. Telefonda bana vergilendirilmiyor, çünkü Türkiye den almıyorsunuz dediler. ÖTV yoksa biye pahalı o zaman arkadaş, daha ne kadar pahalı satabilir ki, dijital oyuna kutulu oyundan dahamı çok fiyat isteyecek. Devlet işe el atınca eğer öyle yapacaksa zaten dijital oyun satamaz. Demek ki ÖTV ödemedikleri halde dijital oyunları ÖTV ödenmiş gibi bilinç altına yerleştirdiler ve fazladan para alıyorlar. bugün sıkıştırınca gerçek ortaya çıktı işte

Ya madem bu adamlar, Türkiye de ÖTV ye devletin yüksek vergilerine maruz kaldıkları için dijital oyunları kutulu oyun fiyatından satmak zorunda kaldıklarını savunuyorlar. O zaman versinler benim faturamı
    Ben telefonla konuştuğum da, PSN store dan aldıklarınız vergilendirilmiyor, çünkü Türkiye PSN Store diye bir şey yok aslında İngiltere PSN Store dan alıyorsunuz dediler. Biz sadece arayüzünü Türkçeleştirdik dediler.. Birde online satış sitesi Türkçeleştirilmiş,

İyide bugün bir The Last of US' ın kutulusuda 129TL dijitali de 129TL

ee vergilendirilmiyorlarsa ÖTV falanda ödemiyorlardır, niye dijital oyunlar pahalı o zaman, eğer ÖTV ödüyorlarsa, hani benim faturam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 16:52:23 >

• Kesinlikle haklısın,bu durumu sonytr nin başındaki elemana nasıl iletebiliriz. Twitter ı filan vardı sanırım.
  • Sony uk nin mail adresine mail at dostum
  • quote:

Belki de en fazla PSN kardeşliği Türkiye'de yapılıyordur bu sebepten kaktırıyorlardır 30 TL'yi nasıl olsa ortak alınıyor diye. Tamamen attım bunu ama olasılık dahilinde bence.

Yalnız TR Store'daki fiyattan daha fazla para çekmeleri de beni gerçekten sinir etti. Bir sürü alışverişim oldu, demek ki en az 60-70 TL fazladan ödedim. Böyle binlerce kişi vardır, büyük meblalar ediyor.

• Kısacası devlet vergi alırsa kendi kazanacak, almazsa satıcı kazanacak, fahiş fiyatları tüketici her türlü ödeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson Fury

Sony uk nin mail adresine mail at dostum

Ne maili LAE.gidin mahkemelere derdinizi anlatdın.Dava edin Sony tr yi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4BSO7UTION

quote:

Belki de en fazla PSN kardeşliği Türkiye'de yapılıyordur bu sebepten kaktırıyorlardır 30 TL'yi nasıl olsa ortak alınıyor diye. Tamamen attım bunu ama olasılık dahilinde bence.

Yalnız TR Store'daki fiyattan daha fazla para çekmeleri de beni gerçekten sinir etti. Bir sürü alışverişim oldu, demek ki en az 60-70 TL fazladan ödedim. Böyle binlerce kişi vardır, büyük meblalar ediyor.

