Şimdi Ara

TUS'ta Cerrahiye Olan İlginin Ciddi Düzeyde Düşmesi... Bu Durum Frenlenebilir Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bunun için özel sigorta yok mu? sigorta öedmiyor mu bir kısmını malpraktis te
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    nöroloji doktorları sanırım ameliyat etmiyorlar(ameliyat gerektirmeyen branş) ama bu uzmanlık rekabetçi değil sanırım neden acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi functionmachine -- 26 Eylül 2020; 0:32:55 >
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    fazla bilmiyorum

belki hasta az gördüklerinden mesleki tatminleri azdır ondan olabilir
  • maaş farkı az diye biliyorum devlette ameliyata çok para verilmiyor. bu durumun asıl nedeni çalışma şartlarının ağırlığı ve davalar diye düşünüyorum. zaten asistanlığa başlayıp istifa eden de çok duydum. şartlar da az cerrah olduğu için ağır zaten yani kısır bir döngü. çözümü hakkında bir fikrim yok pek
  • Söylediklerinize katılıyorum. Cerrahi bir gün herkese lazim olabilecek bir meslek grubu ve yapılması da bir o kadar zor, emek gerektiren bir meslek. Fakat cerrahi branşı ve cerrahlar hak ettiği değeri maalesef bir türlü göremiyor. İleride bu konunun daha çok konusulacagini ve cerrahlarin çalışma şartlarinin rahatlatilacagini düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Felis.Domesticus F kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğiniz gibi olur ve tekrar cerrahiyi en üst siralamalarda görürüz hocam. Cerrahi İnsanlığın her zaman ihtiyaç duyacağı bir alan ve bu alanda kalite çok önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölünlerin puanını sabitleyebilirler aslında
  • maaş olarak iyi ama hiçbir ülkede en üst sıralarda değil ki burada böyle olsun bir amerikadan beyin cerrahları sanırım yüksek onun dışındakiler hep ortalamanın altında

maaş konusunda da diğre uzmanlık dallarına göre(prc-radyolıoji hariç) en iyi kazanan onlar maaş falan bir şey değiştirmez
  • ockham.s_katana kullanıcısına yanıt
    ya ne sabitlemesinden bahsediyorsun orası öss sınavı değil ki

45 puan sizin gözünüzde çok kolay gelebilir

ama yurtdışından denklik için girenlerin sadece %1lik kısmı 45 sınırını geçebiliyoır %3ü de 40lık barajı geçebiliyor

ülkemizde de %40ı anca 45lik barajı geçebiliyor

ve bu cerrahi dallar genelde 50 ile alıyorlar sınava girenlerin %10-15lik kısmına denk geliyor

zaten siyami ersek gibi çok iyi hastanelerde falan girilmesi çok zor kardiyoloji falan 70e yakın alıyor

mesela geçen sene ankara tıpın genel cerrahi bölümü 70 üstü ile kapadı

çok referanslı hastanelerde giriş zor

hatta acil 45 bandında genelde ama akdeniz acil 60tan düştüğü hiç yok

• Mayengin M kullanıcısına yanıt
    raadyolojideki adam yatarak demişsin de

tusta en yüksek puanlı olan bölüm daha geçen sene çoğu yer ilk 10dan 15ten kapadı hacettpee ilk 2yle(1. ile 2. girdi) cerrahpaşa 5le falan kapadı

ve dünyanın her yerinde böyle yüksek puanla alıyor almanya falan özellikle girilmesi imkansız gibi o bölümlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Eylül 2020; 20:22:12 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Malpraktis davalarinin en çok olduğu ülkelerden biriyiz ve ortalama nöbet saatlari o bahsettigin ülkelerden de daha fazla. Cerrahi her ülkede zor olabilir ama bizim ülkemizde ayri bir zorluğu var. Doktorlara siddet de cabası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ockham.s_katana kullanıcısına yanıt
    Çok riskli bir hamle olur o. Şuan çoğu cerrahi baraj seviyesindeki puandan alıyor. Bunu iyi bir puana cikarip "sabitleme" yaparlarsa hic secilmeme ihtimali doğabilir. Bu da kaş yapayım derken göz çıkarmak olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Malpraktis davalarının az olduğu ülke yok.
  • İcap nöbetleri, malpractise, sağlıkta şiddet vs. Yaptığı işe girdiği riske değmeyince kimse yazmıyor. Cazip gelmiyor :s
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.