Şimdi Ara

TV Box ve tıraş makinelerine ek gümrük vergisi getirildi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
15.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha ne kadar saçmalayabilirler yerli ürünmüş dışarıdan daha ucuza alırken aynı ürünü neden yerli madem yerli dışarıyla aynı fiyat yada daha uygun fiyat olsun ki alınabilir olsun. Ayrıca yurtdışı demek kalite demek yurtdışında malzemeden çalamazsın bizim insanımızsa hey yavrum hey

• Kötü ekonomik politikalar ve kötü siyaset bizi bu duruma getirdi. Ama ülkemiz onlarca yıldır, dış ticaret açığı veriyor. Doların yükselmesindeki temel neden dış ticaret açığıdır. Üretmeden her şeyi dışarıdan almak bizi bu duruma getirdi. İthalatı zorlaştırıp, yerli ürünleri kullanmalıyız. Ülkemizde üretilmeyen ürünleri de yüksek meblağlara almalıyız ki her yıl insanlar telefon vb. ürünleri değiştiremesinler. Yada gidip en lüks ve pahalısını alamasınlar. Maalesef üretmeyen yada parası küresel ticaret de kullanılmayan ülkelerin zengin gelişmiş ülkeler gibi tüketmesi ülkeyi batırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakk0131

Adam para kazanamazsa nasıl vergisini verecek akıllı kardeşim? İşveren işçisini çıkarırsa ülkenin aldığı vergi azalır mı artar mi? Bi düşün bakalım. Vergi geliri de azalırsa bu bedava yardımları nasıl finanse edilir bunu da düşün bakalım.

Alıntıları Göster
    Neyse ya boşver
  • Benim bildiğim yollar köprüler falan "yap işlet devret" ile yapıldı ama bilemedim şimdi aydınlatır mısın bizleri..
  • Ulan neler neler yazmak geciyor icimden ama ban yerim. Neyse güzel oldu sevindirici haber günümüz güzel gececek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yatacak yerleri yok

• Kardeş ne diyorsun anlamıyorum seni ?? Para yok yok yok ! Ne varlık fonu ne rüyası ? Daha da yazmayacağım ye senin kafa karışık yada herkese laf yetiştireceğim derken ne dediğini sapıtıyosun.
  • Ülkem de sıradan bir gün

• Yerli malı alanı sevsinler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusara bakmasınlar ama artık her vergiye haram olsun diyesim geliyor artık... Çok fazla artık bu ..

• inat değil mi yerli malı almıyorum bir %50 daha yapıştırın gitsin.
  • Evde kal Türkiye diyenler, millete ekmek yapma, traş olma demişler resmen (!)
  • yerli ürün derken? yerli tv box var mı mesela? o listede yerli alternatifi olmayan tonla ürün olduğuna eminim. ha ben şahsen yerlisi de olsa almam. niye almam, çünkü yerli firmalarımızdaki anlayış aynen şu, bana mı muhtaç oldu, kıçlarındaki dona kadar soyun. kusura bakmasınlar kapik işlemez bu anlayışa.

• alex59 kullanıcısına yanıt
    ekmek yapma makinamı 2010 yılıydı sanırım 55 liraya almıştım. hala çalışıyor.
  • Hala yerli ürün kullan diyenler var ya vallahi pes

Bizim bir arkadaş var gitti Vestel telefon aldı çocuğun adı Garanti Ahmet olarak kaldı ne zaman sorsak telefonu garantiye yolladım diyordu,4-5 kere garantiye gittiği için üst modelini vermişler ondada aynı sorunlar vardı en son kırıp Xiaomi alıp dünya var demişti

Ya kardeşim insanları rahat bırakın sadece damga basmakla yerli olmuyor o ürün,

Kaliteli ürün üretirsin muadillerine göre gerçekten iyi fiyatlı olur kesinlikle alırım ülkeme ve üreticime destek olurum ama sen en eski teknolojiyi getirip 3000 bandında insanlara itelemeye çalışırsan,teknolojiden anlayan adamlar sizi donunda sallar kusura bakmayın.

Şuan mesela korona var milleti eve tıkmaya çalışmanız gerekirken zorla traş makinasına bile ek vergi getirip berbere göndermeye çalışıyorsunuz ayıptır daha bi kaç gün önce 25 berberde korona çıktı

Forumdaki troll arkadaşlar nasıl savunacağınızı şaşırmışsınız helal valla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakk0131

Hem ayranım dökülmesin, hem .... durumu.

Evde yata yata işe gitmeden maaş almak iyiydi değil mi? Milyarlarca lira yardım parası, sudan ucuz krediler için bir yerlerden para bulmak lazımdı ve yavaş yavaş geliyor zamlar.
    Ülkenin kaynaklarını da ben tükettim. Kefen parasınıa varıncaya kadar ben sömürdüm.
    Tuzun kuru galiba.
    Yalnız unutma vergi ala ala, milletin elindekileri ala ala bir şey kalmayacak sonunda,,
    Zamanla kıçında donu bile alacaklar.
  • Kendileri geçiş garantili köprü yaptırdılar ama onların sırattan geçebileceklerini garanti edemiyorum. Allahım bizi bu kendini uyanık sanan ama aklı bir karış havada olan ve halkın nabzından yoksun olun yöneticilerden tez zamanda kurtar inşallah. Bıktık lan yeter Allah belanızı versin.

• ilk seçimde

hala oy verecek utanmazlar var mı?
  • Helal olsun tebrikler 👏👏👏 yakında nefes alıp/verme vergisi yada yaşama/ölme vergisi alınırsa şaşmam 🤮

• Kraldan çok kralcı, biatçı, Amazon.com orman çocuğu seni...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.