Şimdi Ara

TÜRKLERİN MÜSLÜMANLIĞI MESELESİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
2
Favori
16.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kılıç zoruyla müslüman olduk bu kadar basit. Ayrıca özgünlüğümüzü kaybedip yavaş yavaş araplaşmaya başladık bu günlere bu şekilde gelmemizin en büyük sebebidir bu dine mensup olmak ancak şimdiki gençlerin şu ortamda bile pek dinle alakası yok onun için şu yaşlı kesim ölsün benim umudum var aynı Avrupa gibi dinden kurtulup tekrar kültür sanat bilime yönelebiliriz. Dinler tamamen insan işidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akhenra

Kötülüğün kaynağı yalandır ve dinlerde yalandır.

Arkadaşlar ben bölgeme tecavüz ve katliamla girmiş bir dinin evrenin yaratcısından geldiğine inanmam :) Tecavüzcülerimin diniyle kurtuluşa ereceğimi ve öldükten sonra dirilip bakire kızları düzeceğimi ve altın takılar takarak salına salına gezeceğimi düşünmem.

Bunların hepsi siyaset ve palavra, asıl gerçekler tarihde, bir toplumun binlerce yıllık dinini bölgesine sürekli saldıran tecavüzcüler için isteyerek değiştireceğini düşünmem, düşünemem :) bunun aksine enayileri inandırabilirsiniz tabi ama o enayileri küfür yesemde uyandırmak benim ahlaki görevim.
    Vahşet demek çocuk yapmak demektir

Eğer o kadar istemiyorsan kan akmasını yapman gereken çocuk yapmanın zararları hakkında uyarman

İnsan dediğin et yığını kendini sonsuzca üreten kötü simülakrik organik botlardır.Kurtuluşsa insanlığın tükenişidir

• Şu dini insanların hareketi ile bağdaştırmayın yeter yav. Arkadaşım ateist isen tamam da niye islam düşmanlığı yapıyorsun? Türklerin topluca islama geçmesi kılıç zoru ile olacak bir mesele de değil hani. O kadar yere dağılmış zorla olsa bile bu kadar türkler tarafından korunmaz veya sahiplenilmezdi. Bi kaç kuşak sonra unutulurdu. Hani bide islam terör, katliam tecavüz demissiniz ya. Bakara süresini okurken olamaz diyordum ama sizin kalbiniz harbiden mühürlenmiş yav. Olmayın siz müslüman istemiyorum sonra hıristiyanlarla kafayı bozar zaten araplar saolsun sevilmeyen dinimi iyice bozarsınız
  • Konunun sadece ilk sayfasını okuyan biri zaten meselenin nasıl İslam düşmanlığı meselesine geldiğini anlar hocam. Ben burada bilgiyi paylaştım. Devamında son derece seviyeli yorumlar geldi bir kaçına cevap verdim. Sonra bu eleman gelip bir sayfa copy-paste yaptığı zırvaları getirdi. Yazının içinde yok yok yalnız. İslam katliam tecavüz diye bir girmiş Akpden çıkmış. Yine insan gibi açıkladım. Yanıt olarak sen cahilsin, yok müslümansın islamı savunuyoon falan filan küfürler, hakaretler, klasik argümanlar, klasik cevaplar, üç beş kişi de yalandan gelip buna destek atınca iyice coştu. Tabi konu popülere çıktı o ayrı.
  • Konu amacindan sapmaya baslamis. Militan Ateistler nedense bu tur konularda Ateizm elden gidiyeah kompleksiyle biyle konulari klise yontemlerle sabote ediyorlar. Basindan beri bakiyorum surekli kan ve kilicla yayilmis diyorlar. Onun disinda icerige kattiklari hicbirseyleri yok.

