Pek bilmem ama fransadan fırlatılan uydunun sizin oraları etkilemesi ilginc Bence baska birseydir
Umarim bir gün kendi uydularimizi yapip, kendi ülkemizden uzaya firlatiriz. Yine umarim ki, bu uydular sadece telekomünikasyon uydulari olmaz. Bilim ve uzay arastirmalarina sahip uydular olur. Cok fazla sey umdum sanirim.
quote:
Pek bilmem ama fransadan fırlatılan uydunun sizin oraları etkilemesi ilginc Bence baska birseydir
fransizlarin olursa fransadan atilan uydu bizi irgalamaz.neyse bosverin olmus bitmis olay bitince duzeldi bu arada.gecenin 1.30 da turksat ekipleri geldi kablo kutu oynadi di mi iki tusa merkeze bagli degil hic bir sey.
quote:
Orjinalden alıntı: .45 ACP
quote:
fransizlarin olursa fransadan atilan uydu bizi irgalamaz.neyse bosverin olmus bitmis olay bitince duzeldi bu arada.gecenin 1.30 da turksat ekipleri geldi kablo kutu oynadi di mi iki tusa merkeze bagli degil hic bir sey.
Yok tartısma yok zaten fikir alısverisi diyelim
Ama suanda uydu bize baglı degil yani biz hic bir tuşla fırlatmadık ntv de duydugum kadarı ile 10 gün sonra uydu ulastıktan sonra türkiyede bir merkeze baglanacakmıs...
Herhalde Türkler Fransızlarla söyle bir anlasma yaptı uydu yörüngeye oturana kadar kontrol filan hersey fransada ondan sonra Türklerin eline geccek...
Yani suanda 25 muhendis dısında uydunun bizimle bir alakası yok birde ismi dısında diyelim
bizimkini ingiliz uydusunun yanına sıkıştırıvermişler.
Arkayı beşleyelim
Belli Bir Süre Sonra Gölbaşından Kontrolü Alıcaklarmış...
quote:
Orjinalden alıntı: ali_kaplan
keşke kendimiz üretip biz gönderseydik uzaya. ama 25 tane türk mühendisimiz görev almış. bu bile bir adımdır.
dostum bu ulkede cok iyi beyinler var ama kaciyorlar ! ornek olarak bir arkadasim . Almanyaya gidecek ! hani forumda sorulan soru varya " daha araba motoru uretemiyoruz " , iste benim arkadasim 2.0 dizel bir motor tasarladi. ama para yoktu , kimse ilgilenmemis bu memlekette . Adam kapi kapi dolasip "Abi motor tasarladim gonlunden ne koparsa " dese , buna " hasstir ulan deli " derler . Ama biri gidip dilencilik yapsa veya camiye yardim diye para toplasa cebimizde ne varsa veririz ( babamdan biliyorum , kadesimi dilenci gorsun hemen veriyor para mecburen veya camiden gelsinler ) . Iste bu yuzden bizdeki akilli beyinler yurt disina kaciyor . Arakdas almanyaya gidecek seneye , makinacilarin ana vatanina . Bu ulkeye hayri dokunmasa bile , dunyaya dokunsun ...
bilim konusu olmuş komedi konusu sana bayılıyorum DH...
İnşallah bizden biri fırlatmaz. Allah muhafaza yamuk felan atar uydu aya çarpar.
quote:
Orjinalden alıntı: McCarty
quote:
Orjinalden alıntı: ali_kaplan
keşke kendimiz üretip biz gönderseydik uzaya. ama 25 tane türk mühendisimiz görev almış. bu bile bir adımdır.
keske nerde o günler. ama o yetenek bizde var fakat izin vermezler böyle bişeye Amerika ambargo koyar. neyseeee
hayirlisi olsun 2-3 ay sonra anca faydalarini görmeye başlariz gibi görünüyor.
Ülkemizin 2009-2014 arası uzay programından pek haberiniz yok büyük ihtimalle
HD Yayın ile bir bağlantısı olacak diye biliyorum.Öyle mi ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme