Bu konuyu daha önce açmıştım, ama sanırım Forum donanım haber moderatörleri dalavereci firmaları pekiştiriyor. Neden konu kapatıldı ? Tarihi felan mı geçti ? Herhalde insanlar bir şeyleri irdeleyince hoşunuza gitmiyor. Lütfen burada "Altyapı" kelimesine direkt tutulmayın. Merhaba arkadaşlar öncelikle...Biraz uzun olacak ama okursanız hem bilgilenirsiniz bu konularda, hemde TurkNet'in aslında nasıl dalkavuk bir firma olduğunu öğrenmiş olursunuz. 20.03.2020 tarihinde TTNET aboneliğimi başlattım. Fakat uzun zamandır TTNET ile özellikle ping konusunda büyük bir problemim olmuştu. Bilirsiniz, insanlar internet üzerinden genelde oyun oynar, film izler, bir şeyler yapar. Bu durumda oyun oynarken ya da xxx bir siteye bağlanırken o sunucuya bağlanmış oluruz. Bu sunucuya rotasyon yaparken kendimize ait internet altyapımız direkt asıl xxx sunucusuna geçiş yapmaz. Asıl xxx sunucuya geçiş yaparken ara bağlantı dediğimiz internet sağlayıcımıza ait ara sunuculardan rotasyon yaparız. Örnek Almanya'da bir oyun sunucusu. Ben Tunceli / Pertek de oturuyorum. Almanya avrupa ülkesidir. Türkiye için batı bölgesindedir. Dolasıyla ben de Türkiye / Tunceli'de yaşadığım için o tarafa doğru rotasyon yapmam gerekiyor. TTNET de yaşadığım sorun kısaca şu şekildeydi; Benim kendi internetimin santral çıkışından sonra ilk rotasyonumu TTNET alıp Erzurum sunucuna götürüyordu. Benden bile 350 KM daha doğuda, yani Almanyaya bağlanırken, ya da İstanbul da olabilir, bu rotasyon ters yöne gittiği için ping yüksekti, üstelik kalitesi kötüydü. Çünkü doğu illerine ait yerlerin geneli (Erzuruma benden çoook çok daha yakın) TTNET Erzurum sunucusundan çıkış yapıyor ilk olarak. Benim TTNET ile taahhüt olduğu için iptal edemedim. Tüketici hakem heyet başkanlık binasına gidip kendilerine ait maddelere dayanarak şikayetlerde bulundum, yine de benim için olumlu sonuç alamadım. Bu durumda geriye sadece taahhüt'üm beklemek kalmıştı. Bu ay 260 TL cayma bedelim çıktı, ve ben de bu sorundan kurtulmak için başka bir internet sağlayıcısı araştırdım. Altyapım 100mbps sağlıklı şekilde destekliyor. Santral ve saha dolap arası gerçek fiber, dolaptan bana gelen bakır kablo sadece, ama benim sorunum bu değil. Bu konuda bir sorun yok. Fakat o santral'den sonra asıl sunucuya giderken santralden sonra ki çıkış noktam olan Erzurum TTNET sunucusuydu. Ben de omurga sistemini araştırdım. Yani ara bağlantı konusu. Evet, fiziksel hattım önemli, ama benim için bir şey daha önemli ki bu daha önemli, ping konusu! Yani ilk olarak bulunduğum lokasyon önemli, çünkü her türlü ben Tunceli / Pertek ilçesinden çıkacağım, oturduğum evden :) Ama bu daha sonra ilk olarak Erzuruma gittiği için, ve ztn lokasyonum örnek İstanbula göre uzak olduğu için ping'im İstanbula göre her türlü yüksek olacak. Fakat ben fazladan yüksek ping ve kalitesiz paket kayıpları olan bir internet kullandım. Omurga sistemini araştırdıktan sonra 3 tane farklı şey buldum.