Ateizmin guclenmesi 19. Yuzyildaki gelismeler sonucu olmustur. Evrim teorisi, ilkel psikoloji biliminin ortaya cikisi ve Materyalizm. Bu ucluye dayanan dusunce yapisiyla hareket eden ulkeler onsanliga karsi tarihte gorulmemis en buyuk soykirimlari yapmis, toplam insanlik tarihindeki savaslarin toplaminda olmadigi kadar insan tek bir savasta oldurulmustur. Birinci dunya savasi ve ikinci dunya savasinda yasananlar, yapilan katliamlar. Cin ve SSCB de Komunizm rejimi yaklasik 50 milyon insani katletmistir. Hepsinin temelinde Ateizm felsefesine dayanan dusunce yapisi vardir. Sadede gelecek olursak Ateistler diger dinleri kan ve kilicla yayildilar diye parmaklariyla isaret edip humanizm masallarinin ardina saklanirken kendi yaptiklarini gormezden gelip dahasi bunlari kendileriyle dahi iliskilendiremiyorlar. Ateizm inancsizliktir, oysa bugunku ateizm temelleri kurallari olan dogmatik bir yapiya donmustur. Ateistler ezberci olmus surekli ayni yerlerde ayni seyleri tekrarlayan, kendileri gibi dusunmeyenleri kucumseyen bir tarikattir. Gitgide akilciliktan uzaklasmislardir. Dindarlari inananlari begenmezler, bugun dunya duzeni bilimselligin kavramindan tutun psikoloji bilim ve her dalda ateizmi destekler niteliktedir. Peki ama bilimsellik kavrami diyelim 4 boyutlu bir meseleyi sadece 3 boyutundan ele aliyorsa 4. boyutu gozardi ediyorsa?

1000 lerce yil once olan seylerden dolayi bigunun bakis acisiyla birseyleri suclayanlarin 100 yillik tarihlerinde yaptiklari katliamlari gormezden gelmeleri ironik bir durumdur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Konu amacindan sapmaya baslamis. Militan Ateistler nedense bu tur konularda Ateizm elden gidiyeah kompleksiyle biyle konulari klise yontemlerle sabote ediyorlar. Basindan beri bakiyorum surekli kan ve kilicla yayilmis diyorlar. Onun disinda icerige kattiklari hicbirseyleri yok.

Ateizmin guclenmesi 19. Yuzyildaki gelismeler sonucu olmustur. Evrim teorisi, ilkel psikoloji biliminin ortaya cikisi ve Materyalizm. Bu ucluye dayanan dusunce yapisiyla hareket eden ulkeler onsanliga karsi tarihte gorulmemis en buyuk soykirimlari yapmis, toplam insanlik tarihindeki savaslarin toplaminda olmadigi kadar insan tek bir savasta oldurulmustur. Birinci dunya savasi ve ikinci dunya savasinda yasananlar, yapilan katliamlar. Cin ve SSCB de Komunizm rejimi yaklasik 50 milyon insani katletmistir. Hepsinin temelinde Ateizm felsefesine dayanan dusunce yapisi vardir. Sadede gelecek olursak Ateistler diger dinleri kan ve kilicla yayildilar diye parmaklariyla isaret edip humanizm masallarinin ardina saklanirken kendi yaptiklarini gormezden gelip dahasi bunlari kendileriyle dahi iliskilendiremiyorlar. Ateizm inancsizliktir, oysa bugunku ateizm temelleri kurallari olan dogmatik bir yapiya donmustur. Ateistler ezberci olmus surekli ayni yerlerde ayni seyleri tekrarlayan, kendileri gibi dusunmeyenleri kucumseyen bir tarikattir. Gitgide akilciliktan uzaklasmislardir. Dindarlari inananlari begenmezler, bugun dunya duzeni bilimselligin kavramindan tutun psikoloji bilim ve her dalda ateizmi destekler niteliktedir. Peki ama bilimsellik kavrami diyelim 4 boyutlu bir meseleyi sadece 3 boyutundan ele aliyorsa 4. boyutu gozardi ediyorsa?

