Merhaba. Hali hazırda evde TT VDSL 100Mbps kullanıyorum, fakat çoğu zaman evde oyun oynarken 8Mbps upload'tan dolayı, eşim veya çocuklar bir görüntülü görüşme yapsa, buluta dosya yüklese oyunda pingim fırlıyor. Bu yüzden eve ikinci internet bağlatmak için arayıştayım. Aklımda sadece TurkNet ve SOL var, neden bu ikisi derseniz, TurkNet Gigafiber planlamasında mahallemiz yer alıyor fakat 2024 sonundan önce geleceğini sanmıyorum. SOL'de şuan mahallede çalışma yapıyor, 2023 başlarında oda gelmiş olur sanırım. Bu yüzden ikinci alternatifim de SOL. Sol fiber gelene kadar TurkNet'i kullanmak istiyorum. Gigafiber gelince de TT taahhütü bitmiş olacak ve onuda Gigaya geçireceğim. TurkNet'in şuan bana verebileceğiz bu şekilde. Evde TT ile TR sunucularında 11-12ms ile oynuyorum. Faceitte almanya server 47-60 arası, Speedtest pingim bazen 6, genellikle 7. Hız sabit 90/92 arası. Hattım 140Mbps kadar destekliyor. Snr 37/18 Hat zayıflaması 1.8/2. TurkNet'e geçersem TT internetini evdekilere bırakacağım ve TurkNet ile oyunları oynayacağım fakat ping durumu, hız stabilitesi vs. kafamı kurcalıyor. Bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var. Saha dolabı hemen evin önünde ve sağlam bir kabloyla direk modeme bağlanıyor. Aynı kabloda boşta olan iki uç daha var ve ankastrede de yer var. TurkNet modemiyle TT modemi aynı kablodan farklı uçlarla bağlı olacak ve yanyana olacaklar. Birde elimde TT'nin eski bir VDSL modemi var kullanmıyorum, TurkNet yeni modem veriyor mu? Yoksa bunu kullanabilir miyim? Son olarak TurkNet kullanıcılarından gelen yorumlarına göre mecbur SOL VDSL bağlatacağım ve onu evdekilere vereceğim, çünkü TT altyapısında TT'den iyi değerler vereceğini sanmıyorum. TurkNet'in yurtdışı çıkışları vs. daha sağlam diye biliyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 23 Nisan 2022; 9:55:23 > |
Bildirim