Şimdi Ara

Türksat Çanağına Azerspace Uydusu Ekleme (Resimli) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
12
Favori
68.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kronik10.5

quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Binada merkezi sistem var. tursat uydusunda 4 girisli lnb var. 4 kablo giriyor. bu sisteme azersat lnb si nasil baglayabilirim? bozmadan.

turksat lnbsinin yanına resimlerdeki gibi azerspace içinj ayrı lnb çekmeniz gerekiyor o kabloyu da direk kendi dairenize çekeceksiniz benim aklıma gelen yol bu şekilde.

O yontemi biliyorum ancak disecq ile filan halledilir mi acaba. Ancak disecq baglayinca turksat izlemek icin alicidan ayar filan yapmak gerekiyorsa olmaz cunku merkezi sistem oldugu icin normal duzeni ayarlari bozmamak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Binada merkezi sistem var. tursat uydusunda 4 girisli lnb var. 4 kablo giriyor. bu sisteme azersat lnb si nasil baglayabilirim? bozmadan.

turksat lnbsinin yanına resimlerdeki gibi azerspace içinj ayrı lnb çekmeniz gerekiyor o kabloyu da direk kendi dairenize çekeceksiniz benim aklıma gelen yol bu şekilde.

O yontemi biliyorum ancak disecq ile filan halledilir mi acaba. Ancak disecq baglayinca turksat izlemek icin alicidan ayar filan yapmak gerekiyorsa olmaz cunku merkezi sistem oldugu icin normal duzeni ayarlari bozmamak lazim.

alıcıdan yapacağın ayar merkezi sistemi etkilemez hocam şimdi sen ne yapacaksın söyleyeyim. çatıda turksat çanağının yanına resimdeki gibi lnbyi bağla ve evine kadar kablo çek. Muhtemelen merkezi sistemden gelen kablo duvarda bitiyordur o yüzden kısa bir mesafe kabloyu duvardan çek dayzek a girişini turksatı b girişine ise kendin ayrıca çektiğin azerspace kablosunu tak ve dayzek çıkışını da uydu alıcısına bağla işlem bu kadar

resmim kötü ama mantık olarak bu şekilde hocam

Türksat Çanağına Azerspace Uydusu Ekleme (Resimli)

• quote:

quote:

quote:

quote:

alıcıdan yapacağın ayar merkezi sistemi etkilemez hocam şimdi sen ne yapacaksın söyleyeyim. çatıda turksat çanağının yanına resimdeki gibi lnbyi bağla ve evine kadar kablo çek. Muhtemelen merkezi sistemden gelen kablo duvarda bitiyordur o yüzden kısa bir mesafe kabloyu duvardan çek dayzek a girişini turksatı b girişine ise kendin ayrıca çektiğin azerspace kablosunu tak ve dayzek çıkışını da uydu alıcısına bağla işlem bu kadar

alıcıdan yapacağın ayar merkezi sistemi etkilemez hocam şimdi sen ne yapacaksın söyleyeyim. çatıda turksat çanağının yanına resimdeki gibi lnbyi bağla ve evine kadar kablo çek. Muhtemelen merkezi sistemden gelen kablo duvarda bitiyordur o yüzden kısa bir mesafe kabloyu duvardan çek dayzek a girişini turksatı b girişine ise kendin ayrıca çektiğin azerspace kablosunu tak ve dayzek çıkışını da uydu alıcısına bağla işlem bu kadar. merkezi sistemden bağımsız bir hat çekeceğin için kimseye bi zararın olmaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam. Benim aklıma farklı yöntem gelmişti olur mu bilmiyorum tabi. Yani eve dışarıdan kablo çekmeden halledebilmek. Ama santral uygun değil galiba. Binada digiturk ve turksat uyduları var. Turksatta 4 çıkışlı lnb var. Digide tek çıkış. Daha önce bir uyducuya sadece digiturk uydusunu farklı uyduya çevirsek olur mu diye sormuştuk olmaz dediler. santalde 4 giriş olması lazım demişlerdi. Yani santral üzerinden alamayız sanırım? Dediğin yöntemi anladım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam. Benim aklıma farklı yöntem gelmişti olur mu bilmiyorum tabi. Yani eve dışarıdan kablo çekmeden halledebilmek. Ama santral uygun değil galiba. Binada digiturk ve turksat uyduları var. Turksatta 4 çıkışlı lnb var. Digide tek çıkış. Daha önce bir uyducuya sadece digiturk uydusunu farklı uyduya çevirsek olur mu diye sormuştuk olmaz dediler. santalde 4 giriş olması lazım demişlerdi. Yani santral üzerinden alamayız sanırım? Dediğin yöntemi anladım.

