Yawww arkadaşlar Mushkin Corsair XMS serisi adata vitesta falan çok iyi ürünler ama türk bilgisayar kullanıclarının %99'nun bunları alıcak parası yok! Burda şöle çok uygun fiyatlara (öğrencilerinde öğrenci harçlıklarıyla alabilceği) en iyi performans veren chiplere sahip ramleri yazar ve nerelerden alınabilceğini yazarsak çok ama çok iyi olur! En iyi performansdan kastımda şöle bir enaz 250 mhz görmesi!
quote:
Orjinalden alıntı: zenci1907
Yawww arkadaşlar Mushkin Corsair XMS serisi adata vitesta falan çok iyi ürünler ama türk bilgisayar kullanıclarının %99'nun bunları alıcak parası yok! Burda şöle çok uygun fiyatlara (öğrencilerinde öğrenci harçlıklarıyla alabilceği) en iyi performans veren chiplere sahip ramleri yazar ve nerelerden alınabilceğini yazarsak çok ama çok iyi olur! En iyi performansdan kastımda şöle bir enaz 250 mhz görmesi!
o dediğni şu an piyasada satılan serileri yapmaz ama benim tercihim twinmos olurdu!
dostum bu şekilde değilde ram markası değilde daha spesifik bilgi model üretim no chip2in tipi vs. gibiveriler daha çok işe yarardı! Twinmos demişsinde bunun Twinmos chiplisi var Samsung olanı var!Mtec olanı var varda var yaniii Daha spesifik bilgi lazım
benim önerim bulabilirsen twinmos speed premium almandır. bunların ch-5 ve bh-5 ram modüllerine sahip olanları var. bh-5 çok iyi ama param yetmez diyorsan ch-5 de işini görür. bunun fiyatı bir ara 78$+kdv idi. şu ara piyasada yok sanırım ama 2. el forumlarda bulunabilir.
bir diğer öneri de elixir in nanya ram modüllü ramleri. onları kullanıp iyi değerle çıkanlar var cl2-4-2-x gibi.iyi de fsb yapabiliyormuş. normal ram fiyatına satılıyor yani perforans ramleri olarak üretilmemişler. biraz şans işi.
Kingston D43 LER NASIL hemen hepsi en az 250 fsb yapıyormus ve normal ram fiyatındalar
olay sadece FSB ise pek bi sorun olmaz...
ama timing + FSB istiyorsan orda durum değişir...
misal bende vitesta 500 war auto timing ile 302 FSB sorunsuz çalışıyo (daha yukarısını deniyemedim işlemcim box cooler)
ama timingleri 2225'e düşürmeye çalışsam mümkün değil 302 açmazdı (milyonda 1 belki)
quote:
Kingston D43 LER NASIL hemen hepsi en az 250 fsb yapıyormus ve normal ram fiyatındalar
o fiyata alableceğin en iyi fsb yapan ram o.ch5-bh5 serileri fsb yapmazlar.en azından 3.3-3.5 volt arası vermedikçe.d43 ler en azından 3 4 4 8 de 260-265 fsb yaparlar.
peki en iyi fiyat / performans / fsb / timing oranına sahip en iyi ram hangisi o zaman
D43 leri uzunca bir süre kullandım. Gerçekten intel de çok çok iyi çalışıyorlar. 2.8v de 265 fsb 1T rahatça görebiliyordum. Sistemin intelse D43 alman daha iyi olacaktır.
quote:
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme