Topladigim sistem yaklasik 2 ay kadar sorunsuz calisti. Kullandigim isletim sistemi Vista Ultimate. Sistemimde bu sure zarfinda toplamda birkac kez mavi ekranla karsilastim. Ram ler dual channel olarak calisiyordu. Fakat gecenlerde bilgisayari actigimda ekrana goruntu gelmedi. Ram lerin yerini degistirdikten sonra calistirdim ama bu seferde sistem devamli memory ile ilgili mavi ekran vererek resetlemeye basladi. Vistada Bellek Tanila araciyla ramleri test edince donanim arizasi var dedi. Fakat ilginctirki ramleri tek tek test edince hicbir problem gozukmuyor. Testi basariyla geciyorlar.
Ben ramlerde uyumsuzluk problemi oldugunu dusunuyorum veya anakartta da problem olabilir.
Daha once buna benzer bir problem yasayaniniz oldumu? Bir fikir verirseniz cok sevinirim.
hocam bende de twinmos vardı 2gb ddr2 667mhz (1gbx2) aynen dual olarak kullanıyordum fakat toplamda 4gb ram yaktım deyiştire deyiştire en sonunda a-data nın twinmos için üretmiş olduğu garip bir ram geldi diğeri normal twinmos. Bir kere bozulmuştu tek tek denedim birinde ekrana görüntü gitmedi sn yine az mavi ekran almışsın bn her açışımdan bir iki dakika sonra mavi ekran alırdım. Birde bu mavi ekran bir görünür sonra hemen reset atar. Sana tavsiyem kurtul onlardan çünkü bnde kurtulucam. Sorunun aslında çok garip farklı programlarlada test etsen ramleri sanırım daha sağlıklı olur sonuç. Eger yine bir sorun olmassa tek tek olarak o zaman ramlerin tam modelleride birbirini tutuyorsa eğer cl değerleride aynıysa o zaman anakarttan kaynaklı olabilir ama sadece bir ihtimal olur anakart çünkü garip bir sorun
Ramler tamamen ayni yani modelleride cl degerleride bellek miktarina kadar hepsi ayni. Ama boyle garip bir sorunla karsilastim ve bircok kombinasyon denedim olmadi. Benim anlamadigim iki ay kadarsorunsuz calisan sistem birden neden boyle yapsin. Ben anakartta sorun oldugunu dusunuyorum, cunku ramler i tek tek denedigimde hic problem olmuyor, ayrica 1 hafta kadardir tek ram takili sistem calisiyor her turlu programida calistirarak denedim hic reset atmadi. Ama 2 sini birden takinca vista acilir acilmaz mavi ekran cikiyor ve yazilanlari okuyamadan reset atiyor. Cok ilginc bir sorun ve isin icinden cikamadim bir turlu..
başka bir bilgisayarda ramleri deneme şansın varsa tabi daha iyi olur ama diyosun 2ay sonra yaptı o zaman anakarttında o sürede sorunsuzdu bn de anakart olarak msi kullanıyorum ama böyle bir sorun görmedim gerçi kimse mükemmel deyil
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme