Şimdi Ara

Türklerin 3-4 Class'ı Becerebilme Sorunsalı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Gece Şarkısı

quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

PM attım.

Pmlere karşı deli merakım var gideremiyorum. Banada atsana

Aynen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

PM attım.

e şimdi bende merak ettim ama
  • dota 2'deki ruslar gelse keşke türklere şükredersin
  • bu sıkıntı sadece türklere özgü değil malesef. yabancılarda da başırılı multiclasser lar el üstünde tutulur. snutz , reckful gibi. bu adamlar oynadığı her class da döktürür , şov yapar , ağzın açık bakarsın. tabi ki bu durum sadece oynadığı class ile ilgilide değil , sonuçta arenanın olmazsa olmaz kuralları var. DR takibi , healara yapılan cc yi durdurma , trinket procları şunlar bunlar , yani class dan bağımsız arena içinde takip edilmesi uygulanması gereken pek çok durum söz konusu. kendi adıma konuşmam gerekirse mop'un 2. sezonun da warrior karakterim ile arena yapmaya başladım , ara verdim geri döndüm ve sonun da bu sezon 2.2k alabildim . çok kaliteli türk playerlar da var , 2s de 2.5k oynayan , 3s te 2.7k oynayan . emek harcayarak RBG yapan türk ekiplerinden çoğu 2400 görmüştür. biz bu sezon 2100 görebildik rbg de .

esas sıkıntımız şu , çok fazla class değiştiriyoruz. buff , nerf muhabbetlerine , arenada yenilen 2 tokat sonucu veyahut "oğlum warlock oyna lan çok iyi " gibi sebeplerden. şahsi görüşüm bir karakterde yeterli seviyeye en azından 2k 2.2k civarı oynamadıkça yeni class kasıp oynamak saçma geliyor. ve yeniliyorum 2.2 hiç bir şey. şu an sırf 2.7k nın üstünde binlerce oyuncu var.

sonuç olarak söylemek istediğim multiclasser olmak için ilk önce main karaktere belirli bir seviyede hakim olmak şart. bizim bir arkadaş var tüm classlardan hem horde hem ally tarafında 90 kastı ama hiç birisiyle düzgün şekilde oynayamaz , bu duruma dönüşür.

ve tabi ki bu söylediklerim pvp için geçerli , pve konusun da bilgim olduğu söylenemez.

• Sebebini anlatayım.Oynayan türklerin büyük bir kısmı +30 yaş üstü refleksleri ölmüş insanlar.Diğer kısım da arenada biraz rating kasınca reckful modlarına giriyor bu da herşeyi bildiklerini sandıkları için kendilerini geliştirmelerine engel oluyor.Ve Türkler yapıları gereği uzun süre bir grupla devam edemiyorlar.Aralarında kavgalar çıkıyor.Alınmaca darılmaca yok lakin kafası basan kısımsa geçim derdinden ötürü okul iş askerlik çevre yapma derken oyuna çok fazla vakit ayırmıyor doğal olarak.Birşeyler yapmaya çalışacan iyi oyuncular da internet kesintisi, ms, takım bulamama gibi durumlardan ötürü sıkıntılar yaşıyor.Durum böyle olunca rating muhabbeti zorlaşıyor.
  • ya her class zor dur şu kolay bu çocuk oyuncağı 3 tuş v.s diye bişi yok eğer öyle kolay gelen varsa eminim düzgün bir oyuncu değildir.

warrior da 3-5 tuş diyen adam zaten oynamayı bilmiyordur.

tamamen zevk meselesi

ben 3,5 senedir aynı guilddeyim al akirde

oyuna başlarken 0 bilgi ile başladım

kimse bana demedi warr aç çok kolay diye veya hunter yada pala.

hatta o zaman sormuştum en kolayı hangisidir diye

bana demişti arkadaş kolay diye bişi yok.. görürsün demişti

ihtiyaç melee dediler açtım ki ben zaten warrior oynamak istiyordum iyide oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

Arkadaşa cok yüklenmişiniz ama haklı yani, ama bahsettiği olay kesinlikle cogu wow oyuncusunda var sadece Türkler de değil. Merak etmeyin hepsi wod da tarih olcak, tüm classlar eşitlenecek herkes zevk aldığını oynayacak. Yeter lan bıktım nereye baksam warlock var. Bn warlock u o kadar cok seviyorum ki aslında o consepti o havası atmosferi efsane ama oyunun %80 i warlock oynuyorken, warlock oynayasım gelmiyor. Şuan Feral e sardım kedileri cok seviyorum o yüzden. Biraz zor ama illa ki öğrenirim kafayı vermek ve biraz emek ile hallederim. Gerçi bu kedicikte kolaylaşıyor artık. Örnek - Savage roar artık pasif. Glyph olarak mıydı yoksa direk pasif skill mi oldu tam emin değilim ama sanırım glyph idi ve %35 ap vericek pasif yaparsak. Yine de efsane yani Savage roar I düşünmicez artık meh. Bari bi kaç dot skill daha ekleseler sadece rip rake olmuyör

Şimdi tekrar okudum da, glyph imiş, ve artık kullanıldığında direk 5 point SR verecekmiş awesome

o %80nin %50si Warlock oynamıyor, Destruction oynuyor.

• Haklısın affli yada demon becerebileceklerini sanmıyorum.
  • Yorumları okumadım, oyunu da birkaç yıldır oynamıyorum ama mage prosu nedir arkadaş? Shamana kolay demişin mage'e zor demişin başka oyunun forumuna mı geldim ben?
  • Genesis. kullanıcısına yanıt
    Yazının devamında nasıl zor oynandığını anlattım. Çıkıp saf dps oynarsan her karakter kolay zaten. CC kontrolü, cooldown ayarlama ve DR kontrolü ile hiçte kolay değildir mage. Bunlara kolay diyorsanız zaten ya Xaryu falansınız, ya da 60levele kasıp bırakmışsınızdır.
  • Millet recountta kuru kuruya ilk üçe girmeyi başarı sayıp daha ilersini düşünediği için cc, cd vs tartışmasına hiç girmeye gerek yok. Kardeş on numara oynuyorsun de geç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thrashbringer

Millet recountta kuru kuruya ilk üçe girmeyi başarı sayıp daha ilersini düşünediği için cc, cd vs tartışmasına hiç girmeye gerek yok. Kardeş on numara oynuyorsun de geç.

zuhahaha, kim nerede dpsden bahsetmiş anlamadım, kimdir bu millet. Yeni başlayanlarda adettir, kendi classını zor sanar. Sizin de aynı mantık sanırım.

CC Kontrolü beni bitirdi zaten, crowd control kontrolü. RIP in peace gibi. Mage neden zor diyince ''cc kontrolü yapıorz .s.s'' çok mantıklıymış, çünkü raidde bir tek mageler ccliyor, diğer dpsler auto attack'a alıp çaylarını yudumluyorlar, onların fearı stunı falan yok hiç. Dimi mage abi.

Thrashbringer da ''cc,cd vs'' demiş. Sanki aynı şeyler ahah, vs koymuş. Sorsan anlamını bilmez. CD olayına gelince yine aynı mantık, bildiğiniz gibi bütün sınıflarımızın skilleri var (konuyu açan arkadaşın anlaması için; skill yetenekleri). Bu skillerin de dolma süresi var. Hah, işte onlar cd. Mage'e özel bir durum yok yani. Ama mesela warlockların shamanların kullandıkları rotasyonda bir sürü skill var, o yüzden bir o kadar cdleri var. Ayrıca bazı classların petleri var, warlock mesela raiddeki duruma göre pet değiştiriyordu en son, hala yapıyordur herhalde. Hatta her fightta 3 specden bir başkasını kullanıyorlar, adam gibi dps için dotlarının sürelerini takip etmeleri lazım, canavarların canı %25'e gelince drain soul yapması lazım. Bu sırada onlarca skilli var tabii devamlı kullandığı. CC kontrolünü, cd'yi vs saymıyorum bile. (Konuda warlockun şu anda çok oynandığı muhabbeti geçmiş, ben en son hatırladığımda en az oynanandı, sonrasında şaman geliyordu. Bunun sebebi zorluğuydu tabii ki, şu an ne durumda bilemem.)

''Kardeş on numara oynuyorsun de geç.'' demiş artizce. Çok artizsin öldüm şu an, sanki ben iyi oynadığımı iddia ettim. Hatta oyunu 2 yıldır oynamadığımı söyledim. İyi oynuyorsun de geç demişsin ona rağmen. Süpersin tebrik ediyorum.

Bu forumda eskilerden kaldı mı oynayan bilmiyorum ama kime sorarsan sor kimse mage zor shaman kolay demez. Oyun aynı oyun, 5 skill eklenmiştir herkese ek paketle ama mage aynı mage, warrior aynı warrior.

Warlock ile ilgili paragraf yazmışsın ama burda kimse ne Warlock'tan bahsetti ne de kolay bir class dedi. Oraya bağlamanı anlayamadım ki zaten ilk mesajımda Warlock'ların da Mage gibi skill isteyen sınıflar olduğunu belirtmişim.

Yazından anladığım kadarıyla PvE olarak konuşmuşsun ki raidlerde CC atmak çok zor birşey değil. RBG'de CC kontrolü yapmak asıl konuştuğumuz mevzu burada. Yoksa raidde moblara girmeden önce poly atmayı tartışmayız burada.
    Son olarak kimse demişsin ama ben "Shaman Mage'den zordur" diyeni görmedim ki zaten bahsettiğim zorluk ise senin dediğin gibi her karakterin skill'i var fakat bunların sayısı, alternatiflerinin fazla olması beraberinde zorluğu getiriyor. Shaman'ı pek tanımıyorum ama takip edebileceği CC olan Hex var iken Mage'de RoF, Deepfreeze, Counter spell, Frost nova, Pet freeze, Alter time, PoM 'ın dışında DR olarak poly, debuff olarak Hypotermia gibi ve vb. takip etmesi gereken kritik skiller var. Yani bu skillerin çokluğu asıl zorluğu belirleyen etkenler.

Forumun genel durumuna istinaden ortaya yazdım onu gerçi sen epey üstüne alınmışsın. Yazdıklarına gülüp geçtim bi cevap verme ihtiyacı duymuyorum teker teker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 8 Ekim 2014; 13:53:09 >
  • quote:

Warlock ile ilgili paragraf yazmışsın ama burda kimse ne Warlock'tan bahsetti ne de kolay bir class dedi. Oraya bağlamanı anlayamadım ki zaten ilk mesajımda Warlock'ların da Mage gibi skill isteyen sınıflar olduğunu belirtmişim.

Yazından anladığım kadarıyla PvE olarak konuşmuşsun ki raidlerde CC atmak çok zor birşey değil. RBG'de CC kontrolü yapmak asıl konuştuğumuz mevzu burada. Yoksa raidde moblara girmeden önce poly atmayı tartışmayız burada.
    Son olarak kimse demişsin ama ben "Shaman Mage'den zordur" diyeni görmedim ki zaten bahsettiğim zorluk ise senin dediğin gibi her karakterin skill'i var fakat bunların sayısı, alternatiflerinin fazla olması beraberinde zorluğu getiriyor. Shaman'ı pek tanımıyorum ama takip edebileceği CC olan Hex var iken Mage'de RoF, Deepfreeze, Counter spell, Frost nova, Pet freeze, Alter time, PoM 'ın dışında DR olarak poly, debuff olarak Hypotermia gibi ve vb. takip etmesi gereken kritik skiller var. Yani bu skillerin çokluğu asıl zorluğu belirleyen etkenler.

Warlock örneğini vermemin sebebi kolay zor farkını gör diye, zor class böyle olur dedim. Kimse warlocktan bahsetmedi demişin ama sırf senin için senin konundan içinde warlock geçen 5 tane mesajı kopyala yapıştır yapıyorum. (Ki kimin bahsedip bahsetmediği beni ilgilendirmiyor, konu mage'in zor olmayışı. Bunun için de ''zor'' class ile karşılaştırmam gerekiyordu.)

quote:

Bahsettiğin class olayı sadece Türkler de değil herkes de var. Oyun world of warlocks olmuş durumda, oynayanların yarısı alt karakter top class diye oynuyorlar zevk aldıkları için değil. Bahsettiğin sorunu ortadan kaldırmaya çalışıyor blizz bu gelecek exp de. Bazı zor oynaması olan classları daha kolaylaştırma çabasına girmiş durumda ki insanlar farklı şeyler oynasın diye. Herkes oynaması kolay top dps class seçiyor, oyunda zevk mevk kalmıyor anasını satayım

quote:

Durumu bir ırka maletmek çok saçma. Mesela kendimden örnek vermem istiyorum çünki bu az skill çok skill olayına dahilim.
    Oyuna warlockla başlayıp, arkadaş bunda çok skill var demiştim, bir kaç yerde de oynaması ustalık gerektiren gibi ibareler görmüştüm ve o sıralar tam anlamıyla noobtum oyuna yeni başlamıştım. Karakteri 55 e getirip bırakmıştım ve DK açmıştım, DK az skilli diye sırf.

