Şimdi Ara

tv-out hayal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm Arkadaşlar çok değişik bir sorunla daha karşınızdayım, Sisteminde Suse 10.0 kurulu anakartımda Asus P4r800-V Deluxe onboard Ekrankartı(Atı 9100 tv-out) ve ben tv-outu kullanmak istiyorum eskiden Win xp yüklüiken Driver'in Programı Yardımıyla tek tıkla tv,monitor arası geçişyapabiliyordum bende bundan yola çıkarak önce suse'de ekran kartını driverini kurmaya kalkıştım,asus'un kendi sitesinde Linux için ancak Suse 8.2 de çalışıcak driver vardı indirdim dosyalar atidriver.o gibi sadece "o" uzantısıyla bitiyor ve nasıl yüklüceğimi bilemedim(bu noktada linuxda acemi olduğumu belirtmeliyim sanırım),
    sonra bazı sitelerden ati driver kurulumuna baktım,atinin sitesinden atidriver...........run ve fglrx.......rpm dosyalarını indirip kurdum
    "rpm -Uhv fglrx.....rpm
    sh atidriver......run
    aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf"
    ayrıntısına girmiyorum kurdum işte siz daha iyi bilirsiniz,sonra bir baktım rs800 diye bişi olarak tanımış akran kartımı belki bu halde de tv-out'u açarım dedim yast2'den Hardware'den Ekran kartıma tıklıyorum açılır gibi oluyor öyle kalıyor,şimdi siliyim diyorum driveri silemiyorumda
    "sh atidriver.........run --uninstall"'ı da denedim olmadı yani driver susede nasıl silinir başka türlü bilemiyorum
    konsoldan yast'ı açtım sonuçlar aynı,konsoldan sax2'den açtım yine driverde oynama yapamıyorum çözünürlük bile değiştirince test veya save yapamıyorum xorg.conf'a yazımda error veriyor,bende sax2 -a yaptım şuan normal çalışıyor ama driver özellikleri açılmıyor yine
    nvidia ekran kartları için direkt tv-out açama programları olduğunu gördüm ati için aradım bulamadım,lafıda uzattım bu arada biliyorum,
    kısaca ekrankartını tanıtmak umurumda da değil tek isteğim tv-out'u çalıştırmak bana bir yardım beyler neolur? :(

Şimdiden Teşekkürler

Tam sistem:Celeron D 2600,Asus P4r800,512 MB RAM,30 Gb HAddisk başka bişi yok zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spad -- 3 Kasım 2006; 1:05:26 >

• tv out hayal değil hatta güncel dağıtımlarda hiç problem değil:))
    öncelikle ati driverlarını kurduysan ati control diye programın da beraberinde kurulmuş olması gerekiyor ve buradan kolaylıkla ayarlıyabiliyor olman lazım ama bir şekilde hata verdiyse veya başka bir problemin varsa
    http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,720.msg13200.html?PHPSESSID=d6fbecf3333f6d110122910c25aee1c2 burda ipuçlarını yakalayabilirsin diye tahmin ediyorum.
    ben Kubuntu &.06 + x1800gto + FS692V7(92 ekran) bileşenleriyle sorunsuz ve hatta hemen hemen hiç uğraşmadan tv çıkışı alıyorum.sadece dikkat etmen gereken ati sitesinden güncel sürücüyü indirdikten sonra ekran kartımla başım derde girdi bende önceki bir versiyona döndüm,senin de bu tarz bir problemin olabilir bu sorunu forumlarda çok sık duyorum çünkü.
    daha da olmadıysa Xorg veya Xfree86 artık ne kullanıyorsan sitelerinde veya google yardımıyla nette X serverın tv-out için nasıl ayarlanabileceğe dair bilgilere kolayca ulaşabilirsin.sonrasında donanımına uygun bir-iki satır düzenleme yapacaksın hepsi bu.

• Arkadaşlar öncelikle ilgilendiğiniz için saolun

http://gatos.sourceforge.net/theater_out.php linkine baktım gerekenleri indirip kurdum kurarkende sorun çıkmadı ama bir değişiklik yok

diğer iki arkadaşın yazdıkları da aynı zaten ancak ,kısaca anlatıyım (apt-get , synaptic, aptitude) paketlerinden sadece synaptic görünüyor source managent te çevrim içi güncelle bölümünde ki sitelerde böyle sürücüler bulamadım bir site önerirseniz sevinirim diğer yazılanları yaptım ama yinew bir değişiklik yok bu arada suse 10 kullandığımı hatırlatıyım burda yazılanlar daha çok debian lar için olabilir;

DURUMU MU Kısaca Anlatıyım; Ekran kartımın veya anakrtın sürücülerini kursamda kurmasamda anakartın özelliğinden sanırım monitör kablosunu çıkarınca linux'a girene kadar tv de herşeyi görüyorum, linux açılmaya yakın bana olduğu gibimi açıyım yoksa aşağıdaki ekran şekillerini ni mi kullanıyım diye soruyor(8 şık var ama çözünürlik deil 05x60,04x10 gibi şeyler)hepsini tek tek denedim linux'u açıp ekranı her çözünürlüğe getip olduğu gibi aç dedim ama olmadı yanlış anlamayın her seferinde linux'a girince ekranda pembe ve yeşil tonunda renkler içinde devamlı titreyen bir ekran çıkıyor ancak ekranda ne olduğunu seçmek imkansız ama linux'u ilk kurduğum da da böyleydi şimdi de böyle, Bir Arkadaşım Ati controlden ayarla demiş ama ati control'e tıklıyınca ekranda openGL Açılamıyor biri bişeyler çıkıyor sadece tamam diyip kapatabiliyorum nedeni de swanırım yanlış tanımış olması driveri da bir türlü kaldıramadım belki kadırsam verdiğiniz önerilerin etkisini görebilicem biraz uzun oldu kusura bakmayın ama 2 haftadır linuxta tek yaptığım şey tv-out'u açmaya çalışmak çok fena canım sıkılıyor önerilerinizi bekliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.