Şimdi Ara

TÜRKİYEDE TATİL YAPMAYIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kere turist sayılmıyorsunuz, en son hizmet size yapılıyor, türklere karşı hep suratlar asık nereden geldi bunlar gibi, bayan erkek türk turistlere davranış hep kabaca

hele erkekseniz yandınız size sapık , abaza muamelesi yapılıyor, clublere, barlara damsız giremeyeksiniz, bir çok otel damsız müşteri almıyor, esnafa bir şeyin fiyatını sorun suratınıza bile bakmadan cevap veriyor, adamlar resmen kekliyecek adam arıyorlar,

çoğu yerlerde plajlar apaçilere, barzolara kalmış yabancı turist denizden çekilmiş, pardüseyle denize bile giren var,

türk turist olarak araba kiralamak isterseniz işiniz zor, hemen hemen hepsi aynı dilden bütün arabalarımız dolu derler, otellerde suratınıza söylerler çoğu türk müşteri kabul etmiyoruz derler, bunun adı paranızla rezil olmaktır

garsonların hemen hemen hepsi, apaçi, yerli insanlar medenileşememiş, benden tavsiye paranızla rezil olmayın, hayal kırıklığına uğramayın, çıkartın pasaport gidin yurtdışına insan değeri görün,

• ben bunu yıllardır söylüyorum ama anlayan, dinleyen yok...ayrıca bizim güney sahillerindeki otellerde fiyatlar uçuk durumda, internetten yabancı tur operatörleri üzerinden fiyatlara bakın daha ucuz ve ona uçak da dahil...otel dışındaki hiç bir bara ya da discoya girme şansınız yok...kış aylarında inşaatta çalışmaya gelmiş amele ne iş olsa yaparım abi diye kapı kapı dolaşır sonra da 3 kuruşa eleman çalıştırmak isteyen, işten zerre anlamayan ve de kendisi de o tür yaratıklardan olan mekan sahibi hanzo tarafından işe alınır ve sana gardaş yassahhh, damsız almıyoruz diye artistlik yapar...içerideki garsonlar da genelde akrabaları ya da köylüsü olduğu için eli ayağı düzgün erkek zaten girsin istemezler, sarhoş turist garı galdıracaz la mahooo diye düşündükleri için mekanın içine ederler...otellerdeki personel zaten yüzünüze bakmaz, hele tek ya da 2 erkekseniz sizi rakip görürler ve yemeklerde kızların olduğu masalara yakşaltırmamak için 40 takla atarlar, abi o masa rezerve diye bahaneler ile başlar sonra bir bakarsınız neredeyse personel yemekhanesinde yer gösterecekler durumuna kadar gider...valla zaten orta halli bir otelde 1 hafta tatil 2 binden aşağı çıkmıyor neredeyse...o paraya 1 hafta yurtdışında kral gibi tatil yaparsınız...yeni bir ülke, yeni bir kültür görürsünüz ve sonra da ulan boş yere hem para, hem zaman hem de sinir bozukluğu kaybetmişim diye hayıflanırsınız....ama baştan uyarayım yurtdışının tadını alan bir daha kolay kolay yurtiçinde tatil yapmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: elturco78

ben bunu yıllardır söylüyorum ama anlayan, dinleyen yok...ayrıca bizim güney sahillerindeki otellerde fiyatlar uçuk durumda, internetten yabancı tur operatörleri üzerinden fiyatlara bakın daha ucuz ve ona uçak da dahil...otel dışındaki hiç bir bara ya da discoya girme şansınız yok...kış aylarında inşaatta çalışmaya gelmiş amele ne iş olsa yaparım abi diye kapı kapı dolaşır sonra da 3 kuruşa eleman çalıştırmak isteyen, işten zerre anlamayan ve de kendisi de o tür yaratıklardan olan mekan sahibi hanzo tarafından işe alınır ve sana gardaş yassahhh, damsız almıyoruz diye artistlik yapar...içerideki garsonlar da genelde akrabaları ya da köylüsü olduğu için eli ayağı düzgün erkek zaten girsin istemezler, sarhoş turist garı galdıracaz la mahooo diye düşündükleri için mekanın içine ederler...otellerdeki personel zaten yüzünüze bakmaz, hele tek ya da 2 erkekseniz sizi rakip görürler ve yemeklerde kızların olduğu masalara yakşaltırmamak için 40 takla atarlar, abi o masa rezerve diye bahaneler ile başlar sonra bir bakarsınız neredeyse personel yemekhanesinde yer gösterecekler durumuna kadar gider...valla zaten orta halli bir otelde 1 hafta tatil 2 binden aşağı çıkmıyor neredeyse...o paraya 1 hafta yurtdışında kral gibi tatil yaparsınız...yeni bir ülke, yeni bir kültür görürsünüz ve sonra da ulan boş yere hem para, hem zaman hem de sinir bozukluğu kaybetmişim diye hayıflanırsınız....ama baştan uyarayım yurtdışının tadını alan bir daha kolay kolay yurtiçinde tatil yapmaz

