Şimdi Ara

TÜRKSAT 3A/4A ESKİ ANA KONUDUR VE KİTLENMİŞTİR (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.962
Cevap
243
Favori
788.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok teşekkür ederim.Yarın gece değil de şimdi yapsam ne olur bir sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seremın

Çok teşekkür ederim.Yarın gece değil de şimdi yapsam ne olur bir sorun olur mu?

Bir sorun olmaz ama Turksat 4A daha tam anlamıyla devreye girmedi. Şu an kanal arama yaptırırsanız Turksat 3A kanalları gelecektir, yarın gece 01:00 dan sonra yaptırırsanız 4A kanalları gelecektir.
  • Ankaradan en iyi sinyali hangi paketten alabilirim acaba televizyonu yeni aldığım Philips TV'de kanal listesi ile birlikle gelmişti ben bir kaç ekleme yapmıstım ama bir çok kanalda sinyal düşük bence Batı yani Avrupa paketi daha iyi sinyal verir diye düşünüyorum ama.
  • Samsung smart tv uydu alıcısı içinde kanallar nasıl ayarlanacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C@n PolaT

Ankaradan en iyi sinyali hangi paketten alabilirim acaba televizyonu yeni aldığım Philips TV'de kanal listesi ile birlikle gelmişti ben bir kaç ekleme yapmıstım ama bir çok kanalda sinyal düşük bence Batı yani Avrupa paketi daha iyi sinyal verir diye düşünüyorum ama.

TURKSAT BATI PAKET

* Marmara Bölgesinin tamamı
    * Ege Bölgesinin tamamı
    * Akdeniz Bölgesinin tamamı
    * İç Anadolu Bölgesinin Tamamı
    * Karadeniz Bölgesinin Batı Karadeniz bölümü

TURKSAT DOĞU PAKET

* Karadeniz Bölgesinin Doğu Karadeniz bölümü
    * Doğu Anadolu Bölgesinin tamamı
    * Düneydoğu Anadolu Bölgesinin tamamı

İliniz hangi bölgeye dahil ise ona göre paket seçimi yapmakta yarar var.

Batı Paketi

Frekans : 11844 MHz
    Polarizasyon : Dikey (V)
    Sembol oranı : 2222
    Fec : 3/4

Doğu Paketi

Frekans : 11747 MHz
    Polarizasyon : Yatay (H)
    Sembol oranı : 27500
    Fec : 5/6

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymann19

Samsung smart tv uydu alıcısı içinde kanallar nasıl ayarlanacak

Tam modeli de söylerseniz yardımcı olmaya çalışırız.
  • televizyon alma vakti gelmiş çoğu kanal HD olmuş :D tüplüden terfi edelim artık :D
  • 40es6340 internetten kanal listesi indirip yapmıştım şimdi nasıl olacak

• otomatik tarama frekanslarının ikisini de mi gireceğiz yoksa tekini taratmak yeterli mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperFrog

KESİNLEŞEN ÜCRETSİZ HD YAYINLAR

* ATV HD : Frekans : 12054 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 5/6 - Senbolrate : 27500 mbs
    * A HABER HD : Frekans : 12054 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 5/6 - Senbolrate : 27500 mbs
    * A SPOR HD : Frekans : 12054 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 5/6 - Senbolrate : 27500 mbs
    * A HABER HD : Frekans : 12053 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 5/6 - Senbolrate : 27500 mbs
    * BEYAZ TV HD : Frekans : 12380 mhz - Pol : Dikey (v) - Fec : 3/4 - Senbolrate : 27500 mbs
    * BUGÜN TV HD : Frekans : 11999 mhz - Pol : Dikey (v) - Fec : 2/3 - Senbolrate : 11666 mbs
    * FOX TV HD : Frekans : 12329 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 2/3 - Senbolrate : 6666 mbs
    * KANAL A TV HD : Frekans : 11039 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 2/3 - Senbolrate : 4800 mbs
    * KANAL A TV AVRUPA HD : Frekans : 11039 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 2/3 - Senbolrate : 4800 mbs
    * KANAL TÜRK TV HD : Frekans : 11999 mhz - Pol : Dikey (v) - Fec : 2/3 - Senbolrate : 11666 mbs
    * KANAL 7 TV HD : Frekans : 12103 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 2/3 - Senbolrate : 8333 mbs
    * MCJ SHOPPING HD : Frekans : 12379 mhz - Pol : Dikey (v) - Fec : 3/4 - Senbolrate : 27500 mbs
    * TRT 1 HD : Frekans : 11041 mhz - Pol : Dikey (v) - Fec : 3/4 - Senbolrate : 8400 mbs
    * TRT HD : Frekans : 11041 mhz - Pol : Dikey (v) - Fec : 3/4 - Senbolrate : 8400 mbs
    * TRT HABER HD : Frekans : 12015 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 3/4 - Senbolrate : 27500 mbs
    * TVNET HD : Frekans : 12213 mhz - Pol : Dikey (v) - Fec : 2/3 - Senbolrate : 5833 mbs
    * ÜLKE TV HD : Frekans : 12103 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 2/3 - Senbolrate : 8333 mbs
    * SEMERKAND HD : Frekans : 11557 mhz - Pol : Dikey (v) - Fec : 2/3 - Senbolrate : 30000 mbs
    * SHOW TV HD : Frekans : 12210 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 3/4 - Senbolrate : 8333 mbs
    * STAR TV HD : Frekans : 12015 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 5/6 - Senbolrate : 27500 mbs
    * TELEDÜNYA HD : Frekans : 12379 mhz - Pol : Yatay (h) - Fec : 3/4 - Senbolrate : 30000 mbs

Not : Kırmızı olarak işaretlenmiş kanallar Türkiye'deki en çok izlenen TOP 5 kanaldan 4 tanesinin şifresiz HD yayına geçtiğini belirtmek için kullanılmıştır.

