Projeksiyon cihazı görüntüyü duvara yansıttığı için uyumama engel olamayacağını düşünüyorum hemde tvden zararı kat kat az olduğunu tahmin ediyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Kullanan arkadaşlar memnunmu?
Sağlık açısından değerlendiremem belki ama lamba ömrünü ve lamba fiyatlarını değerlendirirsek tv daha mantıklı oluyor hocam..
Okan-1234O
kullanıcısına yanıt
Olaya hiç bu gözle bakmamıştım ama kendi adıma ben çok memnunum pj çok çok farklı bir olaydır zevkini alan bir daha kolay kolay vaz geçmez tv lerde zaten o zevki alamadığı için hiç bir tv de kesmez... ama herşeyin bir yeri olduğu gibi pj ninde bir yeri var tv ninde bir yeri var kendine göre... ben 10 küsür yıldır pj kullanan birisiyim kullanmadığım marka kalmadı diyebilirim üst segmentler hariç ve halende kullanıyorum...
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sağlık açısından acaba nasıl? Uykuyu kaçırıyormu?
Tv yi aydınlık ortamdada kullanabilirsin ama pj kullanamassın kullanmak istesen o tür projeksiyonlar çok pahalı. Projeksiyon kesinlikle dev ekran için kullanılır tv oranla boyut olarak daha az elektrik çeker. Tabiki büyük boyutlara oranla.
Aslında loş ortamda ucuz led projeksiyonlar mevcut 720p. Bunların lamba ömrü 20000 saat den başlar. Şuan yerim müsait olmuş olsa ikinci projeksiyon olarak led bir cihaz alıp sadece tv için kullanacağım. Hem fiyatları 42" bir tv den ucuz hemde daha az tüketimi mevcut. Tek sorun çok aydınlık bir ortamda görüntü alamamam durumu.
Aslında işin özü eğer sadece akşam saatleri tv izliyor iseniz led 720p bir cihaz alıp gayet iyi performans çıkarabilirsiniz. Ve cihazın ekran boyutunu 42" yada 55" tutarsanız gündüzde performans alırsınız. hemde led olması daha uzun ömürlü saat ömrü demek hemde fiyatlarının ucuz olması daha hesaplı bir kullanım yaratıyor.
Dostum her iki cihazın yeri de ayrı. Tv almak istiyorsanız geniş ekran bir tv alarak işi çözün. Işık altında film izlemek istiyorsanız siz tv almalısınız. Yok film izlemek istiyorsanız ve geniş ekran da seyrederken zevk almak istiyorsanız kesinlikle size projeksiyon tavsiye ederim.
Çünkü ışık altında projeksiyon cihazı ile film seyredilmez. Sunum yapabilirsiniz fakat izlediğiniz filmden zevk alamazsınız. Sinema modunda yada en azından loş bir ortamda film izlemek alacağınız kontrastı arttırır. Projeksiyon cihazından çıkarak perdeye ulaşmaya çalışan ışık hüzmesi eğer film izlediğiniz yer aydınlık bir ortamsa kontrastını kaybediyor. O nedenle oda ışığında film izlemek kesinlikle doğru değil.
Peki ışık gücü daha yükseltilmiş bir projeksiyonla gündüz performansı daha iyi olmaz mı? Hayır, yine kontrast kaybı oluşur. Fazla ışık bu seferde açık renklerin kaybolmasına, koyu renklerin daha açılmasına neden olur. Pembe, açık gri, açık yeşil, açık mavi gibi renkler beyaz olarak görülür, siyah renkler daha griye döner. Yani yüksek ışık gücü size gündüz perdede bir şey gösterir fakat gördüğünüz şey filmin naturel renkleri kesinlikle değildir. Sinemalarda oturduğunuz sıraların sağ ve sol yanın da yer alan koyu siyah yada bordo renkli perdelerin amacı dekorasyon değil, fazla ışığın emilimini sağlamaktır. O nedenle siz siz olun projeksiyon cihazıyla film izlemek istiyorsanız ortamdaki ışıkları kapatın yada en azından ortamın loş olmasını sağlayın.
Yabancı kaynaklarda bu işi profesyonelce yapan insanlar ev sineması için 1000- 1800 ansilümen aralığını tavsiye ediyorlar. 1000 ansilümenin altındaki ışık gücü sahneleri daha karanlık gösteriyor. 1800 ansilümenin üstündeki ışık güçleri de daha renkleri olduğundan daha açık gösteriyor. Yani ev sineması için 1000-1800 ansilümen arası bütçenize göre ledli yada klasik lambalı bir projeksiyon cihazı seçebilirsiniz.
