Şimdi Ara

TÜRKLÜK YALNIZCA BOŞ LAF MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Budur. Ama ben olayı anlamadım nerden çıktı bu muhabbet.
    quote:

Orjinalden alıntı: doganza

Hakkinda herkesin, dogru ya da yanlis yorum yaptigi, ezbere laflarla hükümler verdigi INSAN´in yaradani Allah´tir ve Kelam´i olan Kur´an-i Kerim´de insani 5 sinifa ayirmistir.

1. Müslüman
    2. Fâsik
    3. Münâfik
    4. Müsrik
    5. Kâfir

Bu ayrimi bir müslüman olarak ben de yapmak durumundayim ve yapiyorum. Bunun disinda Irk, renk, makam ya da baska kriterlere göre yapilan ayrimlari da tanimiyorum.

Ayrica yine bir müslüman olarak, bu 5 siniftan, 1.sine dahil olanlar KARDESIMDIR. Digerleri ise 1. sinifa dahil olana dek bu kardesligin disindadir. (bkz. Hucurat-10)

Not: Bu yazdiklarim müslümanlar icin gecerlidir. Farziyet imandan sonraki merhale oldugu icin bu hükümler 1. sinifin disinda kalanlari baglamamaktadir. Lütfen üzerlerine alinip ileri-geri yorum yapmasinlar.

• Türklük hakkaten dde içi boşaltılmış bir laf oldu. Düne kadar Türk sitesi olan DH'yi çökertmeye çalışan ismi malum forum, lisansları ellerinden alınınca Türklükten dem vuruyor, pişkinliğe döküyor meseleyi. Türk sitelerinin onların hakkını aramadığını söylüyor. Tabi en kolay yoldu milliyetçilik damarından girmek. Karşı çıkan linç edilir kolayca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: seso81

Budur. Ama ben olayı anlamadım nerden çıktı bu muhabbet.
    quote:

Orjinalden alıntı: doganza

Hakkinda herkesin, dogru ya da yanlis yorum yaptigi, ezbere laflarla hükümler verdigi INSAN´in yaradani Allah´tir ve Kelam´i olan Kur´an-i Kerim´de insani 5 sinifa ayirmistir.

1. Müslüman
    2. Fâsik
    3. Münâfik
    4. Müsrik
    5. Kâfir

Bu ayrimi bir müslüman olarak ben de yapmak durumundayim ve yapiyorum. Bunun disinda Irk, renk, makam ya da baska kriterlere göre yapilan ayrimlari da tanimiyorum.

Ayrica yine bir müslüman olarak, bu 5 siniftan, 1.sine dahil olanlar KARDESIMDIR. Digerleri ise 1. sinifa dahil olana dek bu kardesligin disindadir. (bkz. Hucurat-10)

Not: Bu yazdiklarim müslümanlar icin gecerlidir. Farziyet imandan sonraki merhale oldugu icin bu hükümler 1. sinifin disinda kalanlari baglamamaktadir. Lütfen üzerlerine alinip ileri-geri yorum yapmasinlar.

Ayrimcilik yapma meselesi ve kimlerin bizim kardesimiz olup olmadigi hakkinda yukarilarda bir cok kisi tarafindan yorumlar yapilmisti. Ben de bir müslüman ve cogunlugu müslüman olan bir toplumun bireyi olarak, Islam´in bu konular hakkindaki hükümlerini yazma ihtiyaci duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 7 Kasım 2005, 1:02:16 >

•  TÜRKLÜK YALNIZCA BOŞ LAF MI
    Irkçılığa Gerek yok Türk Düşmanı varsa ALLAH hepsinin Belasını versin
     TÜRKLÜK YALNIZCA BOŞ LAF MI
  • arkadaş sanki çok tarih biliyormuş gibi hemen hükmü vermişsin , osmanlı şunu katletti bunu katletti.....

okuyalım , öğrenelim ,delil göstermeden konuşmayalım

www.osmanli.org.tr

yani yüzünüz tutsa , Türkler müslüman oldu kötü oldu demek mi istiyorsunuz ?