Kafalarına göre fiyat çekebildiklerine göre her türlü dolandırıcılığı yapmaları mümkün. 149 TL'nin başka açıklaması yok 30 TL dolandırıyolar, şu an Sony TR hırsızlık yapmaktadır. Fiyat artışını kendilerince kardeşlik gerekçesine bağlayabilirler ihtimal dahilinde fakat bunu yapmaya hakları yok buda dolandırıcılığa girer sebebide digital alınan her şeyde minimum 2 kere indirme hakkı yasal bir haktır.Cihaz bozulması veya format durumu için. Sen ister bu hakkı kendine saklarsın istersen risk alır başkasına verirsin o kısmı hiç kimseyi ilgilendirmez. "2.hakkını başkasına verdiğin için fiyatı arttırıyoruz" demeye hakları yok. Bütün bunları bir kenara ayır digital oyunda cd-kutu-kitapçık,baskı,jelatin,dağıtım hiç bir masraf olmamasına rağmen kutulu oyun ile aynı paraya satılıyor zaten 2 oyun parası veriyoruz bilmiyorum farkındamısınız. Bu konu mesela hiç bir ülkede sorulmuyor bir çok masrafı olmayan digital oyun neden kutulu ile aynı fiyat ? Kardeşlik yapılıyor olması büyük ihtimal yukarıda yazdığım gibi kardeşlik gerekçesi ile fiyat artışı yapmaya hakları olmasada yasalar gereği çıkabilcekleri max fiyat olan kutulu fiyatına satılıyor. Bu konuda ki son cümlem digital oyunun 59 dolara satılması haksızlık, 149 TL (75 dolar)'a satılması açıkça "sizi dolandırıyoruz" demektir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4BSO7UTION

quote:

Kafalarına göre fiyat çekebildiklerine göre her türlü dolandırıcılığı yapmaları mümkün. 149 TL'nin başka açıklaması yok 30 TL dolandırıyolar, şu an Sony TR hırsızlık yapmaktadır. Fiyat artışını kendilerince kardeşlik gerekçesine bağlayabilirler ihtimal dahilinde fakat bunu yapmaya hakları yok buda dolandırıcılığa girer sebebide digital alınan her şeyde minimum 2 kere indirme hakkı yasal bir haktır.Cihaz bozulması veya format durumu için. Sen ister bu hakkı kendine saklarsın istersen risk alır başkasına verirsin o kısmı hiç kimseyi ilgilendirmez. "2.hakkını başkasına verdiğin için fiyatı arttırıyoruz" demeye hakları yok. Bütün bunları bir kenara ayır digital oyunda cd-kutu-kitapçık,baskı,jelatin,dağıtım hiç bir masraf olmamasına rağmen kutulu oyun ile aynı paraya satılıyor zaten 2 oyun parası veriyoruz bilmiyorum farkındamısınız. Bu konu mesela hiç bir ülkede sorulmuyor bir çok masrafı olmayan digital oyun neden kutulu ile aynı fiyat ? Kardeşlik yapılıyor olması büyük ihtimal yukarıda yazdığım gibi kardeşlik gerekçesi ile fiyat artışı yapmaya hakları olmasada yasalar gereği çıkabilcekleri max fiyat olan kutulu fiyatına satılıyor. Bu konuda ki son cümlem digital oyunun 59 dolara satılması haksızlık, 149 TL (75 dolar)'a satılması açıkça "sizi dolandırıyoruz" demektir.

Böyle söylüyorsunuz ama bu digital oyunlarda vergi yok mu hocam? Ama 149 TL iken ekstradan alınan 2-3 TL benide sinir ediyor o konuda haklısınız.
    Bu arada EU da oyun 70 Euro ise zaten bizdeki fiyatına gelmiş oluyor. Ekstra 30 lira gibi bi durum olmuyor yani.

• Adamlardaki rahatliga,kulhanbeyligine bak.." Sizi ilgilendirmez beyfendi " imis.

Gidip bulacaksin o hiyari,vereceksin kaburgalarini eline.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virtual Reality

quote:

Orijinalden alıntı: Frostmourne Hungers

Ortada vergi kaçakçılığı felan yok. Sadece Türkiye sınırları içerisinde hizmet veren şirketler , herhangi bir muafiyetten yararlanmıyorlarsa vergi verirler. PSN ' in TR'de herhangi bir hizmeti yok, yabancı bir ülkeden Türkçe dil ve fiyatlandırma yaparak satış gerçekleştiriyorlar o kadar. Ha diyorsanız ki madem vergi yok buna rağmen ne bu fiyatlar ? O da Sony'nin bileceği iş. Türk IP adresinden bağlananlara PSN üzerinden farklı fiyat yapılandırma yapmadığı sürece (Steam ve Origin'in PC platformunda belli bölgelere yaptığı gibi) yapacak fazla birşey yok.