Ev sineması için 1024 x 768 tavsiye edilmez. Döküman projeksiyonudur bu çözünürlük. 1280 x 720 yada 1280 x 800 bütçeniz uygunsa 1920 x 1080 p çözünürlükler yeterli olacaktır.
Teşekkür ederim ama kimse sorumu cavaplamamış
Ben aslında yatak odası için istiyorum Tv izlerken uykumu kaçırıyor acaba Projeksiyonda uykuyu kaçırırmı?
Projeksiyon tuzlu olmazmı biraz..
quote:
Orijinalden alıntı: Okan-1234
Ben aslında yatak odası için istiyorum Tv izlerken uykumu kaçırıyor acaba Projeksiyonda uykuyu kaçırırmı?
hocam hiç şüpheniz olmasın tv'de yaşıyorsanız daha kralını yaşayabilirsiniz uyku kaçmasının
quote:
Orijinalden alıntı: Okan-1234
Bende aynı ikilemi zaman zaman yaşayan biriydim Tv mi, yoksa projeksiyon mu derken Android bir projeksiyon cihazı alarak sonun da bu ikilemden kurtuldum. Google play dan canlı tv izle programını projeksiyon cihazına bir defaya mahsus indirip kuruyorsun, sonra istersen canlı tv izle istersen projeksiyondan film izle Hangisi uykunuzu kaçırmazsa onu seyrederseniz, uzaktan kumandanızın ucunda yani...
Harbi "FILM" ci iseniz,buna göre sıralama şöyledir izleme için;
1-"Sinema" kısaca kalkıp Sinemaya gitmelisiniz
2-PJ ama dandik veya giriş seviye v.s v.s bir PJ den bahsetmiyorum! Sinema dan sonra bu iş en başarılı olarak(teknik ve izleme durumu bakımın dan)PJ gelir ama bu PJ işi insanı hasta eder,her adama PJ gelmez,öncelikle onu bilinçli ve bilgili olarak kullanmak gerekiyor kimileri sıfr PJ ler daha iyidir diyerek(FILM işinde) bunu alıyor sonra "TV" gibi kullanmak istiyor v.s böyle adamlar haybeye PJ almasınlar,bir diğer kusuru ise bu meretlerin fiyatları da dipsiz kuyu misalidir! sonu yok PJ işinin,sonuç olarak sıkı bir PJ her zaman Sinema dan sonra FILM için en iyi kinci tercihdir,ama öyle "manyak" sistemler var ki(TR de pek yok yada prof. mana da diyelim pek yok,çünkü çok ciddi bütçe ister+bilgi v.s ister) o zaman bu PJ lerin keyfi Sinema dan da bile iyi olur
3-Üçüncü sıra da FILM izlemek için PDP geliyor en başta da Pio tabiki ve arkasın dan Pany ler ve sonra Samy nin HiEnd olan bir kaç PDP si
4-Dördüncü sıra da "diğerleri" geliyor! siz buraya ister Monitör koyun ister TFt-LCD panelelr den koyun v.s kendiniz bilirsiniz gari
++
Ancak biz her işimizi TÜRK işi ve mantığına göre yaparız! TV+PJ birlikte olsun gibi çeşitli atraksiyonlar yaparız olayı PJ den çıkarıp "Televizyon" yapmak isteriz,bu olmaz ama kimileri olduruyor
FILM çok farklı çekilir! TV ise bambaşka bir alemdir ve hiç bir standardı da yoktur! FILM işini bilen bilir ama tavsiyem bilmeyenler hiç PJ işine girmesinler hele hele PJ den ben TV yaparım diyen varsa onlar da hiç kalkışmasınlar bu olaya!
++
Bu işe prof.gibi yaklaşmak isteyenler varsa,forumda işi bilen bazı dostlarımız vardır,Sn. "astramastra" bunlar dan birisidir,selamımı söyleyin,bütçenizi de söyleyin ama uyduruk bütçeler ile bu iş pek olmaz;devamını o halleder+merakınız varsa ki ben ce olması gerekiyor,PJ nin yanına da AVR+Speaker system kurarsınız olay "FILM" açısından biter ve tabiki olmazsa olmaz Bluray de gerekiyor!
