Şimdi Ara

TV alacakların izleyecekleri yollar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1. epey.com'a girin. Elektronik ---> Televizyon seçimi yapıp kıstaslarınızı belirleyerek size uyan TV'leri seçenekler halinde görün.

Şunlara dikkat edin: İhtiyacınız ötesindeki-dışındaki ürünlere ekstra para vermiş olmayın, piyasaya göre çok iyi bir fiyat yakalaşmış olsanız dahi.

a- Bütçe hangi aralıkta? Onu doğru belirlemek ve biraz daha iyisi olsun derken onu aşmamak gerek. Yoksa lüksün de sınırı yok. Markete-pazara aç karna gitmeyen kişiler önce bütçelerinin max. sınırlarını iyi ayarlamalılar. Zaten bu sınır aşıldıktan sonra alacağınız üründen gelecek hiçbir performans sizi kesmeyecek, küçük kusurlar da büyütülecek ve kaçınılmaz bir şekilde değişimler ve sinir harpleri yaşanacaktır. Bu gözler "keşke ona verdiğim parayı bir sobaya atıp yaksaydım şimdi derdim tasam olmazdı" diyenleri görmüştür.

b- 3d gerekli mi. Değilse 3d'siz modeller daha uygun fiyata bulunabilir.

c- 4k'yı gerçekten istiyor musunuz (Önümüzdeki dünya kupasını 4k izlemeliyim diyorsanız alın. Yoksa TRT-4k haricinde Türkçe kanal yok, en az 3 sene de bildik yerli kanalların 4k'ya geçmesini beklemiyorum. Şu ara 4k video-film bulmak da zor. Netten indiririz derseniz bir film 20-30 GB'dır. ve internetinizde 50-75 GB kota varken 4k ile günlük kullanım yapamazsınız, ancak haftada-ayda bir gelen misafirlere şov yaparsınız, o olur.

d- Smart tv'yi ne sıklıkta kullanırsınız? Kullanmayacaksanız boşa para vermeyin. En azından internet hızı, işlemcisi vs. sebebiyle fiyatı yüksek olan modellerden uzak durmak bile kardır.

e- Gözünüz ne kadar hassas? "O kadar para verdikten sonra kusur istemem, hareketli sahne tutuklukları, logo yanıkları, bulutlanmalar benim için kabul edilemez" diyenlerden misiniz? Bu işin ne kadar doğru seçim yaparsanız yapın biraz da kısmet-şans işi olduğunu unutmayın. Bütçenizi max. sınırına kadar zorlamayıp "üstüne para artırdık" diyeceğiniz bir model bulmadığınız sürece ne alırsanız alın alacağınız üründen tatmin olmayacağınızı unutmayın. (bkz. madde a)

f- Tv pazarı artık OLED ve LED TV olarak ikiye ayrılıyor. En pahalı ve kaliteli modeller OLED 4K. Buna uygun bütçeniz yoksa OLED FHD veya LED 4K arasında seçim yapacaksınız. (4K'nın dezavantajlarını düşünürsek uzmanların gözünde OLED FHD bir adım öne çıkıyor ama bütçenizi aşmamak kaydıyla). Bu ikisi de bütçeyi aşıyorsa LED FHD tercih etmek zorundasınız. En fazla 3 tane olmak üzere TV marka modeli aday olarak belirleyin.

g- İzleme mesafesi 48" TV için 2,5m, 55" için 3,5m, 65" için 5m'den az olmayacak şekilde ekran boyutuna karar verin.

h- hdtv test ve özellikle rtings.com gibi inceleme sitelerinden kararlaştırdığınız TV'lerin performanslarını ölçün.

i- Mediamarkt-bimeks-vatan-gold-teknosa gibi teknomarketlerden aday modelleri gözünüzle görün. Yanınızda hareketli sahneler içeren belli bir videoyu USB veya harici hard dikte yanınızda götürün ve teşhir ürünlere takıp denettirin. Ayrıca mutlaka atv-kanal D gibi normal kanallar performansını HD ve SD olarak görün. Teknomarketlerde A çalışanı deli gibi Samsung'cu, B çalışanı tutkulu bir şekilde LG'ci olabilir. Tava gelmeyin. Yanyana konarak bazen bir modeli karalayarak ötekine yöneltirler. Bu tip algı operasyonlarına da itibar etmeyin. İkisini de dinamik moda çevirince arada gördüğünüz uçurum büyük oranda kapanacaktır.

j- Fiyat farkı ve uzak mesafeli satış sözleşmesi gereği değişim ve iade kolaylıkları sebebiyle çok farklı bir fiyatı olmadığı sürece belli başlı sitelerden internet üzerinden sipariş verin.

k-Belirlediğiniz 3 aday model için internette epey, cimri, akakçe gibi sitelerden fiyat araştırması yapın.

l- Markaların belli poziyonlarda birbirlerine üstünlükleri bulunmaktadır. Bir özet geçmek gerekirse (Marka ve modellerde durum tam tersine dönebilir ama genel olarak aşağıdaki bilgiler geçerlidir)