hocam merkezi sistem olayını pek anladığım söylenemez, bu yüzden yanlış yönlendirmek istemedim.

• Yalnız şu var kablo uzadıkça sinyal düşer.Kaliteli sinyan kaybını en aza indirmek için RG6-U6 kablo kullanabilirsin.
  • kronik10.5 kullanıcısına yanıt
    Önemli değil... Acelemiz yok sadece yapılabilir mi diye sordum.
  • iyi güzel deniyecem
  • lnb yi az önce diğer lnb nin sağına yapıştırdım. uydudan gerekli frekansları girdim ama sinyal alamadım. Sanıyorum lnbyi doğru şekilde ayarlayamadım. lnb yi neye göre ayarlayacağım? Bi ölçüsü filan yok mu?
  • quote:

lnb yi az önce diğer lnb nin sağına yapıştırdım. uydudan gerekli frekansları girdim ama sinyal alamadım. Sanıyorum lnbyi doğru şekilde ayarlayamadım. lnb yi neye göre ayarlayacağım? Bi ölçüsü filan yok mu?

yok hocam çanağın arkasından direk sağına yapıştır. dayzek çıkışlarını doğru ayarlamadıysan sinyal alamadığını düşünebilirsin, herşey tam mı?
    aşağıya indirdiğim kabloyu direkt receivera bağladım. 4 derecelik fark için arasına karton sıkıştırdım, yukarıdan bakınca çok az sağa bakması gerekmiyor mu? Aynı hizada olacaksa bir daha bakayım.
  • quote:

aşağıya indirdiğim kabloyu direkt receivera bağladım. 4 derecelik fark için arasına karton sıkıştırdım, yukarıdan bakınca çok az sağa bakması gerekmiyor mu? Aynı hizada olacaksa bir daha bakayım.

http://imageshack.com/a/img46/4254/aj8o.jpg Sayın Ctrlshft buradaki gibi bitişik olacak,yarım santim bir santim türksat lnbsinin yukarısında ve lnb uçları aynı hizada olunca ince ayara bile gerek kalmadan sinyal alabilirsin.Arkadaşın da belirttiği gibi disecq ayarınıda unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratxxlarge -- 22 Ekim 2013; 16:49:20 >

• İlk denemede disecq ayarlarını yapmamıştım. 2. çıktığımda lnbyi aynı hizaya getirdim. indim aşağıya disecq ayarları resimdeki gibi olması gerekiyorsa bu şekilde yaptım ancak yine sinyal alamadım. Ayarlar bu şekilde mi olacak? Yanlış birşey yapıyorum sanırım.. Ayarlar doğru ise lnb de sorun olabilir. Yağmurlu havalarda balkonda soket giriş yeri ters kalmış içine su dolunca bozulmuşta olabilir mi acaba?

• quote:

İlk denemede disecq ayarlarını yapmamıştım. 2. çıktığımda lnbyi aynı hizaya getirdim. indim aşağıya disecq ayarları resimdeki gibi olması gerekiyorsa bu şekilde yaptım ancak yine sinyal alamadım. Ayarlar bu şekilde mi olacak? Yanlış birşey yapıyorum sanırım.. Ayarlar doğru ise lnb de sorun olabilir. Yağmurlu havalarda balkonda soket giriş yeri ters kalmış içine su dolunca bozulmuşta olabilir mi acaba?

