Şimdi Ara

Türkiyede Nasyonal Sosyalizm düşüncesi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

quote:

Orijinalden alıntı: sipidik

quote:

quote:

quote:

İNSANLIĞIN KURTULUŞU SOSYALİZM OLACAKTIR.

Sosyalizm nereyi kurtardı kardeş

Sovyetler dağıldı? - ama onlar sosyalizmi uygulayamadı tam alp

Çin? - ama onlar sosyalizmi yansıtmıyor tamam mı berk

Turistlere toprak satan komünist küba? - ama onlara ambargo var ya bilmiyo musuuun

Kuzey kore? - gerçek sosyalizm bu değill

E hiçbiri değilse kim hayata geçirebilmiş. Leninin kurduğu sistem bile çökmüş işte kimi kurtarmış sosyalizm minik lenin

Sosyalizm dünyanın tamamında uygulandı mı da bunu söylüyorsun?

Sosyalizm Sovyetler'de Stalin'den biraz sonra terk edilmiştir. Stalin kendi diktatörlüğü yapmıştır. Troçki'nin "İhanete Uğruyan Devrim" kitabını okuyabilirsin. Orada iyi anlatıyor.
    Çin ise zaten çoktan kapitalizme geçmiş ve kapitalizmin Allahını yapan bir ülke. Meclisinde orak çekiç olması onun sosyalist yapmaz. Tıpkı Adalet yazıp âdil olunmadığı gibi.
    Küba sosyalisttir. Tek tük hataları olabilir. Ama sosyalisttir.
    Kuzey Kore ise bildiğin monarşidir. Hemde sülaleli monarşi. İşçinin yönetimde hakkı var mı? Yok. Sosyalist devlet profilini yansıtmıyor.

Tamam işte ben de onu diyorum. Şu veya bu şekilde uygulanamıyor 1960a kadar olmadı, daha da bir şey olmaz

Nasil olmaz yahu? Bal gibide olma ihtimali var.
    Devlet niye sosyalist olamasin.

Sosyalizme ekonomik yönden karşı değilim. Ama insanlığı tektipleştirmesine karşıyım!

• quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

quote:

Orijinalden alıntı: Skyfallker

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elzora666666

quote:

Orijinalden alıntı: SakultahSalkım

ülkede adam akıllı milliyetçi yok nasıl etnik temizlik yapıcaz? hadi yaptık diyelim nasıl gelişicez? kahve milliyetcileriyle mi? ülkü ocaklarindan arka yapan apaçilerle mi? bu ülkeden bir tak olmaz

Milliyetçilik yok evet katılıyorum sana sonuna kadar haklısın birşey diyemez sana burda kimse. Milliyetçilik elini bozkurt işareti yapıp arabanın arkasına üç hilal bayrağı asıp sosyal medyada fotoğraf paylaşmak değildir. Milliyetçilik ülke için çalışıp onu geliştirmeye çalışmaktır. Örneğin Japonya ile Almanyayı ele alalım Öncelik ile Almanya 1918 yılında bizimle birlikte savaşı kaybedip sömürgelerini ve topraklarını kaybettiler ancak 1933 te Hitlerin iktidara gelmesi ve Nasyonal Sosyalist bir siyasi akım ve kendi çabaları ile 1942 yılında Stalingrada kadar geldiler ve Avrupanın çoğunu işgal ettiler ve süper teknolojileri vardı ama savaşı Hitlerin hatalarından kaybettiler. Japonya 1870 gibi batılıaşmaya başlayan Japonya 1895 te çini yendi 1905 te Rusyayı yenerek ilk Avrupa ülkesini yenen Asya ülkesi olarak tarihe geçtiler peki nasıl oldu bu ? Bu adamlar teknolojiyi kullandılar kendilerini ilerlettiler batılılaştılar ha bu 2 ülke 2. dünya savaşını kaybetti ama 2015 Almanyası ve Ve Japonyasına bak birde Türkiyeye bak Milliyetçilik çok yanlış yorumlanan bir kavram.

Almanya ve Japonya'da ırkın saflığı %95 civarında adamlar milli düzenlerini rahat rahat kuruyorlar.

Almanlar o kadar saf olamaz imkansız

Almanya'da %88. Türkiye'de kendine Türk diyen dahi %70 zor.