hani o şaman Türklerin yeryüzündeki eserleri ? Osmanlının 3 kıtada 30 ülkede imzaları duruyor ( hainlerin yıktıkları hariç )

2 - 3000 yıllık bir milletiz ilk yazılı eserimiz MS. 9 . yy ' da bu sana bişey anlatır umarım

evet bugün Türkler cahil olabilir ,tembel olabilir .....vs olabilir memleketin hali ortada , ama kalkıp ta osmanlıya batılı kadar saygı göstermeyip bu palavraları sıralarsan eğer , Osmanlının hatırası yeter ,komik duruma düşersin , tıpkı ermenilerin hiçbir kanıt gösterememesi gibi kendin çalar kendin oynarsın

quote:

Orjinalden alıntı: hayalciruh

Daha demin açılan konuda sürekli ne mutlu Türküm diyen insanların sırf ibadeti ve anlayışı farklı oldukları için aynı milletten insanlara açıkça hoşgörü yoksunluğu ve boş kin ile baktılarına şahit oldum.Ne yazık ki Türk Cumhuriyetleri'ndeki insanlara bize farklı bakıyorlar biz aynı milletteniz onlar asimile olmuşlar diye laf eden mangalda kül bırakmayan klavye yiğitleri içerideki Alevileri ne yazık ki çoktan silmiş.Daha Pir Sultanların Mevlanaların nereden geldiğini bilmiyorlar.İşte bu kafadır bizi batıran değilmi ki Karahanlılar müslüman olunca ilk iş Budist Uygurlular ve diğer Şaman Türklere saldırmıştır,katletmiştir değil mi aynısını Osmanlı Alevilere ve hatta kurucusu bütün Türklere yapmıştır.İşte o yüzden size tek lafım var siz sizi batırmaya YETERSİNİZ
    KINIYORUM

• almanın ingilizin arabın atası Adem (a.s.) dan türkler başka birindenmi bizim bilmediğimiz başka bir atası dahamı var insanlığın, böyle şeyler karın doyurmuyor bizi süper güç yapmıyor, biz kanımızın asaletiyle övünürken adamlar süpergüç oldu, işine yarayan hangi milletten olursa olsun kim olursa olsun sadece ülkesinin menfaati için çalıştı, bizse hala çığırtkanlık yaptık, dünyanın elli yıl gerisinde kaldık maaalesef, ne zaman hayatımızı türk kelimesine değilde Türkiye Cumhuriyeti ne adarsak ırk milliyetçiliği değil devlet milliyetçiliği yaparsak kurtuluruz,
    bu arada türkün türkten başka dostu yok diyenler, biraz tarih okuyun tarih cehalet fışkırıyo her tarafınızdan, hiçbişey bilmiyorsunuz pakistana bir bakın, Türkiyeye zamanında yardım edebilmek için kucağındaki çocuğunu satlığa çıkaran anaların hikayesini ve daha nicelerini okuyunda utanın biraz utanın haysiyetsizlik yapmayın,

• dinimize en az bizim kadar saygılı olan canım gibi sevdiğim hıristiyan da tanıdım
    imanın ardına saklanıp dini sömüren gönül gözü kapalı müslüman da...
    bayrağını,geçmişini üç kuruşa satan türk de tanıdım
    bu memleketin ekmeğini yedim vatanımdır diyen yabancı da...
    insan...
    insanlık nedir bildikçe...
    yüreğinde gerçek anlamıyla Allah korkusu ve vatan sevgisi taşıdıkça
    saygılı ve bilgili,bilgisini doğru tartacak akılda ve olgunlukta oldukça...
    insandır...
    tabii ki Türk ve Müslüman olmaktan gurur duyuyorum...
    ancak hergün layığıyla hakkını vererek yaşayıp anlayabilecek kudrete biraz olsun ermek için dua ediyorum...
    ama şahsi düşüncem...
    öğrendiklerim ve kavradıklarımla
    herkes kardeşimdir...
    insan olsun..
    saygılı olsun...
    hayırlı,vefalı olsun
    dürüst olsun..
    herşeye ve herkese karşı haddini bilsin...
    yeter...
    saygılarımla