Arkadaşım,anladığım kadarıyla 3 tane uydu var.Öyle olunca da disecq de var.Genelde disecq 1(veya disecq A) türksat,2.uç atıyorum hotbird,3.ucada azersatı bağladın.Şimdi disecq senin cihazda kapalı görünüyor.Aç disecq A,disecq B,disecq C değiştir sinyali kontrol et.Sinyal hangisinde yükselmişse Azersat disecqde oraya bağlıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratxxlarge

quote:

İlk denemede disecq ayarlarını yapmamıştım. 2. çıktığımda lnbyi aynı hizaya getirdim. indim aşağıya disecq ayarları resimdeki gibi olması gerekiyorsa bu şekilde yaptım ancak yine sinyal alamadım. Ayarlar bu şekilde mi olacak? Yanlış birşey yapıyorum sanırım.. Ayarlar doğru ise lnb de sorun olabilir. Yağmurlu havalarda balkonda soket giriş yeri ters kalmış içine su dolunca bozulmuşta olabilir mi acaba?

Arkadaşım,anladığım kadarıyla 3 tane uydu var.Öyle olunca da disecq de var.Genelde disecq 1(veya disecq A) türksat,2.uç atıyorum hotbird,3.ucada azersatı bağladın.Şimdi disecq senin cihazda kapalı görünüyor.Aç disecq A,disecq B,disecq C değiştir sinyali kontrol et.Sinyal hangisinde yükselmişse Azersat disecqde oraya bağlıdır.

Ayarlarda 3 uyduda aktif kalmış ancak şuan sadece yukarıdan gelen azersat kablosunu bağladım receiver'a aktif uydu sayısını sadece azersat yaptım, disecq'i kapattım hepsini yine tek tek denedim yinede olmadı. Tek uydu seçili olunca disecq girişini kapatmak lazım değil mi? Yani kapatıyorum ama yinede sinyal yok. Her türlü kombinasyonu denedim.. Lnbnin yönü yanlış sanıyorum.

• quote:

benim bazı dayzekler sudan bozuldu hocam turksattan yayın alabiliyo musun peki?

tamam hocam problemi hallettik. Lnb yanlış tarafa bakıyormuş. Senin resmi çizdiğin gibi yaptık artık. Disecq filan kullanmadık. Ancak merkezi sistemden gelen turksat ile beraber disecq ile bağlanabilir mi acaba? Eğer merkezi sistemden gelen kabloyu azerspace ile birleştirmek için disecq kullanabilirsek iyi olur.
  • quote:

tamam hocam problemi hallettik. Lnb yanlış tarafa bakıyormuş. Senin resmi çizdiğin gibi yaptık artık. Disecq filan kullanmadık. Ancak merkezi sistemden gelen turksat ile beraber disecq ile bağlanabilir mi acaba? Eğer merkezi sistemden gelen kabloyu azerspace ile birleştirmek için disecq kullanabilirsek iyi olur.

oluyor bunlar hocam :) evet disecq le bağlayabilirsin en azından ben öyle düşünüyorum ama daha önce hiç denemedim.

ama mantıken şu şekilde merkezi sistemden gelen turksat duvarda kalıyor sanırım o yüzden 2 tarafı konnektör olan kısa bir kabloyla diseqc girişine azerspace konnektörü de diseqce ve çıkışla uydu alıcısına bağlayarak çözebilirsin.
  • Merhaba dün bende yeni bir canak kurup turksat ve azersati bağlamıştım. Dun aksam kullandim. Ancak su an turksat çalışıyor ve azersati çalışmıyor sinyal var ama kalite sıfır. Azersati ile ilgili genel bir problem var mı? Yada sorun sadece bende mı?

Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • azersati bende sag tarafina baglayarak denedim ama sinyal var kalite sifir olarak gorunuyor evin onu falanda bos hani engelleyecek bir cisim yok ne onerirsiniz ? cesitli sekillerde asagi buktum yukari buktum yinede bir degisme olmadi. Var midir bir oneriniz bunun icin ?

Cihazda hotbirdi silip 46 derece azerspace ayarlamistim ku bandi falan diyordu ayrica baska birseye gerek yoktur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK_istayfa -- 23 Ekim 2013; 15:58:32 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.