Şimdi Ara

TV kapalıyken de aynı elektriği mi tüketiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir elektronikci (mühendis mi teknisyen mi bilemediğim için böyle söylüyorum ) babama, tv kumandadan kapatıldığında açıkken tükettiğine yakın bir elektrik tüketimine sahip olduğunu söylemiş. Ben alıcısı için küçük bir miktar elektrik tüketir ama o da çok çok düşük olur diye düşünüyorum. Ama elektronikten hiç anlamadığım için gerçeklik payı olup olmadığını bir sorayım dedim...

• Tv ve diğer elektronik aletler stanby konumunda alıcı devre için az miktarda elektirik tüketir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: e-zeus

Bir elektronikci (mühendis mi teknisyen mi bilemediğim için böyle söylüyorum ) babama, tv kumandadan kapatıldığında açıkken tükettiğine yakın bir elektrik tüketimine sahip olduğunu söylemiş. Ben alıcısı için küçük bir miktar elektrik tüketir ama o da çok çok düşük olur diye düşünüyorum. Ama elektronikten hiç anlamadığım için gerçeklik payı olup olmadığını bir sorayım dedim...

Alakası yok. Bir plazma ekran açıkken yaklaşık 240-340 Watt arasında elektrik tüketmekte. Kapalıyken de bu kadar elektrik tüketemez haliyle. Bu haldeyken en fazla 3W kadar bir elektrik tüketimi olduğunu sanıyorum.

• Dediğim gibi bana da çok saçma geldi ama elektronik bilgim olmadığı için "acaba" diye düşünmeden de edemedim...
  • Plazma kapalıyken yani standby konumundayken çok az elektrik tüketir.Mesela benimki 3Watt yazıyor kullanım kılavuzunda.
  • Şu an elimde vestelin ekim ürün ve fiyat katalogu var merak eden (bayisinden alıp)ilk sayfasını 2. sayfada stanby degerleri yazıyor 1 watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutklima -- 15 Ekim 2007; 9:06:40 >
  • eski tüplü tvlerde çalışmada 100 w, standbyda 60 watt civarı enerji çekiyordu. şimdiki cihazların standby değeri tabii daha düşük.
    bendeki toshiba 42c3000pg çalışırken 273 watt tüketiyor. standbyına da akşam bakayım bir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stand by'da lcd'ler kaç watt yakıyor?
  • PHILIPS 37PF9731D/10 LCD TV
    Güç tüketimi : 241 W
    Bekleme durumunda güç tüketimi : 0,8 W
  • stand by konumunda cihaza elektrik gelir fakat görüntü işleme devrelerinde gelmez. Elektrik gen yerdeki devre elemanları ideal olmadıkları için kayıp akımı denilen bir akım çekerler. Elektronik cihazlarda bu akım ne kadar az olursa o kadar iyidir. Ama hiçbir zaman sıfıra inmez. Genlellikle markadan markaya değişir ama çalışma akımından çok azdır. Yakın veya yarısı bile olması düşünülemez yoksa hem verimsiz hemde ürünün ömrünü kısaltır.

Her nekadar düşükte olsa elektronik cihazlarınızı stand by da tutmayın. En kolay yol hepsinin tek tek fişini çekmek yerine tüm cihazların (televizyon VCD DVD sessistemi gibi ) pişlerini bağlamak için açma kapama anahtarlı çoklu priz alın. Gece yatarken cihazları stand by a aldıktan sonra bu anahtardan kapatın. Hem fazladan elektrik yakmazsınız hemde ürünlerinizin ömrünü uzatmış olursunuz ayrıca olaı yıldırım çarpması kısa devre gibi olumsuzluklardan korunmuş olursunuz.

• quote:

Genel Veriler

Renk Siyah
    Güç Tüketimi (Beklemede) (W) 0,3W
    Güç Tüketimi (W) 149W
    Ağırlık, Stand Dahil (kg) 17,5
    ....

Sony KDL 32D3000

http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=KDL-32D3000&productsku=KDL32D3000K&site=odw_tr_TR&pageType=TechnicalSpecs&imageType=Main&category=TVP+LCD+TV#tab

• Kullandığım samsung lcd'ler power tuşu dahi yok. seyretmediğin zaman devamlı stand by konumundasın. eğer öyle yüksek enerji çekme durumları olsa pek iç açıcı olmazdı. stand by konumunda tv bahse değer bir güç tüketmez.
  • Ayrıca ben bazen sadece sesini dinlemek istediğimde görüntü ayarlarindan görüntüyü kapatıyoruz. Bu da çok tasarruf sağlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.