Şimdi Ara

Türkiye uzaya adeta çıkarma yaptı: 8 uydu yörüngeye fırlatıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Moralinizi bozmak istemem ama bu gibi haberlerden çok fazla bir şey beklemeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

Yok hocam, uydu falan yok. Bütün dünya bir oldu seni kandırmak için yalanlar söylüyor.

Hatta dünya da yuvarlak değil.

Boşver sen bu haberleri. Hepsi sırf seni kandırmak için uydurulan dış güç yalanları.

• Öner kullanıcısına yanıt

Hocam uydu varsa görünmesi gerekmiyor mu? Birşeye cevap veremeyince neden böyle saçma sapan cevaplar veriliyor? Birşey varsa görünmez mi, havada nerede bu uydular sürekli uydu yüzbinlerce uydu atılıyor gökyüzü uydu çöplüğü ama bir tanesini bile görmüyoruz, hepimiz havaya bakıyoruz gökyüzüne bakıyoruz o kadar güneş ışığı vs hiç yansıması da yok. Sayısız defa uçakla seyahat ettim uçaktayken de bakıyorum yüzbinlerce uydudan birini bile göremiyorum gören de yok, ama var diyorlar görmedikleri şeyin varlığına inanıyorlar ve bunda da ısrar ediyorlar saçma sapanlık değil mi bu?

Dedin ki bu uydular saniyenin bilmem kaç ms hızla geçiyor o yüzden göremiyoruz dedin. Tamam diyelim ki doğru, o zaman biz çanak anteni neden sabitliyoruz? Bunun bari cevabını ver. Çanak antenini neden sabitliyoruz o zaman?

• Sende teleskop falan yok. Bilime inanmayan tipin evinde teleskop falan olmaz. Sende kaçak telefon var. Onu bile kullanmak için Ocak ayını bekledin. Sen naapcan eletronik aleti falan boşver. Sen kendine tuşlu telefon al kullan.  

Birincisi sana adam gibi cevap verdim, cevap beğenmedin.

İkincisi sende teleskop olduğuna bile inanmıyorum. Astronomi ile ilgilenen birisi senin sorduğun soruyu sormaz.

Üçüncüsü defalarca kez starlink uyduları göründü, haberlere çıktı.

Bunlar alçak yörünge uyduları ve bir arada uydular olduğu için çıplak gözle görüldüler. Hem de defalarca ve dünyanın farklı yerlerinden.

Bu durum dünyanın farklı tv kanallarında da konu oldu. Sen mağaradaysan bizim suçumuz ne..

Bir diğer hatan da şu:

Eğer teleskobun olsaydı foto makinesi gibi çalışmadığını bilirdin.

Bir cismi teleskop ile görebilmen için o cisimden sana ışık gelmesi gerek.

Senin çanak antenini çevirdiğin Türksat uydusu bir ışık kaynağı mı ya da bir yerden ışık mı yansıtıyor ki teleskop ile göresin?

Belli ki sende teleskop falan yok. Sallıyorsun.

Objektif önünden 100-150 milisaniyede geçen bir cismi nasıl görmeyi düşünüyorsun?

Sana bunu video ile çekip videodan kare aldıklarını anlattım.

Madem teleskobun var, teleskopla 33000 feet de (yaklaşık 13 km) uçan uçağı takip et bakalım edebilecek misin?

Altı üstü 900 km hızla giden bir objeyi takip edemezken 23000 km hızla giden bir objeyi nasıl yakalamayı düşünüyorsun?

Sana cevap verildi, ama senin bunu anlayacak zekaya sahip olmadığın belli olunca daha fazla üstüne düşmek, zaman harcamak istemedim.