1000 lerce yil once olan seylerden dolayi bigunun bakis acisiyla birseyleri suclayanlarin 100 yillik tarihlerinde yaptiklari katliamlari gormezden gelmeleri ironik bir durumdur.
    Militan ateist parodisi yaptığını bilmiyordum

• MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Ben arkadaşın bana attığı cevaptan geldim konuyu bilmiyorum sadece konunun açıklamasını okudum. Ama o arkadaşa şaşırdım neden böyle dediğini. Islam barışı istiyor dini yayma amaçlı savaşa izin veriyor ve tarladaki çifçiye dokunmayı yasaklıyor. Neden böyle diyorlar acaba. Ama hocam sizde çok üstüne gitmeyin görüyorum ki seviyesizce konuşulmuş. Özür dilemenizi tavsiye ederim o adam da yanlış öğrenmiş olabilir.

• İlk kurşunu atan o arkadaşın kendisidir. Kimsenin üzerine durup dururken gitmem ben bu forumda.
  • Dostum bana dini yayma amaçlı savaş olayını biraz açarmısın, bir de bu dini yayma amaçlı savaşda insanları ganimet köle olarak alma varmı? Kölelere tecavüz etmek varmı onlarıda bir açıver.. Gerçekten iyi niyetli birisin ama bilgin yok lüften bilmeden yazmayalım, öğrenelim kuranı okuyalım. İslam tarihine bakalım.
  • Elendil Azazel E kullanıcısına yanıt
    Yan çar açıp gelmiş Yav he he...
    Cihad anlayışı. Şimdi ben bilgisiz değilim tabiki de bilgisizce konuşmayı da sevmem. Olay şu arkadaşım. O zamana göre düşüneceksin. Kölelik neden var ? O zaman köle olmadan is yapamazsın. Zaten sürekli savaş içindesin ki en refah ülke bile o zamanlar için suanin fakir haline deniliyor, bu serbest yapılmış. Ancak fark edersen köleye zulm edilmez. Peygamberin bile kölesi varmış ki onu severmiş. Tecavüz olayına gelirsek. Bu en büyük günahlardan birisi zaten ne serbest olması? Zina yapana hadm işlemi uygulanır. Nerde duydun bilmiyorum ama büyük ihtimalle ya seni trollemişler ya da sen yanlis anlamışsın. Zina tecavüz bunlar kesinlikle yasak. Köle olayını ise açıkladım. O zaman için kölelik şart. Yoksa işçilikte olsa ve maaş verilse inan ülke dayanamaz çöker. Üstelik köleliği kaldırmanın daha hayırlı olduğu da açıkça verilmiş. Ganimet olayı da aynı. Tamam din için savaş yapıyorsunda herkesi sadece bunun için savaşirmak oldukça saçma olur kimse uygulamazdı. Bi kazanç olması şart.

Bu tür eski olayları günümüz ile karşılaştırmak tamamen saçmalıktır. Yoksa kanuni kapülasyonaları veren ilk padişah o zaman osmanlıyı yıkan o diye anılırdı.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Şimdi dost öncelikle dinsiz, kafir, ateist, inkarcı gibi etiket ve sıfatlardan söz ediyorsunuz, öncelikle ateist ve dinsiz diye bir kavram olamaz, böyle bir şey mümkün değil, nedenmi?

Çünkü insan türü din dediğimiz ideolojiden çok çok eskidir, yani siz sonradan bir ideoloji uydurup bununla geçmiş ve gelecek tüm insanlığı bu ideolojiden olmamakla suçlayıp etiketleyip buna bir sıfat uyduramazsınız :) Din sonradan uydurulmuş bir kavramdır yani...

Eğe böyle bir kavramdan söz edeceksek doğan her insan zaten dinsiz ve ateisttir bölgede baskın olmuş, iktidarlar tarafından kotarılan din siyaseti hangisiyse onunla zorla beyni yıkanır, o din düşünce biçimi ve algıısı olur onun dışındaki her şeyi yanlış bilir..

öyle yapmıyormusunuz? Dininiz dışındaki dinlerde gerçek olabilirmi? Mesela hinduların dini gerçekmi size göre? Dininiz dışındaki insanlar kafir değilmi? Çocuk yaşta size sorulmadan zorbalıkla bu din ile beyniniz yapılandırılmadımı? :) Sizlerin din hakkında zerre kadar bilgisi yok, birilerinin fikirlerini okuyup bunlara kapılmışsınız.