Yazını okudum ve sana sonuna kadar katılıyorum dostum.En son yaklaşık 6-7 yıl önce Türkiye'de tatilimi yaptım bin pişman oldum.Hizmetliler zaten bu işten anlamayan insanlar.O günden sonra Sürekli yurtdışı turlarına katılıyorum.İnsan medeniyet görmenin sevincini yaşıyor.

• tatil konusunda türk esnafına para kaptırmam dedim, yıllarca dışlandım, terörsit ilan edildim anasını satayım. tek odali pansiyona adam 50-60 lira fiyat biçiyor. pansiyonu alıyorsun sadece plaja girmeye 5 lira para istiyor. 5 lira veriyorsun, tuvalet ayrı ücretli duş ayrı ücretli. 5 lirayı neden verdim ? deniz kullanım ücretimi. lanet olsun böyle zihniyete. şimdi basıyorum parayı 2bin 3 bin lira yurt dışına gidiyorum. böyle oldugu sürece türkiyeye para kaptırmıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

tatil konusunda türk esnafına para kaptırmam dedim, yıllarca dışlandım, terörsit ilan edildim anasını satayım. tek odali pansiyona adam 50-60 lira fiyat biçiyor. pansiyonu alıyorsun sadece plaja girmeye 5 lira para istiyor. 5 lira veriyorsun, tuvalet ayrı ücretli duş ayrı ücretli. 5 lirayı neden verdim ? deniz kullanım ücretimi. lanet olsun böyle zihniyete. şimdi basıyorum parayı 2bin 3 bin lira yurt dışına gidiyorum. böyle oldugu sürece türkiyeye para kaptırmıcam

Terörist ilan edilme konusu nedir.? Sizi kimse bu şekilde yargılayamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirf bu yuzden burdaki tatillerimi hep tanidiklarimin yaninda yaptim. Gecen gun Atina‘dan dondum,acikcasi fazla bir para da gitmedi herseyi yapmama ragmen. O tatile harcadigim parayla burda duzgun bir tatil yapamazdim.Cikin yurtdisina, en azindan unutulmayacak anilariniz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.M46 -- 1 Ağustos 2013; 20:34:38 >
  • geçen arkadaş balayı yapıcaktı , ben bu konularda tecrübeli olduğum için bende otel rezervasyonu yapmamı istedi kendisi beğenmiş linki yolladı bana , bende her ihitmale karşı oteli aradım kartla ödemeden önce ,hanzonun biri açtı telefonu, dedim şu tarihte odalardan kiralamak istiyorum booking üzerinden yanlız booking de ki fiyatlarımız turistler için, bende dedim bizde turistiz, yok o fiyatlar yabancılar için dedi , bende başladım dalgaya dedim bende alman pasaportu var alman vatandaşıyım yok olmaz o şekilde dedi, bende iyi günler deyip kapattım,

zihniyet bu ,
  • kuşadasında tatil yaptık rezelet tatil tavsiyesi isteyenlere kuşadası olmasında nere olursa olsun diyorum ne rezillikler ne rezillikler tatilimi heba ettim

yine söylüyorum kalite arayanlar kuşadasına gitmesin zerre kadar yok çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslancaca

kuşadasında tatil yaptık rezelet tatil tavsiyesi isteyenlere kuşadası olmasında nere olursa olsun diyorum ne rezillikler ne rezillikler tatilimi heba ettim

türkiye nin her yeri aynı, birde kuşadası en iyileri oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hella

quote:

Orijinalden alıntı: aslancaca

kuşadasında tatil yaptık rezelet tatil tavsiyesi isteyenlere kuşadası olmasında nere olursa olsun diyorum ne rezillikler ne rezillikler tatilimi heba ettim

türkiye nin her yeri aynı, birde kuşadası en iyileri oluyor

hocam babam asker old dolayı askeri kamplara gidebiliyorum orası niye öyle değil o kadar sessiz sakin cool bi yer ki anlatamam birazda insanımızda var demek ki
  • hepinize eyvallah

ama yurtdışında tatil yapmak
    istanbul ve ankara dışında yaşayanlar için zülüm geliyor..(yeşil pasaportlular hariç)

geçen yıl 11 günlüğüne isviçreye gittik.
    antalyadan vize almak için 3 kez ankaraya gittim.
    1 ailecek 2 tek başıma..

bir firmaya versen 60 euro olan vize ücreti 120 euroya cıkıyor.

vize istemeyen ülkelerede gitmeye gerek yok.
    uzaktakilerinde ucak bileti pahalı..
  • hella kullanıcısına yanıt
    dostum ne kadar da güzel özetlemişsin durumu ancak yanıldığın bir nokta var. Akdeniz ve Ege evet bu bahsettiğin durumda ancak İzmir hariç İzmir'e gittiğinde elin yüzün düzgün ve de kötü bir görünüşün yoksa tatil yerlerinde hiç de sıkıntı çekmezsin ki bir kez daha diyeceğim şu ki deniz, kum ve güneş bunları aramıyorsanız derim ki biraz da doğuyu gezmek gerekli. Doğu şehirlerine gittiğiniz zaman inan hiç kimse sizi dışlamayacaktır ve aksine bağrına basacaktır. Diğer bir noktada değineceğim ise karadeniz bölgesi de tatil için oldukça iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmazruzgar

dostum ne kadar da güzel özetlemişsin durumu ancak yanıldığın bir nokta var. Akdeniz ve Ege evet bu bahsettiğin durumda ancak İzmir hariç İzmir'e gittiğinde elin yüzün düzgün ve de kötü bir görünüşün yoksa tatil yerlerinde hiç de sıkıntı çekmezsin ki bir kez daha diyeceğim şu ki deniz, kum ve güneş bunları aramıyorsanız derim ki biraz da doğuyu gezmek gerekli. Doğu şehirlerine gittiğiniz zaman inan hiç kimse sizi dışlamayacaktır ve aksine bağrına basacaktır. Diğer bir noktada değineceğim ise karadeniz bölgesi de tatil için oldukça iyidir.

Aynen biraz da kültür turu yapin hep güney hep güney nereye kadar

• Arkadaşlar booking ve benzeri sitelerden satın alın muhakkak yurt içi odalarınızı, yabancılara yönelik olduğu için her zaman daha ucuza alırsınız. "O fiyatlar yabancılar için" diyen olursa da dava açacağınızı, tüketici hakları heyetine gideceğinizi söyleyin. Çünkü haklısınız.

Bir de walk-in dediğimiz doğrudan otele gidip fiyat sorma yönteminde gece geç saatte ya da öğleden sonra oda satın alırsanız daha ucuza alırsınız. Boş geçmeyelim diye ucuza verirler. Tabi pazarlık yapmanız gerekiyor. Her resepsiyonistin küçük de olsa bir pazarlık yetkisi vardır. Bunu sonuna kadar kullanın.
  • Söylendiklerinde yüzde yüz haklısın. Marmarıste 1haftalık tatıl ıcın 2000 tl verdım gectıgımız yaz sadece otele. Paramla rezıl oldum.
  • Keske yazdyklarynyza biriniz çykypta "SAKA" dese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levi Heichou -- 6 Ocak 2014; 2:22:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.r.r.

Söylendiklerinde yüzde yüz haklısın. Marmarıste 1haftalık tatıl ıcın 2000 tl verdım gectıgımız yaz sadece otele. Paramla rezıl oldum.

Boşuna gitmişsin oralara 2000 tl az para değil yurtdışında güzel bir tatil yapılırdı.
  • Bu gibi sorunlar oldukça fazla var. Bar ve FnB elemanları çok sıkıntıdır. Yerli misafirleri pek sevmezler, bunun bir nedeni ise Turistler oldukça iyimser olduğundandır. Çok fazla kafaya takmazlar fakat yerli misafir her türlü lafı söyler. Benim bir diğer anlamadığım nokta; turist misafir ile yerli misafir'in kafa yapıları tamamen aynı.. Örnek olarak: Turistlere ağırlık veriyorlar diyorsunuz, Turistlerde Türk misafire daha çok ağırlık verildiğinden şikayetçi.

Aynı gün içinde yerli misafirden "Hep Turistlere özen gösteriyorsunuz, onlarla ilgileniyorsunuz, bizde para veriyoruz" dediği gibi, Turistlerde aynı şeyleri bana söylediği oluyor. Kısacası 2 tarafta aynı şeyleri düşünüyor. Gördüğüm kadarıyla Turistlere daha çok ilgi gösteriyor turizm sektörü.. Bakkala girdiğinizde fiyatların yüksek olduğunu veya etiketlerin çok sayılı (710345) gibi. Bu fiyatın tercümesi ise " yerli misafire 7 tl, turistte 10 dolar veya euro" haliyle daha çok para verenden yana oluyorlar.

Otel çalışanları da Türk misafirlerini sevmemesinin sebebi, hep şikayetçi olmalarındandır. Örnek olarak "Bu kola çok soğuk değil, asiti kaçmış bu kolanın" gibi şikayetleri her geldiğinde söylüyorlar. Yani herşeye bir kulp buluyorlar. Memnun etmek neredeyse imkansız.

Birde kıskançlıktan sevmemezlik yapabiliyorlar, çünkü otel çalışanlarına herşey kısıtlıdır. Sizin içtiğiniz içeceklerden içemezler(içerler ama el altından) hani rahat olamazlar. Otel müşterisiyle özel bir yakınlık yaşamaları yasaktır, yakalanırsa işten atılır. Yani Turist kız ile gidip saatlerce muhabbet edemez, otel içinde yanına gidemez. Otel dışında bile misafir ile görüldüğünde(aynı saatler içinde olmalı), yani gece 2 de oteli terk eden bir çalışan, 5 dakka sonra arkasından otel müşterisi çıkarsa. Bunlar birlikte görülürseler, işinden olur.
    Kavurucu sıcağın altında saatlerde durup, millete hizmet etmek(herşey dahil otellerde 1 dakka mola bile veremez), birde üstüne misafirlerden fırça yiyince ve bu her gün rutin olarak devam edince insan bunalıyor. Sen orda tatil yaparken, o orda insanlarla uğraşıyor. haliyle kıskanıp hor görme durumu oluyor.

Turizm sektöründe çalıştığım için bu gibi durumlara oldukça karşılaştım ve çok fazla türk ilede dost oldum. Çok teşekkür ve takdir mektubu aldım. Otelden ayrılınca 2 gün geçmeden beni arayıp halimi hatrımı soran misafirlerde oldu. Bende misafir seçimi yok(turist-yerli) bende misafir var ve herkese aynı ilgi var(ozel olarak ilgilendiğim kızlar hariç)

Çok fazla yerli misafir, siz olmasaydınız bu tatil zehir gibi olurdu veya siz olmasaydınız 2 günden fazla dayanamazdım buraya gibisinden takdirler çok aldık. Otelde herşey kötü olsun fakat aniamsyon ekibi iyiyse, unutulmaz bir tatil yaşabilirsiniz.

Turizm sektörüde, çoğu kişi düşündüğünüz gibi işssiz olduğu için gelmiyor veya düşük maaşla çalıştığı içinde gelmiyor. İç mimarlık yapan, avukat olup barda çalışan insanlarda gördüm ben bu sektörde. Turizm yerlerinin böyle kötü olmasının sebebi; sadece ve sadece başka yerlerde farklı anlatıldığı için. "kanka yazın antalyaya gidelim, karı kızın içinde yüzelim. Kız kaldıralım elimizi sallasak ellisi" gibi ifadelerle geliyorlar. Sonuç hüsran.. Yoğun iş temposuna dayanamayıp, 1 ay bile dolmadan gidenleride gördüm, Yorgunluktan yatağa gittiği gibi bayılanıda.