İyide Sony Playstation müdürü Mustafa Yiğit ve diğer Sony Türkiye yetkilileri, her gün "Türkiye Playstation mağazamızda her geçen gün ürün çeşitliliğimiz artıyor diyorlar. Her yerde insanları Türkiye Playstation Store dan ürün almaya teşvik ediyorlar. Hatta biz Sony Türkiye olarak bazı bankalarla, bazı servislerle anlaştık, kredi kartı numaranızı girmeden ön ödemeli kartlarla dijital mağazamızdan alışveriş yapabilirsiniz diyorlar."

Alalh aşkınahttps://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/tr-tr/home/oyunlar şu sitenin yabancı bir siteye benzer bir hali var mı veya playstation üzerinden girdiğimiz playstation mağazasının yabancı bir alışveriş sitesi olduğunu anlama şansın var mı? Resmen online Türkçe oyun satış sitesi, bunun aksini kimse inkar edemez.

O zaman TTnet' in Playstore servisinin suçu ne? TTnet vergisini ödeyerek dijital oyun, medya satıyor.. Sony Türkiye vergisini ödemeden, üstelik vergisi alınıyormuş gibi yüksek bir fiyattan oyun, medya satıyor.

Madem, arayüzü tamamen Türkçe olan Playstation Mağazasından bir şey aldığımız da paramız ve vergimiz İngiltereye gidiyor. O zaman bunu sitede ve playstation üzerinden girilen mağazada bir yerde belirtecekler. Öyle fiyatları, pound dan TL kuruna falan çevirip devleti ve bizleri kandıramazlar. Poundsa pound gösterecek o zaman, bende ona göre alacağım yada almayacağım.

Valla ben twitter hesabı açıp maliye bakanına bu konunun linkini ilettim. İnşallah görür ve gereken ilgiyi gösterir.

Ben Sony Türkiye den faturamı istiyorum arkadaş, ister Sony İngiltereye kestirsin ister kendi kessin. Türkiye de bir ürün satıyorsan faturasını tüketiciye vermekle yükümlüsün. Elin shoptosu bile faturayı kargonun içine koyup gönderiyor. Sony Türkiye faturanın dijital halini bile gönderemiyor.

Fakat Sony yetkilileri her fırsattı kamera karşısına geçip, Türkiye de dijital oyun satışlarımız çok iyi gidiyor diyorlar. İş fatura ver deyince, olmaaaz veremeyiz diyorlar.

Bana şu sitedehttps://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/tr-tr/home/oyunlar İngiltereden alışveriş yaptığımı gösteren bir işaret, bir yazı göster.

Resmen kandırılıyoruz.

Arkadaşlar herkes maliye bakanına şu tweet' i atarsa, eminim bu konuyu ve durumun ne kadar vahim olduğunu görecektir.

Ben aynen bu şekilde attım.

@memetsimsek
    Sayın bakanım, Sony şirketinin Türkiye ayağı SonyTürkiye vergi kaçırıyor.Lütfen linkteki konuyu okuyun.
    http://forum.donanimhaber.com/m_81661139/f_//tm.htm#81673750

Alıntıları Göster
    Sadece bu dalda vergi kaçırma yok ki? Online oyun oynayanlarda da aynı durum.

Ama Sony gibi bir firmanın yapmaması gerekir bunu. Bence bu durumu maliye bakanlığına belirtin derim, incelemeye alırlar sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 24 Eylül 2013; 1:26:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackKhan

quote:

Orijinalden alıntı: Crimson Fury

Sony uk nin mail adresine mail at dostum

Ne maili LAE.gidin mahkemelere derdinizi anlatdın.Dava edin Sony tr yi

Üslubunu bozma arkadaşım cahil cümre yorum yapma ps uk çok hızlı bir şekilde ilgileniyor sorun varsa, Türk yetkililerin eli ayağı dolaşıyor edilen bir görüme sonrası, benim arkadaşa servis 0 diye swap makine verdi Tr ilgilenmedi uk bizi bağlamaz dedi sonra bağladı uk bunları bir güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red01