CAN++
Temel_Reis1071T
kullanıcısına yanıt
Temel hocam benim mesajlara vaktim yok diye cevap vermiyorsun, fakat burada yorum yapmışsın. Yakaladım
quote:
Orijinalden alıntı: yuxeses
Olaya hiç bu gözle bakmamıştım ama kendi adıma ben çok memnunum pj çok çok farklı bir olaydır zevkini alan bir daha kolay kolay vaz geçmez tv lerde zaten o zevki alamadığı için hiç bir tv de kesmez... ama herşeyin bir yeri olduğu gibi pj ninde bir yeri var tv ninde bir yeri var kendine göre... ben 10 küsür yıldır pj kullanan birisiyim kullanmadığım marka kalmadı diyebilirim üst segmentler hariç ve halende kullanıyorum...
lg pa70g nasıl memnunmusunuz. ben evde akşamları sinema izlemek için düşünüyorum. pa60g yi de değerlendiriyorum. optoma hd131xe de bütçeyi zorlayıp alabileceğim alternatifler arasındaydı ama stokda kalmamış hiçbiyerde
ahmethamdi55xA
kullanıcısına yanıt
Evet çok memnunum genelde film amaçlı kullanıyorum onun dışında Ligler başlayınca da maç+belgesel olarak kullanıyorum... kendi konu başlığı olması gerekiyordu incelemenizi tavsiye ederim bu cihaz en iyi optimum çözüm sağlayan tam bir f/p cihazıdır başlıca + ları çok sessiz çalışır şık tasarımı vardır çok uzun ömürlüdür görüntü kalitesi çok iyidir sanırım elektirik tüketimide az olması lazım lambalılara göre... ben ilk aldığımda istediğim saatte açmak için stor perde yaptırmıştım karartma perdesi diyede geçer bej renkte eğer gündüz işim var ise indiriyorum perdeyi olay çözülüyor vakti zamanında optoma 720p lambalı pj ile denemiştim hiç bir geri kalır yanı yoktu bütçeniz kısıtlı ise tavsiye ederim... ben kaç zamandır 76" hd tv ye sahibim
quote:
Orijinalden alıntı: yuxeses
Evet çok memnunum genelde film amaçlı kullanıyorum onun dışında Ligler başlayınca da maç+belgesel olarak kullanıyorum... kendi konu başlığı olması gerekiyordu incelemenizi tavsiye ederim bu cihaz en iyi optimum çözüm sağlayan tam bir f/p cihazıdır başlıca + ları çok sessiz çalışır şık tasarımı vardır çok uzun ömürlüdür görüntü kalitesi çok iyidir sanırım elektirik tüketimide az olması lazım lambalılara göre... ben ilk aldığımda istediğim saatte açmak için stor perde yaptırmıştım karartma perdesi diyede geçer bej renkte eğer gündüz işim var ise indiriyorum perdeyi olay çözülüyor vakti zamanında optoma 720p lambalı pj ile denemiştim hiç bir geri kalır yanı yoktu bütçeniz kısıtlı ise tavsiye ederim... ben kaç zamandır 76" hd tv ye sahibim
forumda da araştırdım ama kafam daha da karıştı. bende 60 inc sharp tv kullanıyorum ama daha büyük ekranda sinema keyfi başka olur diye araştırma içindeyim. amacım akşamları bir tane film izlemek karanlık ortamda oda. 3 metrelik bir perde var şuan salonumda. 2000 civerına full hd ler var. lg ise 720p. Lg nin çok farklı yorumları var forumlarda bende alıp pişman olmak istemiyorum yani.
ahmethamdi55xA
kullanıcısına yanıt
Zaten bütçeniz var ise bunun en üst modeli var 1080p olanı ona süper diyorlar ama bu da düşük bütçe olabilecek en iyisi diyebilirim kendi muadil lambalılara göre artıları çok fazla daha sessiz daha uzun ömürlü vs... ben sık sık film izleyen birisiyim şu ana kadar olumsuz bir yönüne rastlamadım ama her şeyde olduğu gibi beğenen olur beğenmeyen olur ben kendi adıma çok memnunum cihazdan imkanınız var ise deneyin görün öyle alın veya almayın karar sizin elbette kolay gelsin
cevabınız için teşekkür ederim. deneme imkanı pek bulamadım ama sanırım bikaç soru işaretinide kaldırırsam kafamdan alıcam bu pa70g yi. pf80g 4000 tl civarı biraz aşıyo bütçemi.
pa70g de asıl öğrenmek istediğim ben salonda 4 yada 5 metreden izleyeceğim 3metre perde boyu acaba görüntüde bozulma olurmu yani en fazla kac inc görüntü alabiliriz lg den.
ahmethamdi55xA
kullanıcısına yanıt
Ben Promactonun Pro X11 modelini aldım geçen Mart ayında. Sizin dediğiniz mesafelerden kullanıyorum, görüntü gayet güzel, bozulma falan kesinlikle yok. Lg de aynıdır herhalde. ikiside 1280 x 800 çözünürlükte çünkü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme