Şimdi Ara

Tütünsüz zararsız sigara (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
28.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alıntı: Botres Tr

yanan hersey co2 ortaya cikarir her co2 te zararlidir

Bizde oksijen tükeyip co2 veriyoruz o zaman nefes verirken kendimize zarar veriyor muyuz?Çünkü bizde solunum sırasında co2 dışarı salıyoruz yeri geldiğinde havasız ortamlarda bol bol co2 soluyoruz ama co2 sigaranın dumanı kadar ağır değil?

co2 biz geri veriyoruz ama sen.icine cektigin nefeste oksijen azot karbondioksit ve daha bir suru gazi cekiyosun vucut lazim olanlari alip gerisi disari atiyo ama sen sigarada direk co2 cekiyosun icine vucut tarafindan mecburi olarak co2 bir kismi emiliyo daha ayrintili ve.dogru bilgiyi netten bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Bizde oksijen tükeyip co2 veriyoruz o zaman nefes verirken kendimize zarar veriyor muyuz?Çünkü bizde solunum sırasında co2 dışarı salıyoruz yeri geldiğinde havasız ortamlarda bol bol co2 soluyoruz ama co2 sigaranın dumanı kadar ağır değil?

co2 biz geri veriyoruz ama sen.icine cektigin nefeste oksijen azot karbondioksit ve daha bir suru gazi cekiyosun vucut lazim olanlari alip gerisi disari atiyo ama sen sigarada direk co2 cekiyosun icine vucut tarafindan mecburi olarak co2 bir kismi emiliyo daha ayrintili ve.dogru bilgiyi netten bulursun

Doğrudur hocam ben sigaraya zararsız falan demiyorum yanlış anlaşılmasın fakat ben kömür vb. gibi yanma işlemi gerçekleştirdiğinden CO veriyor zannediyordum.Gerçi CO'da zehirli sanırsam direk bayıltıp,öldürüyor CO olsaydı 2-3 fırttan sonra bayıltırdı doğru ya.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Doğrudur hocam ben sigaraya zararsız falan demiyorum yanlış anlaşılmasın fakat ben kömür vb. gibi yanma işlemi gerçekleştirdiğinden CO veriyor zannediyordum.Gerçi CO'da zehirli sanırsam direk bayıltıp,öldürüyor CO olsaydı 2-3 fırttan sonra bayıltırdı doğru ya.

co degil co2

• sen bunu üretebiliyorsan zaten, diğer galaksilere yolculuk falanda yapabiliyorsun demektir.
  • Bir sigara tiryakisi olarak benimde kafamda bazi seyler var cunku zararini goruyoruz. ornegin;

Sigara dalı gibi bir yapida olup icinde cesitli filtremelerle kagit degilde plastik veya metal bi sarmal yapida olsa, tutun yerine icinde su buhari olsa ve izmarit kismindada cok ince kacirmayacak denecek kadar bir filtre olsa o cekilen su buharini sigara dumaniymis gibi uflesek. Hatta dumanin yogunlugunu arttirmak icin cesitli nane mentol vb. maddeler konulsa. Yani kisacasi sigaranin agizda biraktigi tadi ve dumaninini tutunun degilde su buharinin verdigi bir mekanizma olsa eminim trilyoner olunur.

Ha egeeki bir gun boyle bisey cikarsa bu mesaji kanit olarak gosterip hakkimi patentimi alirim yani

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Bir sigara tiryakisi olarak benimde kafamda bazi seyler var cunku zararini goruyoruz. ornegin;

Sigara dalı gibi bir yapida olup icinde cesitli filtremelerle kagit degilde plastik veya metal bi sarmal yapida olsa, tutun yerine icinde su buhari olsa ve izmarit kismindada cok ince kacirmayacak denecek kadar bir filtre olsa o cekilen su buharini sigara dumaniymis gibi uflesek. Hatta dumanin yogunlugunu arttirmak icin cesitli nane mentol vb. maddeler konulsa. Yani kisacasi sigaranin agizda biraktigi tadi ve dumaninini tutunun degilde su buharinin verdigi bir mekanizma olsa eminim trilyoner olunur.

Ha egeeki bir gun boyle bisey cikarsa bu mesaji kanit olarak gosterip hakkimi patentimi alirim yani

Bende böyle bir şey düşünmüştüm ama minik bir versiyonu varmış zaten.Sigara kadar minik değil pipodan biraz hallice cep nargilesi diye geçiyor sanırsam.Kullanışlı mı bilmiyorum denemek lazım.

Tütünsüz zararsız sigara
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Iste bu cok guzelmis hocam. Nargile gibide degil tutun olmayacak hic bi sekilde su buhari olucak dogal yani o zaman dusunemiyorum yani yok satar ve dunya sagliginda muthis bi gelisme saglanir.

• quote:

Iste bu cok guzelmis hocam. Nargile gibide degil tutun olmayacak hic bi sekilde su buhari olucak dogal yani o zaman dusunemiyorum yani yok satar ve dunya sagliginda muthis bi gelisme saglanir.

Nargile ve sigarada keyfi veren sey tutundeki nikotindir.Su buharina nikotin kat o da on numara olur bizim gibi sigara tiryakilerine ama obur turlu hic bir anlami olmaz.