Beyler aslinda sorun 3-5 lira fazla cekmesi degil

Adamlar kacak oyun satiyolar devlete vergi vermiyolar
    Spot tan al daha iyi anasini satayim

Resmen vergi kaciriliyor

Verginiz satıyorlarsa 59 eurodan sonrası birilerinin cebine giriyor demek ki Maliye'ye vergi kaçırdıkları için ihbar etmeliyiz ödül bile verebilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockymarlboro

quote:

Orijinalden alıntı: red01

Beyler aslinda sorun 3-5 lira fazla cekmesi degil

Adamlar kacak oyun satiyolar devlete vergi vermiyolar
    Spot tan al daha iyi anasini satayim

Resmen vergi kaciriliyor

Verginiz satıyorlarsa 59 eurodan sonrası birilerinin cebine giriyor demek ki Maliye'ye vergi kaçırdıkları için ihbar etmeliyiz ödül bile verebilirler

Alıntıları Göster
    Ortada bir suç yok beyler. Sony vergi falan kaçırmıyor. Yaptığı çakallık vergi ödemeden sattığı dijital oyunları vergi ödüyormuş gibi fiyatlandırarak satması. Ona da bizim insanımız alışık sıkıntı olmaz, 650 dolarlık telefonları 3000 liradan almıyor musunuz oyuna da 25-30 kağıt fazladan verin nedir yani...

Microsoft destek verdiği her ülkede ayrı Store açıyor. Bunun ülke açısından avantajı vergi ödüyor adamlar. Ama bazı store'lar içerik açısından içler acısı oluyor bu yüzden. Sony'yse bütün Avrupa bölgesini UK Store'a bağlamış durumda. Sizin yaptığınız tek şey Türkçe menülerde dolaşıp Türk kredi kartlarıyla rahatça alışveriş yapabilmek, yoksa UK Store'dan alıyorsunuz oyunları.

• quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge

Ortada bir suç yok beyler. Sony vergi falan kaçırmıyor. Yaptığı çakallık vergi ödemeden sattığı dijital oyunları vergi ödüyormuş gibi fiyatlandırarak satması. Ona da bizim insanımız alışık sıkıntı olmaz, 650 dolarlık telefonları 3000 liradan almıyor musunuz oyuna da 25-30 kağıt fazladan verin nedir yani...

Microsoft destek verdiği her ülkede ayrı Store açıyor. Bunun ülke açısından avantajı vergi ödüyor adamlar. Ama bazı store'lar içerik açısından içler acısı oluyor bu yüzden. Sony'yse bütün Avrupa bölgesini UK Store'a bağlamış durumda. Sizin yaptığınız tek şey Türkçe menülerde dolaşıp Türk kredi kartlarıyla rahatça alışveriş yapabilmek, yoksa UK Store'dan alıyorsunuz oyunları.

Alıntıları Göster
    Türkiye'de PSN sunucusu yok, bütün hesaplar İngiltere'deki merkeze bağlı. Bu yeni bir durum değil, yıllardır söylüyoruz. En basitinden UK PSN'de GTA 5'in kullanıcılar tarafından aldığı yıldızlara bakın, sonra TR PSN'deki GTA 5'in yıldızlarına bakın. İkisinin de aynı olduğunu göreceksiniz. Sony TR'nin ne PSN hesaplarına ne de yapılan işlemlere erişim yetkisi var. Xbox Live, Steam, Origin vs. dahil tüm yurtdışı kaynaklı dijital oyun satan platformlarda bu mantıkla çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 24 Eylül 2013; 10:46:53 >

• Fifa 14 aldım garnti bonus flexi card 149 tl çekmiş ...geçen atm'den para yatırırken dönem içi işlemlerden baktım... PSN NETWORK yazıyodu kurum adı...
  • Neyse onu çekiyor adamlar, bankaların alayı 3 kağıtçı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.