Şimdi Ara

Türkiye tarihinin en büyük anlaşması! Suudi Arabistan, Bayraktar Akıncı alıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD bu satışa gerçekten izin verir mi acaba? Biden'la bunun pazarlığını mı yaptılar geçenlerde?

• Muhtemelen rakam 3 milyar dolar. Ama salak trilyon dolar yazmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne kadarlık bir anlaşmadan bahsediyoruz

• Bunlara yaranilmaz diyenler daha dün onların doları varsa bizim Allahimiz var diyordu,dolarlami maaş aliyosunuz deyip faiz haramdiyenler bı gecede faizi 7 puan birden artırdı, yüzde 9,5 fazile ingilterden kredi alır olduk.ben ekonomistim deyip dünya tarihinde ilk defa 1yilda 5 kere merkez başkanı değiştirip yüzlerce milyar dolar borçlanmakla olmuyor. Daha dün Araplara fetö finansörü deyip kaşıkçı cinayetinde enayimiz delilleri verelim gösteririz ama vermeyiz diyenler şimdi Araplarla kanki olup ne diyolar.Heykel işi ise bı toplumun külturel gelişim seyilerinden biridir, tıpkı abdülaziz'in Charles Fuller e kendi heykelini yaptırması gibi yada vahdettinin Papa 15. Benoit'un heykelini İstanbul'da harbiyeye yaptırması gibi.Bu fanatiklestirilmis sosyal medya avamlıgının ürunu bu saçmasapan sünepe lafları bomboş.Biz siz vatanseverseniz geri kalan kimse istemiyor bu ülke ihracat yapsın büyüsün gelişsin .

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Misal 568 milyarlık liralık kesin odemesiolan kur korumali mevduatı iptal edebilir,milyar dolarlık garanti dolar ödemeli havaalani hastane ,köprü otoban vb..işletmeleri TL üzerine çevirebilir.3er 4 er maaş alan güya devlet adamlarını maaşlarını iptal edebilir,yandaş iş adamlarına 196 kez ihale yasası değiştirip onlar için sipariş ihale vermeyi kesebilir ,1000 odalı saray yetmiyormuş gibi iki tane daha 500 odalı saray yapmaktan vazgeçebilir.Zenginden daha çok işçiden emekciden daha az vergi alabilir.Yapilacak çok şey var öyle tank palet fabrikası satıp Ulkeye 300 bin dolara vatandaslik satan milliyetçilik ötede dursun.
    bu iha siha isindede daha geniş yelpazede bir rekabet ortami yaratılıp diğer sirketlerinde önü acilmalidir.Kendi yakınındaki ailelerin tek elinden çıkarılmalıdır.
    Ama şu anki işin aslı bu satın alma karsisinda
    Bakalım bu Suudi Arabistan-Katar-BAE üçlüsünden para almak için . Kim bilir yine hangi stratejik tesisleri ve sahil şeridi arazilerini kelepir fiyattan kapatacaklar.
    Kuveyte bile satacakmisiz .Güzel
    AMA SIKINTI BİR KUVEYT DİNARİNİN 88 TL OLMASI YADA EURONUN 30 TL OLMASI.
    Bunun sorumlusu ülkeyi bu girdaba sokanlardır ben degil.Saraylarda yaşayıp yemesini biliyolarsa biz zahmet düzeltsinler nede olsa T.C yi arpalığa çevirdiler.

• Abd nin yıllık savunma harcaması bak Abd diyorum yıllık 700 milyar dolar yani 4 yıllık Abd savunma bütçesinden fazla 4 trilyon dolar Abd,Çin,Rusya,İngiltere,Fransa topla o rakam etmez Allah için gençler Bu saçmalıklara prim vermeyin Türkiye nin milli savunma bütçesi 2022 de 11 milyar dolar yani bahsi geçen 4 trilyon doların BİNDE 2.6 SI "BİNDE"

• Nurtas kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarından siyaset ve ekonomi den bişe anlamadığım belli Allah'tan devlet sizin gibi düşünenlerin elinde degill yoksa çoktan Ürdün ve Venezuela gibi olmuştuk .

• monacomen kullanıcısına yanıt
    90 larda 40 yaşında emekli olan asker polis öğretmen yeni işe giriyordu. Senelerdir olan bir şey.

• Bunlar bunu alıyosa bilinki taviz verildi biyerleri peşkeş çektik

• rastomm R kullanıcısına yanıt
    Daha ekonomi siyaset diyo ya 20 yıl sonunda ülkenin hali ortada Size ne anlatsak boş.Ne yapsalar ne deseler alkisyonuz zaten

Tamam işte bu ayı bağırmasına birebir iyi gelen merhem gibi düşün. Katma değerli ürün ihracatının her türlüsünü destekleyeceğiz, başka seçenek yok.

• Konuyla direk alakalı değil ama öncesinde bir söz okumuştum; "bir ülkenin bir ülkeye silah satması ticaret, ama satmaması ise politikadır" diye. Yani kimlere silah satıldığı, dosta mı düşmana mı gittiği çok önemli. Abd belki o yüzden Türkiyeyi f35ten çıkardı ?

• 3-5 adetse gülerim ama 20+ adetse  

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Çok iyi geldi elektrik gaz gıda kira çocukların eğitim masrafı benzin herşeye çok iyi geldi.Destekle tabi ama bunu siyasi bir ranta çevirip ülkenin gerçeklerini bu gibi şeylerle unutturmaya çalışmadan ve ekonomi doğru yönetim şekliyle desteklemek daha doğru.Yoksa onların doları varsa bizim allah'ımız var ya da dolarla mı maaş alıyorsunuz zihniyetinin icraatlarının çok daha sakıncalı boyutları vardır.

• "Akıncı TİHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesinin yanında Türkiye ve Suudi Arabistan ayrıca enerji, gayrimenkul ve doğrudan yatırımlar dahil olmak üzere farklı sektörlerde çeşitli mutabakat zabıtları imzaladı." Asıl mesele sonunda.aslında akp ülkeyi satmaya gitti.

• rastomm R kullanıcısına yanıt

Zaten oldukta sen ve senin gibiler farkında değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen Venezuela ve Ürdün ü araştır şu anda ne durumda lar

Sana karşıt görüşle cevap veren arkadaşlara baktım da ne demek istediğini anlamamışlar, üstüne ne konuda yazdığınla alakası olmayan, çözümsüz bırakılan konuya mesnetsiz argüman patlatmışlar.

• Arkadaşlar bu konuda eleştirilecek bir şey göremiyorum. Suudiler ABD'den tek kalemde 100 milyar dolarlık silah alıyor. Bizden 10 milyar almış çok değil. Bunun %20 sini devlet vergi olarak alacak. Keşke daha fazla satsınlar dost ve kardeş ülkelere. Keşke bütün silahları üretip biz satalım.
    Gönül ister ki dünya da hiç silah olmasın ama oluyorsa da en yüksek teknolojiye ulaşmak için mücadele şart...

• Nevfel kullanıcısına yanıt

genel bir ticaret hacminden bahsediliyormuş 3 trilyon meselesi abartı da olsa doğru. 200 iş insanı ile birlikte gidilmiş ve muhtemelen sadece bayraktar açıklandı. peyder pey 2030 a kadar 3 trilyonu bulabilecek bir anlaşmalar topluluğu için genel bir ticaret hacminden bahsediliyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.