Şimdi Ara

Türkler'in ırkı nedir açıklıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
3
Favori
19.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karışım olmuştur değil çok fazla oldu. Bu işler bilimsel olarak ele alınır buyrun;

http://pomaknews.com/?p=7620

Siteden alıntı;

"Avrupa’da yaşayan halklar arasında genetik anlamda “en karışık ve en az safkan” olan topluluk Türkiye halkı. Şirket Türkiye’de temel sekiz genetik havuz tespit etmiş. Ve Türkler bunlar arasında baskın değil."

Tabi bunun dışında Almanya örneğinide vermişler. Genelde Avrupa milletlerini daha bir safkan bilirdik ama onlarda öyle değil. Hitler zamanında yapılsaymış keşke bu araştırmalar.

Son olarak saf değil karışık olmak daha iyidir. Zengin gen havuzu herzaman daha avantajlıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Karışım olmuştur değil çok fazla oldu. Bu işler bilimsel olarak ele alınır buyrun;

Siteden alıntı;

"Avrupa’da yaşayan halklar arasında genetik anlamda “en karışık ve en az safkan” olan topluluk Türkiye halkı. Şirket Türkiye’de temel sekiz genetik havuz tespit etmiş. Ve Türkler bunlar arasında baskın değil."

Tabi bunun dışında Almanya örneğinide vermişler. Genelde Avrupa milletlerini daha bir safkan bilirdik ama onlarda öyle değil. Hitler zamanında yapılsaymış keşke bu araştırmalar.

Son olarak saf değil karışık olmak daha iyidir. Zengin gen havuzu herzaman daha avantajlıdır.

Doğru söylüyorsun ama yanlış yere atlamışsın. Ben Orta Asya türklerinden bahsetmiştim. Yoksa türkiye zaten karışım.

Karışım olmak senin için avantaj olabilir, ama insanlığın selameti için milletler kendi içinde saf kalmalıydı. Düşünsene, hiçbir ırksal farklılığın olmadığı melez bir dünya! Melezleşme devam ettikçe küresel tek tipleşme artacak ve o zenginlik dediğimiz şeyler yok olacaktır.

• Irklar saf olarak kalırsa genler fakirleşir dostum. Gen üzerinden aktarılan hastalıklar, zeka geriliği, sakatlıklar vs. oranı yükselir. Kapalılık arttıkça oran dahada yükselir. (aynı ilden kız almak-aynı köyden kız almak-ve nihayet uzak akrabalardan kız almak). İnternette araştırırsan orta asya türkleri, tüm genel dünya ile ilgili gen araştırmaları bulursun.http://www.haplogruplar.com/orta-asyanin-genetik-yapisi-ve-turkler/

yukardaki kaynaktan alıntı;

"MAKALE İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLER VE GENEL DEĞERLENDİRME

Makalede bazı mevzularda genelleme yapılmakta, bu bağlamda kimi haplogruplar Hint-Avrupalı gibi gösterilerek ideolojik bir zemin oluşturulmaktadır. Bir bakıma R1a ve R1b haplogruplarından yola çıkılarak Hint-Avrupalıların kökenine yönelik Kurgan Hipotezine genetik temel oluşturulmaktadır. Diğer taraftan yine genelleme yapılarak J2 haplogrubunun bölgedeki varlığı Neolitik dönem tarıma dayandırılmaktadır. Yine sığ bir anlayışla Moğollar ve Tunguzlarda yüksek oranda görülen ancak Kazaklar hariç Türki halklarda %10’un altında görülen C haplogrubu, Altay dillerini yayan haplogrup olarak lanse edilmeye çalışılmaktadır. "

Genel olarak bakarsan orta asya Türklerinde ve genel olarak orta asyada belirli baskın bir gen olduğunu görmüyoruz.

• Malum ırk tespit edildi.Katırlarıyla birlikte yok edilmek üzere jetler gönderiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jellal Fernandes

Malum ırk tespit edildi.Katırlarıyla birlikte yok edilmek üzere jetler gönderiliyor

Türk'üm ve Mongoloid olmaktan gurur duyarım. Kürtlerse ortadoğulu beyaz bir halktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-438F18891 -- 30 Haziran 2015; 9:12:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yıldızlı Günler

quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

quote:

Orijinalden alıntı: alierennet

Bende açıklıyorum. Türkler dünyalı değildir. Sirius sisteminden gelmişler ve dünyayı zaptetmişlerdir. Şaka bir yana bu kanıya neye göre vardınız. Kaynağınız nedir ve doğruluğu ispatlanmışımdır. Elinizde eski çağlardan kalma Türklerin kökenine dair bilgi belge var mı?

Gece rüyasını görüp sabah forumlara Türkler şöyledir böyledir denmez.

İran'a kadar Türk'iler mongolic ırk özellikleri gösteriyor, İran'dan sonra beyazlaşıyor. Neden acaba? Altay dağlarında doğmuş bir ırkın mongolic olacağı gayet açık.

Ayrıca Anadolu'da ki Hitit ,Frigya,Urartu gibi kavimler kendiliğinden mi yok oldu ? Asya'dan gelen Türklere karıştı muhtemel ve Türkler beyazlaştı. Ülkeye gelen Çerkezleri ,Arapları,Rumları saymıyorum bile.

Bu halklar rum oluyor cunku rum romali demek latinceden yunanc konusmaya gecince asimile oldular rumlarlada asiri derce bi kaynasma din yuzunden nolmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Karışım olmuştur değil çok fazla oldu. Bu işler bilimsel olarak ele alınır buyrun;

Siteden alıntı;

Hicbir kaynak yok boyle uydurma seylere inaniyor musun anadoluya mogol istilasinin sonuna kadar en az 2.5milyon turk geldi anadolu zaten hastalik kitlik savas yuzunden nugusunüfusu azdi türkler geldiginde batiya itildiler bazilari bslkanlar kadar gitti bütün rumlar sehirlerde toplaniyordu turkler ise konar gocer idi toplu din degistitme olaylari olmadığıda belirtiyor aelcuklu tarihcileri

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenq

quote:

Siteden alıntı;

Hicbir kaynak yok boyle uydurma seylere inaniyor musun anadoluya mogol istilasinin sonuna kadar en az 2.5milyon turk geldi anadolu zaten hastalik kitlik savas yuzunden nugusunüfusu azdi türkler geldiginde batiya itildiler bazilari bslkanlar kadar gitti bütün rumlar sehirlerde toplaniyordu turkler ise konar gocer idi toplu din degistitme olaylari olmadığıda belirtiyor aelcuklu tarihcileri

Kaynak yok değil. Anadolu'nun safkan olmadığı, fazlaca karışık olduğu gayet açık ki araştırmalar da bunu gösteriyor.

• DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Irklar saf kalırsa dünya üzerindeki farklı fenotiplerin çeşitliliği artar. Bak aynı ırktan söz etmiyorum. A, B ve C diye farklı fenotiplere sahip ırklar olsun. Bunlar karıştıkça zamanla dünyada sadece D fenotipi oluşur. D fenotipine sahipler genetik olarak zengin olabilir, bundan bahsetmiyorum. Genel tip çeşitliliği azalıyor.
  • Rwenq R kullanıcısına yanıt
    Uydurma olan ne anlamadım ki? bilimsel araştırma işte, kaynakda verdim.
  • quote:

Uydurma olan ne anlamadım ki? bilimsel araştırma işte, kaynakda verdim.

Pomaknews mi kaynak kim bunlar pomak balkanlardan Türkiye ye gocen bir halktir Türk dusmanidirlar burda anlattiklarinin belgeside yok internette dolasan gereksiz bir bilgi
    buraya Türkiye ismini Avrupalılar verdi turk nufusundan dolayi 2.5milyon Türk geldi mohol istilasinin sonuna kadar (kaynak bir kitap su anda yaninda degil) toplu din degistirmelwrde rastlanmadigi belirtilir.bilirsiniz din evlenmedevonemli faktor

Araştırma bilimseldir. Başka kaynaklar araştırmalarda var dolu internet. bu haritadan gördüğün gibi en karışık genler anadolu, ortaasya vb. Benzer araştırmalarda var internette, sonuçlarda benzer.

http://www.transpacificproject.com/wp-content/uploads/2011/06/Y-Haplogroups-World-Map.jpg
  • quote:

Araştırma bilimseldir. Başka kaynaklar araştırmalarda var dolu internet. bu haritadan gördüğün gibi en karışık genler anadolu, ortaasya vb. Benzer araştırmalarda var internette, sonuçlarda benzer.

http://www.transpacificproject.com/wp-content/uploads/2011/06/Y-Haplogroups-World-Map.jpg

Harita bastan sona rezalet amerikada yerkiler disinda kimse yasamiyor japonya 17-18. Yuzyila kadar disari acilmamasina ragmen mozaik ispanyada bizden daha fazla etnik grup varken bizden daha saglam endonezya tam nir etnik cesiylik olmasina rağmen bizden saglam (adamlarin marslari sloganlari bile farkiliklarini anlatiyor) kürt Türk arap suryani nasturi cerkes ezidinin yasadigi suriye irak bile bizden saglam
    ve haritada ingiliz fransiz ve amerikalilarin olmamasi dikkat çekici

Edit:orta asya yani tarihte Türkistan olarak gecen yere baktim sadece Turk(ozbek kazak turkmen kirgiz karakalpak uygur)gibi Türk boylari yasamasina rağmen tam bir mozaik turk olmayan sadece cok az bi nufusu olan tacikler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenq -- 2 Temmuz 2015; 11:09:59 >

Yapacak birşey yok tarihi değiştiremeyiz. Aslında Türkiyenin konumu göze alındığında çokta şaşılacak bir durum değil bu çeşitlilik. Daha önemlisi, gocunacak, alınacak, üzülecek bir durum hiç değil.

en detaylı bilgiler burda;

http://www.notral.com/2013/07/turkiye-ve-dunyann-genetik-yaps.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzIrmk -- 2 Temmuz 2015; 13:41:20 >
  • quote:

Yapacak birşey yok tarihi değiştiremeyiz. Aslında Türkiyenin konumu göze alındığında çokta şaşılacak bir durum değil bu çeşitlilik. Daha önemlisi, gocunacak, alınacak, üzülecek bir durum hiç değil.