Dogma: Doğru olduğu tartışılması yasak olan, sadece zorbalıkla inanılması istenen, dayatmacı, kanıtlanmamış, üzerinde düşünülmemiş, akılcı ve mantıklı olmasına gerek olmayan, sadece inanılması içi dayatılan ideolojilere denir.. Bu size neyi hatırlattı :)

* Biz ilhamımızı yaşamdan, bilimden, sanattan, gerçekten alırız... Gökten indiği sanılan kitapların dogmalarından ( Dogma: dayatmacı, kanıtlanmamış, üzerinde düşünülmemiş , akılcı ve mantıklı olmasına gerek olmayan, sadece inanılması içi dayatılan ideolojilerden ) değil...

* Ben, manevî miras olarak hiçbir âyet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar." (1933, Cumhuriyet Bayramı açılış konuşmasından.)

Belki bir şeylere neden olur.

* Ben, manevî miras olarak hiçbir âyet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar." (1933, Cumhuriyet Bayramı açılış konuşmasından.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendil Azazel -- 24 Temmuz 2019; 21:29:53 >

• Sevgili kardeşim islam dini hakkında bilgin yok, islam dinini kotaran güzel gösteren sahtekarların oyununa gelmişsin, bende öyleydim, cihad saldırıdır, dininden olmayanlara karşı yapıulan saldırıdır, fetihdir işgaldir.

Kuranı okuyun islam tarihine bakın, din soytarılarından din öğrenmeyin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendil Azazel -- 24 Temmuz 2019; 21:33:25 >
    Benim söylediğin şey sağdan soldan duyma bilgiler değil kendi mantığım. Ayrıca hiç bir alimi de sevmiyorum zaten. Emeviler hakkında konuşuyorsan onlar zaten fiyasko. Bi kere ırkçı idiler. Abbasiler zaten savaştan çok gelişime önem verdiler. Türkler ise fetih ettikleri yerlerde halka dokunmadılar. Ha gazneli mahmudun hindistanda yaptığı katliamı boşver orası işimiz di-degil şmddi.. neyse.
    Selcuklular olsun osmanli olsun bunlar her yerde anlatılıyor. İslamdan önce türkler ise daha çok yağmacı idi. Yani kimse hunların veya göktürklerin muhteşem insanlar olduğunu söylemesin. Evet şu bir gerçek, islam türklere zararı oldu. Araplar ile kanlı şavaslar çok yaptık. Ama senin yaptığın kusura bakma din düşmanlığı. Dini eleştir ateist ol eyvallah ben bile arada sırada acaba allah gerçekten var mı diyorum. Inan arkadaş akraba ile dini çürütme temelli tartışma yapıyorum ama hiç bir zaman sizin gibi düşmanlık yapmadim. Sizde yapmayın lütfen. İnsanların yaptığını dinle bağdaştırmayın.

Kuran konusunda başladım zaten. Artık bende anlayan değil anlatan olacagim da daha bakara dayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Tao -- 24 Temmuz 2019; 21:39:20 >

• Şunu unutma evrenin yaratıcısının dinindeyim deyip, evrenin yaratcısının insan köleliğini onayladığını söylüyorsun, köleliğin ne olduğu hakkında hiç bilgin varmı? İnsanların çoğunluğunun çocuk yaşta köleleştirildiğinden, köle ticaretinden haberin varmı?

Kölelerin kendi hayatının bile kendilerine ait olmadığının, hür insanlardan kendilerini ayırsınlar ve aşşağılık olduklarını kabullensinler diye çıplak gezdirildiklerinden haberin varmı?, Kur-an'da bile kölelere tecavüz etmenin serbest olduğunu bilmiyormusun??

Sence böyle bir din evrenin yaratcısınamı ait??

