Şimdi Ara

TURKNET Havuz IP (CGNAT) sistemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hosting verimerkezi derken elbette TÜRKİYE den bahsediyorum.
    bellimi olur şimdi gider digitalocean ipv6 veriyormuş diye ukalalık yapar tiesto.

ipv6 için hiç heveslenmeyin millet, 2011 - 2012 de Superonline ipv6 ya geçti diye boy boy haber yaptılar, sonra noldu? Hiç.

google da türkiye ipv6 diye aratın, haberler 2012 den kalma hep. o günden bu güne bi arpaboyu yol almamışlar.
    akk den, kotadan, upload hızından sıra gelmez ipv6 ya.
    cgnat dan çıkmak isteyen para versin sabit ip alsın der operatör, adamın işine gelir.
  • İstanbul eyüpteyip ip 100 başlıyor modemde her daim ayda yılda bir ps3 üzrenden online oyun oynardım onuda bu sistem yüzünden oynayamıyorum port açamadığım için ne yaptıysam oyuna bağlanamıyorum hiç bir şekil ne yapalım bizi bu hallere düşürenlere

Eskisi kadar oynasam kesin statik ip alırdım ancak zaten zaman yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: stanko

şuan sadece ttnet kullanmıyor herhalde cgnat, 3-4 yıl önce smile adsl abonesi iken portlarım aniden kapanmıştı, taahhüt süremin tam yarısında

merhaba, Ttnet de kullanıyor. Bu konu ile ilgili TTnet müşteri hizmetlerinden tut, müşteri hizmetleri takım lideri, BTK'ya şikayete kadar hakkımı aradım ama sonuc malesef kötü. konu ile ilgili bütün ayrıntıları bloğumda paylaştım, btk şikayeti ve btk dan gelen cevap yazı içerisinde. okumak isteyenler girebilir.

https://bilisimveinsan.blogspot.com.tr/2017/06/ttnet-ve-cgncarrier-grade-nat-ile.html

• quote:

Orijinalden alıntı: hllcnr

quote:

şuan sadece ttnet kullanmıyor herhalde cgnat, 3-4 yıl önce smile adsl abonesi iken portlarım aniden kapanmıştı, taahhüt süremin tam yarısında

merhaba, Ttnet de kullanıyor. Bu konu ile ilgili TTnet müşteri hizmetlerinden tut, müşteri hizmetleri takım lideri, BTK'ya şikayete kadar hakkımı aradım ama sonuc malesef kötü. konu ile ilgili bütün ayrıntıları bloğumda paylaştım, btk şikayeti ve btk dan gelen cevap yazı içerisinde. okumak isteyenler girebilir.

https://bilisimveinsan.blogspot.com.tr/2017/06/ttnet-ve-cgncarrier-grade-nat-ile.html

Hocam bende bugün CGNAT'a geçirilmişim. Aslında geç geçirdiler ama elektrik gitti geldi derken yeni farkettim bende.

Müşteri temsilcileri bildiğiniz üzere kasıtlı olarak zır cahil kimselerden istihdam ediliyor. Acaba 4440375 den arasam bırakın CGNAT'dan çıkmayı, teleffuz ettiğim terminolojiyi kodlasam bile sizce algılayabilirler mi?

Yani sabit IP almak dışında sizce bir yol yok mu bu işi ISP tarafında çözmek adına?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Superonline icin konusyorum. Ornek olarak cgn ip miz 212.250.250.250 olsun. Burdan port uzerinden bir suru kisi cikarildigi icin normalde siz port acma yapamiyorsunuz. 212.250.250.250:80 portundan ornek olarak website acamazsiniz. Teknik olarak size ip vermeleri lazim. Eskiden superonline i arayip ip kamera icin port yonlendirme yapmak istiyorum dedigimde rastgele port ve 192.168 li bir ip veriyordum ve modemi ac/kapa yaptigimda bana normal bir ip veriyorlardi. Ama bugun denedim aynisini halen cikabilmis degilim. Bu sefer de CGN ip uzerinden port verdiler herhalde bunlardan hersey beklenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronnie_Pickering

Superonline icin konusyorum. Ornek olarak cgn ip miz 212.250.250.250 olsun. Burdan port uzerinden bir suru kisi cikarildigi icin normalde siz port acma yapamiyorsunuz. 212.250.250.250:80 portundan ornek olarak website acamazsiniz. Teknik olarak size ip vermeleri lazim. Eskiden superonline i arayip ip kamera icin port yonlendirme yapmak istiyorum dedigimde rastgele port ve 192.168 li bir ip veriyordum ve modemi ac/kapa yaptigimda bana normal bir ip veriyorlardi. Ama bugun denedim aynisini halen cikabilmis degilim. Bu sefer de CGN ip uzerinden port verdiler herhalde bunlardan hersey beklenir.

Hocam sanırım bu işi bölgesel olarak aylara bölerek yapmışlar. Aynı ilçede oturan bir tanıdığım geçen yıl CGNAT kullanırken ben bugün bu sisteme geçirilmişim. Müşteri hizmetlerinden sabit IP dışında bir talepte bulunma hakkım yok. Öyle değil mi?

Siz yine haklı bir istek ile Ip Camera kurulumu için talepte bulunmuşsunuz ama bu yüzsüzler kabul etmemiş tam olarak ve daimi şekilde diye anlıyorum anlattığınıza göre.

BTK sahtekar ISP'lere destek çıkıyor. Eğer öyle olmasa ve bu teknik bir gereklilik olsa devlet olaya el atar ve sabit IP çok düşük sembolik ücretlere satılırdı. Yani devlet sabit IP fiyatlarına tavan fiyat koyardı. Ama ilgilenmiyor bile. Muz Cumhuriyeti olduğumuz için bana normal geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Sanirim sizin superonline degil. Benim anlattimi deniyebilirsiniz ise yarayacak mi yaramicak mi diye. Ise yaramazsa CGN den cikmak istiyorum dediginizde eskiden anlamiyorlardi. Simdi sabit ip alin diyip gecistirmekteler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

quote:

Hocam bende bugün CGNAT'a geçirilmişim. Aslında geç geçirdiler ama elektrik gitti geldi derken yeni farkettim bende.

Müşteri temsilcileri bildiğiniz üzere kasıtlı olarak zır cahil kimselerden istihdam ediliyor. Acaba 4440375 den arasam bırakın CGNAT'dan çıkmayı, teleffuz ettiğim terminolojiyi kodlasam bile sizce algılayabilirler mi?

Yani sabit IP almak dışında sizce bir yol yok mu bu işi ISP tarafında çözmek adına?

hocam ben çıkamadım, modem ip ile public ip farklı halen. blog yazımda da bahsettiğim gibi cgnat nedir bilmiyorlar. birisinde cgn uygulamasını biliyor musunuz ona göre anlatıcam dedim buyrun sorununuz nedir dedi. bilmiyorlar yani.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

quote:

hocam ben çıkamadım, modem ip ile public ip farklı halen. blog yazımda da bahsettiğim gibi cgnat nedir bilmiyorlar. birisinde cgn uygulamasını biliyor musunuz ona göre anlatıcam dedim buyrun sorununuz nedir dedi. bilmiyorlar yani.

Hocam bence şirket politikası gereği cahili oynayıp salağa yatıyorlar. Hep böyle olmuştur. Eğer bilgi sahibi var gibi gçrünseler mağduriyetiniz ortaya çıkacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.