Görüntü kalitesi: En tatminkarı Samsung'dur. Philips de gerçekten iyidir. LG'de marka ve modeline göre değişir. Vestel fena değildir, üzmez.
    Malzeme kalitesi: LG gerçekten iyidir, Samsung en kötüsüdür.
    Fiyat/Performas oranı (F/P): Vestel en iyisidir.
    3D performansı: Pasif gözlük hem ucuzdur, hem gözü yormaz hem de dah tatminkar bir performans sunar. (Yani LG rakipsizdir)
    Panel kalitesi: LG IPS panel kullandığından daha sağlam ve geniş açılı bir görüntü sunarken Samsung VA panel ile daha canlıdır ve hareketli görüntülerde daha başarılıdır). Genel olarak bakılırsa LG, IPS ile bir adım öndedir.
    Smart TV: LG en yakın rakibi Samsung'dan iki adım öndedir. (Gerek işlemci hızı gerekse çeşitlilikte)
    Dahili uydu alıcısı: Philips her modeliyle adamı kanser eder. Sağlıklı kalmak isteyenleri harici alıcıya yönlendirir. Diğer markalar model model değişen bir performas sunarlar. Burada 4k alacaklar alacakları (dahili uydu alıcılı) üründe H.265/HEVC (4K/60p) ibaresini mutlaka görmelilerdir.
    Servis: Vestel 3 yıl garanti ile büyük fark yaratıyor. Diğerleri genelde 14 günlük iade süresi dolduğunda adamı aldığına alacağına pişman eder.

Sonuç: Genel olarak en kaliteli ve çeşitli ürünleri LG üretir ancak en mutsuz müşteri yine LG'dedir. Çünkü LG, hep biraz daha fazlasına ve en iyisine yönelen kaymak tabaka ve doyumsuz müşterilere sahiptir. Bu adamlar 2000 TL'lerde max. bütçe ayırmışken o da olsun bu da olsun derken 4500 TL'lere kadar çıkıp borçlanırlar ve alacakları ürünün kendilerini uzaya çıkarmasını beklerler. En mütevazi ürünleri de Vestel yapar ancak en mutlu müşteri ondadır çünkü adam gözünü en iyisine dikmemiştir, o para ile gelen ürünün internetten altyazı indirmesi bile ona büyük bir keyif verir (Diğer müşteri profili altyazıları neden küçültemiyorum diye debelenip dururken). LG ayrıca en prima ürünlerinde bile bir eksiklik koyar. Örneğin 4k'lı harman kardon ses sistemli TV'sini örneğin 100 yerine 50 hz'lik yapar. TV'ye araba parası ödemiş müşteri de futbol maçlarında neden görüntü böyle oluyor diye sinirden kudurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasengin -- 6 Ocak 2016; 22:30:10 >

• Görüntü kalitesi: En tatminkarı Samsung'dur.
    dan sonrasını okumadım. Sony'in yanında samsung'un esamesi okunmaz
  • Yazı güzel olmuş, sharpı da unutmamak gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydali paylasim. Elinize saglik...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony ve Sharp hakkında bilgilerim kısıtlı. Ben bildiğim şeyleri bildiğim kadarıyla yazdım. Fakat şunu söylemeliyim: Sony "biraz pahalı olsa da alacağım TV beni en az 6-7 sene idare etsin başımı ağrıtmasın" diyen, kalite odaklı olup her çıkan yeniliğe hemen talip olmayan üst tabaka tip müşteriye hitap eder. Bir defa alırsın tepe tepe kullanırsın 10 sene gider. Fakat bu marka son zamanlarda LG ve Samsung gibi firmalarla rekabet edemedi. TV sektörü artık bilgisayar sektörü gibi hızlı innovasyon gösterince, parası olan da yeniliği kaliteye tercih edince Sony ve diğer eski ağır topların müşteri portföyü kısıtlandı. Uzun vadede Sony'nin -Aydınlatma sektörüne çekilen- Philips gibi TV sektöründen çekilip ve oyun sektörüne ağırlık vereceğini zannediyorum. Zaten bu gidişle LG ve Samsung ile rekabet yaratabilecek hiçbir marka kalmayacak. Diğer firmalar ve fabrikalar antin kuntin fason markalar altında ucuz mallar piyasaya sürerek nefes almaya çalışacak. Bu zinciri kırabilecek marka kesinlikle ya OLED'e rekabetçi bir fiyatla girmek (ki bu varoluş üzerine büyük bir kumar olacaktır) ya da OLED gibi başka bir teknolojiyi yeni baştan üretmek zorunda kalacaktır. Bildiğim kadarıyla bu denemeyi yapacak tek firma (TV sektöründen çekilen Pioneer'in efsane Kuro plazma ekibini komple transfer eden) Panasonic 'tir. Merak ve heyecanla kendilerini piste bekliyoruz efendim.

Eleştiriler konusunda: Ben bildiğim şeyleri bildiğim kadarıyla yazdım. Her yazdığım şey düzeltme ve güncellemeye açıktır. Ben de yeni bilgileri öğrenmeye/ olanları düzeltmeye açığım; çekinmeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasengin -- 7 Ocak 2016; 17:54:58 >

• Samsung, philips veya lg hepsinde iyi kalite, orta, alt kalite seriler var.
    Misal 4000-5000-6000-7000 vs.vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.