quote:

Arkadaşa cok yüklenmişiniz ama haklı yani, ama bahsettiği olay kesinlikle cogu wow oyuncusunda var sadece Türkler de değil. Merak etmeyin hepsi wod da tarih olcak, tüm classlar eşitlenecek herkes zevk aldığını oynayacak. Yeter lan bıktım nereye baksam warlock var. Bn warlock u o kadar cok seviyorum ki aslında o consepti o havası atmosferi efsane ama oyunun %80 i warlock oynuyorken, warlock oynayasım gelmiyor.

quote:

esas sıkıntımız şu , çok fazla class değiştiriyoruz. buff , nerf muhabbetlerine , arenada yenilen 2 tokat sonucu veyahut "oğlum warlock oyna lan çok iyi " gibi sebeplerden. şahsi görüşüm bir karakterde yeterli seviyeye en azından 2k 2.2k civarı oynamadıkça yeni class kasıp oynamak saçma geliyor. ve yeniliyorum 2.2 hiç bir şey. şu an sırf 2.7k nın üstünde binlerce oyuncu var.

quote:

o %80nin %50si Warlock oynamıyor, Destruction oynuyor.

Asıl mevzu rbg diye bir şey söylemedi ki kimse, biraz ondan biraz ondan konuşuyoruz. Ki battlegroundlarda da olay farklı değil. Yazdıklarımın aynısı, sadece rotasyonun yok, duruma göre seçmen gerekiyor yapacağını. Saydığın skiller mage'in zor yanları olabilir, ama her classın takip etmesi gereken skilleri var. Zor derken ''bak şunda şu şu var sadece bizde şunlar var'' diyip argümanlarını kıyaslama üzerinden sunarsan daha anlamlı olur diye düşünüyorum.

@Thrashbringer: Bizim konuşmamızdan bir sonraki mesaj sana ait olduğu için ve arkadaşın bana cevap olarak ''cc, cd''den bahsetmesinin ardından ''Millet recountta kuru kuruya ilk üçe girmeyi başarı sayıp daha ilersini düşünediği için cc, cd vs tartışmasına hiç girmeye gerek yok'' dediğin için cevap verdim, epey üstüme alınmadım yani. Ben de sana çok gülüyorum ama cevap verme ihtiyacı duyuyorum, olayların farkına var yabancı kalma diye. Başka konuda söylersin dalga geçerler.

• Bence yanlış düşünüyorsunuz aşağı yukarı butun classlarda cc cd var. Sen mage olarak bunları takip ediyorum ben diyorsun. Hiç sordun mu hunter warior shaman gibi classları iyi oynayan birini hangi cdleri takip ediyorsun hangi ccleri yapıyorsun. sıkıştın mı defansif ne acıyorsun. Herkes kendi oynadığı classı zor sanmasın her classın kendine göre zor yanları varken her clasın kolay yanlarıda var. Rbg de sunuda istemezsin bir warior ya da shamandan git arkadas healerları ccle bu işi en kolay mage lock priest yapar ki ranged cc ye sahiplerdir ve bu cclerinin cdsi yoktur yada yok denecek kadar azdır. Bir shaman hex atsa 20 sn cdsi var bekleyecek bir warior stormbolt atsa yanlış hatırlamıyorsam 1dk. cd var. Sen söyle simdi cc yi warior shaman hunter mı yapsın yoksa mage lock priest mi yapsın. Cd demişsiniz emin olun sadece wariorumun burst macrosunda 3 tane major cd var. Burst macrosu haricinde bir tonda defansif cc vs. macroları var ve bunların tamamının cdlerini takip ediyorsun.Aynı senin takip ettiğin cd kadar bir warior bir shaman yada bir hunter cd takip ediyor. Ayrıca Rbg haritalarına göre bu saydığım classlara harita harita cok farklı görevler veriliyor. Sen bunlara rağmen diğerleri cc yapmıyor cd takip etmiyor diyorsan bu adamlarla oynama bu kadar basit bir çözümü var. He birde bana kalırsa mage ti warior du 3-5 tus oynanır ama bir uh dk yada affli lock ise klavye mouse (Gaming mouse) tuşları yetmiyecek kadar çok skili ve macrosu olan classlar. O yüzden bu classları dusunup sonra diyin benim classımdan baska butun classlar 3-5 tus oynuyor diye.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.