Ben bile hiç bir şey yapmadığım halde, aşırı derecede yoruluyordum ve 30 dakkalık molayı bile uyuyarak geçiriyordum. Çok yoğun bir iş temposu var ve insanı bitiriyor.

Kulaktan kulağa, birebir anlatılan şeyler vardır Antalya ve benzeri Tatil yerlerinde. Ben bu sektöre girdiğimde bunların hepsinin yalan olduğunu anladım. Her Tatile giden sayısızca Turist kaldırıyor gibisinden şeyler duymaya alışkınız ama bunların hepsi yalan. Çalıştığım yerlere Tatile gelen Türk misafirlerin(eli ayağı düzgün) yüzde 99.99'u kız kaldırmayı bırak, elini bile tutamıyordu. Hepsi söve söve evine dönüyor, bilin istedim :)
    Anlatılan hikayelerde bizim kaldırdığımız kızların hikayeleri. Bütün sezon boyunca 5-6 aydan bahsediyoruz. 1500 kişilik otelde(200'ü türk) yabancı Turist ile birliktelik yaşayanların sayısı sadece 5'ti bu sezon. Siz hayal edin gerisini.

Benim tavsiyem Türkiye'de Turizm bölgelerine tatil planları yapmayın. Eger amacınız karı kız için ise, otellere hiç gelmeyin, yüzde 99.99 sonuç hüsran olur.
    Amacınız, akdeniz, ege havası alıp, denize, havuza birde gece hayatını yaşamaksa size nacizane tavsiyem. Alanya taraflarında pansiyon tutup (30-50) lira arası bir şey. Sonrası gündüz deniz, havuz(aquapark), akşamları barlar sokağında gece hayatı. Ben otel ortamı görmek istiyorum, otel havuzuna girmek istiyorum. Her şey dahil yemek içmek istiyorum diyenler için ise Bar giriş(ismini unuttum şimdi) diye bir olay var. Bizim İzinlerimizde yaptığımız, başka bir otele gidip(kaliteli ve düzgün) bar giriş yaptırıyoruz(50Tl gibi bir şeydi) oteldeki bütün haklardan yararlanabiliyorsunuz. Tek yapamadığınız şey otelde konaklama.

Biraz daha açıcak olursak; sabah gittiniz girişinizi yaptırdınız. Hemen alacarttan düzgün bir kahvaltı, sonra bardan sınırsız içececek(ben şişe şişe bira alıyordum), sonrasında tatlı bara gidip, güzelce atıştırıyordum. aralarda çıkan ızgalardan yiyip, rahatınıza bakıyorsunuz. Deniz havuz, oteldeki müşteriler derken bütün gün eğleniyorsunuz. Otelin diskosunada kalabiliyorsunuz(gece 2) sonrasında ise oteli terk etmeniz veya sahilde uyumanız gerek. yani çok düşük bir fiyata otele giriş yapıyorsunuz ve bütün haklardan yararlanıyorsunuz. Tek konaklıyamıyorsunuz. Avantajlı bir seçenek, herkes bilmez.

Kız ayarlamak için ise, otelleri tercih etmeyin, bir şey tutturamazsınız. Çoğunlukla oteldeki kızlar animasyon ekibine hayrandır. Clublardan daha kolay kız ayarlayabilirsiniz fakat çıtayı fazla yükseltmeyin. Pansiyona götürdüğünüz kız odanıza kusabilir veya yolda üstünüze kusabilir. Çünkü çok fazla alkol alıyorlar sonuç hüsran. Kızı çok fazla içirtmem demeyin, oraya eğlenmeye gelen birini, erkenden çıkartamazsın. Buradaki gibi Yanlız başına Diskoya gidip, 1 saatte sıkılan "olum nasıl ayarlıyosun kızları, herkes kendi halinde" diyip üzüle üzüle dönenlerden olmayın.

Daha anlatılcak yazılcak, oldukça fazla tecrübe var ama siz yinede, aklınıza takılan bir şey oldumu Özel mesaj atın. Size yardımcı olayım.

• ülkemiz maalesef barzo ve apaçilerin istilası altında.sahiller de bundan nasipleniyor elbette.
  • Olay karı kız mevzusuna kaymış :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.