Sen turk olmak istemiyosan olmayabilirsin ben sana aciklama yaptim millet ayni mezhepten olmadigi icin kizini vermiyor sen mozaik diyorsun tekrar yazmayacam yukariya zaten yazdim sebepleri kaynaklarin hicbirinin Türk kaynağı olmamasida dikkat çekiyor

• gönül den ben türküm diyen herkes turktur. illa ki orta asyadakilerle anadooudakilerin farkı olacak arapi farslisi çerkez i rusu kürdu karışma olması doğal bunlar önemli değil artik

Türklük, millet olmak genle, ırkla olmaz, ortak kültürle olur. Milletler genlerine göre ayrılmaz, kültürlerine göre ayrılırlar. Eğer milletleri genlerine göre ayırmaya kalkarsak gördüğün gibi ortada millet diye birşey olmazdı. Aynı mezhepten olmadığı için kızın vermeyen, aynı köyden olmadığı için evlendirmeyen kapalı toplumlarda da genetik hastalıklar, zeka geriliği yaygın olur. Son olarak bilimin milleti olmaz. Türk kaynağı yoksa bu bizim ayıbımızdır. Ng ve IBM'in kasıtlı yanlış bilgi verdiğini (nedense herkes bize düşman :) ) öne sürüyorsan bu işlerden hiç anlamıyorsun demekdir. Bilimsel araştırmada onlarca bilim insanı çalışır. Bilim insanları kendi kişisel görüş ve inanışlarını (din, millet vs.) bir kenara koyar araştırmalarını öyle yaparlar. Yaptıkları araştırmaları şirketler saptırsa bile, onlarca bilim adamını kimse susturamaz ve gerçek ortaya çıkar. Şu durumda bilimsel veriler bize ırkın genle, dna ile olmadığını, ırkların ayrıştırılamaz şekilde karışık olduğunu gösteriyor. Bizi Türk yapan, kültürümüz, paylaştığımız ortak değerlerdir.

• quote:

quote:

Sen turk olmak istemiyosan olmayabilirsin ben sana aciklama yaptim millet ayni mezhepten olmadigi icin kizini vermiyor sen mozaik diyorsun tekrar yazmayacam yukariya zaten yazdim sebepleri kaynaklarin hicbirinin Türk kaynağı olmamasida dikkat çekiyor

Mesele Türk olmayı istememek değil, mesele genetik olarak tam bir Türk olmamak.

Ben Türk'üm diyen, Türk kimliğini kabul eden kişi kültürel olarak Türk'tür. Ama benim konuyu açma sebebim kendimizin orijinal Türklüğü ırksal olarak pek temsil etmediğimizin farkına varıp Orta Asyalıların çekikliklerine kalıplar uydurmamaya çalışmamız.

• DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Dediklerinin birçoğu doğru olsa da bu Türkî ırkı yok saymamız gerektiği manasına gelmez. Irk demek soy demektir, ve bu yüzyılda bile ırklar arasında çok belirgin farklılıklar var. Geninde şu-bu bulunabilir ama Asyalı tipi, Avrupalı-Beyaz tipi, zenci tipi bellidir. Moğolistan'dan kızıl saçlı slav hatunu çıkmıyor yani ırklar arası karışımı bu kadar abartmaya gerek yok.

Evet kültürel olarak bizi birleştiren şeyler var, ama Türklük bu kültür bağına indirgenemez. Biz bir mozaiğiz diye Türk kavramını kendimize uydurmamız hoş değil. Türk; orijinal olarak Altaylarda doşmuş ırkın, soyun ismidir. Kültür birlikteliğine farklı bir isim verilebilir, Türk sözcüğünün anlamını yozlaştırmaya gerek yok. Farkındalık oluşturmaya çalıştığım şey buydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

quote:

quote:

Mesele Türk olmayı istememek değil, mesele genetik olarak tam bir Türk olmamak.

Ben Türk'üm diyen, Türk kimliğini kabul eden kişi kültürel olarak Türk'tür. Ama benim konuyu açma sebebim kendimizin orijinal Türklüğü ırksal olarak pek temsil etmediğimizin farkına varıp Orta Asyalıların çekikliklerine kalıplar uydurmamaya çalışmamız.

Benimde sana dedigim bu orta asyada yasamasina ragmen turkmenistan turkleri cekik tozlu değil googlea yazip görebilirsin

Edit Türkiye türkleri azerbaycan ve iran türkleri suriye irak türkleri balkan turkleri gagauz türkleri turkmenistan turkleri oguz geri kalan kuman kipcak turkudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenq -- 3 Temmuz 2015; 10:35:01 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.