Şimdi Ara

Türkiye'ye ithal edilen cihazlar 2. kalite mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaslar şimdi icime kurt düştü. Ben mediamarkt dan iPhone 4s almıştım indirimdeydi. Jelatinli kutu dan çıkardım söyle bir baktım bişey yoktu bir hafta sonra falan dikkatli bakınca alttaki tusun hafiften saga dönük olduğunu farkettim. Yani tusun icinde kare şekil var o şekil hafiften saga dönük. Yani tuşu fabrika nasıl olduysa düz takmamış. Yamuk takmış. Şimdi bu ürün refurbished mı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki arkadaslar bir çok arkadasın yorum yapmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.
    Sonuc olarak galaxy s3 alacağım pasaport kaydı yapılmış garantisi olmayan kacak yollarla turkiyeye sokulmus yurt dısı cihaz alayım. Madem ki Türkiye de garanti sistemi bir ise yaramiyor, bosu bosuna fazla para vermeye gerek yok.
    Siz ne Önerir siniz

• quote:

Orijinalden alıntı: lipitor45

Peki arkadaslar bir çok arkadasın yorum yapmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.
    Sonuc olarak galaxy s3 alacağım pasaport kaydı yapılmış garantisi olmayan kacak yollarla turkiyeye sokulmus yurt dısı cihaz alayım. Madem ki Türkiye de garanti sistemi bir ise yaramiyor, bosu bosuna fazla para vermeye gerek yok.
    Siz ne Önerir siniz

Kendi pasaportuna kaydet(ya da tanıdığın bildiğin 1 ay içinde giriş çıkış yapmış olanlara). O kayıtların hepsi fake. Operatör 6 ay sonra kayıt dışısınız der aldığınız yerle görüşürmek zorunda kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Orası öyle. Ama bazı şeyler de kazayla olabiliyor. Sabah kalktığında ekranın kenarları kırılmış, toz gibi parçalanmış S3 sahipleri de var. 30-40cm den düşürüp ekranı kıran da var onlarca kez düşüp bir şey olmayan da var. Bazı şeylerde dengesizlik var gibime geliyor. Tamam, bizim kullanıcılar da pek bilinçli değil de ne bileyim bazı şeylere cihazdan kaynaklı bir şey varmış gibi duruyor.

Ülkemize bol miktarda refurbished cihaz geliyor onu biliyorum. Ama sıfır gelenler biraz soru işareti. Bazı cihazlar diğerlerine göre daha iyi gibi...

Evet kendi kendine kırılan ekranlar var. Tasarımdan kaynaklanıyordur. Halbuki bunu garantinin anlayıp değiştirmesi lazım. Fakat değiştirmiyorlar.
  • quote:

Peki arkadaslar bir çok arkadasın yorum yapmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.
    Siz ne Önerir siniz

Kayıtsız alacaksanız tavsiyem kendi pasaportunuza veya bir tanıdığınızın pasaportuna kaydettirmeniz. Veya kayıt işlemi tamamlanmış belgeleri olan bir cihaz almanız iyi olur. Yoksa başınız çok ağrır.

Tasarımdan da olsa böyle bir şey olmaması lazımdı. Olsa bile laf ettirmeyip değişim yapmaları gerekirdi. Ülkemizde servis ve Garanti ile ilgili ciddi düzenlemeler lazım. Özellikle devlet belirli bir standard getirmeli. En ufak şeyde kullanıcı hatası denmemeli.

• quote:

Siz ne Önerir siniz

Neden işe yaramasın ki garanti?Sadece kullanıcı hatalarında tırt çıkıyor.Onun için de teknokask diye bişey var.Çoğu kez üçkağıtçılık yapsa da ekran kırılınca 400-500tl vermekten kurtarıyor.Garantiliye bütçeniz yetiyorsa tavsiye ederim.1400 civarına bulunabiliyor.

Yurtdışı cihazlar için teknokask geçerli değil malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XsI

quote:

Siz ne Önerir siniz

Neden işe yaramasın ki garanti?Sadece kullanıcı hatalarında tırt çıkıyor.Onun için de teknokask diye bişey var.Çoğu kez üçkağıtçılık yapsa da ekran kırılınca 400-500tl vermekten kurtarıyor.Garantiliye bütçeniz yetiyorsa tavsiye ederim.1400 civarına bulunabiliyor.

Yurtdışı cihazlar için teknokask geçerli değil malesef.

Bence Samsung Yetkili Servisi gayet güzel çalışıyor, ben 4. note 2 cihazımı kullanıyorum. Bundan önceki cihazlarım çeşitli sebeplerden servise götürdüm ve değişim kararı alındı. Yani Samsung Yetkili Servisinden ben memnunum.