• quote:

quote:

Nargile ve sigarada keyfi veren sey tutundeki nikotindir.Su buharina nikotin kat o da on numara olur bizim gibi sigara tiryakilerine ama obur turlu hic bir anlami olmaz.

Nikotin bagimlilik yapmaz hocam. Patlicandada nikotin var o zaman patlican bagimlisi olurduk

• quote:

Orijinalden alıntı: Becerik Sizsiniz

Merhaba arkadaslar
    yeni bi projemiz var; tütünsüz, zararsiz sigara.
    Kağıdın içindeki öyle bisey olmalı ki, tutun gibi yavaş yavaş yanmalı, duman çıkmalı ama zararsız olmalı
    hadi beyin firtinasi yapalım.

Sen olayı çok yanlış anlamışsın. Sigaranın zararı zaten dumandaki katran. İçilme sebebi ise nikotin.

Nikotin öyle çok zararlı bir şey değil.

Adamlar yanma olmadan nikotin verelim diye e-sigara yapıyor sen gidip nikotinsiz aynı zararı verecek sigara yapıyorsun

• Bulundu bile, elektronik sigara. Baska soru?

• quote:

quote:

quote:

Nikotin bagimlilik yapmaz hocam. Patlicandada nikotin var o zaman patlican bagimlisi olurduk

Psikolojik büyük bir bağımlılık yapıyor.Fiziksel bir şeyi yok sanırsam fakat zihinde olayı kilitliyor.Patlıcanda ki nikotin miktarı ile sigaradaki aynı değil ki hocam.Ona bakarsak yediğimiz,içtiğimiz yiyeceklerde de demir var bina kolonlarının içerisinde de
  • Tek kuruş kârım yoktu hayatımdaki varlığından. İnan zararına seviyordum ben seni.

Atilla İlhan

hocam o besinlerdeki demire demir denmesinin sebebi gerçek demir olması değil o olay bambaşka şimdi
  • quote:

hocam o besinlerdeki demire demir denmesinin sebebi gerçek demir olması değil o olay bambaşka şimdi

quote:

Kaynak Vikipedi : (Link:http://tr.wikipedia.org/wiki/Demir#Demir_ve_insan_v.C3.BCcudu)

Demir, bakır ve kalsiyum gibi bazı minerallerin emilimi ve kanda oksijeni taşıyan kırmızı kan hücrelerinin ve çeşitli enzimlerin üretimi için gereklidir. Ayrıca, bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Besin maddeleri ve suda bulunur. Toprakda da bol miktarda demir bileşikleri bulunur. Bitkiler demiri topraktan, hayvan ve insan organizması da bitkilerden alır. Günlük ihtiyaç 8 - 10 mg kadardır. Bu miktar gebelik, emzirme ve adet dönemlerindeki kadınlarda biraz daha fazladır. Demir için en iyi kaynaklar karaciğer, böbrek, kalp, sakatatlar, yumurta sarısı, balık, istiridye, fasulye, ıspanak, buğday ve yulaf unu, hurma, ceviz, fındık, kuru kayısı ve pekmezdir.

Organizmada hemoglobin, miyoglobin, solunum enzimlerinde bulunur. Besinlerde Fe3+ şeklinde bulunur.

Etlerde porfirin sisteminde kompleks halde
    Sebzelerde anorganik demir halinde
    Hayvan ve insan organizmasında ise iyonlaşan demir halinde bulunur.
    Demir eksikliğine, Demir Eksikliği anemisi (kansızlık) denir.
    Ben bir arkadaşın tavsiyesi ile meyan kökü kullanmıştım sigarayı bırakmak için. Tütün gibi ağır ağır yanıyor ve dumanı da fena değil. Süzen marka filtreyle kullanırsanız tadı daha da güzel oluyor el alışkanlığını gideriyor zamanla eh nikotinden uzaklaştıkça da ister istemez az içiliyor zaten. Birkaç yerde meyan kökü nün de zararlı olduğu yazıyor zaten yanan hangi madde olursa olsun zararı var elbet. Benim bırakmam 3 haftamı almıştı bu meretle, denemesi bedava sonuçta poşeti 3 liradan bütün aktarlarda var. Sarmak zor diyenlere hazır filtrelir sigara kağıtları var makinası da 15 lira falan günde iki paketi geçen benim gibi bir tiryaki bıraktıysa sizde bırakırsınız zor birşey değil. Arzu eden içine adaçayı da kıyabilir bir efsaneye göre adaçayı ve karabaş otu ile kullanılırsa astıma iyi geliyormuş google in yalancısıyım herkese kolay gelsin.
  • çamınferyadı kullanıcısına yanıt
    Camin feryadi haykirarak guldum

• Duman makinesini hiç duymadın galiba hocam ?

• Çilek yiyeyim ama muz tadı gelsin geldi aklıma

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Dünya üzerinde en fazla zehirli madde bulunan sigara Türkiye de zaten. Yurt dışında ki sigaraların zehirli madde miktarı nereden baksan %20si kadar. He tabii o da zararı fakat bu oran da düzeltilmeli .

Türkiye olarak enleri yaşıyoruz zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.