Ttnet'den TurkNet'e geçtiyseniz daha önce Ttnet mülkiyetinde olan fiber modem aralarındaki anlaşma gereği Ttnet'ten çıkıyor, TurkNet mülkiyetine geçiyor. Bu durumda TurkNet'ten başka bir operatöre geçerken modemi TurkNet'e iade etmeniz gerekiyor. |
Türknet'ten Türk telekom'a geçiş modem iadesi (2. sayfa)
-
-
bende türknette artan aşırı zamlardan dolayı mecburen aboneliğimi pelicell taşımak için başvurmak zorunda kaldım altyapım fiber olduğu için modem türknet yönlendirmesi ile türktelekom kurulum ekibi tarafından gelip kurmuşlardı zamanında neyse pelicelle sizin sormuş olduğunuz soruyu sorduğumda yeni modem göndereceklerini ve eski modemi de eski internet sağlayıcım olan türknete göndermem gerektiğini söylediler
ancak kafamı karıştıran durum şu 2 tane aboneliğim var kışlığımdaki interneti millenicomdan 1 .5 sene önce türknette taşımıştım millenicomda yönlendirmesi ile gelen türk telekom gene aynı şeklide modem kurulumu yapıp gitmişlerdi millenicomdan türknette geçtiğimde ise bu sefer türknet modemi eski firmaya göndermene gerek yok aynı modem üzerinden sadece hizmet aktif olunca modemin ara yüz sayfasından gerekli bilgileri girmen yeterli demişti benim anladığıma göre bu konu firmadan firmaya değişiyor
pellicel bu millenicomdan türknete geçiş sürecimi anlattığımda ise kendileri yeni modem gönderilmesini tercih ediyorlar ve eski modemi de türknete göndermem gerektiğini söylüyorlar bende kuruluma gelen türk telekom ekibine eski modemi teslim etsem oluyor mu diye sorduğumda ise pelicele yok olmuyor dedi illaki modem eski operatöre ulaşmak zorunda imiş ama işin saçmalığı bu modemi türk telekom tarafından verilip kullanıcı teslim ediliyor yani modem türk telekomun aslında ama müşteri kargo ile uğraştıracaklar illaki yıl 2022 de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 6 Temmuz 2022; 19:22:15 >
-
Ben VDSL Türknet kullanıcısıydım bölgeme ve evime fiber gelince Türknet VDSL den Türknet fibere geçtim ONT ve modemi TT ekipleri kurdu, şimdi ben farklı bir operatöre geçtiğim zaman bu cihazları iade mi etmem gerek ?
-
ONT ve modemin de iade edilmesi gerek yani doğru mu ?
-
Modemi TT ekibinin kurması önemli değil. O konu kendi aralarındaki anlaşma ile ilgili.
Hizmet sağlayıcı TurkNet olduğuna göre cihazlar TurkNet'e ait.
Başka operatöre geçtiğinizde ont ve modemi Turknet'e iade etmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Esasında modemin mülkiyet durumunu TurkNet online işlemler sayfasından görebilirsiniz.
-
İade etmene gerek yok daha yeni TurkNet den comnet e geçtim modem comnete geçti. -
Modem Türknet mülkiyetli görünüyor tamam onu anladım peki ya ONT ?
-
Türknet oim de (Türknet mülkiyetli modem) yazıyor muhtemelen modemi iade etmem gerekecek ama ONT iade oluyor mu ondan emin değilim.
-
kardeşim 3 defa yazdım sana. sen geçiş yap. modemi de gönder.
-
-
ONT'un iadesi konusunda...
Onu ben de merak ediyorum.
TTnet'ten TurkNet'e geçeceğim zaman hem modemi hem de ont'u alıp TTnet bölge müdürlüğüne gider, önce modemi iade edip ont konusu açılmazsa onu vermem diye düşünmüştüm. :)
Ancak daha sonra TurkNet'ten modemi TTnet'e iade etmeyin, mülkiyeti bize geçecek bilgisi üzerine arkama yaslanıp hattın TTnet'ten çıkıp TurkNet'e geçmesini beklemiş, TTnet kesilince modeme TurkNet kullanıcı adı ve şifresini girip devam etmiştim.
Böylelikle eve teknisyen bile gelmesine gerek olmamıştı.
-
TurkNet churn geçişlerde modem mülkiyeti mevcut firmadan geçiş yapılan firmaya geçmektedir. -
TurkNet'e teşekkür ederim.
Yakın zamanda hem kışlık evimde, hem de yazlık evimde TTnet'ten TurkNet'e geçtim.
TTnet'in fahiş fiyatlarından, peryodik çirkin taahhüt pazarlıklarından kurtuldum.
100 mbps fiyatına 35 mbps VDSL önermesinden bıktım.
Yazlıkçı tarife diye 3 ay olmaz, 2 ay olur, 5 ay olmaz 6 ay olur tarzı dediğim dedikçiliğinden bıktım.
Kısacası TTnet bürokrasisinden ve müşterisini "söğüşlemesinden" bıktım.
İyi ki varsınız.
https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dan-bir-soygun-hik-yesi-ve-turknet-e-gecis--152799990
-
Değerli düşünceleriniz için biz teşekkür ederiz, siz de iyi ki varsınız -
quote:
Orijinalden alıntı: TurkNetDestek
TurkNet churn geçişlerde modem mülkiyeti mevcut firmadan geçiş yapılan firmaya geçmektedir.Mülkiyet diğer firmaya geçtiği için modem ve ONT'yi iade etmem gerekiyor mu yoksa diğer operatörde kullanmak üzere bende mi kalacak bu iki cihaz ?
-
Merhaba, bu süreç her firma için aynı olmayabiliyor. PM üzerinden ilettiğiniz mesaja dönüş yaptım, kontrol edeceğim. -
@TurkNetDestek iptal işlemim yapıldı, telefon ile arayan arkadaş bana modem iadesi için adres v.s. mesaj olarak iletileceğini söyledi. Hala mesaj falan gelmedi ne yapmam gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRoDi -- 23 Ağustos 2022; 5:57:52 > -
Merhaba, müşteri numaranızı konunun linki ile birlikte PM üzerinden iletebilir misiniz? Size yardımcı olacağım. -
ONT için banada tt ekipleri aynı bilgiyi verdi. Turknet ise ONTyi de iade etmeniz gerekir demişti.
-
Türknet'ten başka operatöre geçerken modem veya ONT'yi iade etmeye gerek yokmuş şuan farklı operatör kullanıyorum ONT ve modemim aynı duruyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X