FREKANS TAHSİSİ YAPMIŞ VE 1 OCAK 2015'E KADAR ÜCRETSİZ HD YAYINA GEÇMESİ BEKLENEN KANALLAR

* TRT NEWS HD
    * TRT SPOR HD
    * TV8 HD
    * TV8 INT HD
    * SAMANYOLU HD

KANALLAR ALFABETİK SIRAYA GÖRE LİSTELENMİŞTİR.

GÜNCEL FREKANS LİSTESİ (RESMİ TAM LİSTE)

http://www.turksat.com.tr/img/news-file/e32ad1a94d9d67b2357f760f5660f06c.pdf

SIKÇA SORULAN SORULAR

OTOMATİK KANAL GÜNCELLEMESİ NASIL OLACAK? (15 TEMMUZDAN İTİBAREN)

Aşağıdaki frekansları uydu alınıza girerek "Şebeke Taraması" (Network veya Ağ taraması da yazabilir) yaptırmanız halinde tüm kanallar otomatik olarak eklenecektir.

Avrupa ve Türkiye için otomatik frekans bilgisi

* Ege Bölgesinin tamamı

Orta doğu ve Türkiye için otomatik frekans bilgisi

Not : İliniz hangi bölgeye dahil ise ona göre paket seçimi yapmakta yarar var.

ÇANAK DEĞİŞMEM VEYA ÇANAK YÖNÜNÜ DÜZELTMEM GEREKECEK Mİ?

Çanak değişmeniz veya çanak yönünü düzeltmeniz gerekmeyecektir. Türksat 4A, Türksat 3A ile aynı derecede yayın yapmaktadır. 42° doğu yörüngesine ayarlı tüm çanaklar ile Türksat 4A izlenebilir.

HD KANALLARI SD UYDU ALICISI İLE İZLEYEBİLİR MİYİM?

HD kanallar için adı üstünde HD uydu alıcısı gerekmektedir.

DIGITURK, D-SMART, TELEDÜNYA VE TİVİBU İÇİN AYAR GEREKECEK Mİ? HD KANALLARI İZLEYEBİLECEK MİYİM?

Digital yayın platformlarını kullananların herhangi bir ayarlama yapmasına gerek olmayacak. Tüm platformlar otomatik güncelleme işlemini yapacak. HD kanalların platformlara ne zaman geleceği ise lisanslar ile alakalı bir durum. Bu konuda en net bilgiyi kullandığınız platformun müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsiniz.

Digiturk : +90 (212) 473 73 73
    D-smart : +90 (850) 266 0 266
    Teledünya : 444 0 126
    Tivibu : 444 0 375

SD KANALLAR YAYINA DEVAM EDECEK Mİ?

SD kanallar yayına devam edecek. HD uyumlu olmayan uydu alıcıları ile de Türksat 4A'daki kanalları izlemeye devam edebileceksiniz.

TURKSAT 4A UYDUSUNU KULLANANLARDA OTOMATİK KANAL SIRALAMASI ÖZELLİĞİNDEN YARARLANABİLİR Mİ?

Turksat, TKGS adını verdiği ve Dijital platformlardan alışık olduğumuz bir sisteme geçiş yaptı. TKGS özellikli TV ve Uydu alıcıları ile otomatik kanal sıralaması özelliğini kullanabilirsiniz. Bundan sonra Turksat, tıpkı platformlarda olduğu gibi her kanala bir numara verecek. Örneğin Teledünya 15. kanalda YYY TV var deniyorlar, YYY TV Turksat TKGS 20. kanalda denecek.

TKGS tamamen ücretsiz bir özellik olup herkes kullanabilme.

TKGS Nedir?

TKGS, uydu alıcılarının ihtiyaç duyduğu tüm kanal bilgisinin Türksat tarafından yayınlanması ve uydu alıcılarına aktarılan bu bilginin işlenerek, kanal veri tabanlarının güncellenmesi prensibiyle çalışan bir kanal güncelleme sistemidir.

TKGS ile Gelen Kolaylıklar

Türkiye’deki çok sayıda uydu izleyicisi, uydu alıcılarını standart kanal arama yöntemleriyle güncelleyememekte veya güncellerken çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Uydudan yayın yapan kanalların parametreleri zaman zaman değişebilmektedir. Zaman içinde yeni kanallar yayın hayatına başlamakta, bazı kanallarsa yayın hayatını sona eriyor.

Türksat’ın bu tür sorunların çözümüne yönelik olarak sunduğu TKGS ile, haberleşme uydularımız üzerinden yayınlanan, yeni yayına başlayan, yayını sona eren veya frekans bilgisi değişen TV ve radyo kanallarını güncellerken yaşan sorunlar, bütünüyle ortadan kalkıyor. TKGS, izleyicilerin yayın parametrelerini takip etmesine gerek kalmaksızın, güncel kanal listelerini TKGS destekli uydu alıcılarında aktive ediyor. TKGS’nin Türkiye’de çokça tercih edilen FTA (şifresiz) uydu alıcılarının tamamında standart donanım olarak yer alması hedefleniyor.

TKGS Deskteli TV ve Uydu Alıcıları (Tam Liste)

Tam liste için bağlantıyı ziyaret edip ilgili dosyayı indirebilirsiniz.http://www.turksat.com.tr/img/engine-file/16b1ca5bbe18384f5e0763b0ab70b968.xlsx

Şuraya biyere kivriliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymann19

40es6340 internetten kanal listesi indirip yapmıştım şimdi nasıl olacak

Kılavuzuna göre şu şekilde anlatılmış.

Menü > Kanal > Otomatik Ayarlama > Otomatik Ayarlama > Başlatma > Tarama > Uydu seçeneğine girin.

Transponder'a giriniz. Transponder : 11844 / 2222 / V (Dikey) olarak düzenleyin.
    Tarama modu : Ücretsiz kanallar
    Şebeke arama : Etkinleştir

Sonraki diyerek güncel kanal listesini otomatik olarak alabilirsiniz. Yarın gece 01:00 dan sonra yapmanız gerekiyor.

Türkçe klavuzunuzun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: martin_eden

otomatik tarama frekanslarının ikisini de mi gireceğiz yoksa tekini taratmak yeterli mi ?

Bölgenize göre seçim yapınız. 1 tanesini taratmanız yeterli olacaktır. Genelde herkese 11844'ü tercih ediyor.

quote:

Avrupa ve Türkiye için otomatik frekans bilgisi

* Ege Bölgesinin tamamı

Orta doğu ve Türkiye için otomatik frekans bilgisi

• hocam bende de 46f6470 var geçen gün tarama yaptımda iki tane uydudan kannallar buldu biri türksat32e mi ne öyle bişeydi ama içlerinde türksat 4a yı göremedim taramayı yaptıktan sonra da diğer hd kanallar gelmedi yine atvhd trthd ahaberhd ve trtr1hd vardı sadece birde benim tvde frekans girme gibi bir şey göremedim dahili hd uydu alıcısını kullanıyorum.
  • Merhaba neta 6400 hd uydu alicisindan arama nasil yapacagim ben denedim ama beceremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: michael01

televizyon alma vakti gelmiş çoğu kanal HD olmuş :D tüplüden terfi edelim artık :D

Tüplü TV zamanı geçti gerçekten. Uygun TV arıyorsanız A101 zaman zaman Vestel servis güvencesinde SEG TV ve Nexon TV getiriyor. 100 HZ, Smart TV, Dahili D-smart, digiturk ve turksat uyumlu HD uydu alıcılı, 40" LED TV cihazı 829 TL'den sattılar. Uydu alıcılı olmayanı da 749 TL'den sattılar.

Bu şartlarda tüplü tv kullanmanın alemi yok.
  • hocam vestel smart tv lerde kanallarin hepsini nasil silebilir?

fabrika ayarlarina geri dondursem kanallar silinir mi?

kanallari silip otomatik tarama yapacam da.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightrider21

hocam bende de 46f6470 var geçen gün tarama yaptımda iki tane uydudan kannallar buldu biri türksat32e mi ne öyle bişeydi ama içlerinde türksat 4a yı göremedim taramayı yaptıktan sonra da diğer hd kanallar gelmedi yine atvhd trthd ahaberhd ve trtr1hd vardı sadece birde benim tvde frekans girme gibi bir şey göremedim dahili hd uydu alıcısını kullanıyorum.

Yarın gece 01:00 dan sonra arama yapın. HD kanallar gelecektir.
  • herhangi bir frekans girmeme gerek var mı yoksa otomatik tarama yapmam yeterli olacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: realatik123

Merhaba neta 6400 hd uydu alicisindan arama nasil yapacagim ben denedim ama beceremedim.

Kurulum > Otomatik Arama menüsüne girin.

Yöntem : NIT arama
    Uydu : Turksat
    TV/RED : Tümü
    FTA/Şifreli : Tümü
    Listeyi Temizle : Evet

Başla butonuna basınız. Güncel kanalları alacak ve eski listeyi temizleyecektir.

Not : Yarın gece 01:00 dan sonra bu işlemi yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightrider21

herhangi bir frekans girmeme gerek var mı yoksa otomatik tarama yapmam yeterli olacak mı?

Yarın gece yaparsanız bir şey girmenize gerek yok. 3A daki şebeke arama frekansı değişmedi. Yarın gece daha önce aradığınız gibi arama yapmanız yeterli olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.