Sarı olmak saf olmak anlamına gelmez.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elzora666666

quote:

Orijinalden alıntı: SakultahSalkım

ülkede adam akıllı milliyetçi yok nasıl etnik temizlik yapıcaz? hadi yaptık diyelim nasıl gelişicez? kahve milliyetcileriyle mi? ülkü ocaklarindan arka yapan apaçilerle mi? bu ülkeden bir tak olmaz

Milliyetçilik yok evet katılıyorum sana sonuna kadar haklısın birşey diyemez sana burda kimse. Milliyetçilik elini bozkurt işareti yapıp arabanın arkasına üç hilal bayrağı asıp sosyal medyada fotoğraf paylaşmak değildir. Milliyetçilik ülke için çalışıp onu geliştirmeye çalışmaktır. Örneğin Japonya ile Almanyayı ele alalım Öncelik ile Almanya 1918 yılında bizimle birlikte savaşı kaybedip sömürgelerini ve topraklarını kaybettiler ancak 1933 te Hitlerin iktidara gelmesi ve Nasyonal Sosyalist bir siyasi akım ve kendi çabaları ile 1942 yılında Stalingrada kadar geldiler ve Avrupanın çoğunu işgal ettiler ve süper teknolojileri vardı ama savaşı Hitlerin hatalarından kaybettiler. Japonya 1870 gibi batılıaşmaya başlayan Japonya 1895 te çini yendi 1905 te Rusyayı yenerek ilk Avrupa ülkesini yenen Asya ülkesi olarak tarihe geçtiler peki nasıl oldu bu ? Bu adamlar teknolojiyi kullandılar kendilerini ilerlettiler batılılaştılar ha bu 2 ülke 2. dünya savaşını kaybetti ama 2015 Almanyası ve Ve Japonyasına bak birde Türkiyeye bak Milliyetçilik çok yanlış yorumlanan bir kavram.

Almanya ve Japonya'da ırkın saflığı %95 civarında adamlar milli düzenlerini rahat rahat kuruyorlar.

Almanlar o kadar saf olamaz imkansız

Almanya'da %88. Türkiye'de kendine Türk diyen dahi %70 zor.

Sarı olmak saf olmak anlamına gelmez.

Şuan öyle bir şey demedim ama konumu mu okudun?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZERO

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İNSANLIĞIN KURTULUŞU SOSYALİZM OLACAKTIR.

Sosyalizm nereyi kurtardı kardeş

Sovyetler dağıldı? - ama onlar sosyalizmi uygulayamadı tam alp

Çin? - ama onlar sosyalizmi yansıtmıyor tamam mı berk

Turistlere toprak satan komünist küba? - ama onlara ambargo var ya bilmiyo musuuun

Kuzey kore? - gerçek sosyalizm bu değill

E hiçbiri değilse kim hayata geçirebilmiş. Leninin kurduğu sistem bile çökmüş işte kimi kurtarmış sosyalizm minik lenin

Sosyalizm dünyanın tamamında uygulandı mı da bunu söylüyorsun?

Sosyalizm Sovyetler'de Stalin'den biraz sonra terk edilmiştir. Stalin kendi diktatörlüğü yapmıştır. Troçki'nin "İhanete Uğruyan Devrim" kitabını okuyabilirsin. Orada iyi anlatıyor.
    Çin ise zaten çoktan kapitalizme geçmiş ve kapitalizmin Allahını yapan bir ülke. Meclisinde orak çekiç olması onun sosyalist yapmaz. Tıpkı Adalet yazıp âdil olunmadığı gibi.
    Küba sosyalisttir. Tek tük hataları olabilir. Ama sosyalisttir.
    Kuzey Kore ise bildiğin monarşidir. Hemde sülaleli monarşi. İşçinin yönetimde hakkı var mı? Yok. Sosyalist devlet profilini yansıtmıyor.

Tamam işte ben de onu diyorum. Şu veya bu şekilde uygulanamıyor 1960a kadar olmadı, daha da bir şey olmaz

Nasil olmaz yahu? Bal gibide olma ihtimali var.
    Devlet niye sosyalist olamasin.

Sosyalizme ekonomik yönden karşı değilim. Ama insanlığı tektipleştirmesine karşıyım!

Doğru şekilde adil bir anlayış ile kurulsa aslında insanlar düz bir çizgiye benzetilmez.

Eşitlik şu şekilde olmalı;

Temel bir maaş düzeyi belirlenmeli ve bu maaş düzeyi insanların barınma,dinlenme,beslenme,gezme,eğlenme vb. gibi faaliyetlerini iyi ölçü de karşılayabilmeli bunun yanında herkes para için bir mesleği seçmek yerine sevdiği,uğraşmaktan keyif aldığı işlerle uğraşmalı,doğuştan veya gösterdiği gelişimden dolayı iyi olduğu aynı zamanda sevdiği alanda o işi yapmalı.