Senin sorduğun soruyu burada da sormuşlar.

evrim ağacı
    Neden dünyamızdan teleskop ile bir uyduyu gösteren fotoğraf veya video bulamıyoruz? Neden tüm uydu fotoğrafları dünya dışından çekilmiştir? | Soru & Cevap - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/soru/neden-dunyamizdan-teleskop-ile-bir-uyduyu-gosteren-fotograf-veya-video-bulamiyoruz-neden-tum-uydu-fotograflari-dunya-disindan-cekilmistir-57788?srsltid=AfmBOop95Eiqq5FhPR1pECTLZjJ44dfcOukUa6Y2W7LUrnUEiopWa2LY

Facebook gruplarında kozmik anafor grubu var, orada bile amatör astro fotoğrafçılar defalarca kendi çektikleri fotoları paylaştılar.

Bu konu ile ilgisi olanlar senin bu sorduğun saçma soruyu sormaz. Emin ol sormaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 18 Ocak 2025; 14:36:15 >

• Öner kullanıcısına yanıt

Birincisi bana adam gibi cevap vermedin, dalga geçer gibi cevap verdin bunu sen de adın gibi biliyorsun. Sana burada teleskobumu gösterecek değilim, ister inanırsın ister inanmazsın.

Ayrıca sen okuduğunu anlamıyorsun, sana dedim ki; madem bu uydular çok hızlı hareket ediyorsa neden çanak anteni sabit olarak yerleştiriyoruz diye sordum. Ben sana Turksat uydusunu neden göremiyoruz diye sormadım, anladın mı? Sen bana Turksat uydusunu neden göremiyoruz onun cevabını vermişsin.

Zor anlıyorsun herhadle bak tane tane anlatıyorum; Hani bu uydular çok hızlı HAREKET ediyor ya, ben de diyorum ki; o zaman çanak antenini neden sabit olarak monte ediyoruz? Neden çok hızlı hareket eden Turksat uydusunun peşinden çanak antenini uydunun peşinden koşturmuyoruz? Anladın mı daha nasıl anlatayım?

İlk mesajımda sana adam gibi cevap verdim. Sen saçma sapan yazınca değersiz bir zaman kaybı olduğuna kanaat getirdim.

(ilk mesajım bi önceki sayfada kaldı)

Çanak anten uydusu dünya yörüngesinde ve dünya ile aynı hızda dönüyor.

Senin düşündüğün gibi olsa her saniye anten ayarı yapman gerekirdi.

Senin görmeyi arzuladığın uydular ise navigasyon uydularıdır. Sürekli hareket eden uydular bunlardır. Yayın yapan kanal uyduları değil.

Hiçbir konuda bilgin yok gelip "madem uydu var neden göremiyoruz" dersen senle kafa da geçerle tabak da geçerler.

Adam gibi cevap verdik cevap beğenmiyorsun.

Teleskobun varsa çıkaracaksın adam gibi göstereceksin. Yoksa da varmış gibi yalan atmayacaksın.

İddia edersen böyle çıkarıp masaya vururlar, ağırlığı altında ezilirsin.

Hadi şimdi güle güle.. Daha artık senin gibi biriyle vakit harcamak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 18 Ocak 2025; 16:25:13 >

• İşine gelmeyince Turksat uydusunun hızını değiştirdi. 

Ben zaten uydular yok desem çanak anteni neden havaya uyduya çeviriyoruz diye sormam zeka. Bu kadar şeyi bile anlayamıyorsun düşünemiyorsun soramıyorsun. Çünkü sormamaya sorgulamamaya alışmışsın.

Adam gibi cevap vermediğini kabul etin işte ben de o mesajdan bahsettim zaten o mesajdan da alıntı yaptım onu da mı görmedin.

• Hacı Abiler duruma açıklık getiriyorum;

Uydular gözle görülebilir mi?
    Uydular genellikle çıplak gözle veya dürbünle takip edilir. Teleskop ile takip edilemeyecek kadar hızlı hareket ederler çünkü. Sabaha karşı veya güneş batarken, güneşin açısı da uygunsa çok net ve parlak olarak görülebilirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacı görmek olmayanın gözüne de soksan görmez hocam.

O yüzden ciddiye almamak lazım.

Ben de almamıştım da keşke ikinci mesajdan sonra hiç yazmasaydım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.