Böyle uyduruk şeylere kendinizi vermeyi biliyorsunuzda neden vicdanlı düşünemiyorsunuz?

Köle olmadan iş yapılamazmış? Kardeşim sizler ne yazdığınızın farkındamısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendil Azazel -- 25 Temmuz 2019; 0:10:25 >
  • Senin söylediklerin maalesef sağdan soldan beynine kazınmış palavralar dostum, bölgemizdeki insanlarn yutacağı bir islam dini yarattılar, uydurdular ve insanları buna inandırdılar, halbuki bu gerçek islam değil, ülkemizdeki islam dini bizim yutacağımız şekilde ayarlandı ve öyle anlatıldı, türkçe tefsirlerde, dini anlatan herkes bu şekilde anlattı, gerçek islamı nereden öğrenecektik ki? :) Barış ve sevgi dini, adalet dini, ahlak dini :) ahlak deyince hep gülesim geliyor bu dine :) Gerçek islam dini Kuran'da ve islam tarihinde yazar. Arabistan'a git, arap sana Kuran'ı islam'ı anlatsın.

islam dini hakkında hiç bir bilgin yok, islam dinini kotaranların palavraları ile islam dinini barış ve sevgi dini sanıyorsun, ülkemizin çoğu bu propagandaların etkisinde maalesef, islam dinini açık eden ayetleri ve buna uygun islam tarihini defalarca paylaştım, okuyabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendil Azazel -- 24 Temmuz 2019; 22:25:22 >
    Hocam bana sure verir misiniz köleler ile zina hakkında.

Ayrıca dedim ya o dönemi ele aldığında zengin denilen ülkenin vatandaşı az buçuk toprağa sahip ve ticaret yapan esnaflar. Çoğu harcama askeriyeye gidiyor malum her saniye bir ülke savaş acıyor. Birde işçi sınıfı açıp nasıl ülke idare edeceksin? Bunu yapmis bir kral, yönetici örneği verir misin ? Neden acaba o dönemi düşünerek hareket etmiyorsunuz ? Köleliği biliyorum ben. Ancak bizim bahsettiğimiz kölelik avrupalıların yaptığı değil. Ayrıca vicdansizlik ile ne alakası var ? Tanrı ile ne alakası var şimdi dinin ? Tanrının varlığı ayrı bir konu. Ayrıca sakin olun bakın yine sinirleniyorsunuz.

Ha kur-an %100 eskisi ile aynı mı bilemem. Şayet zebur incil tevrat değiştirildiği ortada. Ama 1000 yıllık bir kuranı hiç açmadım okumadım değişmiş mi bilemem o konu hakkında bir sözüm yok maalesef.

• MEARİC-29. MEARİC 30 : Müminler uçkurlarına sahip olurlar ancak kendi eşleri ve ellerinin altındaki köle kadınları hariç. Onlar bunlarla olan cinsel ilişkilerinden dolayı kınanmazlar.

Ahzap 50: Allah’ın sana ganimet olarak verdiği ( gasp ettiğin, köleleştirdiğin, el koyduğun kadınları ) ve elinin altında bulunan cariyeleri ( köle kadınları ) sana helal kıldı... Haaa Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe etmek isteyen ( peygambere kendisini sunmak vermek isteyen ) mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere helâl kıldık tadını çıkar. Bak yanlız kendini vermek isteyen kadını sırf sana özel serbest kıldık, diğerlerine yasak ona göre, sadece sana özel...
    Dediğim gibi şuan bişey diyemeyeceğim kendim artık okuyuncaya kadar ama bana arap ve islam kelimesini yan yana getirtme. İslam öyle bi din olsa direk vazgeçerim zaten. Ülkemizde de bir abartı var farkındayım. Hatta geçenlerde ya islamla yükselirsin ya da batarsın diyen birine madem neden suriye gibi bütün islam ülkeleri yerlerde dediğimde suriyenin bir zamanlar çok büyük olduğunu ve petrol zengini olduğunu söylemişti. Aslında bir taraftan ateistlere hak veriyorum etrafta çok süslüman var.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.