• @rapimnet zaten seni şikayet ettim ama gene de söyleyeyim:
    Lafı nasıl okuyorsun işte sizin gibiler yüzünden uğraşmaya değmez.Daha ne okuduğunu anlayacak sığa olmadan atıp tutuyorsun sonuçta da böyle gubudik birşey çıkıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carew

YOBAZLAR AHKAM KESMEYE BAŞLAMIŞ YİNE

13- Ve (yine) kendilerine: "İnsanların iman ettiği gibi siz de iman edin" denildiğinde: "Düşük akıllıların iman ettiği gibi mi iman edelim?" derler. Bilin ki, gerçekten asıl düşük-akıllılar kendileridir; ama bilmezler.
    bakara suresi..

asıl yobaz bak kimmiş!!..
  • quote:

Orjinalden alıntı: wineleven

quote:

Orjinalden alıntı: Carew

YOBAZLAR AHKAM KESMEYE BAŞLAMIŞ YİNE

13- Ve (yine) kendilerine: "İnsanların iman ettiği gibi siz de iman edin" denildiğinde: "Düşük akıllıların iman ettiği gibi mi iman edelim?" derler. Bilin ki, gerçekten asıl düşük-akıllılar kendileridir; ama bilmezler.
    bakara suresi..

asıl yobaz bak kimmiş!!..

Hay eline saglik!

Bu ayeti dün aksam ben de okudum, inan ayni mesaja cevap olarak yazacaktim. Sen benden önce davranmissin.

Bakara-13, bu bakis acisini ne kadar manidar izâh etmis degil mi?

Bu arada, ayette "sefih", "süfeha" seklinde gecen kelimenin dilimizdeki tam karsiligi "beyinsiz"dir. Bir cok mealde de bu sekilde gecer.

Elmalili Hamdi Yazir (r.a.)
    Ibn-i Kesir (r.a.)
    Hatta Diyanet Islerinin Meallerinde bile bu kullanimi görmek mümkündür.

Aslina bakarsan iki kelimeninde manasi aynidir ama, sanirim ikincisi daha uygun.

• kardeş lütfen ben sizin o milliyetçi dediğiniz insanlardanım hatta biraz abartılı olarak bu hislerimi yaşıyorum ve bütün samimiyetimle soruyorum bizi sizlerden ne fayrklı kılyor yahut kendinizi bu altta yazdığınız duygularınızı hissedecek şekilde nasıl bizden farklı görüyorsunuz ben öylebir takıntı içerisinde değilimbütün samimiyetimle faysal selimoğlu
    quote:

Orjinalden alıntı: hayalciruh

Daha demin açılan konuda sürekli ne mutlu Türküm diyen insanların sırf ibadeti ve anlayışı farklı oldukları için aynı milletten insanlara açıkça hoşgörü yoksunluğu ve boş kin ile baktılarına şahit oldum.Ne yazık ki Türk Cumhuriyetleri'ndeki insanlara bize farklı bakıyorlar biz aynı milletteniz onlar asimile olmuşlar diye laf eden mangalda kül bırakmayan klavye yiğitleri içerideki Alevileri ne yazık ki çoktan silmiş.Daha Pir Sultanların Mevlanaların nereden geldiğini bilmiyorlar.İşte bu kafadır bizi batıran değilmi ki Karahanlılar müslüman olunca ilk iş Budist Uygurlular ve diğer Şaman Türklere saldırmıştır,katletmiştir değil mi aynısını Osmanlı Alevilere ve hatta kurucusu bütün Türklere yapmıştır.İşte o yüzden size tek lafım var siz sizi batırmaya YETERSİNİZ
    KINIYORUM

• kağıt üzerine yazıldığında belirli bir yer kaplıyor onun için boş lafmı demek olmaz, sonuçta dört harflik bir yeri işgal etme yeteneğine sahip, boşuna tartışmayın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.