Şimdi Ara

turkiye ve amerikadaki focus farklari ve yardim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar, 2 gun once az yakacagini dusundugum 80.000 milde 2001 model manuel, turkiyede ford focus sport trend 2.0 130hp versionu olarak bilinen focus zx3 modelini aldim. araci cok fazla inceledim ama turkiyedeki modellerde alakasi olamayacak duzeyde, ilk olarak anahatari turkiyedeki gibi immobilizer destekli degil yanina sanki disardan takilmis alarm gibi disardan acilan uzaktan kumanda koymuslar. iscilik ve malzeme kalitesi meksika uretimi oldugundan yeterli degil, bariz hissediliyor. sanirim turkiyeye gelenler alman uretimiydi ve icine bi kac defa binmeme ragmen cok mukemmel geliyordu. sanirim turkiyedeki ilk cikan modellerinde de zetec 16v motor kullanilmis. gelelim en can alici noktasina, sanirim aldigim modelde abs yok, internette baktim bir sitede var diyor arabanin almis oldugum donanimina gore diger site yok diyor. bir de dashboard turkiyedeki gibi degil, hiz ekraninin kenarlarindaki kucuk imgeler daha farkli tasarlanmis burdaki modelde. baz modellerinde camlar otomatik bile degil, gerci vw jetta ve passatlar da otomatik degiller. simdi size birkac sorum var lutfen yardim edin.
    -bu arabada abs olup olmadigini nasil anlarim?
    -aracin klasik sorun cikaran veya surasina dikkat diyebileceginiz neleri vardir?
    -turkiyedeki zetec 16v motoru kullanan arkadaslarin motorun ust kismindaki yag koyma yerinde yine 5-20 yag ozelligi mi yaziyor?
    -son olarak sol kapidaki bulunan on koltugu ileri iterek arkaya binmek isteyenlerin cektigi kol kirilmis acaba onu nerden bulurum, pahali bisey midir?

cevaplar icin simdiden tsk ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: teamgsi
    1-bu arabada abs olup olmadigini nasil anlarim?
    2-aracin klasik sorun cikaran veya surasina dikkat diyebileceginiz neleri vardir?
    3-turkiyedeki zetec 16v motoru kullanan arkadaslarin motorun ust kismindaki yag koyma yerinde yine 5-20 yag ozelligi mi yaziyor?
    4-son olarak sol kapidaki bulunan on koltugu ileri iterek arkaya binmek isteyenlerin cektigi kol kirilmis acaba onu nerden bulurum, pahali bisey midir?

1-Toprak bir yola girip hareket halinde iken frene sonun kadar basın.. ABS varsa fren pedalı geri teper gibi yapar..
    2-Motor genelde sorunsuzdur, (Meksikalılar bişey çalmadıysa) Torka göre akslar ve vites kutusu zayıf kalmaktadır.. Aks zamanla titretme yapabilir.. 3. vites senkromeçi bozulabilir..
    3-Bizdeki aşağı yukarı tüm fordlar 5-30 kullanıyor, ama bu durum o bölgenin iklim şartlarına göre değişiklik gösterebilir..
    4-Amerikadaysan ebay'e bak.. Türkiyedeysen İstanbulda çıkmacılara bak..

• cevabin icin tesekkur ederim, turkiyedeki modellerde abs isigi var mi kontagi 2 ye getirince abs yaniyor mu yani?
  • ABS ışığı bizdeki modellerde var..

Senin arabada hangi teypten var.. Blaupunkt'mu var.. Blaupunkt var ise direksiyondan kumanda var mı..
  • bendeki teyp turkiyedeki modellerin aynisi sekil olarak, marka olarak uzerinde sanirim bisey yazmiyor, ancak cok ilginctir turkiyedeki direksiyon uzerinde olan ses kumandasi yerine crusie control-hiz sabitleyici koymuslar belli bir hizdan asagi calismiyor ve isterseniz hizi dusurup indirebiliyorsunuz.
  • bu aldıgın arabanın fordun rs ıle aynı mı acaba tanı turkıyede yok ama teyıp o kadar onemlı degıl ama cruıse control daha ıyı. ayrıca ABS sorun ıcın bos bı yolda frene sert bastıgında ılk basta hafıf kızaklar ama sonra ayagın frendeyken bedalın altında ıste o soledıklerı vurmayı bedalın altında hıssedersın
  • rs modeli dediginiz burda svt modeli olarak cikiyor 2.0 motor 175hp gucu var, ici daha spor gozukuyor ama cok az kisi de var sadece ilanlarda gordum yolda hic gormedim acikcasi. abs olup olmadigini denicem ama burda da bos bi yol henuz bulamadim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teamgsi
    bendeki teyp turkiyedeki modellerin aynisi sekil olarak, marka olarak uzerinde sanirim bisey yazmiyor, ancak cok ilginctir turkiyedeki direksiyon uzerinde olan ses kumandasi yerine crusie control-hiz sabitleyici koymuslar belli bir hizdan asagi calismiyor ve isterseniz hizi dusurup indirebiliyorsunuz.

Ben sizin aracınızdakinin aynısından Amerikadan alıp taktım aracıma, sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.. Çok zevkli ve kullanışlı bir özellik..
  • su an amerikada misin sen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.