• Bu "2. kontrol, 3. kontrol" olayları genellikle birden fazla çeşidi olan ürünlerde ya da şriketler arasında ortaya çıkar. Örneğin LC Waikiki diyebilir ki "bana 1000 tane şöyle gömlek gönderin, hata payı %5'in altında olsun". Kalite kontrol standartlarını da buna göre belirler, fiyatını da belirler. Daha sonra satış esnasında bundan daha yüksek bir hata ile karşılaşılırsa o zaman üreticisiyle arasında anlaşır, ya indirim alır ya da yeni parti ürün alır. Ancak -örneğin- Vakko diyebilir ki "0 hata 500 tane gömlek istiyorum" sonra da kendi kontrol sistemini kurar ve üşenmeden bir de gelen ürünleri kendisi kontrol eder. Satış anında da bir sıkıntı yaşamaz (örnek verdiğim markalarla ilgili bir yorum kesinlikle yoktur lütfen yanlış anlalışmasın), fiyatını da ona göre koyar. Böylece kalite kontrol ücretini de müşteri ödemiş olur .

Bir diğer örnek de şudur; örneğin AMD bir titreşim kristali (yongaların işlem hızını belirleyen parça) üretir, bunu 10Ghz hıza kadar zorlar ve yakar. Güvenlik katsayısı "2" olsun diye bir kural koyar ve bu kristallerin en fazla "10 x 1/2 = 5Ghz'de" kullanılmasına karar verir. İşlemciler üretildikten sonra 1. kontrolde sadece ufak voltaj dalgalanmaları ile ürünleri 3 Ghz'de test eder, 3Ghz'lik işlemci diye %40'ını paketler satar. Daha sonra %30'unu yüksek voltaj dalgalanmaları ve tozlu ortamda 3.4 Ghz'de test eder bunları da 3.4 Ghz diye satar. Kalanı da hem voltaj dalgalanmaları ile, hem de fanın bozuk olduğu en zor şartlarda 4 Ghz'de zorlar ve 4Ghz diye paketleyip satar. İlk partinin rahatlıkla 4Ghz'de çalışmaması için hiç bir sebep yoktur ancak sadece kalite kontrol aşamasından ve zamandan kar edilmek için böyle paketlenmişlerdir. Bu konuda riske girmeyi seven müşterilere de "hız aşırtılabilir" olarak başka bir fiyattan satılır .

Yani eğer bir üretici farklı ülkelerdeki fabrikalarını farklı kalite kontrol aşamaları için görevlendirmediyse (ki sanmıyorum, bu kadar net bir ayrım olsa duyulurdu) elinizdeki ürünün nerde üretildiğinin bir önemi yok. Zaten aksi takdirde üretici cüret edip her ürüne aynı garantiyi sunamazdı. O zaman da "Kore'den gelen mallarımız 400 lira daha pahalı ama 3 sene garantili, diğerleri 2 sene" gibi saçma cümleler duyardık bolca.

• Valla arkadaşlar Türkiyeye gelen cihazların ne olduğunu bilemem ama NT mağazasından paralel ithalat Galaxy s3 aldım indirime girmişti. şimdi fiyat verip reklam etmek istemem. Ama çok ucuza aldığımı bilin. Mağaza görevlisine ithalatçı firmayı aratıp galaxy s3 leri nerden ithal ettiklerini sordurttum. Avrupa ülkelerinden getiriyorlarmış benimki kutudan komple fransızca çıktı. kutu içeriği falan hep fransızca telefonu açınca dili fransızca seçili çıktı. kısacası fransa için üretilmiş. Herhalde 1. kalitedir diye düşünüyorum çok memnunum bir sorunu yok şuan. malzemesi de gayet kaliteli geldi bana
  • Bugün elime 1 aylık iki tane note 2 aldım. birisi made in vietnam , diğeri made in china idi. ilk farkettiğim ekranlarının farklı olması oldu. beyaz bir sayfa açtığımda vietnam üretimi tam beyazken, aynı ışık ayarında çin üretimi sarı tonunda kaldı. ayrıca Home tuşu vietnam üretiminde daha kaliteli.
  • quote:

Arkadaşlar herkese merhaba. Çok acil bir soruya cevap vermenizi rica ediyorum.
    Eğer bilgisi olan varsa lütfen esirgemesin. Türkiyeye gönderilen Akıllı telefonların kalitesi ile avrupaya gönderilen cihazların kalitesi arasında fark varmı. Yani Avrupada herhangi bir ülkede satılan akıllı telefon ile Türkiyeye ithal edilen akıllı telefon arasında malzeme kalitesi farkı varmıdır. böyle bir duyum aldım. Edindiğim bir bilgiye göre Avrupada satılan cihazlar daha Kaliteli oluyormuş. Fabrikada kalite kontrol aşamasında 2. veya 3. kalite çıkan cihazlar ülkemize gönderiliyormuş yada 3. dünya ülkelerine gönderiliyormuş.
    Siz ne dersiniz bu konuda

dediğin kesinlikle doğrudur Türkiyeyi hep 3.cü sınıf olarak görüyorlar bizdeki açıktan yararlanıyorlar adamlar nasıl olsa kontrol mekanizması yok firmalarda bundan yararlanıp en çürük mevyeleri bize gönderiyorlar. Ben bir kez tr garantili note 2 almıştım başımdan atıncaya kadar canım öyle yandı ki sormayın bu yüzden artık avrupa ürünleri tercih ediyorum. Ayrıca garanti filan hikaye hiç inanmayın yurtdışı alıp geçin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.