Şimdi Ara

Türkiyede Taraftarlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta geçen "Taraftar" kelimesi futbol kulüplerinin taraftarlarını betimlemektedir fakat bir siyasi parti mensubu ya da sempatizanı içinde kullanılabilir. Türkiye'de herhangi birşeye taraf olan herkes için söylenilebilir de diyebiliriz.

Öncelikle belirteyim ben hesapta fenerbahçeliyim, ama ciddi anlamda futbolla pek işim olmaz. Arasıra bir arkadaş gelip fener kazanmış derse yalancıktan bir iki sevinirim, yenilirse hiç üzülmem. Bazen gıcıklığına galatasarylı olurum, kendimce değerlerim var ve o değerlerle uğraşan herkesle uğraşmaya çalışırım.

Bugün ortaya çıkan haber (Adnan Polat) ve yorumları (ekşi, dh, bazı forumlar) okuduktan sonra böyle bir tartışma açma ihtiyacı hissettim.

İnsanlar üzerinden yola çıkarak kabaca şöyle bir gruplandırma yaparsak

* Klüp Yöneticileri
    * İş Adamları
    * Siyasetçiler
    * Spor Adamları
    * Taraftarlar

Ben eğer bir çirkeflik-nefret-seviyesizlik diye bir tablo yaparsak bunun merkezine taraftarları koymamız gerektiğini düşünüyorum. Cidden hele bugün itibariyle Fenerlilerin saldırı şekilleri ve Cimbomluların savunma tekniklerini görünce aslında şu bir yıllık süreç içerisinde en iğrenç söylemlerle karşılaştığımı gördüm.

Bana göre çirkeflikte seviyesizlikte ve özellikle iki yüzlülükte taraftarlar kalan grupların uzak ara önündedir.

Bu konuda fikir belirtmenizi istiyorum, özellikle iki yüzlülük konusunda ve fener cimbom beşiktaş ayırmadan genel olarak taraftar profiline ilişkin olursa sevinirim.

Aslında isteyen kendince can alıcı sorular sorabilir. Çoğu zaman sorular daha vurucudur. Söz sizde.

Mesela sizce Türkiye'deki kulüp taraftarlarının profili açısından aralarında bir fark varmıdır? Örneğin yıllanmış bazı yakıştırmalar bazılarımız bunları hatırlamayabilir yaş dolayısı ile.

Fenerbahçe : Aile Takımı, Haklın takımı (eskilerde 70ler), Mafya Takımı (Ali Şen döneminde)
    Galatasaray : Elitlerin takımı, Halkın Takımı (90 larda )
    Beşiktaş : Mafyanın Takımı (seba yönetiminden önce), Duyarlı Taraftarları olan kulüp (günümüzde)

yakıştırmalara takılmayın, dediğim gibi renginizi bir kenara bırakın. Sizce taraftarlarda profil olarak bir fark varmıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 28 Şubat 2012; 16:11:19 >

• Sehrinin takimina sahip cikan: Adam gibi adam
  • Farklı renkleri tutmaları dışında aralarında pek bir fark yok.Kazanınca ''En büyük Fb,gs,bjk vs.'' kaybedince bazen ''Olur böyle şeyler düzeliriz'' ya da küfür içerikli mesajlar. Ama bazen istisnalar olabiliyor bu seneki gibi.Mesela Fenerbahçe şike dışı herhangi bir olay yüzünden bu kadar kötü olsaydı şu anda takımın başında Aykut Kocaman olmazdı.
  • HAYAT SİYAH BEYAZ !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.