Şimdi Ara

Tweeter bağlantısı nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
54
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın aleyküm bir ses sistemi kurmayı düşünüyorum

2 takım Mobass mb8 (250w 100rms x4)
    For-x 225.4 amfi (4 ohm 225x4)
    Pioneer ta-w312d4 Bass (1600w 500rms)
    Nakamichi 1000.1 mono (1 1000-2 600-4 400 ohm)
    Mobass mbt-01 tweeter (100w 50rms x2)

Kâğıt üzerinde bunları kullanacağım bağlantıları hakkında Biraz bilgim var ancak tweeter ı nasıl bağlayacağımı bilmiyorum detaylı anlatabilir misiniz rica etsem ayrıca montaj hakkında bir kaç sorum var

1) Aküden kablo alacağım bunun için 2 ga çekip dağıtıcı ile 4 ga a ya bölmek öneriliyor diye bir kaç şey gördüm ben 4 çekip 4 bağlasam bir ila on arası kaç güç düşüşü yaşarım

2) Bütçem kısıtlı olduğu için Nakamichi 1000.1 amfi kullanıyorum ilerleyen zamanlarda yükselteceğim şöyle ki gördüğüm bir kaç yerde sub a paralel bağlama falan diyordu bana bunu detaylı açıklar mısınız

3) Amfiyi söyleme nedenim 2 ohm da 500 Rms veriyor sub ta 500 Rms tweeterları sub a taksam 1 ohm a düşer mi ne önerirsiniz

4) tweeter ları iki amfiden birine bağladığımda güç düşüşü yaşanacak mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 1. bişey olmaz.
    2. ve 3 tweterları suba takmaktan kastınızı anlayamadım. mono amfiye tweter takamazsınız. tweterlarınız mevcut 4 kanal stereo amfiye takarsınız. bu durumdada paralel bağlandığında midranglerin omajını düşürür.
    4. en sağlıklısı tweterları beslemek için 4x60 ayrı bir amfi daha eklemek sisteme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 5 Mart 2025; 10:32:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Sub a paralel bağlamayı söylediler mono amfiye değil sub ın performansını düşürür mü ve bir sorum daha var

Pioneer ts-w312d4 sub ve diğer bütün Pioneer sub lar için söylenilen Rms leri doğru vermediğini söylüyorlar bu bilgi doğru mu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KutayTosun kullanıcısına yanıt
    suba paralel bağlamak mono amfiyede paralel bağlamak aynı şeydir. tweter suba veya mono amfiye paralel bağlanmaz. frekansları aynı değil. sub 50hz de çalışır, tweter 10000hz de çalışır. bağlanır diyen kişi midrange paralel bağlanmasını söylemiş olabilir. tweter midrange paralel bağlanır.

diğer soru ise orjinal pioner ise dediği rms i verir. sahte ise vermeyebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi Nasıl Yapılır?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.