gigafiber umarim daha da yayginlasir. Ayrica turknet mobil operator olarak piyasaya girerse efsane olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türknet Cem ÇELEBİLER’e Sorulması İstenilen Sorular (2. sayfa)
-
-
TurkNet, Turkcell ve kablonet fiber altyapısından ne zaman hizmet verecek ?
-
arkadaşını getir kampanyası devam edecek mi ?
-
Ülkemiz şartlarında değil 5G, yeterli LTE altyapı bile mahalle bazlı bizim için yeterli diye düşünüyorum.
GPON, FTTH maliyetlerini, sürecini nasıl göze alabiliyorlar şaşırıyorum aslında. Sol, Telekom, Türk.net ne gerek var. Normal de, LTE'nin ekstra frekans, yatırım, pahalılık maliyetine karşıyım da yok Ağ seçimi, şifre hatası gibi şeyler yerine her yere astronomik kotalar olmadan LTE'yi götürebilsek kişi başı 150-200 indirme, 40-50 yükleme tamam bireysel olarak en iyisi.
GSM ve ISS firmaları bu konuda işbirliği yapmalı bence. Özellikle devlet ile de eSIM ile birlikte bu teknolojinin yüksek vergilendirilmesine karşı ortak bir uzlaşı ile Wifi, Kablo gibi şeyler hayatımızdan özel çözümler, ihtiyaçlar dışında çıkmalı.
Fiber, Ethernet, Wifi sıradan milyonlarca insan olarak bir önemi olmamalı. Hadi LTE gecikme bazında yetersizdi artık 5G ile umarım bu gerçekleşir. Evde Fiber kablo kırıldı mı alt yapı geldi mi, modemin adaptöründe sıkıntı var mı gereksiz parametreler bunlar.
-
Turkcell superbox sürecinde 4g nin teknik sınırları nedeniyle belli hızlarda hizmet verebildi Turkcell gibi mobil tarafta bu kadar güçlü olan bir şirket 5g olmadan zor rahatça internet hizmeti verilebilmesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tv+ gibi bir iptv satsalar aslında güzel olur
Ben teknik sınırlarından kaynaklandığını düşünmüyorum. Turkcell, bu hizmeti fiber olmayan yerlere fibere ideal yakınlıkta hizmet verebilmek için satışa sundu fakat bir çok insan fiberde tarife ve hız olarak bulamadıkları hızları bu tarz servisler ile elde etmeye çalışınca bu firmalarda arkadaşlar biz fiberden düşük fiyatlarla fiberde vermediğimiz hizmeti LTE ile daha ucuza vermek için üretmedik bunu. 25 Mbps fiberimi alt yapı yok diye alamıyorsan 15-20 Mbps LTE internetimi daha pahalıya alabilirsin ben sana fiber alt yapı getirene kadar durumu söz konusu. Aynı şey birden fazla bölgede ortak daha hızlı ve daha düşük maliyetli internet amacıyla da kullanılmaya çalışılınca adres değişikliği, hız ve kota gibi konularda firmalar haliyle ciddi revizyon yaptı.
Turkcell, Superonline'nında sahibi olduğu için insanlara cepten yüksek tarife satarak ev interneti çözümüne zarar vermek istemez. Aynı telekomun zamanında kurumsal müşterilerinin trafik yükünün tıkanmaması için biz bireysel müşterilere adil kullanım kotasını icat etmesi gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Şubat 2022; 16:57:19 >
-
Wifi 6 modem satışı ve router satışı mevcut abonelere faturalara ek cihaz satışı olucakmı diye sorarmısınız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yorumunuzu dikkate alacağım teşekkürler.
-
Bu soruları nerede soruyorsunuz?
-
Bence bunun yerine gigafiber abonelerine wifi 5 modem/router yerine wifi 6 modem/router verilecek mi (veya ek ucret(+9 lira gibi) karşılığı seçenek olarak) sorusu daha iyi olabilir
14-)Keenetic veya Wifi 6 destekli modem/router satışı abonelerinize faturalarına ek cihaz satışı olucak mıdır?
Bu soru yeterli değil midir ?
-
satış değil ya kiraydi kastım
mevcutta zaten gigafiber/fiber abonelerine turknet modem veriyor(veriliyor)
ama gigafiber abonelerine wifi 5 yetersiz kaldigi icin wifi 6 sorusunu belirttim
eğer sorunun amacinda vdsl aboneleride varsa daha genel olarak sorulabilir tabi
Turknet ne zaman adam gibi müşteri hizmetlerini sunacak.adam gibi sorulara cevap verip anında çözüm bulacak.
Ne zaman sorun çıksa günlerce internetsiz kalıp çile cekmemizden zevk mi alıyor kendisi
Kiralama çok mantıklı gelmiyor mesela 12 ay ödüyorsunuz modem parasını İSS kazanıyor 12 ay sonra iptal ettiğinizde hem modem İSS'de kalıyor hemde 1 modem parası cebinizden çıkmış oluyor.
-
Bence enflasyon zam olaylarına hiç girmeyin, eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmayın.
Bu arada ipv6 ile ilgili şeyler sorabilirsiniz. Bununla ilgili yatırımlar yapılıyor mu?
Veya upload hızlarının daha da arttırılmasıyla ilgili gelişmeler görebilecek miyiz? 100 mbit internete 8 mbit upload yetmiyor. Bunun belki tek muhatabı Türknet değil ama yine de bir şeyler açıklayabilirler diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Şubat 2022; 22:53:11 >
Zam olayına girmeyelimde altyapı yatırımları parayla yapılıyor giderler aşırı arttı altyapı yatırımlarının daha fazla yerde çalışma yapılması için para lazım türknet kendi tek taraflı arttırmayacaktır telekom kaynaklı el mahkum arttıracaktır.
İpv6 halen test aşamasında diğer İSS'ler de tık yok İpv6 geçişin uzun süreceğini düşünüyorum.
Upload hızları Türknet tarafında kendi altyapımızda 1000 mbps yaptık deyip geçer.
-
Türk Telekom kaynaklı bir zam olacaksa zaten olacaktır. Bunun kaçarı yok. Kullanıcı olarak neden önce biz zam muhabbetlerine giriyoruz ki ben onu anlamadım. Bırakalım da zammı düşünen ve isteyen taraf bu ticari şirketler olsun.
Ne yazık ki her Türknet müşterisi Gigabit fiber altyapısı içerisinde değil. Bu yüzden kullanıcı olarak belki bize birtakım tavsiyeleri olur diye düşündüm.
Reklama yatırım yerine yine böyle kulaktan kulağa pazarlama stratejilerine devam mı edecekler. Umarım bu yöntemi uzun süre daha kullanmaya devam ederler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Şubat 2022; 23:5:19 >
yaklasik 7 yilda parasi cikiyor modemin
neyse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X