Kendi altyapı sitelerinde santral ve bakır kabloların kendilerine ait olmadığını belirtiyor, ama devamında kendi omurga sistemi olduğunu net bir şekilde belirtiyor, hem yazılı olarak hemde görsel tablo üzerinden. Buyrun link'ten bakabilirsiniz tüm detaya;( ) Ve işte o beni ilgilendiren tablo; Aboneliğim aktif olduktan sonra ilk önce hemen Almanya sunucusuna Tracert attım. İşte TurkNet'in gerçek altyapısı (gerçekte olan); Bakın arkadaşlar ilk çıkış noktam direkt TurkNet'in İstanbul sunucusu, daha sonra araya ne hikmet ise Gayrettepe telekomun sunucuları giriyor. Yani bu IP adresleri İstanbula ait. Bu durumda benim santral'im İstanbulda mı ? Bu konuyu 3 gündür TurkNet ekibi ile hem online işlemlerden hemde telefon üzeri konuştum. Kendisi başta bana "ben network ekibindenim. hemde kıdemliyim. sizinle özel olarak ilgileniyorum" diye vurguladı. Bu konuyu aynı bu şekilde yazdım resimlerle anlattım, yazılı olarak anlattım, ama adam ısrarla bana dönüp "sizin bölgeniz için Telekomun altyapısını kullanıyoruz" dedi. Aslında burada beni ya anlamak istemiyor, ya da sığırın teki bir arkadaş, çünkü ısrarla ben omurga sisteminiz kendi sitenizde farklı görünüyor anlatılıyor, ama siz olmaz diyorsunuz, ortada iki şey var, biri anya diyor siz konya diyorsunuz, hangisi doğru diye soruyorum, o da inatla bana aynı şeyleri sayıklıyor. Ve bir kez olsun şunu demiyor mesela "sizin bölgeniz için Telekomun omurga sistemini kullanıyoruz" demiyor, sürekli fiziksel olan santral ve bakır kablolar arası altyapının Telekomun olduğunu söylemeye calısıyor, ama ben 3 gündür mal gibi sayıklıyorum onun gibi BENİM SORUNUM OMURGA SİSTEMİ. KENDİ SİTENİZDE OMURGA SİSTEMİNDE VEA'DA TÜRKİYE GENELİNDE KENDİNİZE AİT OLDUĞUNU YAZMIŞSINIZ VE GÖRSEL OLARAK DA GÖSTERMİŞSİNİZ. Tunceli Türkiye'nin bir ilidir. Yani kısacası uzak durun bu dengesiz ne dediğini bilmeyen firmadan. 10 gün içinde iptal edeceğim. İstediği kadar ucuz + yüksek hız olsun, ama böyle dalvavukluğun daniskasınıda kaldıramam. Son bir şey daha, sizlere online işlemler destek kaydına ait sadece son iki yazıyı paylaşmak istiyorum. Yani karşımda ki insanda sürekli aynı şeyleri tekrar ediyor ben de bu yüzden tekrar ediyorum. Yanlış bir şeyim varsa düzeltebilirsiniz. Teşekkür ederim. Güncelleme...Comnet abonesi oldum. Omurga altyapısı konusunda da kendisini öve öve bitiremeyen TurkNet kadar reklamları yok. Fakat sonuç bu arkadaşlar. Gördüğünüz gibi TurkNet kendi altyapımız sitelerinde insanları rahatça kandırabiliyorlar, o insanlarda bu dalaverecilere inanıp abone oluyor, sonra bu konuyu kendilerine söyleyip "neden böyle" diye sorduğunuz zamanda da müşteri temsilcisi gibi davranıyorlar. Yani göz göregöre sizi aptal yerine sokup kandırıyorlar. 50 defa TurkNet'deyken destek kaydı açıp kendi altyapı sitelerinde yazılanları ben de kendilerine görsel ve yazılı şekilde açıklayıp sordum, ama inatla sanki ben TurkNet'in fiziksel bir altyapısını soruyormuşum gibi davrandılar :) Rezillik. Hani müşteri temsilcileri bu konularda bir şey bilmiyor diye de düşünmeyin, Türkçe anlayan birisi anlardı, ama inatla seni anlamayan bir gerizekalı yapmaya çalışıyorlar utanmadan. TurkNet aynı sunucu için kendi arabağlantı yerine Telekomu veriyor İstanbulda, üstelik leş gibi paket kayıpları var bir de yetmezmiş gibi rotasyon uzuyor ve 15. pop notkasında asıl sunucuya varıyorum. Comnet neden böyle mesela ? Comnet'in bu eve ayrıca bir fiziksel hattı felan mı var ? Aynı işte, Telekomun Santral ve sahadolabından evime kadar gelen kablonun dışında ki kendilerine ait sunucu farkı. TurkNet'in kendi fiberi varsa altyapınızda kullanın, ama ADSL ve VDSL bağlantı türünü destekliyorsa eğer bu konu sizin işinize yarayabilir. |
Bildirim