Şimdi Ara

TurkNet Yalın ADSL 16 Mbit + ASUS DSL-N16 veya TP-Link Archer VR200v = Deli olacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çeşmede oturuyorum ve burası 2014 de yepyeni yapılmış site olmasına rağmen fiber hattı yok.. olmadığından dolayı da mecburen ADSL kullanıyoruz..

TurkNet'e geçmeden önce TTNet'te idik (2014-2016), orada da çok abartılı şekilde hız ve kota sorunları yaşadığımızdan dolayı TurkNete geçtik (gerçi aynı alt yapıyı kullanıyorlar da, bari fiyatı çok daha az)..

4 gün öncesine kadar TP-Link Archer VR200v Modem Router'i kullanıyordum.. WiFi üzeri aşırı şekilde ağırdı ama PS4 ve bilgisayarımı ethernet kablosu ile bağladığımdan dolayı o açıdan fazla sorun çekmiyordum.. 4-5 günde bir kısa çaplı (5-10 dakika boyunca) DSL hat kaybetmeleri dışında ve telefonda sınırsız LTE hattım olduğundan dolayı 2 sene boyunca böyle dayandım..

Son 2-3 hafta'da DSL kopmaları fazla olmaya başladı.. TurkNet'i aramaktan kulaklarım kanamaya başladı, rahat bi 10 tane arıza kaydı oluşturdum ve hep sorun bizden kaynaklanmıyor diyip duruyorlar... son olarak hattımı sözde stabil olmadığından ve Çeşme de bulunan santralın eski olduğundan dolayı 16 mbitten 8.50 mbite indirdiler ama sorunlar yine de devam etti..

yaklaşık 1 hafta önce bu router'a acayip sinirlenip gittim hakkında bayağı iyi yorum okuduğum ASUS DSL-N16 modem router'i satın aldım..

ASUS'u taktım, firmware güncellemesi yapıp ayarladım ve ilk testlerimden sonra derinden bi 'oh' çektim.. hem WiFi üzeri telefonumda artık kasma yapmıyordu, hemde internetim sonunda ADSL'de kopma yapmadan sorunsuz çalışıyordu...

Ta ki dün akşama kadar.. kendim 75 bin aboneli gaming YouTube Kanalı yürüttüğümden dolayı günümün çoğu PS4ümde gameplay çekmek ile geçiyor... PS4üm ethernet kablosu ile router'a bağlı..

Konsolu açtıktan sonra sorun yaşamıyorum, PS4 mümkün olan 8.5 mbit hızı gösteriyor.. ama oynarken yaklaşık 30-40 dakika geçtikten sonra birden bire Party Chat'te arkadaşlarımın ses kalitesi aşırı derecede kötüleşiyor ve oyunlarda lag almaya başlıyorum.. DSL'in tamamen kopma olayı yok.. olan hızın 1 mbit altına düşmesi.. bu anlattığım ses kalite düşmesinden sonra PS4 üzeri internet testi yaptığımda download 1mbit'i geçmiyor ve upload dahada beter, 5 kB/s civarıda oluyor...

Bunun neden dolayı kaynaklandığını hala çözemedim... Router'a 3 değişik firmware yükledim... ilk açtığımda en güncelini, ardından bi eski sürümünü ve burada ki bazı arkadaşların tavsiyesi üzerine 1.1.2.2_17 sürümünü denedim.. hepsinde de aynı sorun ile karşılaşıyorum.. aralarında en iyisi yinede burada tavsiye edilen 1.1.2.2_17, bunda bu hız düşme sorunu ile yaklaşık 1.5-2 saat kullanımdan sonra karşılaşıyorum..

tavsiyesi olan var mı? an itibari ile bu modemi de boşuna almışım gibi görünüyor malesef..

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum

• Selam üstad, öncelikle bende tp-linkin vr900 cihazını kullanmaktayım. Hat kopma sorunu sırasında cihazda dsl ışığı gidiyorsa hatta sorun vardır yok eğer cihazda sabit yandığı halde kopmalar gerçekleşiyorsa cihazın yazılım sürümünü kontrol etmeni veya tp-link ile iletişime geçmeni öneririm. Bende çok sık ve fazla olmasa da Ps4 te gameplay çekiyorum fakat bu sorun daha önce hiç karşılaşmadım. Asus modemin arayüzünde cihazın bant genişliğini auto değilde max düzeye çıkarmanı öneririm. Birde ethernet kablo cat5 ise cat6 ya çıkarmanı tavsiye ederim.
  • Muhtemelen hat ile alakalı bir problem var

Fiber altyapı için site yöneticisi telekom a başvurmalı superonline için de aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 26 Mart 2018; 11:23:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milleni.com.tr/fiber-nerede buradan hızınıza bakın ve bence turk.net i kapatıp netspeed'e geçin sorun turk.net den kaynaklanıyor olabilir.
  • turknette sorun ıolunca tek cozum kapatmakdır maaelsef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.