Şuan misal Doktorlar başımızın tacı lafım yok Allah razı olsun ben şuanda engelli değilsem ve sağlıklı bir şekilde hayatımı devam ettirebiliyorsam bunda ailemin,devletin verdiği sigorta haklarının yanında en büyük paydan biri de beni tedavi eden iyi doktorlar oldu.Ben beni zamanında iyi bir şekilde tedavi eden doktora tekrar tedavi için gittiğimde (6-7 sene önce) devletten ayrıldığını kendine özel poliklinik açıp ameliyatlarını ücretli bir şekilde gerçekleştirdiği söyledi. O zamanın parasıyla (2010 civarı yani) 5 bin lira gibi bir ücret söylemişti.Bende devlet hastanesinde farklı bir doktor tarafından ameliyata alındım ve tedavi oldum ondan da Allah razı olsun.

İşte işin içine para girdiğinde insan,insanlığından ödün verir.Kendini yukarı taşımak için ne yazık ki hiç kimseye doğrudan zarar vermese bile diğer insanların ellerinden bir şeyleri alır.İyi bir doktor belki ama o para hırsından sonra masum bir şekilde kendini daha rahat koşullara sokmak adına başka insanların hayat kalitesi düşebiliyor.Bu olmamalı.

Lüks diye bir şey de olmamalı. Premium diye bir şeyde olmamalı.Biz daha fazla kazanıp daha fazla harcamak için çalışmak yerine tüm insanlar olarak daha iyi şartlarda yaşamak için ödün verdiğimiz gereksiz şeylerden kısmalıyız.Kim ne derse desin bir gün bende bu dünyada sermaye sahibi olursam aynısını muhakkak bende yaparım biliyorum o yüzden söylüyorum.Açlık çeken,yiyecek yemek bulamayan insanların sorumluları biziz.

Sene de 2 kere telefon değiştiren,iphone şu çıktı mı diye marifetmiş gibi bekleyen, 6 ayda 1 araba yenileyenler , tonlarca yemekleri israf edip çöpe dökenler,gerekli gereksiz para dağıtanlar olarak bizleriz.Hepimiz hepsini yapmıyoruz ama her birimiz mutlaka birini yapıyoruz ve bunun bedelini çok ciddi şekilde ödeyeceğiz.Öbür tarafta ödüllendireceğinizi zannetmeyin arkadaşlar.Öbür tarafta sorguya alınırsak eğer sorguya alındığımızda söylenecek olan ilk şey şu olacak bilmem kaç milyar ton madeni,bilmem kaç ton canlıyı,bilmem kaç trilyon meyve ağacını,besin kaynağını,kütlesi bilinmeyen miktarda enerjiyi barındıran bir düzende siz keyfinize keyif katarken , sahip olduğunuz lüksler içerisinde eğlenirken veya sahip olmadığınız lüksler için sahip olmak için söverken nasıl bazı insanların açlıktan,soğuktan,hastalıktan ölmesini sağladınız? diye soracaklarına eminim.

Ben hiç birini yapmıyorum telefon kullanmıyorum,araba almıyorum toplu taşıma kullanıyorum , hiç kimsenin aç olmasını sağlayacak şekilde kimseye fayda sağlamıyorum diyenler olabilir (bu da yine benim için de geçerlidir bakın siz,ben diye ayırmıyorum aynı topluluğa bende dahilim) tüm bu olanlara göz yummamız bile bir suçtur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Software Fountain

Nasyonal Sosyalizm=Faşizm saçma sapan konuşup da millete lafı hafifletip yutturma.

Faşizm = Otoriter devlet üzerine kurulu bir radikal milliyetçi yönetim sistemidir.
  • Küba Fidelden sonra yanki emperyalizmine mahkum oldu.Nedeni tek gecim kaynagi seker kamisina ambargo konulmasiydi.Che olacaklari kitapta yazmisti.Çin demissin Maodan sonra acilmayan kapi kalmadi.Kapitalizmin kucagina oturdu.Sovyetlere Stalinden sonra gelenler sosyalizmi devam ettirdi mi? Hayir.Kuzey Korede bazilari gibi koltuk sevdalisi sosyalizmle alakasi kalmadi en son kim jong il sosyalizmi yasatti.Monarsiden dolayi oglu ulkeye burjuvayi soktu.Simdide has bir fasist olarak yasiyorlar.E sen neyi bilip salliyorsun simdi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk ulusu için sosyalizm yetersiz eskimiş bir sistem.

Liberal sistem Türk ulusunu şahlandıracak tek yoldur.

Küçük bir ekleme yapayım: Nasyonel sosyalizm faşizm kadar küçük ve basit değildir. Lütfen Nasyonellerle bir grup yeteneksiz tarafından oluşturulan faşist sistemi bir tutmayın...
  • fantastik tinerci kullanıcısına yanıt
    liberal sistem ancak türk ulusunun özünü bozar.türkler sosyalisttir özünde. sosyalizm ekonomi için en uygun sistemdir.iyi uygulanması lşazım.burda kaynaklarını tüketmiş bir devlet sosyalizmi sovyet sosyalizmi gibi olmamalı ama devletçi sistemler içinde en uygunu sosyalizmdir. gerçi ben anarşitim devletçi ideolojiler için konuşuyorum. ayrıca faşizmin kurucusu mussolonii iyiydide çevresi kötüydü. italyanlar daha iyi olsaydı şimdi yunanistanı yenebilirlerdi.
  • burda bir çelişki var. avatarında ''alman''lara ait gamalı haç var. nasyonel sosyalist olduğunu söylüyorsun ama avatarında bile alman ibaresi var.

ne almanların nasyonel sosyalizmi ne de sovyetlerin komünizmi bize yaramaz. kültürler,yaşam koşulları,etnik yapı müsait değil. biz bize uygun en iyi sistemi kendimiz oluşturmalıyız. ne amerika'nın kapitalizm'i ne de küba'nın sosyalizmi bizi kurtarmaz. hitler hayranlığını, lenin hayranlığını bırakın. şunu da söylemekte fayda var. naziler komünistlerden çok daha fazla ateisttir.
  • Bazı arkadaşlar Nasyonal Sosyalizm faşizm değil demiş. Güzel demiş ama olmamış. Nazizm, Nasyonal Sosyalizmin kısaltmasıdır. Dünya tarihinin görülen en faşist yönetim şeklidir. Bilmeden yorum yapmayalım. Komik oluyor.

• Başımızda Nazi Ve Hitler Gibi Bir Lideri Olan Bir Devlet Olsaydı Bunların Sesi Bu Kadar Çıkmazdı Keşke Hitler Yaşasaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: ladies and gentlemen

YAŞASIN ENTERNASYONAL SOSYALİZM

Heil Hitler diyesim geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shepherd.

burda bir çelişki var. avatarında ''alman''lara ait gamalı haç var. nasyonel sosyalist olduğunu söylüyorsun ama avatarında bile alman ibaresi var.

ne almanların nasyonel sosyalizmi ne de sovyetlerin komünizmi bize yaramaz. kültürler,yaşam koşulları,etnik yapı müsait değil. biz bize uygun en iyi sistemi kendimiz oluşturmalıyız. ne amerika'nın kapitalizm'i ne de küba'nın sosyalizmi bizi kurtarmaz. hitler hayranlığını, lenin hayranlığını bırakın. şunu da söylemekte fayda var. naziler komünistlerden çok daha fazla ateisttir.

Son cümleye dikkat hocam. Haç hıristiyan sembolü. Nazilerde gamalı haç logosu kullanmakta. Nasıl ateist oluyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Milliyetçilik bir çocukluk hastalığıdır.-Albert Einstein

Secimi Elinizde olmayan ırk,cinsiyet gibi şeylerle neden gurur duyuyorsunuz?Gurur duyacak başka özelliğiniz olmadığı için mi?Milliyetçi olmanın vatana kazandırdığı hiç birşey yoktur.Milliyetçilik sayesinde Osmanlı gibi insanlarda bölünüyor.Üstünlük ancak takva iledir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEKIN corp.

quote:

Orijinalden alıntı: Shepherd.

burda bir çelişki var. avatarında ''alman''lara ait gamalı haç var. nasyonel sosyalist olduğunu söylüyorsun ama avatarında bile alman ibaresi var.

Son cümleye dikkat hocam. Haç hıristiyan sembolü. Nazilerde gamalı haç logosu kullanmakta. Nasıl ateist oluyorlar

Valla İlber Ortaylı'nın yalancısıyım Katıldığı bir programda söylemişti.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.