Merhaba, TurkNet'in kendi konusunda da sordum ancak Pazartesi'ye kadar cevap gelmez sanırım. Bilgisi olan varsa bilgi verebilir sevinirim. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153208445 TurkNet kimseye hız sınırlaması yapmadığını söylüyor. Açıkçası bunu doğru buluyorum ancak şöyle bir durum var; Bağlantı Hızı: Şuanda kullanmakta olduğum ve aldığım hız. Atanabilir hız: Ben buranın alt yapının desteklediği hız olarak görüyorum. Örneğin 10yıl kadar önce TürkTelekom'da iken; Atanabilir Hız 60 mbps iken bana Bağlantı Hızı 24 mbps vererek senelerce 24mbps internet hızına mahkum ettiler... Daha sonra TurkNet'e geçtiğimde ise; Atanabilir Hız yine 60 mbps yazıyordu ancak Bağlantı Hızı da 60 mbps olmuştu... Yani TurkNet gelen hızın tamamını bana vermişti. Ve ben de senelerce her yerde memnuniyetimi dile getirmiştim. Bu sabah itibariyle gelen ekipler sorunumu çözdükten sonra bir bakayım dedim ve hat değerlerimde iyileşme olduğunu fark ettim. Hattın maksimum hızı (Atanabilir Hız) 104 mbps olarak yorumladım ben bu durumu. Ancak bana verilen hız (Bağlantı Hızı) 80 mbps ile sınırlandırılmış hatta ve hatta tüm hız testlerinde 75 mbps olarak çıkmakta. Bir kere bile 75 üstünü geçtiğini görmedim. Hız sınırı olduğu bariz belli maalesef... Bunu açıklayabilir misiniz acaba? Herhangi bir memnuniyetsizlik yaşamıyorum kimse yanlış anlamasın. Şikayet etmiyorum bu durumdan. Ama alabileceğim fazladan hız varken bun bir engel olması ve sınırlama yok denmesi beni düşündürdü... Ayrıca paket bilgilerimde de Özgür İletişim 75 gözükmekte. Ben çok uzun süre önce başvuru yaptığımda 50 - 75 - 100 olarak paketler mevcuttu. Kaç hız alırsanız sizi o pakete yerleştiricez demişlerdi. 55-60 hız aldığım için 75'lik paketten yararlanıyordum ben... Yardımcı olursanız çok sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 2 Temmuz 2022; 18:28:34 > |
Bildirim